WSET® Level 2 Κρασιά

WSET® Level 2 Award in Wines & Spirits
Προχωρώντας Πίσω από την Ετικέτα

ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα επικεντρωθεί στις κύριες ποικιλίες σταφυλιού και τις βασικές οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου, όπως επίσης και στα κύρια είδη αποσταγμάτων.

ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το πρόγραμμα σπουδών Επιπέδου 2 είναι κατάλληλο για τους επαγγελματίες (εργαζόμενους ξενοδοχείων, πωλητές χονδρικού και λιανικού εμπορίου), από τους οποίους απαιτείται η βασική γνώση των προϊόντων, προκειμένου να επιτευχθεί ποιότητα στην εξυπηρέτηση του πελάτη. Επίσης, συστήνεται ως ιδανικό επίπεδο εκμάθησης για τους καταναλωτές που επιζητούν την ολοκλήρωση της βασικής τους γνώσης στα κρασιά και τα αποστάγματα.

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

  • Πως παράγεται το κρασί και παράγοντες που επηρεάζουν το στυλ του
  • Κύριες λευκές ποικιλίες σταφυλιών
  • Κύριες ερυθρές ποικιλίες σταφυλιών
  • Οινοπαραγωγικές περιοχές ανά τον κόσμο
  • Αφρώδη κρασιά
  • Γλυκά και Ενισχυμένα κρασιά
  • Λικέρ και Αποστάγματα
  • Ορολογία ετικέτας
  • Συνδυασμός φαγητού και κρασιού
  • The WSET® Level 2 Systematic Approach to Tasting (Η συστηματική προσέγγιση στη γευσιγνωσία επιπέδου 2)
  • Για την αξιολόγηση τους οι σπουδαστές καλούνται στο τέλος του προγράμματος να απαντήσουν σε 50 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

  • Συνολική Διάρκεια Προγράμματος: 10 εβδομαδιαία μαθήματα + εξετάσεις (ή εντατικά πενθήμερα + εξετάσεις)
  • Διάρκεια Εξετάσεων: 1,5 ώρες
  • Προαπαίτηση Σπουδών: Συνίσταται ο σπουδαστής να έχει ολοκληρώσει επιτυχώς τον Τίτλο Επιπέδου 1 της WSET® στα Κρασιά
  • Όσοι επιτύχουν στις εξετάσεις θα παραλάβουν το πιστοποιητικό WSET® Level 2 Awards in Wines and Spirits και τη καρφίτσα με το logo της Αριάδνης.

Προδιαγραφή για τον Τίτλο Επιπέδου 2 της WSET® στα Κρασιά και Αποστάγματα