W. S. P. C. ΟΙΝΟΧΟΪΑ Modern Sommelier

W.S.P.C. ΟΙΝΟΧΟΪΑ - Modern Sommelier Study Program

ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Το πρόγραμμα Οινοχοΐας - Modern Sommelier Study Program του W.S.P.C. συνδέει τις αρμοδιότητες του Οινοχόου με τα διάφορα τμήματα λειτουργίας και διοίκησης της εστίασης.

Το πρόγραμμα είναι διάρκειας 32 ωρών (29 ώρες διδασκαλίας & 3 ώρες εξετάσεις) με εγχειρίδια 100 σελίδων - απόλυτα εναρμονισμένο με το παγκόσμιο επαγγελματικό περίγραμμα ενός βοηθού οινοχόου/ assistant sommelier/ commis sommelier. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σχηματοποιείται σε κανονικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα - σύμφωνα με το αγγλοσαξονικό εκπαιδευτικό πλαίσιο -  το curriculum της Οινοχοΐας, για αυτούς που στοχεύουν στην εξέλιξη τους από το service στην Οινοχοΐα.

Η Οινοχοΐα από το W.S.P.C./ Modern Sommelier Study Program καταφέρνει να γεφυρώσει τον ρόλο του Οινοχόου και τις απαιτήσεις μιας επιχείρησης με τις απαιτήσεις του πελάτη και το προσφερόμενο προϊόν, πάντα με στόχο τη μεγιστοποίηση της απόλαυσης του πελάτη. Πρωταρχικός στόχος του προγράμματος Οινοχοΐας/ Modern Sommelier Study Program είναι να μεταδώσει και εφαρμόσει στην πράξη το σύστημα ελέγχου διοίκησης, οργάνωσης και τελικής εξυπηρέτησης στα πλαίσια της εργασίας ενός Οινοχόου.
 
Εμβαθύνει ιδιαίτερα στην ακολουθία/ ροή του service (Service Sequence) μεταξύ πελάτη και προϊόντος με ανάλυση στις ειδικές κουζίνες και τις κυρίαρχες τάσεις στην Ελληνική και διεθνή γαστρονομία.
Είναι κατάλληλο για αυτούς τους σπουδαστές που επιθυμούν να αποκτήσουν τη γνώση στον τρόπο διαχείρισης, και προώθησης των κρασιών είτε σε περιβάλλον εστιατορίου είτε σε περιβάλλον οινοποιείου (Οινοτουρισμός). Οι σπουδαστές θα διδαχθούν τη διαδικασία του service με εστιασμένες πρακτικές που απαιτούν hands-on προσέγγιση πάνω στην επιλογή ποτηριών & θερμοκρασιών, στο άνοιγμα ήσυχων και αφρωδών κρασιών, στην παρουσίαση, στη μετάγγιση, στον αναλυτικότερο συνδυασμό κρασιού & φαγητού, στη διαχείριση κοστολογίων και κάβας, καθώς και στη διαχείριση προβλημάτων πελατών.

Οι σπουδαστές θα μάθουν πώς να δημιουργούν στοχευόμενη, κατάλληλη και κερδοφόρα λίστα κρασιών, να κατανοούν τα μεικτά περιθώρια κέρδους των κρασιών σε μια επιχείρηση, να ελέγχουν τα κόστη και να μεγιστοποιούν τις δυνατότητες πώλησης & κερδοφορίας. Στο Service Sequence θα μάθουν να προτείνουν Ελληνικό αμπελώνα ακόμα και σε αντικατάσταση του διεθνούς. Θα διδαχθούν τέλος, τις βασικές αρχές παραγωγής και προώθησης των οινοπνευματωδών ποτών, τους κύριους τύπους, τα στυλ και τον τρόπο σερβιρίσματος αυτών.

ΠΟΥ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Κατάλληλο για τους αποφοίτους των Επιπέδων: Οινοχοΐας 1/ WSET Level 1 Award in Wine Service (όταν αυτό αποτελούσε μεμονωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα) και του Επιπέδου 2 στα κρασιά/ WSET Level 2 Award in Wines (θεμελιώδης προ-απαίτηση).
Ειδικά συνίσταται η παρακολούθηση από τους αποφοίτους του Επιπέδου 3 του Ελληνικού αμπελώνα/ HESTIA Advanced Certificate μιας και αναλύονται όλες οι κυριαρχούσες και μελλοντικές τάσεις στις κουζίνες σε συνδυασμό με τις ελληνικές προσεγγίσεις τόσο στα πιάτα όσο και στα κρασιά.
Για τους αποφοίτους Επιπέδου 1 της Οινοχοΐας (όταν αυτό αποτελούσε μεμονωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα) & Επιπέδου 3 του WSET London θεωρείται ιδανική εξέλιξη.

Το Modern Sommelier Study Program αποτελεί παράλληλα το ιδανικό προπαρασκευαστικό μάθημα για την προετοιμασία των σπουδαστών για τη φοίτησή τους στο Court of Master Sommeliers Introductory Course & Certified Exam.

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Συνολική Διάρκεια Προγράμματος: 29 ώρες + εξετάσεις (το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε σε συμβατική, είτε σε εντατική μορφή).
Διάρκεια Εξετάσεων: 2,5 – 3 ώρες.
Προ-απαίτηση σπουδών: θα πρέπει ο υποψήφιος σπουδαστής να έχει ολοκληρώσει με επιτυχία το Επίπεδο 1 Οινοχοΐας/ WSET Level 1 Award in Wine Service (πριν αυτό ενσωματωθεί στο Modern Sommelier) και το WSET Level 2 Award in Wines. Συνίσταται η απόκτηση των Επιπέδων 3 Ελληνικού & Διεθνούς αμπελώνα (δείτε αντίστοιχες σελίδες) πριν την ένταξή σας στο Modern Sommelier Study Program.

Για την ανακοίνωση των εγγραφών πατήστε εδώ.