Κουλελής Ιωάννης Μ.Β.Α.
WSET® Qualifications in Wines -Senior Lecturer

Ο Γιάννης Κουλελής είναι Πτυχιούχος του τομέα Τεχνολογίας Τροφίμων των Τ.Ε.Ι. Αθηνών (1981), κάτοχος Διπλώματος Μικροβιολογίας Τροφίμων & Ποιοτικού Ελέγχου T.D.R.I. από τη Μεγάλη Βρετανία (1985) και το 2003 του απονεμήθηκε ο Μεταπτυχιακός Τίτλος Σπουδών M.B.A. από το Leicester University της Μεγάλης Βρετανίας. Από το 1986 έως και σήμερα δραστηριοποιείται στον Ελληνικό αμπελοοινικό τομέα σε θέσεις Διευθυντή Παραγωγής ή/ και Εμπορικού Διευθυντή ή/ και Γενικού Διευθυντή ,ή/και Διευθυντή Marketing, εργαζόμενος σε μερικές από τις μεγαλύτερες Ελληνικές εταιρίες του κλάδου παραγωγής και εμπορίας κρασιών και ποτών (Ι. Μπουτάρης & Υιός Οινοποιητική Α.Ε., Αμπελοοινική ΕΠΕ, Creta Olympias A.E., ΚΥΡΓΙΑΝΝΗ Α.Ε., Β.Σ.Καρούλιας). Σήμερα εργάζεται ως Διευθυντής Marketing της εμπορικής Εταιρείας οίνων και ποτών Vinalia A.E. Ο Γιάννης Κουλελής παράλληλα εργάζεται ως Senior Lecturer in Wines & Marketing – Management για το Ελληνικό παράρτημα του WSET® London, το WSPC® και ταυτόχρονα σπουδάζει για το WSET® Diploma.

Ματθίδης Ανδρέας AIWS
WSET® Qualifications in Wines- Senior Lecturer

Ο Ανδρέας Ματθίδης το 1983 αποφοίτησε ως αριστούχος από την Ανωτέρα Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου (ΑΣΤΕΡ) και το 1988 από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ). Από το 1983 έως και σήμερα έχει διατελέσει Διευθυντικό στέλεχος σε μεγάλες ελληνικές και πολυεθνικές εταιρίες της Ελλάδας (Intercontinental, Platis Catering, Όμιλος Κυριάκου Φιλίππου, Οινότρια Γη Κώστα Λαζαρίδη, Β.Σ. Καρούλιας ΑΒΕΕΠ). Έχει αποτελέσει ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων και από το 2005 έως σήμερα είναι ο Πρόεδρος της Ένωσης. Από το 2005 έως το 2007 υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκοσμίου Ενώσεως Οινοχόων (ASI) ενώ από το 2008 είναι μέλος του τρέχοντος Διοικητικού Συμβουλίου Chain Des Rotisseurs Ελλάδος. Ο Ανδρέας Ματθίδης, παράλληλα με τη θέση του Σύμβουλου Εκπαίδευσης & Ανάπτυξης Οίνων και Ποτών που κατέχει στην εταιρία Β.Σ. Καρούλιας ΑΒΕΕΠ, εργάζεται ως Senior Lecturer για τα εκπαιδευτικά προγράμματα (Wine & Spirits) του WSPC® ενώ από το 2009 είναι κάτοχος του τίτλου σπουδών WSET® Diploma.

Λουκάκης Νίκος
WSET® Qualifications in Wines- Senior Lecturer

Ο Νίκος Λουκάκης είναι Αριστούχος απόφοιτος του WSET® Advanced Certificate. Με το χώρο της εστίασης ασχολείται επαγγελματικά εδώ και είκοσι χρόνια, αρχικά ως οινοχόος/ sommelier στα: Bajazzo, Island, Central, Βαρούλκο και Mezzo-Mezzo. Από το 2000 έως το 2005 έχει εργαστεί σε Διευθυντικές θέσεις στους τομείς του Beverage Category και του Wine Marketing Management σε μεγάλες εταιρίες του χώρου των κρασιών. Τα τελευταία 5 χρόνια διετέλεσε Διευθυντής Λειτουργίας στα Matsuhisa Mykonos, Nobu St Moritz, Island & DaVinci. Σήμερα εργάζεται ως Wine Manager στην Γένκα Εμπορική. Στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς του 1998 και του 2000 για την ανάδειξη του καλύτερου Έλληνα οινοχόου κατέκτησε την πρώτη θέση κατακτώντας επίσης το δικαίωμα να εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε Πανευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο στους δυο αντίστοιχους διαγωνισμούς, τις ίδιες χρονιές. Από το 2002 έως σήμερα είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων και ο ίδιος υπεύθυνος για την ετήσια διοργάνωση του Πανελλήνιου διαγωνισμού. Ο Νίκος Λουκάκης, αυτή τη στιγμή είναι Senior Lecturer στα Επίπεδα 1 & 2 του WSPC® Υπήρξε ο πρώτος εισηγητής του WSPC® ήδη από την ίδρυση του οργανισμού στην Ελλάδα το 2004.

Παπασίνου Τίνα MSc
WSET® Qualifications in Wines-Junior Lecturer

Η Τίνα Παπασίνου, σπούδασε «Οινολογία & Τεχνολογία Ποτών» στη Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων & Διατροφής των Τ.Ε.Ι. Αθηνών. Το Μεταπτυχιακό της στο “ FoodTechnology– Quality Assurance” της απονεμήθηκε από το τμήμα Food Biosciences του Πανεπιστημίου του Reading στη Μεγάλη Βρετανία. Συνέχισε τις σπουδές της στην Ελλάδα, κατακτώντας με Άριστα τα Intermediate & Advanced certificates του WSET® Αγγλίας. Από το 2006 εργάζεται ως εισηγήτρια στο Ελληνικό παράρτημα του WSET®. Αποτελεί μάλιστα, μέχρι σήμερα, τη μόνη γυναίκα – εισηγήτρια/ Lecturer των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του WSPC®. Σήμερα σπουδάζει στο υψηλότερο πρόγραμμα σπουδών του WSET®, το Diploma και εργάζεται για τους τομείς των πωλήσεων και της οινοποίησης στη ΔΗΜΗΤΕΡ Α.Ε. για το Κτήμα Χατζημιχάλη. Είναι τακτική αρθρογράφος στο περιοδικό «Τα Νέα του Οινέα» του WineClub Οινέας.

Μιχαήλος Γρηγόριος AIWS
WSET® Qualifications in Wines-Junior Lecturer

Ο Γρηγόρης Μιχαήλος γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1978 στην Αθήνα και μεγάλωσε σε ένα περιβάλλον όπου το φαγητό και το κρασί πάντα κατείχαν ξεχωριστή θέση. Προέρχεται από οικογένεια με μεγάλη παράδοση στον χώρο της εστίασης, η οποία του ενέπνευσε αγάπη για αρώματα και γεύσεις. Οι σπουδές του στο τμήμα Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ και στη μουσική, δεν ανέκοψαν μια μάλλον προδιαγεγραμμένη πορεία και το 2004, παίρνει τη σκυτάλη από την οικογένεια του στο εστιατόριο Paradiso. Τον Αύγουστο του 2009 βρίσκεται ανάμεσα στους 3 πρώτους απόφοιτους του WSET® Diploma.  Ως αριστούχος σπουδαστής σε όλα τα επίπεδα του WSET® έλαβε 4 υποτροφίες, ενώ το Diploma του απονεμήθηκε με έπαινο. Από το 2010 συμμετέχει στην ομάδα εισηγητών του WSPC®, ενώ παρέα με το Γιάννη Καρακάση τρέχουν το δυναμικό οινικό blog των Wine Commanders.

Ευστάθιος Σάλτας AIWS
WSET® Qualifications in Wines-Junior Lecturer

Ο Ευστάθιος Σάλτας γεννήθηκε το 1967  και ασχολείται από το 1989 με κινηματογραφικές και τηλεοπτικές  παραγωγές, αρχικά σαν κάμεραμαν αργότερα σαν διευθυντής φωτογραφίας και τα τελευταία χρόνια σαν παραγωγός. Είναι ιδιοκτήτης της  εταιρείας Novolite που δραστηριοποιείται στον χώρο των οπτικοακουστικών μέσων. Το 2006 άρχισε να ασχολείται με το χώρο του κρασιού και των αποσταγμάτων και το 2007 ξεκίνησε τις σπουδές του στο WSPC . Είναι κάτοχος του WSET® DIPLOMA  από το 2012 και από το 2013 είναι εισηγητής στα εκπαιδευτικά προγραμματα του WSPC®.’Επειτα από ένα σύντομο πέρασμα από τον χώρο της εστίασης όπου εργάστηκε σαν manager assistant στο εστιατόριο Small Italy , ασχολήθηκε με τις πωλήσεις κρασιού. Από  το 2012 ασχολείται κυρίως με την προώθηση του κρασιού μέσω οπτικοακουστικών μέσων , παραγωγή video για το κρασί σε ιδιωτικά projects: προωθητικά video οινοποιείων η συνεργάζεται με φορείς όπως ο ΟΠΕ ( Οργανισμός Προώθησης Εξαγωγών) και η ΕΔΟΑΟ για την παραγωγή video  προώθησης του Ελληνικού κρασιού σε τρίτες χώρες.

Νίκος Πανίδης
WSET® Qualifications in Wines-Junior Lecturer

Γεννήθηκα το 1968 στη Γερμανία όπου και μεγάλωσα. Η απόφαση μου να ασχοληθώ αποκλειστικά με το κρασί υπήρξε αποτέλεσμα μιας συνεχούς αναζήτησης μέσα από τις διάφορες επαγγελματικές μου δραστηριότητες στο χώρο της εστίασης. Οι σπουδές μου, αρχικά στη γαστρονομία - Ινστιτούτο Γαστρονομίας Levi στη Θεσσαλονίκη - και αργότερα στο WSET® Αγγλίας στο Λονδίνο, μου έδωσαν τη δυνατότητα να ασχοληθώ με το κρασί σε μία πιο ουσιαστική και επαγγελματική βάση. Εργάστηκα αρχικά ως οινοχόος σε υψηλούς χώρους εστίασης της Ελλάδας και τα τελευταία τρία χρόνια διατηρώ τον τίτλο του Chief Sommelier στις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις κρασιού, ως εξωτερικός συνεργάτης του ΟΠΕ (Οργανισμός Προώθησης Εξαγωγών). Από τον Ιανουάριο του 2008 ανήκω πια μόνιμα στην οικογένεια του WSPC®, της οποίας τα μέλη σέβομαι και εκτιμώ βαθύτατα. Αναμφισβήτητα το WSPC® έχει καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη μου τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.