
Νικόλας Γιαννόπουλος
DipWSET - Tutor of WSPC Wine School
Με περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας στη βιομηχανία του κρασιού και της πολυτελούς φιλοξενίας, ο Νικόλας Γιαννόπουλος είναι διεθνώς πολυβραβευμένος sommelier, πρεσβευτής κορυφαίων luxury brands και ειδικός στη δημιουργία παγκοσμίου κλάσης wine & beverage programs.
Κατέχει τον τίτλο DipWSET και αυτή τη στιγμή ολοκληρώνει το Executive MBA στο ESCP Business School στο Παρίσι, ενισχύοντας την τεχνογνωσία του στο στρατηγικό management των πολυτελών brands και των επενδύσεων στον χώρο του fine wine & spirits.
Τα τελευταία 8 χρόνια, έχει διατελέσει Brand Ambassador της Moët Hennessy Ελλάδος για λογαριασμό της Άμβυξ, εκπροσωπώντας εμβληματικά brands όπως Dom Pérignon, Krug, Veuve Clicquot, Ruinart, Moët & Chandon και Hennessy. Στον ρόλο του, έχει συμβάλλει καθοριστικά στη διαμόρφωση της στρατηγικής των brands στην ελληνική αγορά, στην εκπαίδευση επαγγελματιών και στην ανάπτυξη συνεργασιών με τα καλύτερα εστιατόρια, bars και luxury hotels της χώρας.
Παράλληλα, ως CEO της Oenophorum Global, παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στις κορυφαίες ξενοδοχειακές εταιρείες της Ελλάδας, σχεδιάζοντας tailor-made wine & beverage προγράμματα, εμπειρίες υψηλής γαστρονομίας και στρατηγικές ανάπτυξης για premium lifestyle brands. Έχει συνεργαστεί με luxury resorts, boutique hotels και διεθνείς hospitality operators, ανεβάζοντας τον πήχη της πολυτελούς εμπειρίας στον χώρο της φιλοξενίας.
Διατελεί επίσης Διευθυντής της Τεχνικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων, έχοντας την ευθύνη για τη διοργάνωση των εθνικών διαγωνισμών sommeliers, καθώς και για την εκπαίδευση των επαγγελματιών του κλάδου στην Ελλάδα.
Το πάθος του για το κρασί και τη γαστρονομία, καθώς και η αφοσίωσή του στην αριστεία και την καινοτομία, του έχουν χαρίσει διακρίσεις όπως Καλύτερος Οινοχόος της Ελλάδας για τρεις συνεχόμενες χρονιές, International Sommelier Award Winner στο Στρασβούργο, καθώς και τη 17η θέση στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Οινοχόων στην Αργεντινή.
Στο WSPC, μεταδίδει τις γνώσεις και την εμπειρία του, εμπνέοντας τη νέα γενιά επαγγελματιών του κρασιού και προωθώντας τη βαθύτερη κατανόηση και εκτίμηση του κρασιού και της γαστρονομίας.