Δελτίο Τύπου: Court of Master Sommeliers & WSPC
ΟΙΝΟΧΟΟΙ ΑΠΟ 14 ΧΩΡΕΣ ΣΤΟ WSPC ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ
ΤΗΣ ΚΟΡΥΦΑΙΑΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΙΝΟΧΟΪΑ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ
Από 28 έως και 30 Μαρτίου η Αθήνα έγινε για ακόμα μια φορά πόλος έλξης επαγγελματιών Οινοχόων παγκοσμίου κλάσης. Το Court of Master Sommeliers (CMS), ο κορυφαίος οργανισμός πιστοποίησης Οινοχόων διεθνώς, προσφέρει τα μαθήματα και τις εξετάσεις (Introductory και Certified Εxams) του CMS δύο φορές τον χρόνο σε συνεργασία με το WSPC – τον ηγέτη της οινικής εκπαίδευσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και στην Ελλάδα.
Σε μια ξεχωριστή βραδιά πραγματοποιήθηκε το δείπνο αποφοίτησης καθώς και η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, παρουσία τριών Master Sommeliers (MS) – εκπροσώπων του οργανισμού CMS, που διεξήγαγαν το πρόγραμμα στην Αθήνα, καθώς και παρουσία του Κωνσταντίνου Λαζαράκη Master of Wine (MW) – Προέδρου του WSPC. Οι επιτυχόντες υποψήφιοι – μεταξύ των οποίων και Έλληνες – δεν έκρυψαν τον ενθουσιασμό και τη συγκίνησή τους κατά την παραλαβή των Διπλωμάτων τους, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο ένα ιδιαίτερα απαιτητικό τριήμερο.
Ξεχωριστή θέση στην αποφοίτηση, όπως και σε όλο το πρόγραμμα φιλοξενίας των εκπροσώπων του CMS και των υποψηφίων, είχε και το Επώνυμο Ελληνικό Κρασί υπό την αιγίδα της ΕΔΟΑΟ (Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου). Δεκαέξι (16) Έλληνες Οινοποιοί προσέφεραν επιλεγμένες ετικέτες τους και τίμησαν τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες με την παρουσία τους κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικών δείπνων, αξιοποιώντας το γεγονός της παρουσίας προσωπικοτήτων κύρους στη χώρα μας και επαγγελματιών οινοχόων που κατέχουν σημαντικές θέσεις σε κορυφαία εστιατόρια της Ευρώπης.
Μέσω αυτής της συνέργειας του WSPC με τον οινικό κλάδο, ενισχύεται περαιτέρω η αναγνωρισιμότητα του Επώνυμου Ελληνικού Κρασιού σε ένα στοχευμένο κοινό/εν δυνάμει πρεσβευτών που συν-διαμορφώνει τάσεις και κινεί σημαντικό μέρος της παγκόσμιας οινικής αγοράς και κατανάλωσης.
Οι σπουδαστές του CMS ήρθαν στη χώρα μας για το εκπαιδευτικό τριήμερο του Court of Master Sommeliers από κάθε γωνιά του κόσμου (Άμπου Ντάμπι, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελλάδα, ΗΠΑ, Κροατία, Μαρόκο, Μπαχρεϊν, Νορβηγία, Ουγγαρία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Τουρκία) ενώ εργάζονται σε διεθνώς βραβευμένα εστιατόρια, ή/ και κορυφαίους ομίλους καθώς και διάσημα θέρετρα (Boen Gård /Kristiansand, Norway, Club Prive by Rixos / Abu Dhabi, Dubravkin put / Zagreb, Croatia, Eneko Restaurant / Lisbon, Portugal, Forty Eight Wine Bar & Kitchen / Kiawah Island, USA, Gala de l’Union de la Sommellerie Française / Paris, France, Gostilna Ruj / Slovenia, Kearny / Munich, Germany, LUA Resort Balatonfüred / Hungary, NCN GmbH / Stuttgart, Germany, Palace Boutique / Bahrain, Restaurant Esmée / Copenhagen, Denmark, Rovinj / Zagreb, Sofitel Palais Imperial & Lounge and Spa / Morocco, Villa Macakizi / Bodrum, Turkey, Ammos Hotel / Hania, Canaves Oia Suites / Santorini, Familia / Kythira, Hytra Restaurant / Athens, Greece, Nammos world / Mykonos, Dubai, Doha).
Στο πρόγραμμα του Μαρτίου συμμετείχαν τα Οινοποιεία (αλφαβητικά):
– Akriotou Winery
– Idaia Winery
– Oenops Wines
– Κτήμα Αρβανιτίδη
– Κτήμα Αργυρού
– Κτήμα Βιβλία Χώρα
– Κτήμα Γαία
– Κτήμα Γεροβασιλείου
– Κτήμα Διαμαντάκου
– Κτήμα Κυρ Γιάννη
– Κτήμα Μέγα Σπήλαιο
– Κτήμα Παλυβού
– Κτήμα Σιγάλα
– Κτήμα Σκούρα
– Κτήμα Τσέλεπου
– Οινοποιείο Χατζηδάκη