Ηλίας Ρουσσάκης
DipWSET - Tutor of WSPC Wine School
Ο Ηλίας Ρουσσάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά.
Φοίτησε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με ειδικότητα στην Αμπελουργία και εκπόνησε ερευνητική εργασία στο ριζικό σύστημα της αμπέλου. Συνέχισε για μεταπτυχιακό δίπλωμα στο SupAgro Montpellier και στην ENITA de Bordeaux, με υποτροφία του γαλλικού κράτους και απόκτησε παράλληλα και το πτυχίο οινολόγου του γαλλικού κράτους, DNO.
Εργάστηκε στο Montagne St Emillion, στη Σαντορίνη (κτήμα Σιγάλα, Οινοποιείο Χατζηδάκη), στην Τήνο ( Τ-Oinos) και τελικά συνίδρυσε τους Αμπελώνες Βασάλτης, στη Σαντορίνη, όπου και απασχολήθηκε ως υπεύθυνος παραγωγής για μια δεκαετία.
Από το 2013, συμβουλεύει οινοποιητικές μονάδες στην Τήνο, Πάρο, Κώ, Νάξο, Σύρο και Τροιζήνα σε θέματα διαχείρισης αμπελώνα, οινοποίησης και στρατηγικού σχεδιασμού.
Έχει συμμετάσχει σε ρυθμιστικές επιτροπές του οίνου ΠΟΠ Σαντορίνη, σε διεθνείς διαγωνισμούς κρασιών και ως αρθρογράφος σε έντυπα του οινικού κλάδου.
Ζει στην Αθήνα με την οικογένειά του.