Στέφανος Κόγιας
DipWSET - Tutor of WSPC Wine & Spirits School
Απ' όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, πάντα μου άρεσε να μοιράζομαι οτιδήποτε με συνέπαιρνε... Παιχνίδια, κόμικς, βιβλία, τραγούδια. Αυτός ήταν μάλλον και ο λόγος που έγινα DJ. Ακολούθησε το ραδιόφωνο, το οποίο υπηρετώ ασταμάτητα από το 1986 (Antenna, Star FM, Club FM, Safari, Republic 100,3 & Fly 104). To Djing έγινε τρόπος έκφρασης, στοιχείο του χαρακτήρα μου. Με τα χρόνια η ανάγκη να μοιράζομαι μετουσιώθηκε σε διάθεση να επικοινωνώ … τo πάθος, τις γνώσεις μου και τις εμπειρίες μου. Και με αυτόν τον τρόπο διαχειρίστηκα και το "μικρόβιο" του κρασιού που κόλλησα πριν από 17 χρόνια. Αποκορύφωμα όλης αυτής της εμπειρίας ήταν η ενσωμάτωσή μου στην ομάδα των εισηγητών του WSPC. Το WSPC μου έδειξε το δρόμο σε αυτό το ταξίδι γνώσης και μοναδικών ανακαλύψεων που είναι αέναες. Άρχισα να μοιράζομαι και πάλι -γράφοντας πλέον- καθετί που με εντυπωσίαζε στα οινικά μου ταξίδια, τις εμπειρίες που ζούσα και κυρίως, τα πιο αξιόλογα κρασιά που δοκίμαζα.
Ο Στέφανος Κόγιας σπούδασε Μηχανικός χημικός πετρελαίων, αλλά τα τελευταία 17 χρόνια είναι σύμβουλος γεύσης και ασχολείται επαγγελματικά με το κρασί.
Το 2018 αποφοίτησε από το Επίπεδο 4 του WSPC, κατακτώντας το WSET Diploma. Κατέχει Πιστοποιητικό Κατάρτισης από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) στον τομέα “Αμπελοκαλλιέργεια και Σύγχρονοι Μέθοδοι Οινοποίησης”.
Δημιούργησε και διευθύνει την εταιρεία Wine Style, το project “Food & Wine Experience” καθώς και το “Τhessaloniki Wine Show” – μια έκθεση κρασιών στη Θεσσαλονίκη.
Από το 2019 είναι Εισηγητής στη σχολή Wine & Spirit Professional Center (WSPC), τον επίσημο φορέα στην Ελλάδα του Wine & Spirit Education Trust (WSET), που εδρεύει στη Μεγάλη Βρετανία.
Τα τελευταία 15 χρόνια αρθρογραφεί σε πολλά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα όπως στον Οινοχόο, Klik.gr, στο Krasia.gr, στο D-Files magazine, στο περιοδικό Οινολογία και στο Positivelife.gr.