Follow WSPC
WSG Spanish Wine Scholar ONLINE
Top

WSG Spanish Wine Scholar ONLINE

  /  ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ  /  ONLINE  /  WSG Spanish Wine Scholar ONLINE

WSG Spanish Wine Scholar ONLINE

€907

About this course

ONLINE
ΕΝΤΑΤΙΚΟ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 19 ΩΡΕΣ
ΓΛΩΣΣΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Μετρητοίς

907€

ή Δόσεις

Η επιλογή των δόσεων αναδιαμορφώνει την τελική αξία των διδάκτρων και o αριθμός των δόσεων εφαρμόζεται κατά την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας, στο Ταμείο.

! Το μάθημα επιβαρύνεται με τα έξοδα αποστολής, εμφιάλωσης & τυποποίησης 36 δειγμάτων, τα οποία υπολογίζονται κατά την ολοκλήρωση της παραγγελίας, στο ταμείο, ανάλογα την περιοχή αποστολής

Σπουδάζετε απευθείας με Αμερική μέσω του WSPC, και εξειδικεύεστε κάθε φορά σε μία από τις μεγαλύτερες οινοπαραγωγικές χώρες: Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία. Κάθετη οινική εκμάθηση Ισπανίας.

Σχετικά με το course

Το WSG προάγει την κάθετη εκμάθηση και εξειδικεύεται στο να εμβαθύνει σε κάθε μία από τις χώρες οινοπαραγωγής που εξετάζει. Τα προγράμματά του καλύπτουν σε βάθος την κάθε περιοχή, αναλύοντας την αμπελουργία του τόπου, τις αμπελουργικές και οινολογικές πρακτικές, τις ποικιλίες, την τοπογραφία, το κλίμα, το έδαφος, την ιστορία και τη νομοθεσία.

Αυτή η σε βάθος ανάλυση επιτρέπει στο WSG να εξετάσει σπάνιες περιοχές ανά χώρα, δοκιμάζοντας τυπικά κρασιά όλων των περιοχών και μάλιστα, πολλά από αυτά εξαιρετικής σπανιότητας!

Εισηγητής: Κωνσταντίνος Λαζαράκης Master of Wine (MW)

Αριθμός δειγμάτων γευσιγνωσίας: 36

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Πιστοποίηση WSG Spanish WINE SCHOLAR απευθύνεται σε:

  • Τελειόφοιτους ή απόφοιτους WSET Diplomas, οι οποίοι μπορούν να εξειδικευτούν σε όποια χώρα επιθυμούν επενδύοντας πια στην κάθετη εκμάθηση.
  • Τελειόφοιτους ή απόφοιτους Επιπέδου 3/ WSET Level 3 Award in Wines, οι οποίοι έχουν πλέον τη δυνατότητα να ακολουθήσουν την εξειδίκευση ανά χώρα και να αποκτήσουν την Αμερικανική Πιστοποίηση!
  • Σπουδαστές που έχουν επάρκεια για να φοιτήσουν στο Court of Master Sommeliers, οι οποίοι φοιτώντας παράλληλα στο WSG αποκτούν μεγαλύτερες πιθανότητες να κατακτήσουν τον πολυπόθητο τίτλο Master Sommelier (MS)!
  • Όσους εργάζονται στον οινικό κλάδο ή εμπορεύονται στον ευρύτερο χώρο της εστίασης, και σε όσους ενδιαφέρονται να κάνουν καριέρα οινοχόου.

Όμως η απόκτηση ενός ή όλων των WSG δεν είναι μόνο προνόμιο των επαγγελματιών αλλά είναι ανοιχτή και στους απλούς καταναλωτές, όπου το κρασί, και η σε βάθος γνώση του, είναι για αυτούς κάτι παραπάνω από χόμπι.

Συνολικά, το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποτελείται από 19 ώρες μαθημάτων και εξετάσεων. Διδάσκεται στα ελληνικά, ενώ τα βιβλία και οι εξετάσεις του προγράμματος είναι αποκλειστικά στα αγγλικά.

Τα αποτελέσματα ανακοινώνονται σε 6-8 εργάσιμες εβδομάδες από την ημερομηνία των εξετάσεων.
Η επιτυχία στις εξετάσεις είναι απαραίτητη προϋπόθεση απονομής της Αμερικανικής Πιστοποίησης.

Πρόγραμμα Μαθημάτων και Διδακτέα Ύλη
 WSG Spanish WINE SCHOLAR

The Spanish Wine Scholar™ program presents each Spanish wine region as an integrated whole by explaining the impact of history, the significance of geological events, the importance of topographical markers and the influence of climatic factors on the wine in the glass. No topic is discussed in isolation in order to give students a working knowledge of the material at hand.

Fundamentals:

In order for Spanish Wine Scholar candidates to study the wine regions of Spain from a position of strength, Chapter One covers Spanish wine history, wine laws, geography, climate, grape varieties, viticulture and winemaking in depth. It merits reading, even by advanced students of wine, as much has changed, especially with regard to wine law and the new research on grape vine origins.

Green Spain:

Spain is normally associated with the production of red wine, but the four regions comprising Green Spain—Galicia, Cantabria, Asturias, and País Vasco—craft some of Spain’s most interesting and unique whites. Local grapes such as Albariño, Godello, Treixadura, and Hondarribi Zuri stand in the spotlight, with the exciting red variety, Mencía, moving ever closer to center stage. This dynamic region redefines the preconceptions of what Spain has to offer the global wine market.

The Duero River Valley:

The region of Castilla y León occupies one-fifth of mainland Spain and is home to some of the country’s top wine growing areas such as Ribera del Duero, Rueda and Toro. This is a high-elevation, high-quality production area that experiences extreme seasonal temperature variations. In fact, an old Castilian saying states that the year is comprised of nine months of winter and three months of hell. Yet Tempranillo thrives within this hostile climate—and it produces some of Spain’s most esteemed reds.

La Rioja:

Rioja’s wine culture represents a composite of tradition and modernity. Rioja was one of Spain’s first demarcated wine regions yet it continues to reinvent itself. It has set itself apart as one of the world’s greatest wine-producing areas and has maintained that allure for centuries. It is largely responsible for the growth of Spain’s wine reputation around the wine world; it is also the country’s most recognizable wine region by consumers around the globe. Find out why!

The Ebro River Valley:

The Ebro River Valley is the birthplace of Garnacha. Wine growing areas such as Navarra, Cariñena, Campo de Borja, and Calatayud are garnering international fame for what is done with this grape. The pure versatility of Garnacha has everyone talking. From rosés to old vine reds, from single varietal to blend, Garnacha has elevated itself from workhorse to thoroughbred. And the world is watching. The Ebro River Valley has also distinguished itself for its many Vinos de Pagos or single vineyard wines. This area is a hotspot for both tradition and trends.

Cataluña:

Cataluña is home to cava, Spain’s traditional method sparkling wine. Utilizing local Macabeo, Xarel.lo, and Parellada grapes, Cataluña has put a very Spanish accent on this classic winemaking process. Did you know that the prototype of the gyropalette was developed here! The cooperative concept was also given a brand-new image here! Dubbed “wine cathedrals” many are stunning examples of modernist architecture. In Cataluña, wine has always been elevated to art.

The Central Mediterranean Coast:

The Central Mediterranean Coast, occupying nearly half of Spain’s Mediterranean coast, is not only home to Spain’s national dish, paella, but to two underrated, local grapes quietly taking the world by storm—Monastrell and Bobal. Monastrell has been globe-trotting under the radar for a long time. Fondillón, a dessert wine crafted from this grape, is believed to have been the first wine to join Magellan as he circumnavigated the globe! Explore the legacy that is the Central Mediterranean Coast.

The Meseta:

Castilla-La Mancha is the largest wine-producing region in the world! There are approximately 1,100,000 acres/450,000 hectares under vine which represents nearly one-half of Spain’s total vineyard area! Once known for bulk wine, this area is now home to more than half of Spain’s Vinos de Pago or single estate bottlings. These wines are creative and fresh expressions of an ancient land; they represent a vinous frontier that lies right beneath the feet.

Andalucía:

The dazzlingly white limestone-rich soils of Andalucía have been given voice by the Palomino grape. The combination of sea and heat and sun have taken wine and elevated it into something that reflects the passage of time—in barrel under a film of surface yeast or in barrels via a complex fractionalized blending process known as the “solera.” These fortified wines bear the salty tang of their birthplace, the heat of their climate and the soul of a winemaking process that honors wine with a hauntingly beautiful patina of age. Discover sherry.

The Islands:

The vines compete with the tourists as the consummate sun-worshipers of the Balearic and Canary Islands. Sunburn and wind burn are serious problems for human and grapevine alike! The islanders have developed some unique viticultural practices to block the westerlies, collect rainfall and trellis the vine. And the grapes they grow—Prensal, Listan Blanco, Callet, Manto Negro, and Listan Negro—are equally singular. Just as the islands themselves represent but a small fraction of the landmass below the waves, wine production is distinguished not by its volume but by its sizable sweep of character.

Εγγραφή

  • Εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας τηλεφωνικά (210 9882540 & 544) ή μέσω e-mail (education@wspc.gr)
    Η εγγραφή σας ολοκληρώνεται με την προεξόφληση των διδάκτρων, είτε μέσω eshop, είτε μέσω κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό/ web-banking.
  • Μετά την κατάθεση των διδάκτρων, σας αποστέλλεται η Φόρμα Επικαιροποίησης Στοιχείων, την οποία θα πρέπει να συμπληρώσετε. Η εγγραφή σας ολοκληρώνεται αυτόματα μετά την ορθή υποβολή της Φόρμας Επικαιροποίησης Στοιχείων.
  • Η συμμετοχή επιτρέπεται σε υποψηφίους σπουδαστές ηλικίας άνω των 18 ετών και απόφοιτους/ τελειόφοιτους WSET Diplomas και Επιπέδου 3 στο Κρασί/ WSET Level 3 Award in Wines.
  • Απαραίτητη προϋπόθεση εγγραφής, οι υποψήφιοι σπουδαστές να διαθέτουν ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail address). Όλες οι σημαντικές ενημερώσεις της φοίτησής σας γίνονται ηλεκτρονικά.
  • Απονομή Πιστοποίησης WSG SPANISH WINE SCHOLAR στους επιτυχόντες:

Το WSPC, αμέσως μετά την παραλαβή των πτυχίων από το WSG Αμερικής, αποστέλλει στους επιτυχόντες με courier την Πιστοποίηση του προγράμματος. Η αποστολή γίνεται με χρέωση παραλήπτη προκειμένου να διασφαλιστεί ότι αυτό το επίσημο έγγραφο θα φτάσει στα χέρια του δικαιούχου με δική του ευθύνη.

Για τυχόν αμέλεια παραλαβής πτυχίου από τον δικαιούχο του, το WSPC δε φέρει καμία ευθύνη. Σε περίπτωση απώλειας πτυχίου, η επανέκδοση του από το WSG® Awards κοστίζει €50,00.

  • Η εγγραφή αφορά τη συμμετοχή του σπουδαστή στο τμήμα που έχει επιλέξει. Τα δίδακτρα δεν επιστρέφονται και δεν δύναται να ισχύσουν για τη συμμετοχή του σπουδαστή σε επόμενο αντίστοιχο τμήμα.
  • Μετά το πέρας της προθεσμίας εγγραφών δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί καμία άλλη εγγραφή (no late registration). Σε περίπτωση που προκύψει καθυστερημένη εγγραφή, ο σπουδαστής θα πρέπει να γνωρίζει πως θα επιβαρυνθεί με χρέωση €70 + Φ.Π.Α.
  • Το WSPC διατηρεί το δικαίωμα ματαίωσης ενός τμήματος εφόσον δεν συμπληρωθεί ο απαραίτητος ελάχιστος αριθμός σπουδαστών. Σε αυτή την περίπτωση, οι εγγεγραμμένοι σπουδαστές πιστώνονται το σύνολο του ποσού που έχουν καταθέσει.

Τρόποι πληρωμής:

Με κατάθεση σε Τραπεζικό λογαριασμό:

  • Alpha Bank IBAN: GR33 0140 1180 1180 0233 0000 482 (WSPC Ε.Π.Ε).
  • Τράπεζα Πειραιώς IBAN: GR73 0171 7270 0067 2711 3141 025 (Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών).
  • Eurobank IBAN: GR06 0260 0190 0005 4020 1143 015 (Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών Επαγγ. Κέντρο).

Αιτιολογία Κατάθεσης: το ονοματεπώνυμο του σπουδαστή ή η επωνυμία εταιρίας, σε περίπτωση εταιρικής δαπάνης.

Με Πιστωτική/ Χρεωστική κάρτα Visa & MasterCard

Βασικές αρχές

Σκοπός αυτής της ενημέρωσης είναι να βοηθήσουμε τους σπουδαστές μας να κατανοήσουν βασικές αρχές συμπεριφοράς που πρέπει να τηρούνται κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.

Η τάξη οφείλει να προσφέρει ένα φιλικό και αρμονικό περιβάλλον, ικανό να προάγει την ποιοτική μαθησιακή ανέλιξη των σπουδαστών μας, διασφαλίζοντας την ομαλή ροή του μαθήματος και το σεβασμό απέναντι σε όλους τους συμμετέχοντες –σπουδαστές και εισηγητή.

Μη χάνετε μαθήματα

Έχει αποδειχτεί ότι σπουδαστές που δεν χάνουν μαθήματα και είναι συνεπείς στην παρακολούθηση έχουν περισσότερες πιθανότητες να περάσουν τις εξετάσεις –και με υψηλότερο βαθμό. Αποτελεί προσωπική ευθύνη των σπουδαστών η αναπλήρωση του κενού και η αναζήτηση των σημειώσεων, ασκήσεων, εργασιών για το σπίτι ή /και flight κρασιών που σχετίζονται με το μάθημα.

Μην αργείτε στο μάθημα

Είναι ένδειξη σεβασμού προς τους συμμαθητές και τον εισηγητή σας. Σε περίπτωση που συμβεί λόγω ιδιαίτερων συνθηκών, οι σπουδαστές οφείλουν να εισέλθουν στην τάξη με τον πιο διακριτικό και γρήγορο τρόπο και να καθίσουν στο πρώτο διαθέσιμο θρανίο.

Να έρχεστε προετοιμασμένοι στο μάθημα

Η προετοιμασία είναι σημαντικό κομμάτι της προσπάθειάς σας προκειμένου να κατανοήσετε καλύτερα την ύλη του μαθήματος και να έχετε λιγότερες απορίες. Σπουδαστές που παραδίδουν τις εργασίες μέσα στο χρονικό περιθώριο που έχει καθοριστεί, καταφέρνουν να διατηρούν μια καλύτερη ροή στις σπουδές τους και στην εμπέδωση της ύλης, ενισχύοντας σημαντικά τις πιθανότητες επιτυχίας στις εξετάσεις –και με υψηλότερο βαθμό. Οι εργασίες που δεν παραδίδονται εντός προθεσμίας δεν γίνονται δεκτές εκπρόθεσμα. Ωστόσο, θα υπάρχει η δυνατότητα για διόρθωση στο σπίτι από τον ίδιο τον σπουδαστή, έχοντας ως οδηγό τον ενδεδειγμένο τρόπο απαντήσεων που δίδεται για κάθε εργασία.

Απενεργοποιείστε το κινητό σας με την έναρξη του μαθήματος

Είναι ένδειξη σεβασμού προς τους συμμαθητές και τον εισηγητή σας. Η χρήση κινητών μέσα στην τάξη είναι εξαιρετικά ενοχλητική και αποσπάει την προσοχή, τόσο τη δική σας όσο και των διπλανών σας. Εφόσον περιμένετε μια επείγουσα κλήση, παρακαλείστε να ενημερώσετε τον εισηγητή σας στην αρχή του μαθήματος και να αφήσετε τη συσκευή σας σε αθόρυβη λειτουργία. Μόλις λάβετε την κλήση, εξέρχεστε της αίθουσας με διακριτικό τρόπο.

Λάβετε υπόψη σας ότι δεν επιτρέπεται η χρήση καμίας φορητής ηλεκτρονικής συσκευής κατά τη διάρκεια του μαθήματος (κινητό, laptop, MP3 player κλπ). Απαγορεύεται η βιντεοσκόπηση, η ηχογράφηση και η φωτογράφιση οποιουδήποτε υλικού δίδεται κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, συμπεριλαμβανομένων των παρουσιάσεων των μαθημάτων, καθώς υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Για δική σας χρήση μπορείτε να φωτογραφίσετε τις φιάλες που δοκιμάστηκαν στη γευσιγνωσία στο τέλος του μαθήματος (οι φιάλες παραμένουν σε εμφανές μέρος).

Μη συνομιλείτε μεταξύ σας

Είναι ένδειξη σεβασμού προς τους συμμαθητές και τον εισηγητή σας. Ο θόρυβος που προκαλείται από συνομιλίες τέτοιου τύπου ενδέχεται να αποσπάσει την προσοχή του εισηγητή και των άλλων σπουδαστών, διαταράσσοντας τη ροή του μαθήματος.

Μη στερείτε τη δυνατότητα από άλλους σπουδαστές να εκφράσουν τις απορίες τους κάνοντας εσείς οι ίδιοι πολλές ερωτήσεις

Οι απορίες προάγουν την καλύτερη κατανόηση του μαθήματος. Είναι στη διακριτική ευχέρεια του κάθε εισηγητή ο χρόνος που θα δίνεται για ερωτήσεις (είτε κατά τη διάρκεια είτε στο τέλος του μαθήματος). Παρά ταύτα, πρέπει οι σπουδαστές να λαμβάνουν υπόψη τους το διαθέσιμο χρόνο και να μη μονοπωλούν τον εισηγητή δίνοντας τη δυνατότητα και στους συμμαθητές τους να υποβάλλουν τις δικές τους ερωτήσεις.

ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΡΧΕΣ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Σημαντικές πληροφορίες για τις εξετάσεις

Η εξέταση για την Πιστοποίηση WSG SPANISH WINE SCHOLAR γίνεται με κλειστά βιβλία και αποτελείται από:
  • Τεστ 100 ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής 60 λεπτών.
    Απαιτείται ελάχιστος συνολικός βαθµός 75% για την επιτυχία σε αυτή την ενότητα.
  • Η Γλώσσα εξέτασης για όλους είναι η Αγγλική.

 

 

Βαθμός 91% & άνω Pass with Highest Honors/ Αριστείο
Βαθμός μεταξύ 85% & 90,50% Pass with Honors/ Έπαινος
Βαθμός μεταξύ 75% & 84,50% Pass/ Επιτυχία
Βαθμός 74,50% & κάτω Fail/ Αποτυχία

Το WSG® Awards δεν χορηγεί Τίτλους Σπουδών/ Πτυχία χωρίς να εκπληρώνονται όλες οι προϋποθέσεις και απαιτήσεις αξιολόγησης που αφορούν στη φοίτηση και τις εξετάσεις του εκάστοτε προγράμματος σπουδών (aegrotat pass).

ΑΜΕΑ

Οι υποψήφιοι σπουδαστές που χρήζουν ειδικό τρόπο εξέτασης και αξιολόγησης, καλούνται να ενημερώνουν τον Υπεύθυνο Εγγραφών ή/και τον Υπεύθυνο Εξετάσεων για οποιαδήποτε τέτοια απαίτηση πριν εγγραφούν στο εκάστοτε πρόγραμμα. Είναι πολιτική του WSET® Awards οι εν λόγω σπουδαστές να µην τίθενται σε μειονεκτική θέση κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και των εξετάσεων. Κατά περίπτωση, το WSPC και το WSET μπορεί να ζητήσουν από τον σπουδαστή την προσκόμιση των επίσημων ιατρικών γνωματεύσεων του αρμόδιου κρατικού φορέα, που αφορούν τον ενδιαφερόμενο.

Επανεξέταση

Οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα αιτήματος επανεξέτασης σε περίπτωση που δεν έχουν περάσει με επιτυχία τις εξετάσεις (FAIL). ∆εν υπάρχει όριο στον αριθµό των προσπαθειών επανεξέτασης. Οι υποψήφιοι που έχουν περάσει τις εξετάσεις, άρα και τις επιμέρους ενότητες αυτών, δεν επιτρέπεται να επανεξεταστούν για τη βελτίωση της βαθµολογίας τους.

  • Οι εξετάσεις είναι υποχρεωτικές. Εάν κάποιος δεν εξεταστεί στην καθορισμένη ημερομηνία και ώρα θα μπορεί, εφόσον ο ίδιος το δηλώσει, να επανεξεταστεί στην επόμενη δυνατή εξέταση του SWS με κόστος επανεξέτασης (re–sit exam fee )€168.
  • Εάν κάποιος αποτύχει στις εξετάσεις του θα μπορεί, εφόσον ο ίδιος το δηλώσει, να επανεξεταστεί στην επόμενη δυνατή εξέταση του SWS με κόστος επανεξέτασης (resit exam fee): €168.
Προϋποθέσεις, κανονισμοί και διεξαγωγή εξετάσεων
1. Προϋπόθεση συμμετοχής στις εξετάσεις είναι οι υποψήφιοι να συμμορφώνονται µε τα ακόλουθα:
  • Κατά την έναρξη της εξέτασης όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να προσκοµίσουν στον επιτηρητή νόμιμο έγγραφο ταυτοποίησης µε φωτογραφία (ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή Διαβατήριο).
  • Οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν τα δικά τους: μολύβι απαραίτητα τύπου HB2, γόμα, ξύστρα.
  • Οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν το δικό τους ατομικό μπουκάλι νερού.
  • Η εξέταση πρέπει να ολοκληρωθεί στον προβλεπόμενο χρόνο.
  • Καµία σημείωση ή επεξήγηση δεν πρέπει να γίνει σε υλικό οποιασδήποτε μορφής, πέραν της συμπλήρωσης του δελτίου με τις ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και του απαντητικού φύλλου.
  • Δεν επιτρέπεται η οποιουδήποτε είδους επικοινωνία µεταξύ των υποψηφίων.
  • Η χρήση κάθε είδους ηλεκτρονικών συσκευών (κινητά, smart phones, smart watches, tablets κ.λπ.) απαγορεύεται.
  • Απαγορεύεται η λήψη φωτογραφιών από τους υποψηφίους, της αίθουσας εξέτασης ή του υλικού των εξετάσεων.
  • Η χρήση κάθε είδους λεξικών απαγορεύεται.
  • Η χρήση ηχητικών προειδοποιήσεων από κάθε είδος ρολογιού απαγορεύεται.
  • Είναι στην κρίση του επιτηρητή να δεχθεί την είσοδο των υποψηφίων που προσέρχονται µετά από την ώρα έναρξης της εξέτασης, και µόνο αν δεν θέτουν σε κίνδυνο την ομαλή ροή εξέτασης των υπόλοιπων εξεταζόμενων.
  • Οι εξεταζόμενοι δεν επιτρέπεται να εξέλθουν από την αίθουσα πριν παρέλθουν τα πρώτα 15 λεπτά του χρόνου εξέτασης.
  • Οι εξεταζόμενοι που ολοκληρώνουν την εξέταση πριν το επίσημο πέρας της, επιτρέπεται να αποχωρήσουν από την αίθουσα εξέτασης, υπό την προϋπόθεση ότι δεν ενοχλούν τους άλλους υποψηφίους. ∆εν επιτρέπεται η είσοδος στην αίθουσα µετά την αποχώρηση από αυτήν.
  • Οι επιτηρητές δεν νομιμοποιούνται να σχολιάσουν, ερμηνεύσουν, ή να εκφέρουν άποψη σε οποιοδήποτε ερώτημα της εξέτασης ή/και σε οποιαδήποτε εννοιολογική ερώτηση σπουδαστή.
  • Κάθε υποψήφιος για τον οποίο υπάρχει υπόνοια ανάρµοστης συµπεριφοράς θα καλείται να αποχωρεί από την αίθουσα εξέτασης αµέσως και το γραπτό του θα υποβάλλεται στην Επιτροπή Εξετάσεων, η οποία θα καθορίζει την ισχύ του γραπτού και οποιαδήποτε μελλοντική απαγόρευση για συμμετοχή σε εξετάσεις.
  • Τα θέµατα των εξετάσεων δεν απομακρύνονται από την αίθουσα των εξετάσεων. Οι υποψήφιοι που δεν θα υποβάλουν τα θέματα μαζί με το απαντητικό τους φύλλο, θα θεωρείται ότι δεν συμμορφώνονται µε τους κανονισμούς.
  • Απαγορεύεται η αποκάλυψη του περιεχομένου των εξετάσεων σε άλλους, ή η αναπαραγωγή του με οποιονδήποτε τρόπο.
2. Οι υποψήφιοι θα πρέπει επίσης, να συμμορφώνονται µε τις οδηγίες του επιτηρητή. Σε αντίθετη περίπτωση, τα αποτελέσµατα εξετάσεων ενδέχεται να καταστούν άκυρα.
3. Τα διαγωνίσματα των εξετάσεων που υποβάλλονται προς αξιολόγηση αποτελούν ιδιοκτησία του WSET® Awards και δεν θα επιστρέφονται στους υποψηφίους.
Απονομή Πιστοποίησης WSG SPANISH WINE SCHOLAR στους επιτυχόντες

Το WSPC, αμέσως μετά την παραλαβή των πτυχίων από το WSG Αμερικής, αποστέλλει στους επιτυχόντες με courier την Πιστοποίηση του προγράμματος. Η αποστολή γίνεται με χρέωση παραλήπτη προκειμένου να διασφαλιστεί ότι αυτό το επίσημο έγγραφο θα φτάσει στα χέρια του δικαιούχου με δική του ευθύνη.

Για τυχόν αμέλεια παραλαβής πτυχίου από τον δικαιούχο του, το WSPC δε φέρει καμία ευθύνη. Σε περίπτωση απώλειας πτυχίου, η επανέκδοση του από το WSG® Awards κοστίζει €60.

Υπάρχουν προϋποθέσεις εγγραφής στα online μαθήματα;

Το υλικό του προγράμματος αποστέλλεται μέσω μεταφορικής εταιρίας στη δηλωθείσα από εσάς διεύθυνση. Απαραίτητη προϋπόθεση για την παρακολούθηση των online τμημάτων είναι η συνεργαζόμενη μεταφορική εταιρία: α) να εξυπηρετεί παραδόσεις στον τόπο διαμονής σας, και β) να εξυπηρετεί παραδόσεις στον χρόνο που απαιτείται.

Για να επιβεβαιωθεί η δυνατότητα συμμετοχής σας, παρακαλώ ενημερώστε μας για την ακριβή σας διεύθυνση.

Μέσω ποιας πλατφόρμας διεξάγονται τα online μαθήματα;

Η online πλατφόρμα που φιλοξενεί τα διαδικτυακά μαθήματα του WSPC είναι η Cisco Webex Meetings.

Τα δίδακτρα επιβαρύνονται με Φ.Π.Α;

Όχι, γιατί το WSPC είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτικός φορέας από το Υπουργείο Παιδείας.

Τι περιλαμβάνουν τα δίδακτρα;

Τα πάντα. Την αγγλική έκδοση του εγχειριδίου του προγράμματος, καθώς και πρόσβαση σε ένα πλούσιο διαδικτυακό εκπαιδευτικό υλικό, το οποίο προσφέρει διαδραστική εκμάθηση με ασκήσεις προφοράς για την κάθε χώρα, τις περιοχές και τις ποικιλίες της, μέχρι και online κουίζ. Περιλαμβάνουν την εγγραφή στο WSG Αμερικής, το κόστος εξέτασης, το exam paper και την έκδοση του Τίτλου Σπουδών σας από το Wine Scholar Guild, τις ώρες διδασκαλίας από πιστοποιημένο εισηγητή, τα κρασιά της γευσιγνωσίας που αγοράζονται (δεν δεχόμαστε δωρεάν δείγματα), καθώς και όλα τα logistics του προγράμματος συνολικά.

Μπορώ να απουσιάζω από το μάθημα;

Δυνατότητα δύο ημερών απουσίας. Η παρουσία σας είναι υποχρεωτική και στις εξετάσεις.

Δεν προβλέπονται αναπληρώσεις χαμένων μαθημάτων.
Επίσης, σε περιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων ή ανωτέρας βίας όπως πχ. πανελλαδικές απεργίες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ίσως προκύψει τροποποίηση των προγραμματισμένων μαθημάτων. Η οποιαδήποτε μεταβολή του προκαθορισμένου προγράμματος γίνεται κατόπιν έγγραφης επικοινωνίας της σχολής προς τους σπουδαστές.

Μπορώ να εξεταστώ στα Ελληνικά;

Όχι. Παρόλο που το συγκεκριμένο πρόγραμμα διδάσκεται στα ελληνικά, τα βιβλία και οι εξετάσεις του προγράμματος είναι αποκλειστικά στα αγγλικά.

Τι γίνεται αν δεν έρθω να γράψω εξετάσεις;

Έχετε τη δυνατότητα να δηλώσετε συμμετοχή στην επόμενη προγραμματισμένη εξέταση του προγράμματος, είτε στην ίδια πόλη είτε σε άλλη που αυτή θα διεξαχθεί, και να καταβάλλετε το ποσό επανεξέτασης (re-resit exam fee) που ανέρχεται στα €168.

Τι γίνεται αν δεν περάσω στις εξετάσεις;

Έχετε τη δυνατότητα να δηλώσετε συμμετοχή στην επόμενη προγραμματισμένη εξέταση του προγράμματος, είτε στην ίδια πόλη είτε σε άλλη που αυτή θα διεξαχθεί, και να καταβάλλετε το ποσό επανεξέτασης (re-resit exam fee) που ανέρχεται στα €168.

Σε πόσο καιρό ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων;

Σε 6-8 εργάσιμες εβδομάδες από την ημερομηνία κατά την οποία δώσετε εξετάσεις.

Πώς ενημερώνομαι για τα αποτελέσματα;

Μέσω email από την ομάδα Admissions & Awards του WSPC.

Τι σημαίνει η επιτυχία μου στις εξετάσεις;

Γίνεστε κάτοχος του διεθνώς αναγνωρισμένου Τίτλου: Spanish Wine Scholar™ που σας απονέμεται από το Wine Scholar Guild (WSG – Washington DC, USA).

Πώς παραλαμβάνω την πιστοποίησή μου;

Αμέσως μετά την παραλαβή του πτυχίου σας από το WSG, σας στέλνουμε με courier τον Τίτλο Σπουδών που αντιστοιχεί στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ολοκληρώσατε. Η αποστολή γίνεται με δική σας χρέωση (χρέωση παραλήπτη) προκειμένου να διασφαλιστεί ότι αυτό το επίσημο έγγραφο θα φτάσει στα χέρια σας ως δικαιούχος, με δική σας ευθύνη.

Μπορώ να εξοφλήσω τα δίδακτρα σε δόσεις;

Ναι. Mέσω του eshop, έχετε τη δυνατότητα να εξοφλήσετε σε δόσεις πληρώνοντας με την πιστωτική σας κάρτα.

Υπάρχει η δυνατότητα εταιρικών εγγραφών;

Ναι.  Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για να σας ενημερώσουμε σχετικά.

Τι προβλέπεται σε περίπτωση διακοπής των μαθημάτων δια ζώσης λόγω ανωτέρας βίας, όπως συνέβη με την πανδημία COVID-19;

Σε κάθε τέτοια περίπτωση τα μαθήματα συνεχίζονται κανονικά μέσω online πλατφόρμας. Τα online μαθήματα αποτελούν ακριβή προέκταση και συνέχεια των σπουδών σας, παραμένοντας σε πλήρη ταύτιση με τις εκάστοτε επιταγές των συνθηκών και του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.

Testimonials

WSPC-DIMITRIS-ZANNIKOS

Οι σπουδές μου στο WSPC για το Diploma in Wines ήταν μια εμπειρία που με άλλαξε ουσιαστικά. Οι συναρπαστικές γευσιγνωσίες, η προετοιμασία σε συνεργασία με τους συνσπουδαστές μου και η υψηλού επιπέδου καθοδήγηση παρείχαν μια ολοκληρωμένη κατανόηση του κόσμου του κρασιού. Είναι ένα ταξίδι που όχι μόνο εμπλούτισε τις γνώσεις μου αλλά τροφοδότησε και το πάθος μου για το κρασί.

Δημήτρης Ζαννίκος

Σπουδαστής
WSPC-VASSILIS-FALKOS

Οι σπουδές στο WSPC ήταν ένα ταξίδι γνώσεων στον κόσμο του κρασιού. Το συναρπαστικό πρόγραμμα σπουδών, η αφοσιωμένη ομάδα του WSPC με την εκτεταμένη γνώση και την εξειδίκευση στον τομέα της, καλλιέργησαν τις γνώσεις μου στο κρασί, δημιουργώντας μια μοναδική σπουδαστική εμπειρία. Είμαι πραγματικά ευγνώμων για το βάθος της γνώσης και τις δεξιότητες που απέκτησα.

Βασίλης Φάλκος

Σπουδαστής
WSPC-MARGARITA-MARTINI

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Μόναχο και πάντα ήμουν παθιασμένη με την οινική κουλτούρα. Έχω πτυχίο στην επιστήμη τροφίμων, το οποίο με μύησε αρχικά στην επιστήμη της οινοποίησης. Ανακάλυψα το ίδρυμα WSET και αποφάσισα να παρακολουθήσω τα μαθήματα που σχετίζονται με το κρασί! Είμαι πολύ χαρούμενη που ολοκλήρωσα το Diploma! Ήταν μια μεγάλη πρόκληση αλλά και ένα υπέροχο ταξίδι! Φιλοξενώ ή/και συμμετέχω τακτικά σε διάφορες εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων γευσιγνωσιών κρασιών και εκθέσεων. Είμαι πολύ χαρούμενη που σπούδασα στο WSPC. Ο κ. Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW και η ομάδα του ήταν πάντα εκεί για οποιαδήποτε απορία, υποστηρίζοντάς μας!

Μαργαρίτα Μαρτίνη

Σπουδάστρια

Η εμπειρία μου στο WSPC ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, ειδικά στο τμήμα της Σαντορίνης, όπου μας επέτρεψε να ταξιδέψουμε στο νησί σε τόσο ξεχωριστές συνθήκες. Ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης είναι ένας χαρισματικός δάσκαλος που μεταδίδει τις γνώσεις του με χιούμορ και ενθουσιασμό, μετατρέποντας τη μάθηση σε μια φωτεινή εμπειρία.

Anna Milan

Σπουδάστρια
WSPC-ILIAS-ROUSSAKIS

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέχρι και την απόκτηση του Diploma ήταν ένα δυναμικό ταξίδι σε όλα τα terroir του κόσμου όπου παράγεται κρασί. Οι μυστικές ιστορίες που μας εκμυστηρεύθηκαν ο Κωνσταντίνος και ο Ανδρέας, κατά τη διάρκεια των γευσιγνωσιών πολυάριθμων κρασιών από όλο τον πλανήτη, δημιούργησαν μια μαγική ατμόσφαιρα που θα την θυμάμαι για πολύ καιρό.

Ηλίας Ρουσάκης

Σπουδαστής
WSPC-ΦΙΛΙΠΠΟΣ-ΣΚΛΑΒΟΣ

Οι σπουδές μου στο WSPC είναι μια από τις πιο ωφέλιμες εμπειρίες που είχα ως μαθητής. Από την πρώτη μέρα οι σπουδαστές έχουν πεπειραμένους εισηγητές δίπλα τους και όλο το προσωπικό ανταποκρίνεται σε κάθε ζήτημα. Το WSPC είναι αναμφίβολα η σωστή επιλογή για να αποκτήσει κανείς εις βάθος γνώσεις του κόσμου του κρασιού και των ροφημάτων.

Φίλιππος Σκλάβος

Σπουδαστής
WSPC-MANUELA-LABHARD

Μάθαινε σαν να πρόκειται να ζήσεις για πάντα, όπως λένε, και έτσι ακριβώς ξεκίνησε το ταξίδι μου στο WSET Diploma. Για πρώτη φορά, βρισκόμουν στην ίδια τάξη μαζί με οινοποιούς, οινοχόους και πωλητές κρασιού, μαθαίνοντας για το κρασί και αποκτώντας εις βάθος γνώσεις. Η επίσκεψη στο μαγευτικό νησί της Σαντορίνης και τα εμβληματικά της οινοποιεία για μια ολόκληρη εβδομάδα, συνιστά μια εμπειρία που αλλάζει τα δεδομένα και δεν πρέπει κανείς να χάσει.

Manuela Labhard

Σπουδάστρια
WSPC-EMORFILI-MAVRIDOU

Η εμπειρία μου στο WSPC ξεκίνησε το 2015 με το Επίπεδο 1 του WSET, οπότε και είχα την πρώτη μου επαφή με τον κόσμο του κρασιού. Προχωρώντας, απέκτησα πολλές γνώσεις, αυξήθηκε η αυτοπεποίθησή μου και, ενστικτωδώς, συνέχισα να αναζητώ περισσότερα. Αυτό με οδήγησε στο τελευταίο επίπεδο, το Diploma, στη γευσιγνωσία κρασιών από όλο τον κόσμο, στην εκμάθηση των σχετικών τεχνικών αμπελουργίας και οινοποιίας και πώς αυτά συνδέονται με το τελικό αποτέλεσμα. Ως νέα οινοποιός, κουβαλώ αυτό το επίτευγμα στην επαγγελματική μου ζωή.

Εμορφίλη Μαυρίδου

Σπουδάστρια
WSPC ΜΑΡΙΑ-ΜΑΣΟΥΡΑ

Για να μελετήσετε το κρασί, πρέπει να νιώσετε έμπνευση. Έχω σπουδάσει και τα τέσσερα επίπεδα του WSET στο WSPC. Εκείνο το διάστημα, οι εισηγητές μου, Ευστάθιος Σάλτας στα Επίπεδα 1 και 2, Γρηγόρης Μιχαήλος στο Επίπεδο 3 και Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW, στο Επίπεδο 4, ήταν πηγές έμπνευσης και μου υπενθύμισαν ότι το κρασί είναι πάνω από όλα, ένα συναρπαστικό ταξίδι!

Μαρία Μασούρα

Σπουδάστρια
WSPC-KONSTANTINOS-CHATZIMITAKOS

Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία που θα συνιστούσα σε οποιονδήποτε θέλει να εξελίξει τις οινικές του γνώσεις, την κριτική σκέψη και τις γευσιγνωστικές ικανότητες. Η καθοδήγηση του Κωνσταντίνου Λαζαράκη MW και η υποστήριξη από όλη την ομάδα του WSPC έκαναν το ταξίδι ακόμη πιο απολαυστικό!

Κωνσταντίνος Χατζημητάκος

Σπουδαστής

Ο λόγος που διάλεξα τα σεμινάρια barista ήταν για να μάθω τα πάντα σε ότι αφορά τον καφέ. Τρομερή εμπειρία, εξαιρετική ομάδα εκπαιδευτών. Όποιος αγαπάει τον καφέ και θέλει να μάθει τα πάντα γι’αυτόν πραγματικά αξίζει να κάνει τα σεμινάρια.

Νίκος Zούμης

Saint Andrea Resort Πάρος

Ονομάζομαι Νικόλαος Γιαννακόπουλος και παρακολούθησα τον κύκλο σεμιναρίων για Barista Skills της Beverage Standards Association, τον οποίο ολοκλήρωσα το Νοέμβριο, 2017. Η δομή των σεμιναρίων αφορούσε σε ένα θεωρητικό και ένα πρακτικό μέρος. Ως προς τις δεξιότητες που αποκτήθηκαν κατά το πρώτο μέρος, θεωρώ ότι ήταν άκρως ενημερωτικό και συμβάδιζε με τα τελευταία δεδομένα του χώρου, έχοντας συνοχή και καλύπτοντας ένα εύρος από την επιλογή της πρώτης ύλης έως τα τελευταία στάδια της παραγωγής. Κατά το πρακτικό τμήμα μας δόθηκαν ποικίλες ευκαιρίες να εφαρμόσουμε τις γνώσεις μας και να εξασκήσουμε τις βασικές δεξιότητες ενός barista έως τις πιο εξειδικευμένες όπως το latte art. Η πιστοποίηση με βοήθησε στην άμεση επαγγελματική μου αποκατάσταση, καθώς πλέον εργάζομαι στον τομέα παραγωγής του καφέ της εταιρείας Bridge Coffee Roastery. Οι γενικότερες γνώσεις που απέκτησα, με καλύπτουν και βοηθούν καθημερινά την εργασία και την εξέλιξή μου ως επαγγελματία. Η υπεύθυνη καθηγήτρια του τμήματος, κα. Κουίδου Μαριλένα, διακρινόταν από μεταδοτικότητα και διαρκές ενδιαφέρον για την επιμόρφωσή μας κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, καθώς και για την μετέπειτα επαγγελματική μας αποκατάσταση, ενώ στόχευε στο να μας εφοδιάσει με τα πλέον σύγχρονα, θεωρητικά και ερευνητικά δεδομένα. Η συνολική μου εικόνα για το σεμινάριο είναι εξαιρετική και θεωρώ ότι είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για την επαγγελματική εξέλιξη και ενημέρωση των επαγγελματιών στο αντικείμενο του καφέ.

Νικόλαος Γιαννακόπουλος

Bridge Coffee Roasters

Tο υψηλό επίπεδο των σεμιναρίων, το άρτια δομημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και η συμμετοχή καταξιωμένων επαγγελματιών με μεγάλη εργασιακή εμπειρία ανέβαζε σε πολύ υψηλό επίπεδο τις εισηγήσεις. Οι γνώσεις που έλαβα, είχαν άμεση πρακτική εφαρμογή στην εργασία μου και με βοήθησαν τόσο στην επαγγελματική μου ανέλιξη όσο και στην προσωπική μου ανάπτυξη.

Γιώργος Μανέτας

Barista Roasters Coffee

Mετά από χρόνια εμπειρίας ως barista,αποφάσισα πως ήθελα να τολμήσω να μετακινηθώ σε ένα πιο υπεύθυνο κομμάτι της εστίασης στον ξενοδοχειακό κλάδο. Για να μπορέσω να διεκδικήσω την θέση που ήθελα στην ξενοδοχειακή επιχείρηση που είχα ήδη εργαστεί στο παρελθόν, έπρεπε να εμπλουτίσω το βιογραφικό μου με κάποιον τίτλο σπουδών σχετικό με τον χώρο. Ψάχνοντας κατέληξα στο σεμινάριο του BSA, λόγο κύρους και διεθνούς εγκυρότητας ,καθώς η ξενοδοχειακή μονάδα που με ενδιέφερε είναι ξένων συμφερόντων. Όντως ήταν το κατάλληλο βήμα, διότι εμπλουτίζοντας το και με ένα σεμινάριο στο bartending που ακολούθησα, το βιογραφικό μου θεωρήθηκε κατάλληλο για την θέση. Ένα πραγματικά πολύ ουσιαστικό και ενδιαφέρον σεμινάριο, το προτείνω σε κάθε barista που θέλει να κάνει καριέρα!

Θέμης

F & B Manager Potidea Holidays Hotel

Επέλεξα το συγκεκριμένο σεμινάριο γιατί καλύπτει με θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις όλο το φάσμα των αρμοδιοτήτων ενός Barista. Καθώς δεν είχα προϋπηρεσία στο χώρο, η θεωρία πάνω στον καφέ και στο τσάι, η σωστή εκμάθηση χρήσης της μηχανής espresso αλλά και η εκπαίδευση στους διαφορετικούς τρόπους εκχύλισης, μου έδωσε τα απαραίτητα εφόδια για να ζητήσω δουλειά και τελικά να εργάζομαι πλέον σε μια από τις πιο μεγάλες ελληνικές αλυσίδες καφέ.

Xρήστος Στρατηγάκης

Head Barista Coffee shop

Επειδή ο καφές εκτός από δουλειά ήταν και είναι το πάθος μου, θέλησα να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου. Κάνοντας μια έρευνα, ανακάλυψα ότι υπάρχουν πολλά σεμινάρια για τον καφέ, χωρίς όμως να παρέχουν διεθνή πιστοποίηση και πτυχίο. Έτσι λοιπόν επέλεξα το BSA και ήταν το καλύτερο που θα μπορούσα να κάνω! η εκπαίδευση ήταν μαγική καθώς είχα την δυνατότητα να κατανοήσω όλη την θεωρία στην πράξη, είχα δίπλα μου άρτιους και μεταδοτικότατους εκπαιδευτές που ήταν εκεί με χαμόγελο και υπομονή για μένα και για τις απορίες μου (που ήταν και πολλές), πήρα πολλές νέες γνώσεις και εμπλούτισα στο έπακρο τις ήδη υπάρχουσες και το ποιο σημαντικό για μένα…. όλα όσα έμαθα, φεύγοντας από εκεί ήμουν σε θέση να τα εφαρμόσω άμεσα στο κατάστημα που εργαζόμουν. Για όλους αυτούς , αλλά και για άλλους τόσους λόγους, επέλεξα να συνεχίσω την εκπαίδευση μου στο BSA και η εμπειρία μου έγινε ακόμα ποιο συναρπαστική κατακτώντας την κορυφή και του level 2!

Αλκμήνη Kρυσταλίδη

Barista Coffee Island

Παρακολούθησα το συγκεκριμένο σεμινάριο για να εμβαθύνω πιο πολύ στο κομμάτι των ζεστών ροφημάτων, υπάρχει μια φιλοσοφία που ήθελα να μάθω. Εξαιρετική εμπειρία, με εξειδικευμένους εισηγητές και στην θεωρία και στην πρακτική. Πολύ χρήσιμο κυρίως γιατί μαθαίνοντας την ιστορία της πρώτης ύλης, μαθαίνουμε να σεβόμαστε την ποιότητα και την ποσότητα που μας δίνεται. Οι τεχνικές είναι επίσης ένα σημαντικό κομμάτι που παίζει ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα.

Αλεξάνδρα Κυρίτση

Καφεκοπτεία Λουμίδη Κηφισιά

Ο καφές για εμένα αποτελεί ένα ταξίδι σε ένα κόσμο μοναδικών εμπειριών , υψηλών απαιτήσεων και συνεχών αλλαγών . Οπότε σαν επαγγελματίας για να μπορώ εγώ και οι καταναλωτές να απολαμβάνουμε αυτό το ταξίδι θα πρέπει να ανανεώνω συνεχώς τις γνώσεις μου. Επιλέγοντας την Μαριλένα ,τον Βαγγέλη και τα υπόλοιπα παιδιά ανακάλυψα μια μοναδική διαδραστική εκπαιδευτική εμπειρία ,που εκτός από τις πολλές νέες γνώσεις που αποκόμισα από το πλούσιο και μοναδικά οργανωμένο εκπαιδευτικό υλικό ,μπόρεσα μέσα από την δομή του σεμιναρίου και την πρακτική εφαρμογή των γνώσεων να ανακαλύψω λάθη και να βελτιωθώ κατακόρυφα . Άξιο αναφοράς είναι ο άρτιος εξοπλισμός ,το αψεγάδιαστο των εξετάσεων και η συνεχής επαγγελματική στήριξη μετά το πέρας των σεμιναρίων. Ευχαριστώ φιλαράκια για τις ωραίες και μοναδικές στιγμές.Keep going.

Θωμάς Κολωνιάτης

Executive Barista at Gregory’s, Beverage manager

Οι γνώσεις που παρείχε το σεμινάριο , ήταν κατατοπίστηκες , χωρίς γενικολογίες. Οι εισηγητές , ήταν αναλυτικοί και στη θεωρία και στην πράξη. Προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους τους νέους , με πάθος και αγάπη για τον καφέ να παρακολουθήσουν και τα 2 Levels , για να αποκτήσουν τις απαραίτητες- βασικές γνώσεις , που χρειάζεται να έχει κάθε νέος Barista που ξεκινάει, και σε συνδυασμό με την “τριβή” στη δουλειά να εξελιχθεί σε αυτόν τον τεράστιο κόσμο που λέγεται καφές , ο οποίος εξελίσσεται καθημερινά.

Πλακούτσης Κωνσταντίνος

Head bartender TATOI TENNIS CLUB
WSPC-Testimonials

Ξεκίνησα τις σπουδές μου στο κρασί και στα αποστάγματα στο WSPC όπου παρακολούθησα τα επίπεδα 1,2,3 στο κρασί, HESTIA στον Ελληνικό αμπελώνα και τα Spirits. Το 2017 ξεκίνησα το WSET DIPLOMA όπου το υψηλό επίπεδο της εκπαίδευσης και της διδασκαλίας θα μου μείνει αξέχαστο σε όλη μου την ζωή. Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για μένα είναι η Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων.

Στάθης Τσώκος

Σπουδαστής
WSPC-Testimonials

Η αρτιότητα και η σοβαρότητα του τρόπου εκπαίδευσης και η γοητεία του διδακτικού προσωπικού με έκαναν να φτάσω στο WSET Επίπεδο 3 και το WSPC Επίπεδο 3 HESTIA για τον Ελληνικό αμπελώνα και να σκέφτομαι πολύ σοβαρά να επιχειρήσω και το WSET Diploma. Η δουλειά μου δεν έχει σχέση με το κρασί, αλλά με εκτυπώσεις ετικετών τροφίμων ψυγείου και σε μία άλλη δραστηριότητα με παραγωγή content για διάφορους κλάδους. Το κρασί όμως είναι ένα σημαντικό μέρος της ζωής μου και σίγουρα ένας τομέας που θα επεκτείνει το επόμενο διάστημα τις επαγγελματικές μου δραστηριότητες.

Προκόπης Καρυδάκης

Σπουδαστής
WSPC-Testimonials

Το 2014, μετά από σύσταση κάποιων επαγγελματιών στο χώρο του κρασιού, ξεκίνησα τις σπουδές μου στο WSPC, παρακολουθώντας το WSET Επίπεδο 1, χωρίς να μπορώ να φανταστώ πόσο μακρύ και μοναδικό έμελλε να είναι αυτό το ταξίδι. Η άριστη δομή του προγράμματος της σχολής, η παροχή της γνώσης για κάθε πτυχή του κρασιού, η γνωριμία με όλες τις οινικές περιοχές του κόσμου συνδυασμένα με το υψηλό επίπεδο και το ήθος των εισηγητών αποτέλεσαν για μένα το κίνητρο για να παραμείνω και να συνεχίσω και με τα υπόλοιπα επίπεδα με όλο και μεγαλύτερο ενθουσιασμό. Έτσι, το 2017, κι ενώ η έντονη επαγγελματική μου δραστηριότητα ουδεμία σχέση είχε με το κρασί, βρέθηκα στη Σαντορίνη ξεκινώντας το μαγικό ταξίδι του WSET Diploma. Ένα ταξίδι πρωτόγνωρο, απαιτητικό μα πάνω από όλα συναρπαστικό που με οδήγησε στην απόκτηση του πολυπόθητου τίτλου το 2019.

Παύλος Τριλυράκης

Σπουδαστής
WSPC-Testimonials

Την άνοιξη του 2015, κάθισα για πρώτη φορά στα θρανία του WSPC. Δεν υπήρχε 2η σκέψη, η οινική κατάρτιση που προσφέρει το σχολείο είναι εξαιρετική. Κυρίως όμως, διδάσκει οινική Παιδεία και συμπεριφορά! Αποκτάς κριτική σκέψη. Διδάσκεσαι από τους κορυφαίους, όχι μόνο για να περιγράφεις, να κρίνεις και να βαθμολογείς, αλλά και να σέβεσαι το κρασί, τον πολιτισμό, τη γη, τον οινοποιό και τον αμπελουργό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά το WSPC, τον κ. Κωνσταντίνο Λαζαράκη MW, αλλά κυρίως τον μέντορά μου, τον κ. Γιάννη Κουλελή, που με έμαθαν να αγαπώ το κρασί και να διευρύνω τους οινικούς μου ορίζοντες καθημερινά, να θέλω να μάθω, ν’ ανακαλύπτω διαρκώς, γιατί το ταξίδι στον οινικό κόσμο, δε σταματάει ποτέ!.

Λένα Τσατσώνη

Σπουδάστρια
WSPC-Testimonials

Μέσα από το WSPC, τον καλύτερο, κατ’ εμέ, πανελλήνιο και διεθνή οργανισμό στον χώρο του κρασιού, γνώρισα εξαιρετικούς ανθρώπους με πολύ μεράκι και μεγάλη αγάπη για το κρασί. Μια ομάδα από επαγγελματίες που είναι εκεί ώστε να σου μάθουν τα πάντα γύρω από τα κρασί. Πλέον με το 4ο Επίπεδο του WSPC, το WSET Diploma, περιμένω να ολοκληρώσω αυτό το ταξίδι και παράλληλα, μέσω του WSPC, έχω ξεκινήσει το Court of Master Sommeliers (CMS Europe), που εμβαθύνει στο κομμάτι της εστίασης. Όλες αυτές οι σπουδές σε συνδυασμό με την προϋπηρεσία μου σε wine restaurants καθώς και σε εστιατόρια βραβευμένα με αστέρια Michelin, με οδήγησαν στον «οινικό παράδεισο» όπου εργάζομαι τώρα, το Private Members Club 67 PallMall, στο Λονδίνο.”

Φαίδων Δερνίκος

Σπουδαστής
WSPC-Testimonials

Γνωρίζοντας ότι το WSET είναι η κορυφαία σχολή για σπουδές στο κρασί ξεκίνησα το 2016 στο WSPC– Wine & Spirit Professional Center. H άρτια οργάνωση της σχολής, οι άριστα καταρτισμένοι επαγγελματίες εισηγητές, η πολύ καλή διάρθρωση του προγράμματος ανά επίπεδο για μια σφαιρική εκπαίδευση αλλά και οι υψηλού επιπέδου νέες εγκαταστάσεις της σχολής ήταν το κίνητρό και η έμπνευση μου για να ολοκληρώσω με ενθουσιασμό, παρά τις όποιες δυσκολίες, τα τρία πρώτα επίπεδα WSET L1-L2-L3 καθώς και το L3 ΗΕSTIA Ελληνικός Αμπελώνας. Και ενώ η πολυετής επαγγελματική μου ενασχόληση σαν μηχανολόγος -μηχανικός είναι θα έλεγα διαμετρικά αντίθετη, ή μαγνητική έλξη του κρασιού υπερίσχυσε και τώρα παρακολουθώ στο WSPC το WSET Diploma, στην πιο δύσκολη αλλά και συναρπαστική διαδρομή του ταξιδιού.

Ανδριάννα Φοή

Σπουδάστρια

Syllabus

0
    0
    Το καλάθι σας
    Your cart is emptyReturn to Shop