Επιστολή W.S.P.C. για την επιβολή Φ.Π.Α.

02-09-2015
Επιστολή W.S.P.C. για την επιβολή Φ.Π.Α.
By:
Antonia Kiriazis, Gen. Manager W.S.P.C. Ltd.

Αγαπητοί Σπουδαστές,

Στις 14 Αυγούστου του 2015 ψηφίστηκε από το Ελληνικό κοινοβούλιο το νέο "μνημόνιο 3". Μέσα στις διατάξεις των νόμων που το συνοδεύουν είναι και η υπαγωγή όλων των σχολείων της Ελλάδας σε καθεστώς ΦΠΑ 23%.

Από τα τέλη Ιουλίου 2015 και πλέον, όλοι οι σπουδαστές των Εκπαιδευτικών Οργανισμών επιβαρύνονται με ΦΠΑ 23%, παρόλο που πουθενά στην Ευρώπη η εκπαίδευση δεν επιφορτίζει τον σπουδαστή/ σπουδάστρια με 23% φόρο.

Με το δεδομένο πως όλες αυτές οι οικονομικές αλλαγές ψηφίστηκαν μέσα στην περίοδο των διακοπών και τόσο οι καταναλωτές-σπουδαστές, όσο και τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα αιφνιδιάστηκαν, το W.S.P.C., αμέσως μόλις επαναλειτούργησε από τις καλοκαιρινές διακοπές, διήνυσε έναν δύσκολο και μεγάλο δρόμο προκειμένου - μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων του, να μειώσει όσο περισσότερο μπορούσε τα κόστη λειτουργίας του και να βοηθήσει τους σπουδαστές του απορροφώντας ένα μεγάλο ποσοστό του 23% ώστε να μην επιβαρυνθούν περαιτέρω. Είναι επιθυμία μας και συνεχής προσπάθειά μας, η απρόσκοπτη και αβίαστη μόρφωση των μαθητών μας με τους μεγαλύτερους και πλέον έγκριτους οργανισμούς εκπαίδευσης κρασιών και αποσταγμάτων στον κόσμο: το WSET London και το Court of Master Sommeliers. Όσο περνάει από το χέρι μας, οι Έλληνες σπουδαστές θα απολαμβάνουν την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση του πλανήτη.

Σε κάθε e-mail που θα λαμβάνετε για τα νέα φθινοπωρινά τμήματα, παρακαλώ προσέξτε τη διαφοροποίηση των τιμών/ διδάκτρων. Οι διαφορές των τιμών, σχεδόν σε όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα, από αυτές που σας ανακοινώθηκαν τον Μάιο είναι αμελητέες. Μέχρι να ολοκληρώσουμε τις αλλαγές των τιμών και στα ηλεκτρονικά μας συστήματα, παρακαλώ να επικοινωνείτε με τα γραφεία μας για την ακριβή σας ενημέρωση. Ήδη ξεκίνησε η επικοινωνία της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, που θα ολοκληρωθεί την επόμενη Τετάρτη 02 Σεπτεμβρίου 2015.

Είμαστε περήφανοι για την προσπάθειά μας όλα αυτά τα 11 χρόνια που δραστηριοποιούμαστε στην Ελλάδα.

Σας Ευχαριστούμε και προσδοκούμε και στη δική σας συμπαράσταση.

Αντωνία Κυριαζή ΜΑ

ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ W.S.P.C.