BSA Level 1 PLUS: Καφές, Τσάι, Κακάο
€357About this course
ή Δόσεις
Η επιλογή των δόσεων αναδιαμορφώνει την τελική αξία των διδάκτρων και o αριθμός των δόσεων εφαρμόζεται κατά την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας, στο Ταμείο.
Η Πιστοποίηση BSA BARISTA Level 1 PLUS παρέχει αξιόπιστη θεωρητική και πρακτική γνώση των εμπορικών προϊόντων του καφέ, του τσαγιού και του κακάο.
Σχετικά με το course
Η Πιστοποίηση BSA BARISTA Level 1 PLUS απευθύνεται είτε σε όσους επιθυμούν να ενταχθούν στο χώρο της εστίασης, είτε σε ήδη επαγγελματίες που επιθυμούν να βελτιώσουν και να πιστοποιήσουν τις γνώσεις τους, να αποκτήσουν εμπειρία στη γευσιγνωσία, τη χρήση, το χειρισμό και το σερβίρισμα προϊόντων του καφέ, του τσαγιού και του κακάο, καθώς και στη λειτουργία των μηχανών για την παρασκευή ροφημάτων του Coffee menu.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παρέχει επίσης, μια στιβαρή γνώση της σωστής χρήσης μηχανών για την παρασκευή άρτιων ποιοτικών ροφημάτων. Είναι απαραίτητη για όσους θέλουν να εργαστούν ως Barista ή/ και Beverage experts σε ξενοδοχειακές μονάδες, εστιατόρια, αλυσίδες καφέ ή για όσους δουλεύουν ήδη και θέλουν να αυξήσουν τις γνώσεις τους πάνω στις πρώτες ύλες και ταυτόχρονα να πιστοποιηθούν με έναν αξιόπιστο εκπαιδευτικό τίτλο σπουδών του Βρετανικού κράτους με παγκόσμια αναγνώριση. Ενδείκνυται επιπλέον, ως ιδιαίτερα χρήσιμη για τους επαγγελματίες που θέλουν να εργαστούν στον ευρύτερο εμπορικό χώρο των παραπάνω προϊόντων, για παράδειγμα, εταιρείες καφέ, τσαγιού, espresso μηχανών και άλλες συναφείς εταιρίες της αγοράς (industry) αυτών.
Συνολικά, το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποτελείται από 15 ώρες μαθημάτων και εξετάσεων.
Τα αποτελέσματα ανακοινώνονται σε 4 εργάσιμες εβδομάδες από την ημερομηνία των εξετάσεων. Η επιτυχία στις εξετάσεις είναι απαραίτητη προϋπόθεση απονομής της Πιστοποίησης. Αποτελεί προϋπόθεση και για τη συνέχιση των σπουδών στο BSA BARISTA Level 2 PLUS.
Πρόγραμμα Μαθημάτων και Διδακτέα Ύλη
BSA BARISTA Level 1 PLUS
Μαθησιακοί στόχοι
Προκειμένου να επιτευχθεί ο σκοπός της Πιστοποίησης, υπάρχουν εννέα μαθησιακοί στόχοι.
Μαθησιακός Στόχος 1: Γνώση των βασικών ποικιλιών πράσινου καφέ, των παραγωγικών χωρών, διαδικασιών συγκομιδής, επεξεργασίας, γευστικών προφίλ των παραπάνω, μεταποίησης (ψησίματος) και επιρροής των παραπάνω στο γευστικό προφίλ του τελικού προϊόντος.
- Το καφεόδεντρο (Coffea) και ο καρπός του καφέ
- Κύριες χώρες παραγωγής & κλιματολογικές συνθήκες
- Coffea Arabica & Coffea Canephora
- Μέθοδοι συγκομιδής (picking)
- Μέθοδοι επεξεργασίας (Natural, Wet, Pulped natural)
- Ταξινόμηση καφέ (Grading) και ψήσιμο του καφέ (Roasting)
- Χαρμάνι, η σύνθεση διαφορετικών ποικιλιών για τη δημιουργία συγκεκριμένου γευστικού προφίλ.
- Το πακετάρισμα
- Γευστικά χαρακτηριστικά του καφέ με βάση τους παραπάνω παράγοντες
Μαθησιακός Στόχος 2: Θεωρητική γνώση όλων των διαφορετικών τύπων ροφημάτων καφέ: espresso, φίλτρου, ελληνικού, στιγμιαίου, καθώς και της σύστασης τους, όπως επίσης και της διαδικασίας του decaffeination.
- Τι είναι ο espresso
- H σημασία της άλεσης στον espresso / O μύλος άλεσης
- H μηχανή του espresso
- H εκχύλιση του espresso
- Τι είναι ο καφές φίλτρου / διαφορετικοί τύποι
- Η μηχανή φίλτρου
- Βασικές θεωρητικές αρχές εκχύλισης φίλτρου
- Τι είναι ο στιγμιαίος καφές
- Διαφορετικοί τύποι στιγμιαίου καφέ
- Τι είναι ο Ελληνικός καφές / Ιστορία και χαρακτηριστικά
- Οι βασικές θεωρητικές αρχές της σωστής παρασκευής ελληνικού καφέ.
Μαθησιακός Στόχος 3: Πρακτική γνώση χρήσης της espressoμηχανής και των μύλων άλεσης για την παρασκευή espresso σύμφωνα με τις προδιαγραφές του φορέα BSA και σωστού καθαρισμού των μηχανών.
- Ρύθμιση μύλου / Grinder calibration
- Ζύγιση δόσης καφέ
- Τα βήματα της σωστής εκχύλισης
- Εκχύλιση σε 20-30 δευτερόλεπτα
- Αξιολόγηση του espresso
- Kαθαρισμός της μηχανής
- Καθαρισμός μύλου άλεσης
Μαθησιακός Στόχος 4: Γνώση σύστασης και χειρισμού γάλακτος.
- Θεωρητική γνώση της σύστασης του γάλακτος και των λεπτομερειών που σχετίζονται με το χειρισμό του στον ατμό.
- Πρακτική γνώση του σωστού χειρισμού του γάλακτος στον ατμό με στόχο την παρασκευή microfoam σύμφωνα με τις προδιαγραφές του BSA.
- Γνώση παρασκευής ροφημάτων με βάση τον espresso και το γάλα: Cappuccino, Café latte, Flatwhite, Εspresso Μacchiato, και άλλα.
Μαθησιακός Στόχος 5: Ελληνικός καφές, καφές φίλτρου, στιγμιαίος καφές. Σωστή διατήρηση του καφέ.
- Πρακτική γνώση και τεχνική παρασκευής ελληνικού καφέ
- Πρακτική γνώση και τεχνική παρασκευής καφέ φίλτρου
- Πρακτική γνώση και τεχνική παρασκευής στιγμιαίου καφέ
- Πρακτική γνώση και τεχνική παρασκευής κρύου καφέ (Espresso freddo & Cappuccino freddo).
- Πρακτική γνώση και τεχνική σωστής διατήρησης του καφέ.
Μαθησιακός Στόχος 6: Γνώση των βασικών ποικιλιών τσαγιού, της πρώτης ύλης και των μεθόδων επεξεργασίας.
- Το τεϊόδεντρο (Camellia Sinensis)
- Κλιματολογικές συνθήκες και ποικιλίες του τεϊόδεντρου
- Τα στάδια και οι μέθοδοι επεξεργασίας των διαφορετικών ειδών τσαγιού.
- Το λευκό τσάι
- Το πράσινο τσάι
- Το Oolong
- Το Μαύρο τσάι
Μαθησιακός Στόχος 7: Γνώση της εκχύλισης των τύπων τσαγιού, σύμφωνα με τα standards του φορέα BSA.
- Πρακτική γνώση και τεχνική της σωστής εκχύλισης των παραπάνω ποικιλιών σύμφωνα με τις προδιαγραφές του BSA
Μαθησιακός Στόχος 8: Γνώση των βασικών ποικιλιών κακάο, της πρώτης ύλης και των μεθόδων επεξεργασίας των καρπών.
- Το κακαόδεντρο
- Χώρες παραγωγής και κλιματολογικές συνθήκες
- Οι ποικιλίες του κακαόδεντρου
- Η συγκομιδή και η επεξεργασία των κόκκων κακάο
- To Cocoa Press/ Από τον κόκκο κακάο στο Cocoa Liquor
- Η διαδικασία παραγωγής σοκολάτας
Μαθησιακός Στόχος 9: Γνώση της σωστής παρασκευής ροφήματος σοκολάτας με βάση τις προδιαγραφές του φορέα.
- Πρακτική γνώση και τεχνική της σωστής παρασκευής ροφήματος σοκολάτας με βάση τις προδιαγραφές του BSA.
Εγγραφή
- Εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας τηλεφωνικά (210 9882540 & 544) ή μέσω e-mail (education@wspc.gr)
Η εγγραφή σας ολοκληρώνεται με την προεξόφληση των διδάκτρων, είτε μέσω eshop, είτε μέσω κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό/ web-banking.
- Μετά την κατάθεση των διδάκτρων, σας αποστέλλεται η Φόρμα Εγγραφής, την οποία θα πρέπει να συμπληρώσετε. Η εγγραφή σας ολοκληρώνεται αυτόματα μετά την ορθή υποβολή της Φόρμας Εγγραφής.
- Η συμμετοχή επιτρέπεται σε όλους. Σε περίπτωση ανηλίκου απαιτείται η συναίνεση του κηδεμόνα.
- Απαραίτητη προϋπόθεση εγγραφής, οι υποψήφιοι σπουδαστές να διαθέτουν ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail address). Όλες οι σημαντικές ενημερώσεις της φοίτησής σας γίνονται ηλεκτρονικά.
- Απονομή Πιστοποίησης BSA BARISTA Level 1 PLUS στους επιτυχόντες:
Το WSPC, αμέσως μετά την παραλαβή των πτυχίων από το BSA Λονδίνου, αποστέλλει στους επιτυχόντες με courier την Πιστοποίηση για το BSA BARISTA Level 1 PLUS. Η αποστολή γίνεται με χρέωση παραλήπτη προκειμένου να διασφαλιστεί ότι αυτό το επίσημο έγγραφο θα φτάσει στα χέρια του δικαιούχου με δική του ευθύνη.
Για τυχόν αμέλεια παραλαβής πτυχίου από τον δικαιούχο του, το WSPC δε φέρει καμία ευθύνη. Σε περίπτωση απώλειας πτυχίου, η επανέκδοση του από το BSA® Awards κοστίζει €60,00.
- Η εγγραφή αφορά τη συμμετοχή του σπουδαστή στο τμήμα που έχει επιλέξει. Τα δίδακτρα δεν επιστρέφονται και δεν δύναται να ισχύσουν για τη συμμετοχή του σπουδαστή σε επόμενο αντίστοιχο τμήμα.
- Μετά το πέρας της προθεσμίας εγγραφών δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί καμία άλλη εγγραφή (no late registration). Σε περίπτωση που προκύψει καθυστερημένη εγγραφή, ο σπουδαστής θα πρέπει να γνωρίζει πως θα επιβαρυνθεί με χρέωση €50 + Φ.Π.Α.
- Το WSPC διατηρεί το δικαίωμα ματαίωσης ενός τμήματος εφόσον δεν συμπληρωθεί ο απαραίτητος ελάχιστος αριθμός σπουδαστών. Σε αυτή την περίπτωση, οι εγγεγραμμένοι σπουδαστές πιστώνονται το σύνολο του ποσού που έχουν καταθέσει.
Τρόποι πληρωμής:
Με κατάθεση σε Τραπεζικό λογαριασμό:
- Alpha Bank IBAN: GR33 0140 1180 1180 0233 0000 482 (WSPC Ε.Π.Ε).
- Τράπεζα Πειραιώς IBAN: GR73 0171 7270 0067 2711 3141 025 (Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών).
- Eurobank IBAN: GR06 0260 0190 0005 4020 1143 015 (Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών Επαγγ. Κέντρο).
Αιτιολογία Κατάθεσης: το ονοματεπώνυμο του σπουδαστή ή η επωνυμία εταιρίας, σε περίπτωση εταιρικής δαπάνης.
Με Πιστωτική/ Χρεωστική κάρτα Visa & MasterCard
Βασικές αρχές
Σκοπός αυτής της ενημέρωσης είναι να βοηθήσουμε τους σπουδαστές μας να κατανοήσουν βασικές αρχές συμπεριφοράς που πρέπει να τηρούνται κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.
Η τάξη οφείλει να προσφέρει ένα φιλικό και αρμονικό περιβάλλον, ικανό να προάγει την ποιοτική μαθησιακή ανέλιξη των σπουδαστών μας, διασφαλίζοντας την ομαλή ροή του μαθήματος και το σεβασμό απέναντι σε όλους τους συμμετέχοντες –σπουδαστές και εισηγητή.
Μη χάνετε μαθήματα
Έχει αποδειχτεί ότι σπουδαστές που δεν χάνουν μαθήματα και είναι συνεπείς στην παρακολούθηση έχουν περισσότερες πιθανότητες να περάσουν τις εξετάσεις –και με υψηλότερο βαθμό. Αποτελεί προσωπική ευθύνη των σπουδαστών η αναπλήρωση του κενού και η αναζήτηση των σημειώσεων, ασκήσεων, εργασιών για το σπίτι που σχετίζονται με το μάθημα.
Μην αργείτε στο μάθημα
Είναι ένδειξη σεβασμού προς τους συμμαθητές και τον εισηγητή σας. Σε περίπτωση που συμβεί λόγω ιδιαίτερων συνθηκών, οι σπουδαστές οφείλουν να εισέλθουν στην τάξη με τον πιο διακριτικό και γρήγορο τρόπο και να καθίσουν στο πρώτο διαθέσιμο θρανίο.
Να έρχεστε προετοιμασμένοι στο μάθημα
Η προετοιμασία είναι σημαντικό κομμάτι της προσπάθειάς σας προκειμένου να κατανοήσετε καλύτερα την ύλη του μαθήματος και να έχετε λιγότερες απορίες.
Απενεργοποιείστε το κινητό σας με την έναρξη του μαθήματος
Είναι ένδειξη σεβασμού προς τους συμμαθητές και τον εισηγητή σας. Η χρήση κινητών μέσα στην τάξη είναι εξαιρετικά ενοχλητική και αποσπάει την προσοχή, τόσο τη δική σας όσο και των διπλανών σας. Εφόσον περιμένετε μια επείγουσα κλήση, παρακαλείστε να ενημερώσετε τον εισηγητή σας στην αρχή του μαθήματος και να αφήσετε τη συσκευή σας σε αθόρυβη λειτουργία. Μόλις λάβετε την κλήση, εξέρχεστε της αίθουσας με διακριτικό τρόπο.
Λάβετε υπόψη σας ότι δεν επιτρέπεται η χρήση καμίας φορητής ηλεκτρονικής συσκευής κατά τη διάρκεια του μαθήματος (κινητό, laptop, MP3 player κλπ). Απαγορεύεται η βιντεοσκόπηση, η ηχογράφηση και η φωτογράφιση οποιουδήποτε υλικού δίδεται κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, συμπεριλαμβανομένων των παρουσιάσεων των μαθημάτων, καθώς υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.
Για δική σας χρήση μπορείτε να φωτογραφίσετε τις φιάλες που δοκιμάστηκαν στη γευσιγνωσία στο τέλος του μαθήματος (οι φιάλες παραμένουν σε εμφανές μέρος).
Μη συνομιλείτε μεταξύ σας
Είναι ένδειξη σεβασμού προς τους συμμαθητές και τον εισηγητή σας. Ο θόρυβος που προκαλείται από συνομιλίες τέτοιου τύπου ενδέχεται να αποσπάσει την προσοχή του εισηγητή και των άλλων σπουδαστών, διαταράσσοντας τη ροή του μαθήματος.
Μη στερείτε τη δυνατότητα από άλλους σπουδαστές να εκφράσουν τις απορίες τους κάνοντας εσείς οι ίδιοι πολλές ερωτήσεις
Οι απορίες προάγουν την καλύτερη κατανόηση του μαθήματος. Είναι στη διακριτική ευχέρεια του κάθε εισηγητή ο χρόνος που θα δίνεται για ερωτήσεις (είτε κατά τη διάρκεια είτε στο τέλος του μαθήματος). Παρά ταύτα, πρέπει οι σπουδαστές να λαμβάνουν υπόψη τους το διαθέσιμο χρόνο και να μη μονοπωλούν τον εισηγητή δίνοντας τη δυνατότητα και στους συμμαθητές τους να υποβάλλουν τις δικές τους ερωτήσεις.
ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΡΧΕΣ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ
Σημαντικές πληροφορίες για τις εξετάσεις
Η εξέταση για την Πιστοποίηση BSA BARISTA Level 1 PLUS διεξάγεται με κλειστά βιβλία και αποτελείται από:
- Την θεωρητική εξέταση, η οποία αποτελείται από 15 ερωτήσεις σύντομης ανάπτυξης που πρέπει να απαντηθούν μέσα σε 60 λεπτά. Όλες οι ερωτήσεις της εξέτασης βασίζονται στους μαθησιακούς στόχους. Το βασικό εγχειρίδιο μελέτης και το συμπληρωματικό εγχειρίδιο του βιβλίου σας, αποτελούν την εξεταστέα ύλη του προγράμματος.
Απαιτείται ελάχιστος βαθµός 60% για την επιτυχία σε αυτή την ενότητα. - Την πρακτική εξέταση, κατά την οποία ο υποψήφιος εξετάζεται από τον Αccredited Τrainer/ BSA Examiner στην παρασκευή προϊόντων, και μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 60 λεπτά. Σε όλα τα στάδια και αντικείμενα εξέτασης ο εξεταζόμενος πρέπει να αποδείξει ότι τηρεί τα βήματα και τις προδιαγραφές του φορέα κατά την προετοιμασία και παρασκευή των προϊόντων.
- Η Γλώσσα εξέτασης για όλους είναι η Ελληνική.
Απαιτείται ελάχιστος συνολικός βαθµός (Written & Practical Assessment) 66% για την επιτυχία σε αυτό το Εκπαιδευτικό πρόγραμμα, και την απονομή της Πιστοποίησης BSA BARISTA Level 1 PLUS.
Βαθμός 92% & άνω | Pass with Distinction/ Αριστείο |
Βαθμός μεταξύ 82% & 91% | Pass with Merit/ Έπαινος |
Βαθμός μεταξύ 66% & 81% | Pass/ Επιτυχία |
Βαθμός 65% & κάτω | Fail/ Αποτυχία |
Το BSA® Awards δεν χορηγεί Τίτλους Σπουδών/ Πτυχία χωρίς να εκπληρώνονται όλες οι προϋποθέσεις και απαιτήσεις αξιολόγησης που αφορούν στη φοίτηση και τις εξετάσεις του εκάστοτε προγράμματος σπουδών (aegrotat pass).
ΑΜΕΑ
Οι υποψήφιοι σπουδαστές που χρήζουν ειδικό τρόπο εξέτασης και αξιολόγησης, καλούνται να ενημερώνουν τον Υπεύθυνο Εγγραφών ή/και τον Υπεύθυνο Εξετάσεων για οποιαδήποτε τέτοια απαίτηση πριν εγγραφούν στο εκάστοτε πρόγραμμα. Είναι πολιτική του BSA οι εν λόγω σπουδαστές να µην τίθενται σε μειονεκτική θέση κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και των εξετάσεων. Κατά περίπτωση, το WSPC και το BSA μπορεί να ζητήσουν από τον σπουδαστή την προσκόμιση των επίσημων ιατρικών γνωματεύσεων του αρμόδιου κρατικού φορέα, που αφορούν τον ενδιαφερόμενο.
Επανεξέταση
Οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα αιτήματος επανεξέτασης σε περίπτωση που δεν έχουν περάσει με επιτυχία τις εξετάσεις (FAIL). ∆εν υπάρχει όριο στον αριθµό των προσπαθειών επανεξέτασης. Οι υποψήφιοι που έχουν περάσει τις εξετάσεις, άρα και τις επιμέρους ενότητες αυτών, δεν επιτρέπεται να επανεξεταστούν για τη βελτίωση της βαθµολογίας τους.
- Οι εξετάσεις είναι υποχρεωτικές. Εάν κάποιος δεν εξεταστεί στην καθορισμένη ημερομηνία και ώρα θα μπορεί, εφόσον ο ίδιος το δηλώσει, να επανεξεταστεί στην επόμενη δυνατή εξέταση του προγράμματος με κόστος επανεξέτασης (non–show re–sit exam): €100.
- Εάν κάποιος αποτύχει στις εξετάσεις του θα μπορεί, εφόσον ο ίδιος το δηλώσει, να επανεξεταστεί στην επόμενη δυνατή εξέταση του προγράμματος με κόστος επανεξέτασης (re–sit exam): €100.
- Εγγραφή στο BSA BARISTA Level 2 PLUS προϋποθέτει επιτυχία στις εξετάσεις του BSA BARISTA Level 1 PLUS.
Προϋποθέσεις, κανονισμοί και διεξαγωγή εξετάσεων
1. Προϋπόθεση συμμετοχής στις εξετάσεις είναι οι υποψήφιοι να συμμορφώνονται µε τα ακόλουθα:
- Κατά την έναρξη της εξέτασης όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να προσκοµίσουν στον επιτηρητή νόμιμο έγγραφο ταυτοποίησης µε φωτογραφία (ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή Διαβατήριο).
- Οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν τα δικά τους: μολύβι απαραίτητα τύπου HB2, γόμα, ξύστρα.
- Οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν το δικό τους ατομικό μπουκάλι νερού.
- Η εξέταση πρέπει να ολοκληρωθεί στον προβλεπόμενο χρόνο.
- Καµία σημείωση ή επεξήγηση δεν πρέπει να γίνει σε υλικό οποιασδήποτε μορφής, πέραν της συμπλήρωσης του δελτίου με τις ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και του απαντητικού φύλλου.
- Δεν επιτρέπεται η οποιουδήποτε είδους επικοινωνία µεταξύ των υποψηφίων.
- Η χρήση κάθε είδους ηλεκτρονικών συσκευών (κινητά, smart phones, smart watches, tablets κ.λπ.) απαγορεύεται.
- Απαγορεύεται η λήψη φωτογραφιών από τους υποψηφίους, της αίθουσας εξέτασης ή του υλικού των εξετάσεων.
- Η χρήση κάθε είδους λεξικών απαγορεύεται.
- Η χρήση ηχητικών προειδοποιήσεων από κάθε είδος ρολογιού απαγορεύεται.
- Είναι στην κρίση του επιτηρητή να δεχθεί την είσοδο των υποψηφίων που προσέρχονται µετά από την ώρα έναρξης της εξέτασης, και µόνο αν δεν θέτουν σε κίνδυνο την ομαλή ροή εξέτασης των υπόλοιπων εξεταζόμενων.
- Οι εξεταζόμενοι δεν επιτρέπεται να εξέλθουν από την αίθουσα πριν παρέλθουν τα πρώτα 15 λεπτά του χρόνου εξέτασης.
- Οι εξεταζόμενοι που ολοκληρώνουν την εξέταση πριν το επίσημο πέρας της, επιτρέπεται να αποχωρήσουν από την αίθουσα εξέτασης, υπό την προϋπόθεση ότι δεν ενοχλούν τους άλλους υποψηφίους. ∆εν επιτρέπεται η είσοδος στην αίθουσα µετά την αποχώρηση από αυτήν.
- Οι επιτηρητές δεν νομιμοποιούνται να σχολιάσουν, ερμηνεύσουν, ή να εκφέρουν άποψη σε οποιοδήποτε ερώτημα της εξέτασης ή/και σε οποιαδήποτε εννοιολογική ερώτηση σπουδαστή.
- Κάθε υποψήφιος για τον οποίο υπάρχει υπόνοια ανάρµοστης συµπεριφοράς θα καλείται να αποχωρεί από την αίθουσα εξέτασης αµέσως και το γραπτό του θα υποβάλλεται στην Επιτροπή Εξετάσεων, η οποία θα καθορίζει την ισχύ του γραπτού και οποιαδήποτε μελλοντική απαγόρευση για συμμετοχή σε εξετάσεις.
- Τα θέµατα των εξετάσεων δεν απομακρύνονται από την αίθουσα των εξετάσεων. Οι υποψήφιοι που δεν θα υποβάλουν τα θέματα μαζί με το απαντητικό τους φύλλο, θα θεωρείται ότι δεν συμμορφώνονται µε τους κανονισμούς.
- Απαγορεύεται η αποκάλυψη του περιεχομένου των εξετάσεων σε άλλους, ή η αναπαραγωγή του με οποιονδήποτε τρόπο.
2. Οι υποψήφιοι θα πρέπει επίσης, να συμμορφώνονται µε τις οδηγίες του επιτηρητή. Σε αντίθετη περίπτωση, τα αποτελέσµατα εξετάσεων ενδέχεται να καταστούν άκυρα.
3. Τα διαγωνίσματα των εξετάσεων που υποβάλλονται προς αξιολόγηση αποτελούν ιδιοκτησία του BSA® Awards και δεν θα επιστρέφονται στους υποψηφίους.
Απονομή Πιστοποίησης BSA BARISTA Level 1 PLUS στους επιτυχόντες
Το WSPC, αμέσως μετά την παραλαβή των πτυχίων από το BSA Λονδίνου, αποστέλλει στους επιτυχόντες με courier την Πιστοποίηση για το BSA BARISTA Level 1 PLUS. Η αποστολή γίνεται με χρέωση παραλήπτη προκειμένου να διασφαλιστεί ότι αυτό το επίσημο έγγραφο θα φτάσει στα χέρια του δικαιούχου με δική του ευθύνη.
Για τυχόν αμέλεια παραλαβής πτυχίου από τον δικαιούχο του, το WSPC δε φέρει καμία ευθύνη. Σε περίπτωση απώλειας πτυχίου, η επανέκδοση του από το BSA® Awards κοστίζει €60.
Πού γίνονται τα μαθήματα;
Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του WSPC στο Παλαιό Φάληρο, 1.250 τ.μ. στο ειδικά διαμορφωμένο Coffee-Cocoa-Tea Lab (CCT Lab) σύμφωνα με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής.
Υπάρχουν προϋποθέσεις για την εγγραφή μου στα μαθήματα;
Απαραίτητη προϋπόθεση για την εγγραφή στο δια ζώσης εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποτελεί η συμπλήρωση του 15ου έτους ηλικίας. Σε περίπτωση ανηλίκου απαιτείται η συναίνεση του κηδεμόνα.
Υπάρχει όριο ηλικίας για τη συμμετοχή στο εν λόγω πρόγραμμα;
Όχι. Σε περίπτωση ανηλίκου απαιτείται η συναίνεση του κηδεμόνα.
Τα δίδακτρα επιβαρύνονται με Φ.Π.Α;
Όχι, γιατί το WSPC είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτικός φορέας από το Υπουργείο Παιδείας.
Τι περιλαμβάνουν τα δίδακτρα;
Τα πάντα. Την ελληνική έκδοση των βιβλίων του προγράμματος, την εγγραφή στο BSA Λονδίνου, το κόστος εξέτασης, το exam paper και την έκδοση του Τίτλου Σπουδών σας από το BSA Λονδίνου, τις ώρες διδασκαλίας από πιστοποιημένο εισηγητή, τα δείγματα γευσιγνωσίας που αγοράζονται (δεν δεχόμαστε δωρεάν δείγματα), καθώς και όλα τα logistics του προγράμματος συνολικά.
Μπορώ να απουσιάζω από το μάθημα;
Η παρουσία σας είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια των μαθημάτων και εξετάσεων.
Δεν προβλέπονται αναπληρώσεις χαμένων μαθημάτων.
Επίσης, σε περιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων ή ανωτέρας βίας όπως πχ. πανελλαδικές απεργίες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ίσως προκύψει τροποποίηση των προγραμματισμένων μαθημάτων. Η οποιαδήποτε μεταβολή του προκαθορισμένου προγράμματος γίνεται κατόπιν έγγραφης επικοινωνίας της σχολής προς τους σπουδαστές.
Τι γίνεται αν δεν έρθω να γράψω εξετάσεις;
Έχετε τη δυνατότητα να δηλώσετε συμμετοχή στην επόμενη προγραμματισμένη εξέταση του προγράμματος, είτε στην ίδια πόλη είτε σε άλλη που αυτή θα διεξαχθεί, και να καταβάλλετε το ποσό επανεξέτασης (non-show resit examination) που ανέρχεται στα €100.
Τι γίνεται αν δεν περάσω στις εξετάσεις;
Έχετε τη δυνατότητα να δηλώσετε συμμετοχή στην επόμενη προγραμματισμένη εξέταση του προγράμματος, είτε στην ίδια πόλη είτε σε άλλη που αυτή θα διεξαχθεί, και να καταβάλλετε το ποσό επανεξέτασης (resit examination) που ανέρχεται στα €100.
Σε πόσο καιρό ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων;
Σε έξι (6) εργάσιμες εβδομάδες από την ημερομηνία κατά την οποία δώσετε εξετάσεις.
Πώς ενημερώνομαι για τα αποτελέσματα;
Μέσω e–mail από την ομάδα Admissions & Awards του WSPC.
Τι σημαίνει η επιτυχία μου στις εξετάσεις;
Γίνεστε κάτοχος της διεθνώς αναγνωρισμένης Πιστοποίησης BSA BARISTA Level 1 PLUS που σας απονέμεται από το BSA (Beverage Standards Association) με έδρα στο Ηνωμένο Βασίλειο και μπορείτε να προχωρήσετε στο επόμενο επίπεδο σπουδών (BSA BARISTA Level 2 PLUS).
Πώς παραλαμβάνω την πιστοποίησή μου;
Αμέσως μετά την παραλαβή του πτυχίου σας από το Λονδίνο (BSA), σας στέλνουμε με courier την Πιστοποίησή σας που αντιστοιχεί στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ολοκληρώσατε. Η αποστολή γίνεται με δική σας χρέωση (χρέωση παραλήπτη) προκειμένου να διασφαλιστεί ότι αυτό το επίσημο έγγραφο θα φτάσει στα χέρια σας ως δικαιούχος, με δική σας ευθύνη.
Μπορώ να εξοφλήσω τα δίδακτρα σε δόσεις;
Ναι. Έχετε τη δυνατότητα να εξοφλήσετε σε δόσεις πληρώνοντας με την πιστωτική σας κάρτα, πατώντας εδώ E-shop: BSA BARISTA Level 1 PLUS
Υπάρχει η δυνατότητα εταιρικών εγγραφών;
Ναι. Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για να σας ενημερώσουμε σχετικά.
Τι προβλέπεται σε περίπτωση διακοπής των μαθημάτων δια ζώσης λόγω ανωτέρας βίας, όπως συνέβη με την πανδημία COVID-19;
Τα μαθήματα σας θα συνεχιστούν κανονικά με τον τρόπο και στο χρόνο που θα μας υποδείξει το υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων.
You May Also Like
Certificate
Testimonials
Syllabus