COMBO Επιπέδων 1 & 2 Gastro Premium|Επετειακά Δίδακτρα: Αυτόματα στο καλάθι σας
€1.204About this course
ή Δόσεις
Η επιλογή των δόσεων αναδιαμορφώνει την τελική αξία των διδάκτρων και o αριθμός των δόσεων εφαρμόζεται κατά την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας, στο Ταμείο.
Η Πιστοποίηση WSET Επιπέδου 2 στο Κρασί απευθύνεται σε απόφοιτους Επιπέδου 1, επαγγελματίες και οινόφιλους.
Σχετικά με το course
Επιλέγοντας το Combo πρόγραμμα Επιπέδου 1 & 2 Gastro Premium στο Κρασί, οι υποψήφιοι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να ολοκληρώσουν τα μαθήματα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και πιο οικονομικά.
Το Επίπεδο 2 σε μορφή Gastro είναι ένα premium πρόγραμμα εμπλουτισμένο με Immersive Food & Wine Matching, διάρκειας 31 ωρών. Επιπλέον διδακτικές ώρες με επικέντρωση στο ταίριασμα των ποικιλιών του κόσμου με τις διαφορετικές κουζίνες του κόσμου.
Η επιτυχία στις εξετάσεις είναι απαραίτητη προϋπόθεση απονομής της Πιστοποίησης. Το Επίπεδο 2 Gastro Premium αποτελεί μάθημα υποχρεωτικής φοίτησης του Stage 1 του WSPC Sommelier Academy.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Οι κάτοχοι του Τίτλου Σπουδών του Επιπέδου 2 είναι σε θέση να περιγράφουν και να συγκρίνουν τα στυλ κρασιών που παράγονται από σημαντικές διεθνείς και τοπικές ποικιλίες σταφυλιού, να ερμηνεύουν ετικέτες κρασιών από τις κύριες οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου και να δίνουν βασική καθοδήγηση για σωστές επιλογές και σερβίρισμα, όπως επίσης και να κατανοούν τις βασικές αρχές της γευσιγνωσίας και της αξιολόγησης του κρασιού.
Συνολικά, το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποτελείται από 41 ώρες μαθημάτων και εξετάσεων.
Τα αποτελέσματα ανακοινώνονται σε 7 εργάσιμες εβδομάδες από την ημερομηνία των εξετάσεων. Η επιτυχία στις εξετάσεις είναι προϋπόθεση για τη συνέχιση των σπουδών στα Επίπεδα 3: Διεθνή Αμπελώνα/ WSET Level 3 Award in Wines και Ελληνικού Αμπελώνα/ WSPC HESTIA Level 3 PLUS.
Πρόγραμμα Μαθημάτων και Διδακτέα Ύλη Επιπέδου 1 & 2 Gastro Premium
Μαθησιακοί στόχοι
Προκειμένου να επιτευχθεί ο σκοπός της Πιστοποίησης, υπάρχουν τέσσερις μαθησιακοί στόχοι για το Επίπεδο 1 και επτά μαθησιακοί στόχοι για το Επίπεδο 2 Gastro Premium.
Επίπεδο 1 στο κρασί
Μαθησιακός Στόχος 1: Γνώση των βασικών σταδίων αμπελοκαλλιέργειας και οινοποίησης.
- Τμήματα Σταφυλιού.
- Αμπελοκαλλιέργεια.
- Κλίμα.
- Αλκοολική Ζύμωση.
- Παραγωγή σταθερών λευκών, ερυθρών και ροζέ κρασιών.
Μαθησιακός Στόχος 2: Γνώση των ειδών, χαρακτηριστικών και στυλ κρασιών που παράγονται από τις κύριες ποικιλίες σταφυλιού καθώς και άλλων παραδειγμάτων κρασιών.
- Βασικά είδη και στυλ κρασιών
- Κύριες ποικιλίες σταφυλιού
- Παραδείγματα κρασιών από τις κύριες ποικιλίες σταφυλιού
- Παραδείγματα άλλων κρασιών
- Παραδείγματα ελληνικών κρασιών
Μαθησιακός Στόχος 3: Γνώση των βασικών αρχών και πρακτικών αποθήκευσης και σερβιρίσματος κρασιού.
- Αποθήκευση κρασιών
- Χονδρεμπόριο και Λιανεμπόριο
- Περιγραφή θερμοκρασίας σερβιρίσματος
- Σερβίρισμα κρασιού
- Υπεύθυνη κατανάλωση
Μαθησιακός Στόχος 4: Θεμελιώδεις αλληλεπιδράσεις φαγητού & κρασιού.
- Συστατικά στο φαγητό που επηρεάζουν το κρασί
- Συστατικά του κρασιού που επηρεάζονται από το φαγητό
- Αξιώματα στο συνδυασμό κρασιού και φαγητού
- Ασκήσεις αξιολόγησης
- Τεκμηρίωση αλληλεπιδράσεων
Επίπεδο 2 Gastro Premium στο κρασί
Μαθησιακός Στόχος 1: Κατανόηση των περιβαλλοντικών επιρροών και των αμπελοκαλλιεργητικών επιλογών, καθώς και του τρόπου που αυτές θα επηρεάσουν το στυλ και την ποιότητα του κρασιού.
- Προσδιορίστε τι προσφέρει στον οινοπαραγωγό κάθε τμήμα του σταφυλιού.
- Προσδιορίστε τι χρειάζεται ένα κλήμα ώστε να αναπτυχθούν σταφύλια.
- Προσδιορίστε τα κύρια στάδια σχηματισμού και ωρίμασης του σταφυλιού.
- Περιγράψτε πώς τα συστατικά στοιχεία, τα αρώματα και οι γεύσεις του σταφυλιού μεταβάλλονται όσο αυτό ωριμάζει.
- Περιγράψτε πώς οι περιβαλλοντικές επιρροές στον αμπελώνα επηρεάζουν την ωρίμαση και την ποιότητα του σταφυλιού.
- Περιγράψτε πώς ο βαθμός ωρίμασης του σταφυλιού επιδρά στο στυλ και στην ποιότητα του κρασιού.
- Αναγνωρίστε τις αμπελοκαλλιεργητικές επιλογές.
- Εξηγήστε το νόημα των πιο σημαντικών όρων ετικέτας, που χρησιμοποιούνται για να δείξουν προέλευση και κανονισμούς.
- Εξηγήστε το νόημα των όρων ετικέτας σε σχέση με την ηλικία των κλημάτων και τις επιλογές αμπελοκαλλιέργειας.
Μαθησιακός Στόχος 2: Κατανόηση του τρόπου με τον οποίο η οινοποίηση και η παλαίωση στη φιάλη επηρεάζουν το στυλ και την ποιότητα του κρασιού.
-
- Παραθέστε τα βασικά στάδια της διαδικασίας αλκοολικής ζύμωσης.
- Αναγνωρίστε τα βασικά στάδια των διαδικασιών οινοποίησης για κόκκινα, ροζέ και λευκά κρασιά.
- Περιγράψτε πώς οι επιλογές οινοποίησης μπορούν να επηρεάσουν το στυλ και την ποιότητα των παραγόμενων κρασιών.
- Αναγνωρίστε τις κύριες αλλαγές που συμβαίνουν σε ένα κρασί κατά τη διάρκεια της παλαίωσης στη φιάλη.
Μαθησιακός Στόχος 3: Κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι περιβαλλοντικές επιρροές, οι επιλογές αμπελοκαλλιέργειας, η οινοποίηση και η παλαίωση στη φιάλη επηρεάζουν το στυλ και την ποιότητα των κρασιών που παράγονται από τις κύριες ποικιλίες σταφυλιού.
-
-
- Περιγράψτε τα χαρακτηριστικά των κύριων ποικιλιών σταφυλιού.
- Περιγράψτε πώς οι περιβαλλοντικές επιρροές και οι αμπελοκαλλιεργητικές επιλογές επηρεάζουν τα χαρακτηριστικά των βασικών ποικιλιών σταφυλιού.
- Περιγράψτε πώς οι επιλογές οινοποίησης επηρεάζουν το στυλ των κρασιών που παράγονται από τις βασικές ποικιλίες σταφυλιού
- Περιγράψτε πώς η παλαίωση στη φιάλη επηρεάζει το στυλ των κρασιών που παράγονται από τις κύριες ποικιλίες σταφυλιού.
- Περιγράψτε το στυλ και την ποιότητα των κρασιών που παράγονται από τις βασικές ποικιλίες σταφυλιού στις συγκεκριμένες ΓΕ.
- Συγκρίνετε τα στυλ και την ποιότητα των κρασιών που παράγονται από τις κύριες ποικιλίες σταφυλιού μέσα και ανάμεσα σε συγκεκριμένες περιοχές.
- Εξηγήστε το νόημα των σημαντικών τοπικών όρων ετικέτας που δείχνουν το στυλ και την ποιότητα κρασιών που παράγονται από τις κύριες ποικιλίες σταφυλιού.
-
Μαθησιακός Στόχος 4: Γνώση του στυλ και της ποιότητας των κρασιών που παράγονται από τοπικά σημαντικές μαύρες και λευκές ποικιλίες σταφυλιού.
- Περιγράψτε τα χαρακτηριστικά των σημαντικών τοπικών ποικιλιών μαύρου και λευκού σταφυλιού.
- Περιγράψτε το στυλ και την ποιότητα των κρασιών από σημαντικές τοπικές ποικιλίες μαύρου και λευκού σταφυλιού από
συγκεκριμένες ΓΕ. - Εξηγήστε το νόημα των όρων ετικέτας που υποδεικνύουν το στυλ και την ποιότητα κρασιών που παράγονται από σημαντικές τοπικές
ποικιλίες μαύρου και λευκού σταφυλιού.
Μαθησιακός Στόχος 5: Κατανόηση του πώς η διαδικασία οινοποίησης επηρεάζει το στυλ των αφρωδών και των ενισχυμένων κρασιών.
-
- Αναγνωρίστε τις βασικές ποικιλίες σταφυλιού που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή των κύριων στυλ αφρωδών.
- Αναγνωρίστε τα κύρια στάδια των διαδικασιών οινοποίησης για τα αφρώδη και τα ενισχυμένα κρασιά.
- Αναγνωρίστε τις βασικές ΓΕ για τα αφρώδη και τα ενισχυμένα κρασιά.
- Περιγράψτε τα στυλ συγκεκριμένων αφρωδών και ενισχυμένων κρασιών.
- Εξηγήστε το νόημα των όρων ετικέτας που συνδέονται με αφρώδη και ενισχυμένα κρασιά, υποδεικνύοντας το στυλ και την ποιότητα
Μαθησιακός Στόχος 6: Κατανόηση των βασικών αρχών και διαδικασιών της αποθήκευσης και του σερβιρίσματος του κρασιού αλλά και των συνδυασμών κρασιού και φαγητού.
-
- Αναγνωρίστε τις ιδανικές συνθήκες αποθήκευσης και μεθόδους συντήρησης του κρασιού.
- Παραθέστε την προτεινόμενη θερμοκρασία σερβιρίσματος για τα είδη και στυλ κρασιών.
- Παραθέστε τα σωστά στάδια για το άνοιγμα και το σερβίρισμα του κρασιού.
- Αναγνωρίστε πώς συνήθη ελαττώματα επηρεάζουν τα αρώματα και τις γεύσεις του κρασιού.
- Αναγνωρίστε τις βασικές αλληλεπιδράσεις κρασιού και φαγητού.
Μαθησιακός Στόχος 7: Εξοικείωση στον συνδυασμό κρασιού - διεθνούς κουζίνας
-
- Εξειδικευτείτε με τον συνδυασμό των δοκιμαζόμενων ποικιλιών κάθε ημέρας με τις κουζίνες του κόσμου.
- Αποκτήστε εργαλεία που θα σας εξοικειώσουν με το Food & Wine Matching σε οποιαδήποτε περίσταση.
Εγγραφή
- Εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας τηλεφωνικά (210 9882540 & 544) ή μέσω e-mail (education@wspc.gr)
Η εγγραφή σας ολοκληρώνεται με την προεξόφληση των διδάκτρων, είτε μέσω eshop, είτε μέσω κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό/ web-banking.
- Μετά την κατάθεση των διδάκτρων, σας αποστέλλεται η Φόρμα Επικαιροποίησης Στοιχείων, την οποία θα πρέπει να συμπληρώσετε. Η εγγραφή σας ολοκληρώνεται αυτόματα μετά την ορθή υποβολή της Φόρμας Επικαιροποίησης Στοιχείων.
- Η συμμετοχή επιτρέπεται σε υποψηφίους σπουδαστές ηλικίας άνω των 18 ετών και απόφοιτους Επιπέδου 1 στο Κρασί.
- Απαραίτητη προϋπόθεση εγγραφής, οι υποψήφιοι σπουδαστές να διαθέτουν ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail address). Όλες οι σημαντικές ενημερώσεις της φοίτησής σας γίνονται ηλεκτρονικά.
- Απονομή Πιστοποίησης WSET Level 2 Award in Wine στους επιτυχόντες:
Το WSPC, αμέσως μετά την παραλαβή των πτυχίων από το WSET Λονδίνου, αποστέλλει στους επιτυχόντες με courier την Πιστοποίηση για το WSET Level 2 Award in Wines μαζί με την αντίστοιχη καρφίτσα (lapel pin). Η αποστολή γίνεται με χρέωση παραλήπτη προκειμένου να διασφαλιστεί ότι αυτό το επίσημο έγγραφο θα φτάσει στα χέρια του δικαιούχου με δική του ευθύνη.
Για τυχόν αμέλεια παραλαβής πτυχίου από τον δικαιούχο του, το WSPC δε φέρει καμία ευθύνη. Σε περίπτωση απώλειας πτυχίου, η επανέκδοση του από το WSET® Awards κοστίζει €60,00.
- Η εγγραφή αφορά τη συμμετοχή του σπουδαστή στο τμήμα που έχει επιλέξει. Τα δίδακτρα δεν επιστρέφονται και δεν δύναται να ισχύσουν για τη συμμετοχή του σπουδαστή σε επόμενο αντίστοιχο τμήμα.
- Μετά το πέρας της προθεσμίας εγγραφών δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί καμία άλλη εγγραφή (no late registration). Σε περίπτωση που προκύψει καθυστερημένη εγγραφή, ο σπουδαστής θα πρέπει να γνωρίζει πως θα επιβαρυνθεί με χρέωση €70 + Φ.Π.Α.
- Το WSPC διατηρεί το δικαίωμα ματαίωσης ενός τμήματος εφόσον δεν συμπληρωθεί ο απαραίτητος ελάχιστος αριθμός σπουδαστών. Σε αυτή την περίπτωση, οι εγγεγραμμένοι σπουδαστές πιστώνονται το σύνολο του ποσού που έχουν καταθέσει.
Το WSPC, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, αποστέλλει ηλεκτρονικά στους επιτυχόντες την βεβαίωση παρακολούθησης
Τρόποι πληρωμής:
Με κατάθεση σε Τραπεζικό λογαριασμό:
- Alpha Bank IBAN: GR33 0140 1180 1180 0233 0000 482 (WSPC Ε.Π.Ε).
- Τράπεζα Πειραιώς IBAN: GR73 0171 7270 0067 2711 3141 025 (Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών).
- Eurobank IBAN: GR06 0260 0190 0005 4020 1143 015 (Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών Επαγγ. Κέντρο).
Αιτιολογία Κατάθεσης: το ονοματεπώνυμο του σπουδαστή ή η επωνυμία εταιρίας, σε περίπτωση εταιρικής δαπάνης.
Με Πιστωτική/ Χρεωστική κάρτα Visa & MasterCard
Βασικές αρχές
Σκοπός αυτής της ενημέρωσης είναι να βοηθήσουμε τους σπουδαστές μας να κατανοήσουν βασικές αρχές συμπεριφοράς που πρέπει να τηρούνται κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.
Η τάξη οφείλει να προσφέρει ένα φιλικό και αρμονικό περιβάλλον, ικανό να προάγει την ποιοτική μαθησιακή ανέλιξη των σπουδαστών μας, διασφαλίζοντας την ομαλή ροή του μαθήματος και το σεβασμό απέναντι σε όλους τους συμμετέχοντες –σπουδαστές και εισηγητή.
Μη χάνετε μαθήματα
Έχει αποδειχτεί ότι σπουδαστές που δεν χάνουν μαθήματα και είναι συνεπείς στην παρακολούθηση έχουν περισσότερες πιθανότητες να περάσουν τις εξετάσεις –και με υψηλότερο βαθμό. Αποτελεί προσωπική ευθύνη των σπουδαστών η αναπλήρωση του κενού και η αναζήτηση των σημειώσεων, ασκήσεων, εργασιών για το σπίτι ή /και flight κρασιών που σχετίζονται με το μάθημα.
Μην αργείτε στο μάθημα
Είναι ένδειξη σεβασμού προς τους συμμαθητές και τον εισηγητή σας. Σε περίπτωση που συμβεί λόγω ιδιαίτερων συνθηκών, οι σπουδαστές οφείλουν να εισέλθουν στην τάξη με τον πιο διακριτικό και γρήγορο τρόπο και να καθίσουν στο πρώτο διαθέσιμο θρανίο.
Να έρχεστε προετοιμασμένοι στο μάθημα
Η προετοιμασία είναι σημαντικό κομμάτι της προσπάθειάς σας προκειμένου να κατανοήσετε καλύτερα την ύλη του μαθήματος και να έχετε λιγότερες απορίες. Σπουδαστές που παραδίδουν τις εργασίες μέσα στο χρονικό περιθώριο που έχει καθοριστεί, καταφέρνουν να διατηρούν μια καλύτερη ροή στις σπουδές τους και στην εμπέδωση της ύλης, ενισχύοντας σημαντικά τις πιθανότητες επιτυχίας στις εξετάσεις –και με υψηλότερο βαθμό. Οι εργασίες που δεν παραδίδονται εντός προθεσμίας δεν γίνονται δεκτές εκπρόθεσμα. Ωστόσο, θα υπάρχει η δυνατότητα για διόρθωση στο σπίτι από τον ίδιο τον σπουδαστή, έχοντας ως οδηγό τον ενδεδειγμένο τρόπο απαντήσεων που δίδεται για κάθε εργασία.
Απενεργοποιείστε το κινητό σας με την έναρξη του μαθήματος
Είναι ένδειξη σεβασμού προς τους συμμαθητές και τον εισηγητή σας. Η χρήση κινητών μέσα στην τάξη είναι εξαιρετικά ενοχλητική και αποσπάει την προσοχή, τόσο τη δική σας όσο και των διπλανών σας. Εφόσον περιμένετε μια επείγουσα κλήση, παρακαλείστε να ενημερώσετε τον εισηγητή σας στην αρχή του μαθήματος και να αφήσετε τη συσκευή σας σε αθόρυβη λειτουργία. Μόλις λάβετε την κλήση, εξέρχεστε της αίθουσας με διακριτικό τρόπο.
Λάβετε υπόψη σας ότι δεν επιτρέπεται η χρήση καμίας φορητής ηλεκτρονικής συσκευής κατά τη διάρκεια του μαθήματος (κινητό, laptop, MP3 player κλπ). Απαγορεύεται η βιντεοσκόπηση, η ηχογράφηση και η φωτογράφιση οποιουδήποτε υλικού δίδεται κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, συμπεριλαμβανομένων των παρουσιάσεων των μαθημάτων, καθώς υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.
Για δική σας χρήση μπορείτε να φωτογραφήσετε τις φιάλες που δοκιμάστηκαν στη γευσιγνωσία στο τέλος του μαθήματος (οι φιάλες παραμένουν σε εμφανές μέρος).
Μη συνομιλείτε μεταξύ σας
Είναι ένδειξη σεβασμού προς τους συμμαθητές και τον εισηγητή σας. Ο θόρυβος που προκαλείται από συνομιλίες τέτοιου τύπου ενδέχεται να αποσπάσει την προσοχή του εισηγητή και των άλλων σπουδαστών, διαταράσσοντας τη ροή του μαθήματος.
Μη στερείτε τη δυνατότητα από άλλους σπουδαστές να εκφράσουν τις απορίες τους κάνοντας εσείς οι ίδιοι πολλές ερωτήσεις
Οι απορίες προάγουν την καλύτερη κατανόηση του μαθήματος. Είναι στη διακριτική ευχέρεια του κάθε εισηγητή ο χρόνος που θα δίνεται για ερωτήσεις (είτε κατά τη διάρκεια είτε στο τέλος του μαθήματος). Παρά ταύτα, πρέπει οι σπουδαστές να λαμβάνουν υπόψη τους το διαθέσιμο χρόνο και να μη μονοπωλούν τον εισηγητή δίνοντας τη δυνατότητα και στους συμμαθητές τους να υποβάλλουν τις δικές τους ερωτήσεις.
ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΡΧΕΣ ΙΣΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ
Σημαντικές πληροφορίες για τις εξετάσεις
Η εξέταση για την Πιστοποίηση WSET Επιπέδου 2 στο Κρασί γίνεται με κλειστά βιβλία και αποτελείται από:
- Τεστ 50 ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής 60 λεπτών.
Απαιτείται ελάχιστος συνολικός βαθµός 55% για την επιτυχία σε αυτό το Επίπεδο Σπουδών. Θα χρειαστεί να απαντήσετε σωστά σε τουλάχιστον 28 ερωτήσεις.
- Η Γλώσσα εξέτασης για όλους αυτόματα είναι η Ελληνική. Σε περίπτωση που θελήσετε να εξεταστείτε στην Αγγλική γλώσσα θα πρέπει να το δηλώσετε όταν σας ζητηθεί να το κάνετε.
Βαθμός 85% & άνω | Pass with Distinction/ Αριστείο |
Βαθμός μεταξύ 70% & 84% | Pass with Merit/ Έπαινος |
Βαθμός μεταξύ 55% & 69% | Pass/ Επιτυχία |
Βαθμός μεταξύ 45% & 54% | Fail/ Αποτυχία |
Βαθμός 44% & κάτω | Fail Unclassified/ Χωρίς κατάταξη γραπτό |
Το WSET® Awards δεν χορηγεί Τίτλους Σπουδών/ Πτυχία χωρίς να εκπληρώνονται όλες οι προϋποθέσεις και απαιτήσεις αξιολόγησης που αφορούν στη φοίτηση και τις εξετάσεις του εκάστοτε προγράμματος σπουδών (aegrotat pass).
ΑΜΕΑ
Οι υποψήφιοι σπουδαστές που χρήζουν ειδικό τρόπο εξέτασης και αξιολόγησης, καλούνται να ενημερώνουν τον Υπεύθυνο Εγγραφών ή/και τον Υπεύθυνο Εξετάσεων για οποιαδήποτε τέτοια απαίτηση πριν εγγραφούν στο εκάστοτε πρόγραμμα. Είναι πολιτική του WSET® Awards οι εν λόγω σπουδαστές να µην τίθενται σε μειονεκτική θέση κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και των εξετάσεων. Κατά περίπτωση, το WSPC και το WSET μπορεί να ζητήσουν από τον σπουδαστή την προσκόμιση των επίσημων ιατρικών γνωματεύσεων του αρμόδιου κρατικού φορέα, που αφορούν τον ενδιαφερόμενο.
Επανεξέταση
Οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα αιτήματος επανεξέτασης σε περίπτωση που δεν έχουν περάσει με επιτυχία τις εξετάσεις (FAIL). ∆εν υπάρχει όριο στον αριθµό των προσπαθειών επανεξέτασης. Οι υποψήφιοι που έχουν περάσει τις εξετάσεις, άρα και τις επιμέρους ενότητες αυτών, δεν επιτρέπεται να επανεξεταστούν για τη βελτίωση της βαθµολογίας τους.
- Οι εξετάσεις είναι υποχρεωτικές. Εάν κάποιος δεν εξεταστεί στην καθορισμένη ημερομηνία και ώρα θα μπορεί, εφόσον ο ίδιος το δηλώσει, να επανεξεταστεί στην επόμενη δυνατή εξέταση του Επιπέδου 2 με κόστος επανεξέτασης (re–sit exam fee): €154.
- Εάν κάποιος αποτύχει στις εξετάσεις του θα μπορεί, εφόσον ο ίδιος το δηλώσει, να επανεξεταστεί στην επόμενη δυνατή εξέταση του Επιπέδου 2 με κόστος επανεξέτασης (re–sit exam fee): €154.
- Εγγραφή στα Επίπεδα 3: Διεθνή Αμπελώνα/ WSET Level 3 Award in Wines και Ελληνικού Αμπελώνα/ WSPC HESTIA Advanced Certificate προϋποθέτουν επιτυχία στις εξετάσεις του Επιπέδου 2/ WSET Level 2 Award in Wines.
Προϋποθέσεις, κανονισμοί και διεξαγωγή εξετάσεων
1. Προϋπόθεση συμμετοχής στις εξετάσεις είναι οι υποψήφιοι να συμμορφώνονται µε τα ακόλουθα:
- Κατά την έναρξη της εξέτασης όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να προσκοµίσουν στον επιτηρητή νόμιμο έγγραφο ταυτοποίησης µε φωτογραφία (ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή Διαβατήριο).
- Οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν τα δικά τους: μολύβι απαραίτητα τύπου HB2, γόμα, ξύστρα.
- Οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν το δικό τους ατομικό μπουκάλι νερού.
- Η εξέταση πρέπει να ολοκληρωθεί στον προβλεπόμενο χρόνο.
- Καµία σημείωση ή επεξήγηση δεν πρέπει να γίνει σε υλικό οποιασδήποτε μορφής, πέραν της συμπλήρωσης του δελτίου με τις ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και του απαντητικού φύλλου.
- Δεν επιτρέπεται η οποιουδήποτε είδους επικοινωνία µεταξύ των υποψηφίων.
- Η χρήση κάθε είδους ηλεκτρονικών συσκευών (κινητά, smart phones, smart watches, tablets κ.λπ.) απαγορεύεται.
- Απαγορεύεται η λήψη φωτογραφιών από τους υποψηφίους, της αίθουσας εξέτασης ή του υλικού των εξετάσεων.
- Η χρήση κάθε είδους λεξικών απαγορεύεται.
- Η χρήση ηχητικών προειδοποιήσεων από κάθε είδος ρολογιού απαγορεύεται.
- Είναι στην κρίση του επιτηρητή να δεχθεί την είσοδο των υποψηφίων που προσέρχονται µετά από την ώρα έναρξης της εξέτασης, και µόνο αν δεν θέτουν σε κίνδυνο την ομαλή ροή εξέτασης των υπόλοιπων εξεταζόμενων.
- Οι εξεταζόμενοι δεν επιτρέπεται να εξέλθουν από την αίθουσα πριν παρέλθουν τα πρώτα 15 λεπτά του χρόνου εξέτασης.
- Οι εξεταζόμενοι που ολοκληρώνουν την εξέταση πριν το επίσημο πέρας της, επιτρέπεται να αποχωρήσουν από την αίθουσα εξέτασης, υπό την προϋπόθεση ότι δεν ενοχλούν τους άλλους υποψηφίους. ∆εν επιτρέπεται η είσοδος στην αίθουσα µετά την αποχώρηση από αυτήν.
- Οι επιτηρητές δεν νομιμοποιούνται να σχολιάσουν, ερμηνεύσουν, ή να εκφέρουν άποψη σε οποιοδήποτε ερώτημα της εξέτασης ή/και σε οποιαδήποτε εννοιολογική ερώτηση σπουδαστή.
- Κάθε υποψήφιος για τον οποίο υπάρχει υπόνοια ανάρµοστης συµπεριφοράς θα καλείται να αποχωρεί από την αίθουσα εξέτασης αµέσως και το γραπτό του θα υποβάλλεται στην Επιτροπή Εξετάσεων, η οποία θα καθορίζει την ισχύ του γραπτού και οποιαδήποτε μελλοντική απαγόρευση για συμμετοχή σε εξετάσεις.
- Τα θέµατα των εξετάσεων δεν απομακρύνονται από την αίθουσα των εξετάσεων. Οι υποψήφιοι που δεν θα υποβάλουν τα θέματα μαζί με το απαντητικό τους φύλλο, θα θεωρείται ότι δεν συμμορφώνονται µε τους κανονισμούς.
- Απαγορεύεται η αποκάλυψη του περιεχομένου των εξετάσεων σε άλλους, ή η αναπαραγωγή του με οποιονδήποτε τρόπο.
2. Οι υποψήφιοι θα πρέπει επίσης, να συμμορφώνονται µε τις οδηγίες του επιτηρητή. Σε αντίθετη περίπτωση, τα αποτελέσµατα εξετάσεων ενδέχεται να καταστούν άκυρα.
3. Τα διαγωνίσματα των εξετάσεων που υποβάλλονται προς αξιολόγηση αποτελούν ιδιοκτησία του WSET® Awards και δεν θα επιστρέφονται στους υποψηφίους.
Απονομή Πιστοποίησης WSET Level 2 Award in Wine στους επιτυχόντες
Το WSPC, αμέσως μετά την παραλαβή των πτυχίων από το WSET Λονδίνου, αποστέλλει στους επιτυχόντες με courier την Πιστοποίηση για το WSET Level 2 Award in Wines μαζί με την αντίστοιχη καρφίτσα (lapel pin). Η αποστολή γίνεται με χρέωση παραλήπτη προκειμένου να διασφαλιστεί ότι αυτό το επίσημο έγγραφο θα φτάσει στα χέρια του δικαιούχου με δική του ευθύνη.
Για τυχόν αμέλεια παραλαβής πτυχίου από τον δικαιούχο του, το WSPC δε φέρει καμία ευθύνη. Σε περίπτωση απώλειας πτυχίου, η επανέκδοση του από το WSET® Awards κοστίζει €60.
Κριτική Εξετάσεων, Ερωτήσεις και Αιτήματα
- Οι υποψήφιοι/ες που ζητούν επαναβαθμολόγηση και/ή σχολιασμό σχετικά με το φύλλο εξέτασής τους, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το WSPC και να ζητήσουν Αίτηση υποβολής διερεύνησης και σχολιασμού (Enquiry & Feedback Form). Η φόρμα θα πρέπει να συμπληρωθεί και να παραδοθεί στο WSPC μαζί με το ανάλογο χρηματικό ποσό εντός του αυστηρού χρονικού περιθωρίου του ορίζει το παράρτημά σας από την ημερομηνία της εξέτασης. Οποιοδήποτε αίτημα που λαμβάνεται εκτός αυτού του χρονικού περιθωρίου, δεν θα εξετάζεται. Η επαναβαθμολόγηση και ο σχολιασμός θα δίνονται από το WSET Awards μέσα σε δύο εβδομάδες από την παραλαβή της αίτησης.
- Οποιοσδήποτε/οποιαδήποτε υποψήφιος/α που δε μένει ικανοποιημένος/η από το αποτέλεσμα του αιτήματός του/της σε σχέση με ένα φύλλο εξέτασης, θα πρέπει να επικοινωνήσει με το WSPC και να ζητήσει Αίτηση αμφισβήτησης της διερεύνησης (Appeal against Enquiry Application Form), η οποία θα πρέπει να συμπληρωθεί και να επιστραφεί στο WSET Awards, μαζί με το ανάλογο χρηματικό ποσό, μέσα σε 10 εργάσιμες μέρες από την κοινοποίηση του αιτήματος. Αιτήσεις που λαμβάνονται εκτός αυτού του χρονικού περιθωρίου δεν θα εξετάζονται. Οι απαντήσεις των Appeals εκδίδονται μέσα σε δύο εβδομάδες από την παραλαβή τους από το WSET Awards.
Πού γίνονται τα μαθήματα;
Στις σύγχρονες εγκαταστάσεις μας στο Παλαιό Φάληρο. 1.200 τ.μ. σύμφωνα με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής. Πατήστε εδώ για να δείτε το virtual tour της σχολής.
Τι κερδίζω επιλέγοντας COMBO τμήμα;
Μειωμένα Δίδακτρα. Δίνετε εξετάσεις μόνο για την υψηλότερη πιστοποίηση ανά περίπτωση, και τα δίδακτρά σας είναι απαλλαγμένα από τα εξέταστρα των ενδιάμεσων προγραμμάτων.
Χρόνο. Ολοκληρώνετε σε καθορισμένο, σύντομο χρονικό διάστημα δύο ή και περισσότερα Επίπεδα Σπουδών. Γνωρίζοντας ότι δίνετε εξετάσεις μόνο για την υψηλότερη πιστοποίηση ανά περίπτωση, μπορείτε να προγραμματίσετε καλύτερα τον χρόνο και τη μελέτη σας.
Πώς μπορώ να προετοιμαστώ καλύτερα για το μάθημα;
Συστήνουμε να μελετήσετε με προσοχή τις «Προδιαγραφές» των Επιπέδων Σπουδών που θα παρακολουθήσετε. Θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα τις απαιτήσεις των προγραμμάτων, να οργανώσετε τη μελέτη σας και να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στις εξετάσεις.
Προδιαγραφή | Πιστοποίηση WSET® Επιπέδου 1 στο Κρασί
Προδιαγραφή | Πιστοποίηση WSET® Επιπέδου 2 στο Κρασί
Τα δίδακτρα επιβαρύνονται με Φ.Π.Α;
Όχι, γιατί το WSPC είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτικός φορέας από το Υπουργείο Παιδείας.
Τι περιλαμβάνουν τα δίδακτρα;
Τα πάντα. Την ελληνική έκδοση των βιβλίων του προγράμματος (η αγγλική πωλείται on demand), την εγγραφή στο WSET Λονδίνου, το κόστος εξέτασης, το exam paper και την έκδοση του Τίτλου Σπουδών σας από το WSET Λονδίνου, τις ώρες διδασκαλίας από πιστοποιημένο εισηγητή, τα κρασιά της γευσιγνωσίας που αγοράζονται (δεν δεχόμαστε δωρεάν δείγματα), καθώς και όλα τα logistics για τη διεξαγωγή τόσο της ενότητας «Συνδυασμός Φαγητού & Κρασιού» που επιλέγουμε να κάνουμε σε βάθος, όσο και του συνόλου των μαθημάτων με άρτιο τρόπο.
*Σε περιπτώσεις διατροφικών προτιμήσεων (vegan/ vegetarian) ή τυχόν αλλεργίες, είναι υποχρεωτικό να το δηλώσετε στο πεδίο «Σημειώσεις Παραγγελίας» κατά την ολοκλήρωση της εγγραφή σας. Η ομάδα του WSPC θα φροντίσει για την κατάλληλη διαμόρφωση του μενού της σχετικής ενότητας μόνο στην περίπτωση που δηλωθεί εγκαίρως.
Μπορώ να απουσιάζω από το μάθημα;
Στο Επίπεδο 1 δεν επιτρέπεται καμία απουσία.
Στο Επίπεδο 2 – Εντατικό τμήμα: 1 ημέρα απουσίας / Συμβατικό τμήμα: 2 ημέρες απουσίας.
Αν κάνετε αυτές τις απουσίες, σημειώστε ότι δεν μπορείτε να λείπετε από κανένα άλλο μάθημα.
Η παρουσία σας είναι υποχρεωτική και στις εξετάσεις.
Δεν προβλέπονται αναπληρώσεις χαμένων μαθημάτων.
Επίσης, σε περιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων ή ανωτέρας βίας όπως πχ. πανελλαδικές απεργίες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ίσως προκύψει τροποποίηση των προγραμματισμένων μαθημάτων. Η οποιαδήποτε μεταβολή του προκαθορισμένου προγράμματος γίνεται κατόπιν έγγραφης επικοινωνίας της σχολής προς τους σπουδαστές.
Τι γίνεται αν δεν έρθω να γράψω εξετάσεις;
Έχετε τη δυνατότητα να δηλώσετε συμμετοχή στην επόμενη προγραμματισμένη εξέταση του προγράμματος, είτε στην ίδια πόλη είτε σε άλλη που αυτή θα διεξαχθεί, και να καταβάλλετε το ποσό επανεξέτασης (re-sit exam fee) που ανέρχεται στα €154.
Τι γίνεται αν δεν περάσω στις εξετάσεις;
Έχετε τη δυνατότητα να δηλώσετε συμμετοχή στην επόμενη προγραμματισμένη εξέταση του προγράμματος, είτε στην ίδια πόλη είτε σε άλλη που αυτή θα διεξαχθεί, και να καταβάλλετε το ποσό επανεξέτασης (re-sit exam fee) που ανέρχεται στα €154.
Σε πόσο καιρό ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων;
Σε έξι με όκτω (6-8) εργάσιμες εβδομάδες από την ημερομηνία κατά την οποία δώσετε εξετάσεις
Πώς ενημερώνομαι για τα αποτελέσματα;
Μέσω e–mail από την ομάδα Admissions & Awards του WSPC.
Τι σημαίνει η επιτυχία μου στις εξετάσεις;
Γίνεστε κάτοχος της διεθνώς αναγνωρισμένης Πιστοποίησης WSET Level 2 Award in Wines που σας απονέμεται από το WSET (Wine & Spirit Education Trust) με έδρα στο Ηνωμένο Βασίλειο (Λονδίνο), και μπορείτε να προχωρήσετε στα επόμενα επίπεδα σπουδών: τόσο στον διεθνή αμπελώνα (WSET Level 3 Award in Wines) όσο και στον ελληνικό αμπελώνα (WSPC HESTIA Advanced Certificate).
Πώς παραλαμβάνω την πιστοποίησή μου;
Αμέσως μετά την παραλαβή του πτυχίου σας από το Λονδίνο (WSET), σας στέλνουμε με courier την Πιστοποίησή σας για το WSET Level 2 Award in Wines μαζί με την καρφίτσα (lapel pin) που αντιστοιχεί στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ολοκληρώσατε. Η αποστολή γίνεται με δική σας χρέωση (χρέωση παραλήπτη) προκειμένου να διασφαλιστεί ότι αυτό το επίσημο έγγραφο θα φτάσει στα χέρια σας ως δικαιούχος, με δική σας ευθύνη.
Μπορώ να εξοφλήσω τα δίδακτρα σε δόσεις;
Ναι. Mέσω του eshop, έχετε τη δυνατότητα να εξοφλήσετε σε δόσεις πληρώνοντας με την πιστωτική σας κάρτα.
Υπάρχει η δυνατότητα εταιρικών εγγραφών;
Ναι. Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας για να σας ενημερώσουμε σχετικά.
Τι προβλέπεται σε περίπτωση διακοπής των μαθημάτων δια ζώσης λόγω ανωτέρας βίας, όπως συνέβη με την πανδημία COVID-19;
Σε κάθε τέτοια περίπτωση τα μαθήματα συνεχίζονται κανονικά μέσω online πλατφόρμας. Τα online μαθήματα αποτελούν ακριβή προέκταση και συνέχεια των σπουδών σας, παραμένοντας σε πλήρη ταύτιση με τις εκάστοτε επιταγές των συνθηκών και του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
You May Also Like
Certificate
Testimonials
Syllabus