Follow WSPC
WSET Επίπεδο 4 στο Κρασί
Top

WSET Επίπεδο 4 στο Κρασί

  /  ΕΠΙΠΕΔΑ  /  DIPLOMA  /  WSET Επίπεδο 4 στο Κρασί

WSET Επίπεδο 4 στο Κρασί

€6.890
LEVEL 4 IN WINES

About this course

LEVEL 4 IN WINES
ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ
ΑΘΗΝΑ+ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ
ΣΥΜΒΑΤΙΚΟ/ΕΝΤΑΤΙΚΟ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 163 ΩΡΕΣ
ΓΛΩΣΣΑ: ΑΓΓΛΙΚΑ
ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Μετρητοίς

6.890€

ή Δόσεις

Η επιλογή των δόσεων αναδιαμορφώνει την τελική αξία των διδάκτρων και o αριθμός των δόσεων εφαρμόζεται κατά την ολοκλήρωση της παραγγελίας σας, στο Ταμείο.

Γιορτάζουμε τα 20 Χρόνια λειτουργίας του WSPC με Επετειακά Δίδακτρα!

Ζητήστε μας το επετειακό εκπτωτικό κωδικό!

WSET Level 4 Diploma in Wines – Παγκόσμιος ηγετικός τίτλος σπουδών.

Σχετικά με το course

Η Πιστοποίηση WSET Επίπεδο 4 στο Κρασί έχει δομηθεί έτσι ώστε να προετοιμάζει τους σπουδαστές για την ανάληψη ανώτατων διοικητικών θέσεων στις αγορές του κρασιού. Το πρόγραμμα σπουδών του WSET Diploma δεν εξελίσσει μόνο την «προϊοντική» γνώση των σπουδαστών του σε υψηλά επίπεδα, αλλά και τους επιτρέπει να αποκτήσουν δεξιότητες και προσόντα, για παράδειγμα, στην έρευνα και στην σύνταξη αναφορών και παρουσιάσεων, τα οποία θα τα χρειαστούν στην μετέπειτα εξέλιξη της καριέρας τους. Το WSET Diploma επομένως δημιουργεί στους σπουδαστές την ικανότητα να καταθέτουν τη γνώση σε μια μορφή κατάλληλη για την παγκόσμια βιομηχανία οίνου και αποσταγμάτων.

Η επιτυχία στις εξετάσεις είναι απαραίτητη προϋπόθεση απονομής της Πιστοποίησης και η ίδια η Πιστοποίηση είναι προαπαιτούμενη για την απόκτηση του κορυφαίου διεπαγγελματικού τίτλου παγκοσμίως “Master of Wine”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το WSET Diploma χωρίζεται σε πέντε θεματικές ενότητες και απαιτεί από τον σπουδαστή να αποδείξει επάρκεια και γνώση και στις πέντε μέσα από μια πληθώρα μεθόδων αξιολόγησης. Ο σπουδαστής προετοιμάζεται για τα διαγωνίσματά του, μέσα από ένα άρτια δομημένο πρόγραμμα διδασκαλίας, γευσιγνωσιών, ερευνητικών εργασιών και πρόχειρων διαγωνισμάτων.

Το WSET Diploma απαιτεί από τους σπουδαστές να επιδείξουν ισχυρή αφοσίωση και δουλειά τόσο μέσα στην τάξη, όσο και εκτός τάξης. Οι σπουδαστές καλούνται να ξεπεράσουν τις 600 ώρες ατομικής μελέτης. Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα διδάσκεται κυρίως από experts της παγκόσμιας αγοράς. Πολλοί από αυτούς είναι MWs (Masters of Wine).

Οι απόφοιτοι του Diploma γίνονται αυτομάτως μέλη του οργανισμού Institute of Wines and Spirits (IWS). Ο οργανισμός αυτός είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο συνεργασιών και διασυνδέσεων που λειτουργεί υπό την εποπτεία του WSET London και που επιτρέπει στα μέλη του την άμεση πρόσβαση και άσκηση επιρροής στο παγκόσμιο εμπορικό γίγνεσθαι. Μόνο οι κάτοχοι Diploma έχουν το αποκλειστικό προνόμιο εισαγωγής και χρήσης του δικτύου μέσω της ένταξής τους στο Dip WSET (Alumni Body).

Η εισαγωγή του WSET Diploma έχει τεράστια σημασία για την ελληνική αγορά καθώς αυτό αποτελεί την προαπαιτούμενη βαθμίδα εκπαίδευσης για την απόκτηση του κορυφαίου διεπαγγελματικού τίτλου παγκοσμίως “Master of Wine”. Οι υποψήφιοι σπουδαστές και μελλοντικοί κάτοχοι του Diploma θα είναι ικανοί να ανταποκριθούν στις υψηλές απαιτήσεις της παγκόσμιας αγοράς και συνεπώς στην παγκόσμια ανάδειξη της χώρας τους. Η φοίτηση γίνεται μόνο στα Αγγλικά. Η αποφοίτηση των επιτυχόντων διεξάγεται στην Ελλάδα από το WSPC. Επιπλέον, στην έδρα του οργανισμού, στο Λονδίνο, διεξάγεται η παγκόσμια απονομή των τίτλων του WSET Diploma, συγκεντρώνοντας όλους τους αποφοίτους από όλες τις χώρες του κόσμου.

Πρόγραμμα Μαθημάτων και Διδακτέα Ύλη
 Επιπέδου 4 στο Κρασί

Learning Goals

The Diploma is delivered in six mandatory units covering a broad range of topics including wine production, wine business, and still, sparkling and fortified wines of the world.

D1: Wine production
  • Vine requirements
  • Anatomy of the vine and grape
  • Grape growing options, explaining and evaluating the different approaches and how these options affect grape yields, quality and the final wine produced
  • Natural factors in the vineyard and how they influence the vine’s ability to produce grapes for wines of different styles, quality levels and price
  • Winemaking and post-fermentation options and how they influence the style, quality and price of wines
D2: Wine business
  • The types of businesses engaged in wine production and the options for getting wine to the point of sale
  • Factors that contribute to the price of wine
  • Key considerations in wine marketing
D3: Wines of the world | D4: Sparkling wines D5: Fortified wines
  • How grape-growing, winemaking, maturation, wine law and wine business influence the style, quality and price of the principal still wines (D3), sparkling wines (D4) and fortified wines (D5) of the world.
  • How to taste and evaluate still wines (D3), sparkling wines (D4) and fortified wines (D5) using the WSET Level 4 Systematic Approach to Tasting Wine®(SAT)
D6: Independent research assignment
  • How to research a specified wine-related subject

Registration

  • For registration refer to 210 9882540 & 544 or e-mail us at (education@wspc.gr)
    To validate the participation at the course:

    1. the first installment or the full amount of the tuition fees must be paid prior to the deadline, through the e-shop, or by making a bank deposit, and
    2. the official Application Form must be fully filled out and returned to the Diploma Officer.
  • To enroll you have to be: at least 18 years old, and a WSET Level 3 Award in Wines Graduate.
  • It is necessary to have a valid email address, as all information about your studies is electronically documented
  • Fees get paid in advance in order:
    1. the student to verify the application’s validity and be certain for his/ her place to the course
    2. the students get assigned with their WSET candidate number in order to be able to visit the WSET global campus relevant to the WSET Diploma &
    3. the student to be able to receive, in advance any codes or documents needed for their studies/tutorials.
  • In the occasion due to force majeure, that the Greek Government applies restrictions and or lockdown to educational organizations and lessons are interrupted, as happened with the COVID-19 pandemic, WSPC will provide the courses through an online platform and lessons will continue as normal. The online courses are an exact extension and continuation of your studies, within the respective regulations required by the Greek Ministry of Education.
  • Receiving your Certificate from WSET:
    Following the successful completion of the course and receiving passing grades in each and every section, your Certificate will be issued by WSET.
    You will receive your Certificate by WSPC, during the Graduation Ceremony.In the even that you misplace or damage the original Certificate, a duplicate copy will be issued after the payment of the appropriate fee.

Cancellation Terms & Policy

  • The program tuition is paid in full prior to the commencement of each block and applies only to the specific selected course. Tuition fees are non-transferrable to future courses.
  • The registration can be cancelled up to one (1) month before the course date. However, a minimum administrative charge will be deducted plus the cost of the registration & materials fees plus the bank transfer charges.
  • For fees paid by credit card, a handling fee of 3.5% of the paid course fee will be restrained.
  • Cancellation less than one month before the course date will incur the loss of the first installment fee.
  • Cancellation after the start of the program will incur the loss of the whole tuition fees amount.
  • Any withdrawals are not refundable (course and/ or exam/s).
  • In the occasion that you are not able to attend the course due to coronavirus restrictions (lockdown) that may apply in your country of residence/origin, WSPC will offer a postponement of your enrolment to the next Diploma class.
  • Once the registration deadline has passed no late registrations will be accepted.
  • Liability: For accidents and other damages we can only inherit liabilities within the scope of the legal liability. We do not inherit liabilities for accidents and other damages on the way to and from the course venues. At tending excursions and visiting programmes etc. are at your own risk. Furthermore WSPC is not liable for lost clothing, valuables, etc.
  • WSPC maintains the right to cancel a course due to insufficient student enrollment. In such an event enrolled students will either be transferred to the next available course or will be fully paying back the tuition fees minus the cost of the registration & materials fees: €390,00. In the occasion of cancellations, we cannot refund incurred expenses. Please be aware of programme changes.

Methods of Payment:

  • Bank Deposit
    1.Bank: ALPHA BANK
    Eden Mare Branch (155).
    Currency: Euro.
    Account/ Company Name: WSPC LTD.
    Account No.: 118-00-2330-000482
    BIC No: CRBAGRAAXXX
    IBAN: GR33 0140 1180 1180 0233 0000 482
    2.Bank: PIRAEUS BANK
    Sygrou Branch.
    Currency: Euro.
    Account/ Company Name: Wine & Spirit Professional Centre LTD/ Educational Organization.
    Account No.: 6727-113141-025
    BIC No: PIRBGRAA
    IBAN: GR73 0171 7270 0067 2711 3141 025
    3.Bank: EUROBANK
    Currency: Euro
    Account/ Company Name: Wine & Spirit Professional Centre LTD/ Educational Organization.
    Account No.: 0026.0019.54.0201143015
    BIC No: ERBKGRAA
    IBAN: GR06 0260 0190 0005 4020 1143 015

    When depositing the fees, candidates are required to complete their full name & details. In the case of the deposits made by Firms, the full company name & address must be shown.

  • Credit card: Visa & MasterCard (for full payment or payment by installments).

Main principles

The following expectations are designed to improve the quality of the WSPC classroom experience. We therefore ask our students to honor the following principles aimed at building a positive and productive learning environment based on mutual respect while in class.

Do not miss classes

Students that attend classes regularly are more likely to pass their exams – and with better grades. In case of absence, it is a student’s responsibility to catch up with notes, assignments and /or wines tasted in class that day.

Do not be late

Arriving on time to class is an act of respect for your fellow students and instructors. If, despite your best efforts, you arrive late, make sure you enter the classroom discreetly and pick the first available seat.

Come to class well prepared

Preparation before class is essential for a better understanding of the curricula. Students that turn in assignments on time build up their knowledge and increase the possibility of scoring higher at exams. Assignments not turned in within the deadline will not be accepted.

Turn your mobile off while in class

This is also a sign of respect. In case you are expecting an urgent call, you are kindly requested to inform your instructor at the beginning of the class and keep your mobile on silent mode. Upon call reception, please exit the class as discreetly as possible.

Please note that the use of portable electronic devices (mobile, laptop, MP3 player etc) while in class is not allowed, as can be distracting to faculty and students, may infringe upon privacy or copyright, and can have a negative effect on classroom discussions. The bottles of every wine flight tasted remain in display after class, so students may take photos of the labels for their convenience.

Avoid side conversations

This is common courtesy towards your classmates and instructors. Talking to each other may be distracting and counterproductive.

Avoid dominating discussion

Participation in class is important and queries enhance comprehension of the curricula. The time dedicated to Q&As is based on the instructor’s discretion. It is important that students respect the time set for queries during class, avoid talking out of turn and give others a fair opportunity to participate.

THE ABOVE PRINCIPLES ALSO APPLY DURING THE EXAMINATIONS

Important information about examinations

Entry Requirements & Registration for Examinations

Candidates must enroll with an APP as a Diploma student before registering for any examination.
It is strongly recommended that candidates read the documents in the Resources section of the online area; this provides key guidance on how to approach the theory and tasting examinations.
Candidates can obtain registration dates for D1, D2, D3, D4 and D5 examinations and the D6 Independent Research Assignment from WSPC.
No deferral of examinations/Independent Research Assignments is permitted once registration has been completed. In the case of extenuating circumstances please contact WSPC. Please note that examination fees are non-refundable following registration as an examination candidate.

Reasonable Adjustments

Examination candidates who have special examination requirements that are supported by an independent written assessment are requested to notify the examinations officer at WSPC of any such requirement at the time of enrolment for each Unit. Further guidance for examination officers and candidates is available from WSET Awards as required.
It is the policy of WSPC that such candidates should not be placed at a disadvantage in the examinations.
Candidates are responsible for informing WSPC of any such requirement at the time of registration for the examination.

Submission of the Independent Research Assignment

Independent Research Assignments not submitted by the relevant submission date will be automatically classed as Fail. Candidates will forfeit their examination fee and must re-register for an alternative submission date.
Candidates classified Fail for any Independent Research Assignment must apply to resubmit a new assignment title.
Candidates have two opportunities to submit the Independent Research Assignment each academic year. There will be two different titles released at the start of the academic year, one for each submission date. A candidate cannot complete the title for the January submission and submit in July.
Independent Research Assignments must only contain the candidate number; no submission should include the candidate’s name.

Results

For each Unit an electronic all-candidate grade list will be issued by WSET so that we can communicate results to the candidates. These grade lists will be issued within the following timeframes:

Unit Title Results Delivery
D1 Wine Production 10 weeks after the exam
D2 Wine Business 10 weeks after the exam
D3 Wines of the World 12 weeks after the exam
D4 Sparkling Wines 10 weeks after the exam
D5 Fortified Wines 10 weeks after the exam
D6 Independent Research Assignment 12 weeks after the exam

 

Marks for individual Units will be given to the nearest percentage point and results will be graded as follows:

Percentage Mark Grade
75% and above Pass with distinction
65% to 74% Pass with merit
55% to 64% Pass
45% to 54% Fail
Below 45% Fail unclassified

For Units D1, D2 and D6 the grade issued will be based on the percentage mark achieved in the assessment.
For Units D4 and D5 the grade issued will be based on the overall percentage mark achieved in the assessment as an aggregate of the open-response and tasting components. A minimum of 45% must be achieved in both the open-response and tasting components, with a minimum aggregate percentage of 55%, to qualify for a Pass grade and above.
For Unit D3 the grade issued will be based on the overall percentage mark achieved in the assessment as an aggregate of the open-response and tasting components. A minimum of 55% must be achieved in both the open-response and tasting components to qualify for a Pass grade and above.

 

Resits

Candidates may apply to retake failed Units. There is no limit on the number of attempts that may be made.
Candidates who have passed Units are not permitted to retake these to improve their grade.

Unit Title Re-sit Fees
D1 Wine Production (previously known as Unit 2) €191
D2 Wine Business (previously known as Unit 1 Case Study) €191
D3 Wines of the World (previously known as Unit 3) Theory €266
D3 Wines of the World (previously known as Unit 3) Tasting €458
D4 Sparkling Wines (previously known as Unit 5) €380
D5 Fortified Wines (previously known as Unit 6) €380
D6 Research Assignment Submission (previously known as Unit 1 CWA) €252

D3 Wines of the World (previously known as Unit 3)
Re-sit candidates who previously sat D3 or U3 must sit all failed assessments in their entirety on two consecutive days.
In case of cancellation, candidates can be individually registered with another APP. Registration deadlines may differ in other APPs.
Times above are not inclusive of registration times; this will be confirmed when you book your examination(s).

Exam prices have been readjusted. Due to Brexit all imports form non-European Union countries are now subjected to customs, taxes and duties.

Resit Booking Conditions

WSPC does not accept provisional bookings. Your place will only be confirmed once payment has been received. Bookings will only be accepted on valid forms with signed / agreed student declaration (“Resit Booking Form”) and the required authorization for invoice request booking for account holders.

Cancellations of a confirmed examination booking can only be made prior to the specified registration cut-off date. A €45.00 cancellation fee will be deducted from the refund. Fees will not be refunded after the registration cut-off date.

Only students that have attended a programme of study will be eligible to attend one of the exam dates.

A minimum of 8 candidates is required for each examination. In case of low enrollment WSPC reserves the right to cancel any re-sit Exam. In case of cancellation, candidates can be individually registered with another APP.

Examination conditions and regulations
  1. Upon registration for an examination, candidates are deemed to acknowledge and agree to the following specific conditions:
    • at the start of the examination all candidates must supply the invigilator with proof of identity in the form of photographic ID, a valid passport or valid driver’s license
    • Candidates must have their own: pencil type HB2, eraser, sharpener
    • Candidates must have their own individual water bottle
    • the examination is to be completed in the time specified
    • no reference is to be made to any material, in whatever form, other than the examination question paper and answer sheet
    • once the invigilator has declared that examination conditions are in place, no communication of any kind between candidates is permitted until they have left the examination room or the invigilator has announced the end of the examination
    • during the examination candidates are only permitted to have the following items on their desk: tasting glasses, spittoon, pencils, erasers, and drinking water
    • it is prohibited for candidates to take any photographs of the examination room or examination materials
    • for tasting examinations candidates should not wear perfume, aftershave lotion or any other strong scent
    • the use of electronic devices of any kind is prohibited
    • mobile phones must not be on the examination desk, they must be switched off and placed out of sight
    • the use of dictionaries of any kind is prohibited
    • the use of audible ‘alarms’ on any clock or watch is prohibited
    • candidates may not leave the room until the first 15 minutes of the examination time have elapsed
    • candidates who arrive late may be allowed to enter the room at the discretion of the invigilator and only if other candidates are not compromised. Under normal circumstances we would not expect any candidate to be allowed to start the examination if they arrive more than 30 minutes after the published start time
    • candidates who arrive after the published start time will NOT be allowed to sit the examination if any other candidate has already left the examination
    • candidates may not leave, and then return to, the examination room once the examination has started unless they can be accompanied by an invigilator at all times while they are out of the examination room
    • candidates who complete the examination/assessment early may leave the examination room up until the last 10 minutes, providing they do not disturb other candidates; no re-admission is permitted
    • invigilators have no authority to comment upon, interpret, or express an opinion on any examination question
    • any candidate who is suspected of misconduct will be advised to leave the examination room immediately and their examination paper will be submitted to the Examination Panel to determine its validity
    • no examination question papers are to be removed from the examination room; candidates who fail to submit the question paper with their answer sheet will be deemed guilty of misconduct
    • it is prohibited for candidates to reveal the content of examination papers to others, or reproduce it in any way.
  2. Candidates agree to abide by the invigilator’s instructions. Failure to do so may render a candidate’s results invalid.
  3. WSET reserves the right to permanently exclude candidates found guilty of misconduct from WSET qualifications.
  4. Examination papers submitted for marking become the property of WSET Awards and will not be returned to candidates.
Examination Feedback, Enquiries and Appeals
  • Candidates requiring an enquiry (re-mark) or an enquiry and feedback on their examination paper should contact WSPC and request the Enquiry and Feedback Form. The form must be completed and submitted to WSPC along with the appropriate fee within 10 working days of the issue of results by WSET Awards to the WSPC. Any request received outside this time-frame will not be reviewed. Enquiries and feedbacks will be issued within 12 weeks of receipt by WSET Awards
  • An enquiry with feedback can only be requested for fail grades.
  • Any candidate dissatisfied with the result of an enquiry of an examination paper should contact WSPC and request an Appeal against Enquiry Application Form. The form must be completed and returned to WSPC, together with the appropriate fee, no more than 5 working days following notification of the enquiry decision. Appeals received outside this time-frame will not be reviewed. Appeals will be issued within 12 weeks of receipt by WSET Awards.
Where is the course taking place?

One of the 4 Blocks of this special program is taking place in Santorini, enhancing the study course with an experiential discovery of the renowned region with roots going back to antiquity: meeting the winemakers, visiting the volcanic phylloxera-immune vineyard and tasting wines of sheer character.
The rest of the Blocks will be held in Athens, at the highly impressive and spacious premises of WSPC at Paleo Faliro, an area less than 5km outside the city center.
Click here for the virtual tour of our premises (video with sound)

How can I prepare for the course?

This document will help you better understand the courses requirements and better organize your studying so as to achieve the best possible results during the exams.
The following two books are strongly recommended:

  • Understanding Wine Technology: The Science of Wine Explained – by David Bird (Author)
  • Viticulture: An introduction to commercial grape growing for wine production – by Stephen Skelton MW (Author)
Is VAT included in the tuition fees?

WSPC is a certified educational body of the Greek Ministry of Education. No VAT is being applied to the certified educational organizations.

What does the tuition fees include?

Access to all study materials of the course, your 3-year registration to WSET Diploma, the first attempt to all the exam Units, the exam papers, your Certificate, the wines and/ or spirit samples needed (we are not accepting free samples), an one calendar year subscription to Jancis Robinsons’ purple pages, and all the organizational logistics of the program.
*In the event that in-person classes, by reason of force majeure, are cancelled and are rescheduled online, the added expenses of shipping, bottling and packaging of the wine tasting samples that will be sent to the students burden exclusively the students.

Are the expenses of accommodation included in the fees?

All accommodation and travel expenses, in any location, burden exclusively the students.

Can I pay with installments?

Yes. Through our e-shop (link) you can use your credit card and pay in installments.

Is there any financial aid program like a scholarship that I could take part in?

Yes. Stand a chance to win part of the tuition fees by participating in the WSPC Diploma Bursary programme.
The WSPC Diploma Bursary scheme initiative is open to all our enrolled Diploma Students of each class every year. All confirmed Bursary candidates will be required to write an essay on a specific topic and the top 3 Bursary winners will win part of their tuition fees, an important aid to the demanding endeavor ahead of them.

Can I resit if I fail or if I don’t attend the examination?

Candidates may contact WSPC and request the Resit Booking Form. The form must be completed and submitted to WSPC along with the appropriate fee within the given deadline. There is no limit on the number of attempts that may be made.

How do I receive my Certificate?

Following the successful completion of the course and receiving passing grades in each and every section, your Certificate will be issued by WSET. You will receive your Certificate along with the relevant pin by WSPC, during the Graduation Ceremony.

What will happen if the classes are interrupted due to force majeure, as happened with the COVID-19 pandemic?

In the occasion that the Greek Government imposes restrictions and or lockdown to educational organizations and in-person classes are interrupted, WSPC will provide the courses through an online platform and lessons will continue as normal. The online courses are an exact extension and continuation of your studies, within the respective regulations required by the Greek Ministry of Education.

Testimonials

WSPC-DIMITRIS-ZANNIKOS

Οι σπουδές μου στο WSPC για το Diploma in Wines ήταν μια εμπειρία που με άλλαξε ουσιαστικά. Οι συναρπαστικές γευσιγνωσίες, η προετοιμασία σε συνεργασία με τους συνσπουδαστές μου και η υψηλού επιπέδου καθοδήγηση παρείχαν μια ολοκληρωμένη κατανόηση του κόσμου του κρασιού. Είναι ένα ταξίδι που όχι μόνο εμπλούτισε τις γνώσεις μου αλλά τροφοδότησε και το πάθος μου για το κρασί.

Δημήτρης Ζαννίκος

Σπουδαστής
WSPC-VASSILIS-FALKOS

Οι σπουδές στο WSPC ήταν ένα ταξίδι γνώσεων στον κόσμο του κρασιού. Το συναρπαστικό πρόγραμμα σπουδών, η αφοσιωμένη ομάδα του WSPC με την εκτεταμένη γνώση και την εξειδίκευση στον τομέα της, καλλιέργησαν τις γνώσεις μου στο κρασί, δημιουργώντας μια μοναδική σπουδαστική εμπειρία. Είμαι πραγματικά ευγνώμων για το βάθος της γνώσης και τις δεξιότητες που απέκτησα.

Βασίλης Φάλκος

Σπουδαστής
WSPC-MARGARITA-MARTINI

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Μόναχο και πάντα ήμουν παθιασμένη με την οινική κουλτούρα. Έχω πτυχίο στην επιστήμη τροφίμων, το οποίο με μύησε αρχικά στην επιστήμη της οινοποίησης. Ανακάλυψα το ίδρυμα WSET και αποφάσισα να παρακολουθήσω τα μαθήματα που σχετίζονται με το κρασί! Είμαι πολύ χαρούμενη που ολοκλήρωσα το Diploma! Ήταν μια μεγάλη πρόκληση αλλά και ένα υπέροχο ταξίδι! Φιλοξενώ ή/και συμμετέχω τακτικά σε διάφορες εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων γευσιγνωσιών κρασιών και εκθέσεων. Είμαι πολύ χαρούμενη που σπούδασα στο WSPC. Ο κ. Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW και η ομάδα του ήταν πάντα εκεί για οποιαδήποτε απορία, υποστηρίζοντάς μας!

Μαργαρίτα Μαρτίνη

Σπουδάστρια

Η εμπειρία μου στο WSPC ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, ειδικά στο τμήμα της Σαντορίνης, όπου μας επέτρεψε να ταξιδέψουμε στο νησί σε τόσο ξεχωριστές συνθήκες. Ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης είναι ένας χαρισματικός δάσκαλος που μεταδίδει τις γνώσεις του με χιούμορ και ενθουσιασμό, μετατρέποντας τη μάθηση σε μια φωτεινή εμπειρία.

Anna Milan

Σπουδάστρια
WSPC-ILIAS-ROUSSAKIS

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέχρι και την απόκτηση του Diploma ήταν ένα δυναμικό ταξίδι σε όλα τα terroir του κόσμου όπου παράγεται κρασί. Οι μυστικές ιστορίες που μας εκμυστηρεύθηκαν ο Κωνσταντίνος και ο Ανδρέας, κατά τη διάρκεια των γευσιγνωσιών πολυάριθμων κρασιών από όλο τον πλανήτη, δημιούργησαν μια μαγική ατμόσφαιρα που θα την θυμάμαι για πολύ καιρό.

Ηλίας Ρουσάκης

Σπουδαστής
WSPC-ΦΙΛΙΠΠΟΣ-ΣΚΛΑΒΟΣ

Οι σπουδές μου στο WSPC είναι μια από τις πιο ωφέλιμες εμπειρίες που είχα ως μαθητής. Από την πρώτη μέρα οι σπουδαστές έχουν πεπειραμένους εισηγητές δίπλα τους και όλο το προσωπικό ανταποκρίνεται σε κάθε ζήτημα. Το WSPC είναι αναμφίβολα η σωστή επιλογή για να αποκτήσει κανείς εις βάθος γνώσεις του κόσμου του κρασιού και των ροφημάτων.

Φίλιππος Σκλάβος

Σπουδαστής
WSPC-MANUELA-LABHARD

Μάθαινε σαν να πρόκειται να ζήσεις για πάντα, όπως λένε, και έτσι ακριβώς ξεκίνησε το ταξίδι μου στο WSET Diploma. Για πρώτη φορά, βρισκόμουν στην ίδια τάξη μαζί με οινοποιούς, οινοχόους και πωλητές κρασιού, μαθαίνοντας για το κρασί και αποκτώντας εις βάθος γνώσεις. Η επίσκεψη στο μαγευτικό νησί της Σαντορίνης και τα εμβληματικά της οινοποιεία για μια ολόκληρη εβδομάδα, συνιστά μια εμπειρία που αλλάζει τα δεδομένα και δεν πρέπει κανείς να χάσει.

Manuela Labhard

Σπουδάστρια
WSPC-EMORFILI-MAVRIDOU

Η εμπειρία μου στο WSPC ξεκίνησε το 2015 με το Επίπεδο 1 του WSET, οπότε και είχα την πρώτη μου επαφή με τον κόσμο του κρασιού. Προχωρώντας, απέκτησα πολλές γνώσεις, αυξήθηκε η αυτοπεποίθησή μου και, ενστικτωδώς, συνέχισα να αναζητώ περισσότερα. Αυτό με οδήγησε στο τελευταίο επίπεδο, το Diploma, στη γευσιγνωσία κρασιών από όλο τον κόσμο, στην εκμάθηση των σχετικών τεχνικών αμπελουργίας και οινοποιίας και πώς αυτά συνδέονται με το τελικό αποτέλεσμα. Ως νέα οινοποιός, κουβαλώ αυτό το επίτευγμα στην επαγγελματική μου ζωή.

Εμορφίλη Μαυρίδου

Σπουδάστρια
WSPC ΜΑΡΙΑ-ΜΑΣΟΥΡΑ

Για να μελετήσετε το κρασί, πρέπει να νιώσετε έμπνευση. Έχω σπουδάσει και τα τέσσερα επίπεδα του WSET στο WSPC. Εκείνο το διάστημα, οι εισηγητές μου, Ευστάθιος Σάλτας στα Επίπεδα 1 και 2, Γρηγόρης Μιχαήλος στο Επίπεδο 3 και Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW, στο Επίπεδο 4, ήταν πηγές έμπνευσης και μου υπενθύμισαν ότι το κρασί είναι πάνω από όλα, ένα συναρπαστικό ταξίδι!

Μαρία Μασούρα

Σπουδάστρια
WSPC-KONSTANTINOS-CHATZIMITAKOS

Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία που θα συνιστούσα σε οποιονδήποτε θέλει να εξελίξει τις οινικές του γνώσεις, την κριτική σκέψη και τις γευσιγνωστικές ικανότητες. Η καθοδήγηση του Κωνσταντίνου Λαζαράκη MW και η υποστήριξη από όλη την ομάδα του WSPC έκαναν το ταξίδι ακόμη πιο απολαυστικό!

Κωνσταντίνος Χατζημητάκος

Σπουδαστής

Ο λόγος που διάλεξα τα σεμινάρια barista ήταν για να μάθω τα πάντα σε ότι αφορά τον καφέ. Τρομερή εμπειρία, εξαιρετική ομάδα εκπαιδευτών. Όποιος αγαπάει τον καφέ και θέλει να μάθει τα πάντα γι’αυτόν πραγματικά αξίζει να κάνει τα σεμινάρια.

Νίκος Zούμης

Saint Andrea Resort Πάρος

Ονομάζομαι Νικόλαος Γιαννακόπουλος και παρακολούθησα τον κύκλο σεμιναρίων για Barista Skills της Beverage Standards Association, τον οποίο ολοκλήρωσα το Νοέμβριο, 2017. Η δομή των σεμιναρίων αφορούσε σε ένα θεωρητικό και ένα πρακτικό μέρος. Ως προς τις δεξιότητες που αποκτήθηκαν κατά το πρώτο μέρος, θεωρώ ότι ήταν άκρως ενημερωτικό και συμβάδιζε με τα τελευταία δεδομένα του χώρου, έχοντας συνοχή και καλύπτοντας ένα εύρος από την επιλογή της πρώτης ύλης έως τα τελευταία στάδια της παραγωγής. Κατά το πρακτικό τμήμα μας δόθηκαν ποικίλες ευκαιρίες να εφαρμόσουμε τις γνώσεις μας και να εξασκήσουμε τις βασικές δεξιότητες ενός barista έως τις πιο εξειδικευμένες όπως το latte art. Η πιστοποίηση με βοήθησε στην άμεση επαγγελματική μου αποκατάσταση, καθώς πλέον εργάζομαι στον τομέα παραγωγής του καφέ της εταιρείας Bridge Coffee Roastery. Οι γενικότερες γνώσεις που απέκτησα, με καλύπτουν και βοηθούν καθημερινά την εργασία και την εξέλιξή μου ως επαγγελματία. Η υπεύθυνη καθηγήτρια του τμήματος, κα. Κουίδου Μαριλένα, διακρινόταν από μεταδοτικότητα και διαρκές ενδιαφέρον για την επιμόρφωσή μας κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, καθώς και για την μετέπειτα επαγγελματική μας αποκατάσταση, ενώ στόχευε στο να μας εφοδιάσει με τα πλέον σύγχρονα, θεωρητικά και ερευνητικά δεδομένα. Η συνολική μου εικόνα για το σεμινάριο είναι εξαιρετική και θεωρώ ότι είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για την επαγγελματική εξέλιξη και ενημέρωση των επαγγελματιών στο αντικείμενο του καφέ.

Νικόλαος Γιαννακόπουλος

Bridge Coffee Roasters

Tο υψηλό επίπεδο των σεμιναρίων, το άρτια δομημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα και η συμμετοχή καταξιωμένων επαγγελματιών με μεγάλη εργασιακή εμπειρία ανέβαζε σε πολύ υψηλό επίπεδο τις εισηγήσεις. Οι γνώσεις που έλαβα, είχαν άμεση πρακτική εφαρμογή στην εργασία μου και με βοήθησαν τόσο στην επαγγελματική μου ανέλιξη όσο και στην προσωπική μου ανάπτυξη.

Γιώργος Μανέτας

Barista Roasters Coffee

Mετά από χρόνια εμπειρίας ως barista,αποφάσισα πως ήθελα να τολμήσω να μετακινηθώ σε ένα πιο υπεύθυνο κομμάτι της εστίασης στον ξενοδοχειακό κλάδο. Για να μπορέσω να διεκδικήσω την θέση που ήθελα στην ξενοδοχειακή επιχείρηση που είχα ήδη εργαστεί στο παρελθόν, έπρεπε να εμπλουτίσω το βιογραφικό μου με κάποιον τίτλο σπουδών σχετικό με τον χώρο. Ψάχνοντας κατέληξα στο σεμινάριο του BSA, λόγο κύρους και διεθνούς εγκυρότητας ,καθώς η ξενοδοχειακή μονάδα που με ενδιέφερε είναι ξένων συμφερόντων. Όντως ήταν το κατάλληλο βήμα, διότι εμπλουτίζοντας το και με ένα σεμινάριο στο bartending που ακολούθησα, το βιογραφικό μου θεωρήθηκε κατάλληλο για την θέση. Ένα πραγματικά πολύ ουσιαστικό και ενδιαφέρον σεμινάριο, το προτείνω σε κάθε barista που θέλει να κάνει καριέρα!

Θέμης

F & B Manager Potidea Holidays Hotel

Επέλεξα το συγκεκριμένο σεμινάριο γιατί καλύπτει με θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις όλο το φάσμα των αρμοδιοτήτων ενός Barista. Καθώς δεν είχα προϋπηρεσία στο χώρο, η θεωρία πάνω στον καφέ και στο τσάι, η σωστή εκμάθηση χρήσης της μηχανής espresso αλλά και η εκπαίδευση στους διαφορετικούς τρόπους εκχύλισης, μου έδωσε τα απαραίτητα εφόδια για να ζητήσω δουλειά και τελικά να εργάζομαι πλέον σε μια από τις πιο μεγάλες ελληνικές αλυσίδες καφέ.

Xρήστος Στρατηγάκης

Head Barista Coffee shop

Επειδή ο καφές εκτός από δουλειά ήταν και είναι το πάθος μου, θέλησα να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου. Κάνοντας μια έρευνα, ανακάλυψα ότι υπάρχουν πολλά σεμινάρια για τον καφέ, χωρίς όμως να παρέχουν διεθνή πιστοποίηση και πτυχίο. Έτσι λοιπόν επέλεξα το BSA και ήταν το καλύτερο που θα μπορούσα να κάνω! η εκπαίδευση ήταν μαγική καθώς είχα την δυνατότητα να κατανοήσω όλη την θεωρία στην πράξη, είχα δίπλα μου άρτιους και μεταδοτικότατους εκπαιδευτές που ήταν εκεί με χαμόγελο και υπομονή για μένα και για τις απορίες μου (που ήταν και πολλές), πήρα πολλές νέες γνώσεις και εμπλούτισα στο έπακρο τις ήδη υπάρχουσες και το ποιο σημαντικό για μένα…. όλα όσα έμαθα, φεύγοντας από εκεί ήμουν σε θέση να τα εφαρμόσω άμεσα στο κατάστημα που εργαζόμουν. Για όλους αυτούς , αλλά και για άλλους τόσους λόγους, επέλεξα να συνεχίσω την εκπαίδευση μου στο BSA και η εμπειρία μου έγινε ακόμα ποιο συναρπαστική κατακτώντας την κορυφή και του level 2!

Αλκμήνη Kρυσταλίδη

Barista Coffee Island

Παρακολούθησα το συγκεκριμένο σεμινάριο για να εμβαθύνω πιο πολύ στο κομμάτι των ζεστών ροφημάτων, υπάρχει μια φιλοσοφία που ήθελα να μάθω. Εξαιρετική εμπειρία, με εξειδικευμένους εισηγητές και στην θεωρία και στην πρακτική. Πολύ χρήσιμο κυρίως γιατί μαθαίνοντας την ιστορία της πρώτης ύλης, μαθαίνουμε να σεβόμαστε την ποιότητα και την ποσότητα που μας δίνεται. Οι τεχνικές είναι επίσης ένα σημαντικό κομμάτι που παίζει ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα.

Αλεξάνδρα Κυρίτση

Καφεκοπτεία Λουμίδη Κηφισιά

Ο καφές για εμένα αποτελεί ένα ταξίδι σε ένα κόσμο μοναδικών εμπειριών , υψηλών απαιτήσεων και συνεχών αλλαγών . Οπότε σαν επαγγελματίας για να μπορώ εγώ και οι καταναλωτές να απολαμβάνουμε αυτό το ταξίδι θα πρέπει να ανανεώνω συνεχώς τις γνώσεις μου. Επιλέγοντας την Μαριλένα ,τον Βαγγέλη και τα υπόλοιπα παιδιά ανακάλυψα μια μοναδική διαδραστική εκπαιδευτική εμπειρία ,που εκτός από τις πολλές νέες γνώσεις που αποκόμισα από το πλούσιο και μοναδικά οργανωμένο εκπαιδευτικό υλικό ,μπόρεσα μέσα από την δομή του σεμιναρίου και την πρακτική εφαρμογή των γνώσεων να ανακαλύψω λάθη και να βελτιωθώ κατακόρυφα . Άξιο αναφοράς είναι ο άρτιος εξοπλισμός ,το αψεγάδιαστο των εξετάσεων και η συνεχής επαγγελματική στήριξη μετά το πέρας των σεμιναρίων. Ευχαριστώ φιλαράκια για τις ωραίες και μοναδικές στιγμές.Keep going.

Θωμάς Κολωνιάτης

Executive Barista at Gregory’s, Beverage manager

Οι γνώσεις που παρείχε το σεμινάριο , ήταν κατατοπίστηκες , χωρίς γενικολογίες. Οι εισηγητές , ήταν αναλυτικοί και στη θεωρία και στην πράξη. Προτείνω ανεπιφύλακτα σε όλους τους νέους , με πάθος και αγάπη για τον καφέ να παρακολουθήσουν και τα 2 Levels , για να αποκτήσουν τις απαραίτητες- βασικές γνώσεις , που χρειάζεται να έχει κάθε νέος Barista που ξεκινάει, και σε συνδυασμό με την “τριβή” στη δουλειά να εξελιχθεί σε αυτόν τον τεράστιο κόσμο που λέγεται καφές , ο οποίος εξελίσσεται καθημερινά.

Πλακούτσης Κωνσταντίνος

Head bartender TATOI TENNIS CLUB
WSPC-Testimonials

Ξεκίνησα τις σπουδές μου στο κρασί και στα αποστάγματα στο WSPC όπου παρακολούθησα τα επίπεδα 1,2,3 στο κρασί, HESTIA στον Ελληνικό αμπελώνα και τα Spirits. Το 2017 ξεκίνησα το WSET DIPLOMA όπου το υψηλό επίπεδο της εκπαίδευσης και της διδασκαλίας θα μου μείνει αξέχαστο σε όλη μου την ζωή. Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για μένα είναι η Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων.

Στάθης Τσώκος

Σπουδαστής
WSPC-Testimonials

Η αρτιότητα και η σοβαρότητα του τρόπου εκπαίδευσης και η γοητεία του διδακτικού προσωπικού με έκαναν να φτάσω στο WSET Επίπεδο 3 και το WSPC Επίπεδο 3 HESTIA για τον Ελληνικό αμπελώνα και να σκέφτομαι πολύ σοβαρά να επιχειρήσω και το WSET Diploma. Η δουλειά μου δεν έχει σχέση με το κρασί, αλλά με εκτυπώσεις ετικετών τροφίμων ψυγείου και σε μία άλλη δραστηριότητα με παραγωγή content για διάφορους κλάδους. Το κρασί όμως είναι ένα σημαντικό μέρος της ζωής μου και σίγουρα ένας τομέας που θα επεκτείνει το επόμενο διάστημα τις επαγγελματικές μου δραστηριότητες.

Προκόπης Καρυδάκης

Σπουδαστής
WSPC-Testimonials

Το 2014, μετά από σύσταση κάποιων επαγγελματιών στο χώρο του κρασιού, ξεκίνησα τις σπουδές μου στο WSPC, παρακολουθώντας το WSET Επίπεδο 1, χωρίς να μπορώ να φανταστώ πόσο μακρύ και μοναδικό έμελλε να είναι αυτό το ταξίδι. Η άριστη δομή του προγράμματος της σχολής, η παροχή της γνώσης για κάθε πτυχή του κρασιού, η γνωριμία με όλες τις οινικές περιοχές του κόσμου συνδυασμένα με το υψηλό επίπεδο και το ήθος των εισηγητών αποτέλεσαν για μένα το κίνητρο για να παραμείνω και να συνεχίσω και με τα υπόλοιπα επίπεδα με όλο και μεγαλύτερο ενθουσιασμό. Έτσι, το 2017, κι ενώ η έντονη επαγγελματική μου δραστηριότητα ουδεμία σχέση είχε με το κρασί, βρέθηκα στη Σαντορίνη ξεκινώντας το μαγικό ταξίδι του WSET Diploma. Ένα ταξίδι πρωτόγνωρο, απαιτητικό μα πάνω από όλα συναρπαστικό που με οδήγησε στην απόκτηση του πολυπόθητου τίτλου το 2019.

Παύλος Τριλυράκης

Σπουδαστής
WSPC-Testimonials

Την άνοιξη του 2015, κάθισα για πρώτη φορά στα θρανία του WSPC. Δεν υπήρχε 2η σκέψη, η οινική κατάρτιση που προσφέρει το σχολείο είναι εξαιρετική. Κυρίως όμως, διδάσκει οινική Παιδεία και συμπεριφορά! Αποκτάς κριτική σκέψη. Διδάσκεσαι από τους κορυφαίους, όχι μόνο για να περιγράφεις, να κρίνεις και να βαθμολογείς, αλλά και να σέβεσαι το κρασί, τον πολιτισμό, τη γη, τον οινοποιό και τον αμπελουργό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά το WSPC, τον κ. Κωνσταντίνο Λαζαράκη MW, αλλά κυρίως τον μέντορά μου, τον κ. Γιάννη Κουλελή, που με έμαθαν να αγαπώ το κρασί και να διευρύνω τους οινικούς μου ορίζοντες καθημερινά, να θέλω να μάθω, ν’ ανακαλύπτω διαρκώς, γιατί το ταξίδι στον οινικό κόσμο, δε σταματάει ποτέ!.

Λένα Τσατσώνη

Σπουδάστρια
WSPC-Testimonials

Μέσα από το WSPC, τον καλύτερο, κατ’ εμέ, πανελλήνιο και διεθνή οργανισμό στον χώρο του κρασιού, γνώρισα εξαιρετικούς ανθρώπους με πολύ μεράκι και μεγάλη αγάπη για το κρασί. Μια ομάδα από επαγγελματίες που είναι εκεί ώστε να σου μάθουν τα πάντα γύρω από τα κρασί. Πλέον με το 4ο Επίπεδο του WSPC, το WSET Diploma, περιμένω να ολοκληρώσω αυτό το ταξίδι και παράλληλα, μέσω του WSPC, έχω ξεκινήσει το Court of Master Sommeliers (CMS Europe), που εμβαθύνει στο κομμάτι της εστίασης. Όλες αυτές οι σπουδές σε συνδυασμό με την προϋπηρεσία μου σε wine restaurants καθώς και σε εστιατόρια βραβευμένα με αστέρια Michelin, με οδήγησαν στον «οινικό παράδεισο» όπου εργάζομαι τώρα, το Private Members Club 67 PallMall, στο Λονδίνο.”

Φαίδων Δερνίκος

Σπουδαστής
WSPC-Testimonials

Γνωρίζοντας ότι το WSET είναι η κορυφαία σχολή για σπουδές στο κρασί ξεκίνησα το 2016 στο WSPC– Wine & Spirit Professional Center. H άρτια οργάνωση της σχολής, οι άριστα καταρτισμένοι επαγγελματίες εισηγητές, η πολύ καλή διάρθρωση του προγράμματος ανά επίπεδο για μια σφαιρική εκπαίδευση αλλά και οι υψηλού επιπέδου νέες εγκαταστάσεις της σχολής ήταν το κίνητρό και η έμπνευση μου για να ολοκληρώσω με ενθουσιασμό, παρά τις όποιες δυσκολίες, τα τρία πρώτα επίπεδα WSET L1-L2-L3 καθώς και το L3 ΗΕSTIA Ελληνικός Αμπελώνας. Και ενώ η πολυετής επαγγελματική μου ενασχόληση σαν μηχανολόγος -μηχανικός είναι θα έλεγα διαμετρικά αντίθετη, ή μαγνητική έλξη του κρασιού υπερίσχυσε και τώρα παρακολουθώ στο WSPC το WSET Diploma, στην πιο δύσκολη αλλά και συναρπαστική διαδρομή του ταξιδιού.

Ανδριάννα Φοή

Σπουδάστρια

Syllabus

0
    0
    Το καλάθι σας
    Your cart is emptyReturn to Shop