Επίπεδα Σπουδών WSET®

Η Γνώση Ενισχύει την Αντίληψη των Αισθήσεων

Ποιο πρόγραμμα είναι ιδανικό για εσάς;

Τα προγράμματα σπουδών του WSET® απευθύνoνται σε όλες τις ειδικότητες της αγοράς - Αμπελουργούς, Οινοπαραγωγούς, Οινολόγους, Οινοχόους, Bartenders, Χονδρέμπορους, Λιανέμπορους, Στελέχη Επιχειρήσεων των κλάδων έως και Ιδιώτες/ «Οινόφιλους» και σε όλες τις βαθμίδες εργαζομένων. Εκτός από το ότι εξασφαλίζουν στους υποψηφίους άριστη κατάρτιση σε όλους τους τομείς του εμπορίου, καλύπτουν και την ανάγκη των στελεχών για συνεχόμενη επαγγελματική κατάρτιση. Είτε είστε επαγγελματίας στην αγορά των κρασιών, των αποσταγμάτων ή/και του τουρισμού, είτε επιθυμείτε να εργαστείτε σε αυτές τις αγορές, τα προγράμματα σπουδών του WSET® μπορούν να καλύψουν πλήρως τις απαιτήσεις και τις ανάγκες σας.

Το πρόγραμμα σπουδών του WSPC® χωρίζεται στα παρακάτω οχτώ Επίπεδα εκμάθησης:

WSET® Επίπεδο 1 στα Κρασιά/WSET® Level 1 Award in Wines

Το WSET® Eπίπεδο 1/WSET® Level 1 Award in Wines, απευθύνεται στους επαγγελματίες της πρώτης γραμμής,  οι οποίοι έχουν άμεση σχέση με τον πελάτη/καταναλωτή. Αποτελεί ένα πρόγραμμα παγκόσμιας αναγνώρισης, που προσφέρει τις βασικές γνώσεις τόσο στους υπαλλήλους που ξεκινούν για πρώτη φορά εργασία στον τομέα των κρασιών όσο και στον απλό οινόφιλο - λάτρη του κρασιού.

WSET® Επίπεδο 1 Οινοχοΐας/WSET® Level 1 Award in Wine Service

Το WSET® Eπίπεδο 1 Οινοχοΐας/WSET® Level 1 Award in Wine Service, απευθύνεται στους εν δυνάμει ή τους ήδη επαγγελματίες της πρώτης γραμμής,  οι οποίοι θέλουν να αποκτήσουν τις βασικές δεξιότητες στο σέρβις του κρασιού.  Για να λάβουν μέρος στο συγκεκριμένο πρόγραμμα οι σπουδαστές θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία το τίτλο σπουδών WSET® Επίπεδο 1 στα Κρασιά/WSET® Level 1 Award in Wines. Η παρακολούθηση του προγράμματος συνίσταται επίσης, σε όσους θέλουν να προχωρήσουν στα προγράμματα Introductory Level & Certified Exam του Court of Master Sommeliers.

WSET® Επίπεδο 2 στα Κρασιά και Αποστάγματα/WSET® Level 2 Award in Wines and Spirits

Το WSET® Eπίπεδο 2/WSET® Level 2 Award in Wines and Spirits, απευθύνεται σε αυτούς που εργάζονται στον τομέα των κρασιών και των αποσταγμάτων αλλά και στον οινόφιλο - λάτρη του κρασιού, παρέχοντας εξαιρετική, γενική, προϊοντική γνώση αλλά και εκμάθηση του τρόπου επαγγελματικής δοκιμής των κρασιών, χρησιμοποιώντας τη WSET® Συστηματική Προσέγγιση στη Γευσιγνωσία Επιπέδου 2 (WSET® Systematic Approach to Tasting Level 2).

WSET® Επίπεδο 2 στα Αποστάγματα/WSET® Level 2 Award in Spirits

Το WSET® Eπίπεδο 2 στα Αποστάγματα/WSET® Level 2 Award in Spirits, απευθύνεται σε όσους εργάζονται στον τομέα των αποσταγμάτων - στην εξυπηρέτηση πελατών, φιλοξενία, λιανική και χονδρική πώληση. Επίσης σε όλους όσους ενδιαφέρονται να διευρύνουν με ένα δομημένο τρόπο και να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους πάνω σε αυτό τον τομέα.

WSPC® Hestia Advanced Certificate/The World of Greek wine

Το Ελληνικό πρόγραμμα HESTIA Advanced Certificate/The World of Greek Wine απευθύνεται σε στελέχη της ελληνικής βιομηχανίας οίνου και αποσταγμάτων αλλά και στους οινόφιλους - λάτρεις του κρασιού που θέλουν να αποκτήσουν μια ενδελεχή γνώση του Ελληνικού Αμπελώνα, της εγχώριας αγοράς και της συστηματικής προσέγγισης στη γευσιγνωσία. Απευθύνεται επίσης, σε όλους εκείνους τους σπουδαστές που στοχεύουν στη φοίτηση του Ανώτατου Τίτλου Σπουδών, WSET® Diploma, αποτελώντας σημαντικό εφόδιο και συστήνεται η παρακολούθηση του πριν τη φοίτησή τους σε αυτό.

WSET® Επίπεδο 3 στα Κρασιά και Αποστάγματα/WSET® Level 3 Award in Wines and Spirits

Το WSET® Eπίπεδο 3/WSET® Level 3 Award in Wines and Spirits, απευθύνεται σε επαγγελματίες  στον τομέα των κρασιών και των αποσταγμάτων και τους οινόφιλους που ήδη κατέχουν τον τίτλο WSET® Level 2 Award in Wines and Spirits και θέλουν να αποκτήσουν άριστη γνώση του παγκόσμιου αμπελώνα και των αποσταγμάτων. Ο τίτλος σπουδών αποτελεί επίσης προαπαιτούμενο για όσους σχεδιάζουν να προχωρήσουν τις σπουδές τους στο WSET® Level 4 Diploma.

WSET® Επίπεδο 4 Diploma/WSET® Level 4 Diploma in Wines and Spirits

Το WSET® Diploma Eπίπεδο 4/WSET® Level 4 Diploma Award in Wines and Spirits, είναι κατάλληλο για εκείνους που ήδη εργάζονται στους τομείς των κρασιών και των αποσταγμάτων, για τα στελέχη επιχειρήσεων που επιθυμούν να ενημερώνονται διαρκώς γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο τους και τέλος, για εκείνους που στοχεύουν στην απόκτηση γνώσεων και τίτλου σπουδών που θα τους επιτρέψει να έχουν μοναδικές δυνατότητες ανέλιξης στην εργασία τους και την καριέρα τους, σε ρόλους Food and Beverage Manager, αγοραστές κρασιών, διευθυντές πωλήσεων και άλλες ηγετικές θέσεις. Απλοί καταναλωτές, λάτρεις του κρασιού, μπορούν να φοιτήσουν σε αυτό το Επίπεδο Σπουδών, εφόσον είναι απόφοιτοι του Τίτλου Σπουδών Επιπέδου 3/ Level 3 Award in Wines and Spirits και έχουν καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας.