Follow WSPC
Combo Level 1 & 2 in Wines
Top

Combo Level 1 & 2 in Wines

  /  LEVELS  /  COMBO  /  Combo Level 1 & 2 in Wines

Combo Level 1 & 2 in Wines

€1.173
COMBO L1+L2 IN WINES

About this course

COMBO L1+L2 IN WINES
ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ

Mediterranean Palace Hotel, Σαλαμίνος 3, 546 26, Θεσσαλονίκη

ΕΝΤΑΤΙΚΟ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 36 ΩΡΕΣ
ΓΛΩΣΣΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΑ
ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Μετρητοίς

1.173€

or Installments

The selection of installments reshapes the final value of the fees and the number of installments is applied at the completion of your order, during Checkout.

Εάν είστε έως 30 ετών και κάτοχος της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, δικαιούστε μειωμένα δίδακτρα.

Choosing Combo Level 1 & 2 in Wines, candidates have the opportunity to complete the courses within a short period of time and at more affordable prices.
This Program is designed for professionals and wine connoisseurs who wish to quickly join the wine industry.

About the course

Level 1 focuses on the section of food and wine pairing, through many hours of training and practice which is valuable for the daily life of a professional and an oenophil as well as for rendering a high level of services in all markets addressed to end consumers.

The Level 2 in Wines Certification is suitable to support professional skills and competences wherever a good level of wine knowledge is needed. For example, this may include customer service and sales in the tourism sector and in the retail and wholesale trade industry. It is also a useful qualification for anyone with a broader interest in wine who would like to enrich their knowledge.

Successful performance in the examinations is a prerequisite for being awarded the Certification.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι κάτοχοι του Τίτλου Σπουδών του Επιπέδου 2 είναι σε θέση να περιγράφουν και να συγκρίνουν τα στυλ κρασιών που παράγονται από σημαντικές διεθνείς και τοπικές ποικιλίες σταφυλιού, να ερμηνεύουν ετικέτες κρασιών από τις κύριες οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου και να δίνουν βασική καθοδήγηση για σωστές επιλογές και σερβίρισμα, όπως επίσης και να κατανοούν τις βασικές αρχές της γευσιγνωσίας και της αξιολόγησης του κρασιού.

Συνολικά, το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποτελείται από 36 ώρες μαθημάτων και εξετάσεων.

Τα αποτελέσματα ανακοινώνονται σε 7 εργάσιμες εβδομάδες από την ημερομηνία των εξετάσεων. Η επιτυχία στις εξετάσεις είναι προϋπόθεση για τη συνέχιση των σπουδών στα Επίπεδα 3: Διεθνή Αμπελώνα/ WSET Level 3 Award in Wines και Ελληνικού Αμπελώνα/ WSPC HESTIA Level 3 PLUS.

Program of Studies andCurriculum
Levels 1 & 2 in Wine

Learning outcomes

In order to achieve the purpose of the Certification, there are four learning outcomes for Level 1 and six learning outcomes for Level 2.

Level 1 in Wine

Μαθησιακός Στόχος 1: Γνώση των βασικών σταδίων αμπελοκαλλιέργειας και οινοποίησης.
  • Parts of the grape
  • Grape growing
  • Climate
  • Alcoholic Fermentation
  • Production of still white, red and rosé wines
Μαθησιακός Στόχος 2: Γνώση των ειδών, χαρακτηριστικών και στυλ κρασιών που παράγονται από τις κύριες ποικιλίες σταφυλιού καθώς και άλλων παραδειγμάτων κρασιών.
  • Basic types and styles of wine
  • Key grape varieties
  • Examples of wines from the key grape varieties
  • Examples of other wines
  • Examples of Greek wines
Μαθησιακός Στόχος 3: Γνώση των βασικών αρχών και πρακτικών αποθήκευσης και σερβιρίσματος κρασιού.
  • Storage of wines
  • Wholesale and Retail
  • Description of service temperature
  • Serving of wine
  • Responsible consumption
Μαθησιακός Στόχος 4: Θεμελιώδεις αλληλεπιδράσεις φαγητού & κρασιού.
  • Food ingredients affecting wine
  • Elements in wine influenced by food
  • Rules in food and wine pairing
  • Evaluation exercises
  • Substantiation of interactions

Level 2 in Wine

Μαθησιακός Στόχος 1: Κατανόηση των περιβαλλοντικών επιρροών και των αμπελοκαλλιεργητικών επιλογών, καθώς και του τρόπου που αυτές θα επηρεάσουν το στυλ και την ποιότητα του κρασιού.
  • Identify what each part of a grape provides to the wine maker.
  • Identify what a vine needs to grow grapes.
  • Identify the key stages of grape formation and ripening.
  • Describe how the grape’s components, aromas and flavours change as the grape ripens.
  • Describe how the environmental influences in the vineyard affect grape ripening and quality.
  • Describe how grape ripening affects the style and the quality of wine.
  • Identify the grape-growing options in the vineyard.
  • Explain the meaning of the most important labelling terms used to demonstrate origin and regulation.
  • State the meaning of the labelling terms relating to vines age and grape-growing options.
Μαθησιακός Στόχος 2: Κατανόηση του τρόπου με τον οποίο η οινοποίηση και η παλαίωση στη φιάλη επηρεάζουν το στυλ και την ποιότητα του κρασιού.
  • Outline the key stages of alcoholic fermentation.
  • Identify the key stages of the winemaking processes for red, rosé and white wines.
  • Describe how winemaking options can influence the style and quality of wines produced.
  • o Identify the key changes a wine undergoes during bottle ageing.
Μαθησιακός Στόχος 3: Κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι περιβαλλοντικές επιρροές, οι επιλογές αμπελοκαλλιέργειας, η οινοποίηση και η παλαίωση στη φιάλη επηρεάζουν το στυλ και την ποιότητα των κρασιών που παράγονται από τις κύριες ποικιλίες σταφυλιού.
  • Describe the characteristics of the principal grape varieties.
  • Describe how environmental influences and grape-growing options impact on the characteristics of the principal grape varieties.
  • Describe how winemaking options affect the styles of wine produced from the principal grape varieties.
  • Describe how bottle ageing affects the style of wines produced from the principal grape varieties.
  • Describe the styles and quality of wines produced from the principal grape varieties in the specified GIs.
  • Compare the styles and quality of wines produced from the principal grape varieties within and between the specified regions.
  • Explain the meaning of the most important local labelling terms indicating style and quality of wines made from the principal grape varieties.
Μαθησιακός Στόχος 4: Γνώση του στυλ και της ποιότητας των κρασιών που παράγονται από τοπικά σημαντικές μαύρες και λευκές ποικιλίες σταφυλιού.
  • Describe the characteristics of the regionally important black and white grape varieties.
  • Describe the styles and quality from wines produced from the regionally important black and white grape varieties from
    specified GIs.
  • Explain the meaning of labelling terms indicating style and quality of wines made from regionally important
    black and white grape varieties.
Μαθησιακός Στόχος 5: Κατανόηση του πώς η διαδικασία οινοποίησης επηρεάζει το στυλ των αφρωδών και των ενισχυμένων κρασιών.
  • Identify the key grape varieties used to produce the principal styles of sparkling wines.
  • Identify the key stages of the winemaking processes for sparkling and fortified wines.
  • Identify the key GIs for sparkling and fortified wines.
  • Describe the styles of specified sparkling and fortified wines.
  • Explain the meaning of the labelling terms associated with sparkling and fortified wines indicating style and quality.
Μαθησιακός Στόχος 6: Κατανόηση των βασικών αρχών και διαδικασιών της αποθήκευσης και του σερβιρίσματος του κρασιού αλλά και των συνδυασμών κρασιού και φαγητού.
  • Identify the ideal conditions for storing and methods for preserving wine.
  • State the recommended serving temperature for the types and styles of wines.
  • State the correct stages for opening and serving wine.
  • Identify how common faults affect the aroma and flavours of wine.
  • Identify the principal food and wine interactions.

Enrollment

  • Express your interest by phone (210 9882540 & 544) or via e-mail(education@wspc.gr)
    Your enrollment is finalized with the pre-payment of the tuition fees, either through eshop, or through a bank account deposit/ web-banking.
  • After the deposit of tuition fees, a Registration Form is sent to you that you should fill in. Upon correct submission of the Registration Form, your registration is automatically completed.
  • Candidate students allowed to participate in the courses should be over the age of 18.
  • Candidate students must have an e-mail address to enroll. Any important information regarding your studies is sent by e-mail.
  • WSET Level 2 Award in Wines to students successfully completing the course:

On receiving the certificates from WSET London, WSPC sends the WSET Level 2 Award in Wines qualification to successful students by courier together with the label pin. The cost for dispatching the certificates shall be borne by the recipient to make sure that this official document will reach the beneficiary on own responsibility.

WSPC shall assume no responsibility in case of negligence in receiving the certificate on behalf of the beneficiary. In case of certificate loss, re-issuing by the WSET® Awards costs €50.00.

  • Enrollment corresponds to the course selected by the student. Fees shall not be refundable and shall not be used for enrollment on a next similar course.
  • Upon lapse of the registration deadline, there will be no late registration. In the event of a late registration, students shall be encumbered with an additional charge amounting to €70 + V.A.T.
  • WSPC shall reserve the right to cancel a course, if the required minimum number of students is not reached. In such a case, the enrolled students shall be credited the entire deposited amount.

Modes of payment:

By Bank deposit to:

  • Alpha Bank IBAN: GR33 0140 1180 1180 0233 0000 482 (WSPC L.T.D).
  • Piraeus Bank IBAN: GR73 0171 7270 0067 2711 3141 025 (private higher education school).
  • Eurobank IBAN: GR06 0260 0190 0005 4020 1143 015 (private higher education school, Vocational Center).

Justification of deposit: Student’s full name, or corporate trade name, in case of a corporate expenditure.

By Credit/Debit card Visa & MasterCard

Basic principles

The purpose of this information is to help our students understand basic principles of behavior that need to be respected throughout the classes.

A class should provide a friendly and harmonious environment, able to promote a high level of learning progress, ensuring a smooth running of the course and respect towards all parties involved in the learning process-both students and instructor.

Don’t miss a class

It has been proven that students who do not miss classes and are assiduous in attending the course, have more chances to perform better in the examination and pass the test with a higher mark. It is students’ personal responsibility to fill in the gap and look out for notes, exercises, homework or/and flights of wines relevant to the class.

Don’t be late for the class

It is a sign of respect vis-à-vis your fellow students and your instructor. Should it happen due to special circumstances, students should enter the classroom as discreetly and quickly as possible, picking the first available classroom desk.

Come prepared to the class

Preparation constitutes an important part of your effort to better comprehend the teaching material and have fewer questions. Students who submit their papers within the deadlines set, manage to maintain a better flow in their studies and to better assimilate the material, significantly raising the chances of successful performance at the exams and with a higher mark. Any assigned tasks submitted overdue shall be dismissed. However, students may correct themselves at home, having as a guide the recommended form of answering applying in every task.

Switch off your mobile phone at the beginning of the class

It is a sign of respect vis-à-vis your fellow students and your instructor. The use of mobile phones in the classroom is highly annoying and distracts students’ attention. If you are expecting an urgent call, you are kindly requested to inform your instructor at the beginning of the class and keep your phone on silent mode. Once you see the incoming call, leave the classroom as discreetly as possible.

Be aware that any portable electronic apparatus (mobile phone, laptop, MP3 player etc) shall not be allowed during the class. For your reference, you may take a photo of the bottles used in wine tasting during the break or at the end of the class (the bottles remain in a visible spot).

Don’t talk to each other during the class

It is a sign of respect vis-à-vis your fellow students and your instructor. The noise provoked from chatting is likely to distract the instructor and other fellow students, thus disrupting the smooth flow of the class.

Don’t monopolize the floor by raising too many questions preventing your fellow students from submitting their queries

Questions facilitate a broad understanding of the lesson. The time allocated for questions is up to the instructor’s discretion (either during or at the end of the lesson). However, students should take into account the available time for questions, reducing the number of questions addressed to the instructor and enabling their fellow students to raise their own questions.

THE ABOVE PRINCIPLES APPLY ALSO DURING THE EXAMINATIONS

Σημαντικές πληροφορίες για τις εξετάσεις

Η εξέταση για την Πιστοποίηση WSET Επιπέδου 2 στο Κρασί γίνεται με κλειστά βιβλία και αποτελείται από:
  • Τεστ 50 ερωτήσεων πολλαπλής επιλογής 60 λεπτών.
    Απαιτείται ελάχιστος συνολικός βαθµός 55% για την επιτυχία σε αυτό το Επίπεδο Σπουδών. Θα χρειαστεί να απαντήσετε σωστά σε τουλάχιστον 28 ερωτήσεις.
  • Η Γλώσσα εξέτασης για όλους αυτόματα είναι η Ελληνική. Σε περίπτωση που θελήσετε να εξεταστείτε στην Αγγλική γλώσσα θα πρέπει να το δηλώσετε όταν σας ζητηθεί να το κάνετε.

 

 

Βαθμός 85% & άνω Pass with Distinction/ Αριστείο
Βαθμός μεταξύ 70% & 84% Pass with Merit/ Έπαινος
Βαθμός μεταξύ 55% & 69% Pass/ Επιτυχία
Βαθμός μεταξύ 45% & 54% Fail/ Αποτυχία
Βαθμός 44% & κάτω Fail Unclassified/ Χωρίς κατάταξη γραπτό

Το WSET® Awards δεν χορηγεί Τίτλους Σπουδών/ Πτυχία χωρίς να εκπληρώνονται όλες οι προϋποθέσεις και απαιτήσεις αξιολόγησης που αφορούν στη φοίτηση και τις εξετάσεις του εκάστοτε προγράμματος σπουδών (aegrotat pass).

ΑΜΕΑ

Οι υποψήφιοι σπουδαστές που χρήζουν ειδικό τρόπο εξέτασης και αξιολόγησης, καλούνται να ενημερώνουν τον Υπεύθυνο Εγγραφών ή/και τον Υπεύθυνο Εξετάσεων για οποιαδήποτε τέτοια απαίτηση πριν εγγραφούν στο εκάστοτε πρόγραμμα. Είναι πολιτική του WSET® Awards οι εν λόγω σπουδαστές να µην τίθενται σε μειονεκτική θέση κατά τη διάρκεια των μαθημάτων και των εξετάσεων. Κατά περίπτωση, το WSPC και το WSET μπορεί να ζητήσουν από τον σπουδαστή την προσκόμιση των επίσημων ιατρικών γνωματεύσεων του αρμόδιου κρατικού φορέα, που αφορούν τον ενδιαφερόμενο.

Επανεξέταση

Οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα αιτήματος επανεξέτασης σε περίπτωση που δεν έχουν περάσει με επιτυχία τις εξετάσεις (FAIL). ∆εν υπάρχει όριο στον αριθµό των προσπαθειών επανεξέτασης. Οι υποψήφιοι που έχουν περάσει τις εξετάσεις, άρα και τις επιμέρους ενότητες αυτών, δεν επιτρέπεται να επανεξεταστούν για τη βελτίωση της βαθµολογίας τους.

  • Οι εξετάσεις είναι υποχρεωτικές. Εάν κάποιος δεν εξεταστεί στην καθορισμένη ημερομηνία και ώρα θα μπορεί, εφόσον ο ίδιος το δηλώσει, να επανεξεταστεί στην επόμενη δυνατή εξέταση του Επιπέδου 2 με κόστος επανεξέτασης (resit exam): €154.
  • Εάν κάποιος αποτύχει στις εξετάσεις του θα μπορεί, εφόσον ο ίδιος το δηλώσει, να επανεξεταστεί στην επόμενη δυνατή εξέταση του Επιπέδου 2 με κόστος επανεξέτασης (resit exam): €154.
  • Εγγραφή στα Επίπεδα 3: Διεθνή Αμπελώνα/ WSET Level 3 Award in Wines και Ελληνικού Αμπελώνα/ WSPC HESTIA Level 3 PLUS προϋποθέτουν επιτυχία στις εξετάσεις του Επιπέδου 2/ WSET Level 2 Award in Wines.
Προϋποθέσεις, κανονισμοί και διεξαγωγή εξετάσεων
1. Προϋπόθεση συμμετοχής στις εξετάσεις είναι οι υποψήφιοι να συμμορφώνονται µε τα ακόλουθα:
  • Κατά την έναρξη της εξέτασης όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να προσκοµίσουν στον επιτηρητή νόμιμο έγγραφο ταυτοποίησης µε φωτογραφία (ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή Διαβατήριο).
  • Οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν τα δικά τους: μολύβι απαραίτητα τύπου HB2, γόμα, ξύστρα.
  • Οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν το δικό τους ατομικό μπουκάλι νερού.
  • Η εξέταση πρέπει να ολοκληρωθεί στον προβλεπόμενο χρόνο.
  • Καµία σημείωση ή επεξήγηση δεν πρέπει να γίνει σε υλικό οποιασδήποτε μορφής, πέραν της συμπλήρωσης του δελτίου με τις ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής και του απαντητικού φύλλου.
  • Δεν επιτρέπεται η οποιουδήποτε είδους επικοινωνία µεταξύ των υποψηφίων.
  • Η χρήση κάθε είδους ηλεκτρονικών συσκευών (κινητά, smart phones, smart watches, tablets κ.λπ.) απαγορεύεται.
  • Απαγορεύεται η λήψη φωτογραφιών από τους υποψηφίους, της αίθουσας εξέτασης ή του υλικού των εξετάσεων.
  • Η χρήση κάθε είδους λεξικών απαγορεύεται.
  • Η χρήση ηχητικών προειδοποιήσεων από κάθε είδος ρολογιού απαγορεύεται.
  • Είναι στην κρίση του επιτηρητή να δεχθεί την είσοδο των υποψηφίων που προσέρχονται µετά από την ώρα έναρξης της εξέτασης, και µόνο αν δεν θέτουν σε κίνδυνο την ομαλή ροή εξέτασης των υπόλοιπων εξεταζόμενων.
  • Οι εξεταζόμενοι δεν επιτρέπεται να εξέλθουν από την αίθουσα πριν παρέλθουν τα πρώτα 15 λεπτά του χρόνου εξέτασης.
  • Οι εξεταζόμενοι που ολοκληρώνουν την εξέταση πριν το επίσημο πέρας της, επιτρέπεται να αποχωρήσουν από την αίθουσα εξέτασης, υπό την προϋπόθεση ότι δεν ενοχλούν τους άλλους υποψηφίους. ∆εν επιτρέπεται η είσοδος στην αίθουσα µετά την αποχώρηση από αυτήν.
  • Οι επιτηρητές δεν νομιμοποιούνται να σχολιάσουν, ερμηνεύσουν, ή να εκφέρουν άποψη σε οποιοδήποτε ερώτημα της εξέτασης ή/και σε οποιαδήποτε εννοιολογική ερώτηση σπουδαστή.
  • Κάθε υποψήφιος για τον οποίο υπάρχει υπόνοια ανάρµοστης συµπεριφοράς θα καλείται να αποχωρεί από την αίθουσα εξέτασης αµέσως και το γραπτό του θα υποβάλλεται στην Επιτροπή Εξετάσεων, η οποία θα καθορίζει την ισχύ του γραπτού και οποιαδήποτε μελλοντική απαγόρευση για συμμετοχή σε εξετάσεις.
  • Τα θέµατα των εξετάσεων δεν απομακρύνονται από την αίθουσα των εξετάσεων. Οι υποψήφιοι που δεν θα υποβάλουν τα θέματα μαζί με το απαντητικό τους φύλλο, θα θεωρείται ότι δεν συμμορφώνονται µε τους κανονισμούς.
  • Απαγορεύεται η αποκάλυψη του περιεχομένου των εξετάσεων σε άλλους, ή η αναπαραγωγή του με οποιονδήποτε τρόπο.
2. Οι υποψήφιοι θα πρέπει επίσης, να συμμορφώνονται µε τις οδηγίες του επιτηρητή. Σε αντίθετη περίπτωση, τα αποτελέσµατα εξετάσεων ενδέχεται να καταστούν άκυρα.
3. Τα διαγωνίσματα των εξετάσεων που υποβάλλονται προς αξιολόγηση αποτελούν ιδιοκτησία του WSET® Awards και δεν θα επιστρέφονται στους υποψηφίους.
Απονομή Πιστοποίησης WSET Level 2 Award in Wine στους επιτυχόντες

Το WSPC, αμέσως μετά την παραλαβή των πτυχίων από το WSET Λονδίνου, αποστέλλει στους επιτυχόντες με courier την Πιστοποίηση για το WSET Level 2 Award in Wines μαζί με την αντίστοιχη καρφίτσα (lapel pin). Η αποστολή γίνεται με χρέωση παραλήπτη προκειμένου να διασφαλιστεί ότι αυτό το επίσημο έγγραφο θα φτάσει στα χέρια του δικαιούχου με δική του ευθύνη.

Για τυχόν αμέλεια παραλαβής πτυχίου από τον δικαιούχο του, το WSPC δε φέρει καμία ευθύνη. Σε περίπτωση απώλειας πτυχίου, η επανέκδοση του από το WSET® Awards κοστίζει €60.

Κριτική Εξετάσεων, Ερωτήσεις και Αιτήματα
  • Οι υποψήφιοι/ες που ζητούν επαναβαθμολόγηση και/ή σχολιασμό σχετικά με το φύλλο εξέτασής τους, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το WSPC και να ζητήσουν Αίτηση υποβολής διερεύνησης και σχολιασμού (Enquiry & Feedback Form). Η φόρμα θα πρέπει να συμπληρωθεί και να παραδοθεί στο WSPC μαζί με το ανάλογο χρηματικό ποσό εντός του αυστηρού χρονικού  περιθωρίου του ορίζει το παράρτημά σας από την ημερομηνία της εξέτασης. Οποιοδήποτε αίτημα που λαμβάνεται εκτός αυτού του χρονικού περιθωρίου, δεν θα εξετάζεται. Η επαναβαθμολόγιση και ο σχολιασμός θα δίνονται από το WSET Awards μέσα σε δύο εβδομάδες από την παραλαβή της αίτησης.
  • Οποιοσδήποτε/οποιαδήποτε υποψήφιος/α που δε μένει ικανοποιημένος/η από το αποτέλεσμα του αιτήματός του/της σε σχέση με ένα φύλλο εξέτασης, θα πρέπει να επικοινωνήσει με το WSPC και να ζητήσει Αίτηση αμφισβήτησης της διερεύνησης (Appeal against Enquiry Application Form), η οποία θα πρέπει να συμπληρωθεί και να επιστραφεί στο WSET Awards, μαζί με το ανάλογο χρηματικό ποσό, μέσα σε 10 εργάσιμες μέρες από την κοινοποίηση του αιτήματος. Αιτήσεις που λαμβάνονται εκτός αυτού του χρονικού περιθωρίου δεν θα εξετάζονται. Οι απαντήσεις των Appeals εκδίδονται μέσα σε δύο εβδομάδες από την παραλαβή τους από το WSET Awards.
Πού γίνονται τα μαθήματα;

In programs outside Athens, classes are hosted in hotel rooms. We carefully select our partners to meet the high standards of safety and hygiene required, at all levels.

Υπάρχουν προϋποθέσεις για την εγγραφή μου στα δια ζώσης μαθήματα;

WSPC is subject to an educational and health protocol. Therefore, the registration in all in person educational programs is for students who meet the requirements, as defined by the bodies responsible for ensuring Public Health.

Τι κερδίζω επιλέγοντας COMBO τμήμα;

Reduced tuition fees. You sit examinations only for the highest certification per case and your fees will be free from the examination costs for the intermediate Programs.
Time. You complete at a predetermined, shorter period two or more Qualifications of Studies. Knowing that you will only be tested for the highest certification on a case by case basis, you could better plan your time and study.

Πώς μπορώ να προετοιμαστώ καλύτερα για το μάθημα;

We recommend carefully reading the ‘Specifications’ for all the Qualifications you will be attending. They will help you better understand the requirements for the Programs you attend, better plan your time and achieve the optimum result at the examinations.

Specification | WSET® Level 1 Award in Wines

Specification | WSET® Level 2 Award in Wines

Τα δίδακτρα επιβαρύνονται με Φ.Π.Α;

No, because WSPC is an educational organization certified by the Ministry of Education.

Τι περιλαμβάνουν τα δίδακτρα;

Everything. The fees cover the Greek edition of the Program’s books (the English one is sold on demand), the enrolment on WSET London, the examination cost, the exam paper and the issuing of the Qualifications from WSET London, the teaching hours by a certified tutor, the tasting wines bought (free samples are not accepted), as well as any logistics cost incurred to carry out the unit ‘Food & Wine Pairing’ we choose to instruct thoroughly and in depth, just like all other courses.

Μπορώ να απουσιάζω από το μάθημα;

Στο Επίπεδο 1 δεν επιτρέπεται καμία απουσία.

Στο Επίπεδο 2 – Εντατικό τμήμα: 1 ημέρα απουσίας / Συμβατικό τμήμα: 2 ημέρες απουσίας.

Αν κάνετε αυτές τις απουσίες, σημειώστε ότι δεν μπορείτε να λείπετε από κανένα άλλο μάθημα.
Η παρουσία σας είναι υποχρεωτική και στις εξετάσεις.

Δεν προβλέπονται αναπληρώσεις χαμένων μαθημάτων.
Επίσης, σε περιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων ή ανωτέρας βίας όπως πχ. πανελλαδικές απεργίες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ίσως προκύψει τροποποίηση των προγραμματισμένων μαθημάτων. Η οποιαδήποτε μεταβολή του προκαθορισμένου προγράμματος γίνεται κατόπιν έγγραφης επικοινωνίας της σχολής προς τους σπουδαστές.

Τι γίνεται αν δεν έρθω να γράψω εξετάσεις;

Έχετε τη δυνατότητα να δηλώσετε συμμετοχή στην επόμενη προγραμματισμένη εξέταση του προγράμματος, είτε στην ίδια πόλη είτε σε άλλη που αυτή θα διεξαχθεί, και να καταβάλλετε το ποσό επανεξέτασης (resit examination) που ανέρχεται στα €154.

Τι γίνεται αν δεν περάσω στις εξετάσεις;

Έχετε τη δυνατότητα να δηλώσετε συμμετοχή στην επόμενη προγραμματισμένη εξέταση του προγράμματος, είτε στην ίδια πόλη είτε σε άλλη που αυτή θα διεξαχθεί, και να καταβάλλετε το ποσό επανεξέτασης (resit examination) που ανέρχεται στα €154.

Σε πόσο καιρό ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων;

Combo L1+L2: It takes seven (7) working weeks since the examination date.

Πώς ενημερώνομαι για τα αποτελέσματα;

By e mail from the WSPC Admissions & Awards team.

Τι σημαίνει η επιτυχία μου στις εξετάσεις του Combo L1+L2;

Γίνεστε κάτοχος της διεθνώς αναγνωρισμένης Πιστοποίησης WSET Level 2 Award in Wines που σας απονέμεται από το WSET (Wine & Spirit Education Trust) με έδρα στο Ηνωμένο Βασίλειο (Λονδίνο), και μπορείτε να προχωρήσετε στα επόμενα επίπεδα σπουδών: τόσο στον διεθνή αμπελώνα (WSET Level 3 Award in Wines) όσο και στον ελληνικό αμπελώνα (WSPC HESTIA Level 3 PLUS).

Πώς παραλαμβάνω την L2 πιστοποίησή μου;

Αμέσως μετά την παραλαβή του πτυχίου σας από το WSET Λονδίνου, σας στέλνουμε με courier την Πιστοποίησή σας μαζί με την καρφίτσα (lapel pin) που αντιστοιχεί στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ολοκληρώσατε. Η αποστολή γίνεται με δική σας χρέωση (χρέωση παραλήπτη) προκειμένου να διασφαλιστεί ότι αυτό το επίσημο έγγραφο θα φτάσει στα χέρια σας ως δικαιούχος, με δική σας ευθύνη.

Μπορώ να εξοφλήσω τα δίδακτρα σε δόσεις;

Yes. You may pay in instalments with your credit card.

Υπάρχει η δυνατότητα εταιρικών εγγραφών;

Yes, it is possible. Contact us to fill you in.

Τι προβλέπεται σε περίπτωση διακοπής των μαθημάτων δια ζώσης λόγω ανωτέρας βίας, όπως συνέβη με την πανδημία COVID-19;

Should an unforeseen situation occur, classes continue through an online platform. Online classes constitute an accurate extension and continuation of your studies, fully aligned with the requirements as set by the circumstances and the Ministry of Education & Religious Affairs.

Head of WSPC Education - Principal of WSPC Wine School

You May Also Like
Certificate

Testimonials

WSPC-DIMITRIS-ZANNIKOS

Studying at WSPC for my Diploma in Wines was a truly transformative experience. Engaging tastings, collaborative study sessions and expert guidance provided a comprehensive understanding of the world of wine. It’s a journey that not only enriched my knowledge but also fueled my passion for wine.

Dimitris Zannikos

Student
WSPC-VASSILIS-FALKOS

Studying at WSPC has been an enriching journey through the world of wine. The engaging curriculum, the dedicated WSPC team with the extensive knowledge & expertise in their field have been fostered my wine knowledge growth creating a unique learning experience. I am truly grateful for the depth of knowledge and skills acquired.

Vassilis Falkos

Student
WSPC-MARGARITA-MARTINI

I was born and raised in Munich and have always been passionate about wine culture. . I have a university degree in food science, which originally introduced me to the science of winemaking. I discovered the WSET institution and decided to take the courses related to wine! I am very happy to accomplish the Diploma! It was a big challenge but a great journey as well! I am regularly hosting and/or participating in various events, including wine tastings and exhibitions. I was happy to do my studies in the WSPC. Mr. Konstantinos Lazarakis MW and his colleagues were always there for any questions and support!

Margarita Martini

Student
WSPC-MANUELA-LABHARD

Learn as if you were to live forever, they say and this is how my WSET Diploma journey started. For the first time I was sitting in a class together with real winemakers, sommeliers and wine merchants learning about wine and acquiring an in-depth knowledge. Visiting the breathtaking island of Santorini and its iconic wineries during a whole week, is a game changing experience not to be missed.

Manuela Labhard

Student
WSPC-ΦΙΛΙΠΠΟΣ-ΣΚΛΑΒΟΣ

Studying at WSPC may be one of the most beneficial experiences I have had as a student. From the very first day students have highly experienced tutors by their side and the whole staff assists them with any inquiry. WSPC is undoubtedly the right choice to gain in depth knowledge of the world of wine and beverages.

Filippos Sklavos

Student
WSPC ΜΑΡΙΑ-ΜΑΣΟΥΡΑ

To study wine, you need to feel inspired. I have studied all four levels of WSET at WSPC. During that time, my tutors Efstathios Saltas at Levels 1 and 2, Gregory Michailos at Level 3 and Konstantinos Lazarakis MW, at Level 4, were truly inspirational and reminded me that wine is above all, an exciting journey!

Maria Massoura

Student
WSPC-KONSTANTINOS-CHATZIMITAKOS

It was an outstanding experience that I would recommend to anyone who would like to elevate their wine knowledge, critical thinking, and tasting skills to take part! Having guidance from Konstantinos Lazarakis MW together with the support of the whole WSPC team made the journey even more enjoyable!

Konstantinos Chatzimitakos

Student
WSPC-ILIAS-ROUSSAKIS

The course through to the acquisition of Diploma degree was a proactive journey to all the terroirs of the world where wine is produced. The secret tales that were revealed to us, from Konstantinos and Andreas, over the tastings of numerous wines from around the globe created a magical atmosphere, that will be remembered for a long time.

Ilias Roussakis

Student
WSPC-EMORFILI-MAVRIDOU

My experience in WSPC started back in 2015 with WSET Level 1, where I had my first encounter with the world of wine. As I proceeded, I gained a lot of insight and confidence and instinctively, continued to seek for more. This led me to the final level of the Diploma, tasting wines from all over the world, learning about the corresponding viticultural and winemaking techniques and how to link them directly to the result. As a new winemaker, I carry this achievement throughout my professional life!

Emorfili Mavridou

Student

My experience at WSPC was very interesting, especially the Santorini block which enabled us to travel to the island under such special circumstances. Konstantinos Lazarakis is a charismatic teacher who transmits his knowledge with humour and enthusiasm, which makes learning a bright experience.

Anna Milan

Student

The high level of seminars, the well-structured educational material, and the participation of renowned professionals with high working experience raised the level of teaching. The knowledge I was exposed too, was practically applied, and helped both my professional and personal development.

George Manetas

Barista Roasters Coffee

After years of experience as a Barista, I decided to try a more responsible position in the hospitality sector. I had to enrich my CV with a relevant qualification to be able to claim the position I coveted at the hotel where I had worked in the past. After a lot of research, I decided to enrol on the BSA seminar due to its prestige and international acclaim because the hotel unit I was interested in working was a foreign interest company. Indeed, it was the best step I took because I was finally selected for the job, after also completing a seminar in bartending. This is indeed a truly substantial and interesting seminar useful to any barista wishing to make a career.

Themis

F & B Manager Potidea Holidays Hotel

I chose this seminar because its thematic units, both in theory and practice, span across the entire range of a Barista responsibilities. As I didn’t have previous working experience in the field, the theory on coffee and tea, learning the proper use of an espresso machine and the training in the different extraction methods, enabled me to look for a job and to now being employed by one of the largest Greek coffee chains.

Xrhstos Strathgakis

Head Barista Coffee shop

On top of being my job, coffee is also my passion and therefore I wanted to broaden my knowledge. After doing research, I discovered that many seminars are offered on coffee, without providing either international certification, or a degree. So, I chose the BSA and it was the best thing I could do for myself. The training was awesome, and I was able to practically understand all the theory; the tutors, with their high level of expertise and the ability to transmit knowledge stood by my side, always smiley and patient, ready to answer all my questions (many indeed!); I acquired abundant knowledge building on the already existing one. The most important of all was that on completion of the program, I went back to my workplace, fully capable of applying all this knowledge. For all the above reasons and for many more, I decided to pursue my training at BSA and my experience became even more fascinating achieving also the Level 2 high-end qualification.

Alkmhnh Krustalidi

Barista Coffee Island

I attended this seminar because I wanted to focus on hot beverages; there is a whole philosophy behind this category that I wanted to learn about. It was an excellent seminar with tutors displaying a high level of expertise both in theory and practice. First and foremost, it was a useful seminar because by learning the history of raw materials, we learn to respect the raw materials quality and quantity. The techniques being taught are also very important as they impact on the outcome.

Alexandra Kyritsi

Loumidis Coffee Shops

Coffee is for me a journey in a world of unique experiences, high demands, and successive changes. Therefore, as a professional I need to continuously update my knowledge to offer myself and consumers the pleasure of this journey. So, picking Marilena, Vaggelis and the rest of the team, I discovered a unique interactive, educational experience. In addition to the abundance of knowledge found in the full and perfectly structured educational material, I discovered mistakes I used to make, and I was able to drastically improve myself, helped by the structure of the seminar and the application of knowledge in real life. It is also worth mentioning the state-of-the-art equipment, the impeccable running of exams and the ongoing professional support on completion of seminars. I would like to thank my buddies for the beautiful and special moments. Keep going.

Thomas Koloniatis

Executive Barista at Gregory’s, Beverage manager

The seminar offered me targeted knowledge, without dwelling on generalities. The tutors provided analytical teaching both in theory and in practice. I totally recommend that all young passionate practitioners, with love for coffee, enrol on Levels 1 & 2 to acquire the basic knowledge required for every young Barista starting a career and for further building up knowledge, combined with the work experience, in the immense and ever evolving world of coffee.

Plakoutsis Konstantinos

Head bartender TATOI TENNIS CLUB

In 2014, following a recommendation by some professionals in the wine industry, I began my studies in WSPC, attending the WSET Level 1; at this point I couldn't begin to imagine how long and special this journey would turn out. The excellent structure of the school's curriculum, the imparting of knowledge on every aspect of wine, the familiarisation with all the wine regions of the world combined with the high level and the ethos of tutors encouraged me to continue studying, advancing to higher levels with an increasing momentum. So, in 2017, and while being professionally active in a totally different industry, I found myself in Santorini, kicking off the fascinating path of WSET Diploma. It is an uncommon, demanding, but above all an exciting journey that I managed to successfully accomplish by obtaining the much-coveted qualification in 2019.

Pavlos Trilyrakis

Student

The well-structured, rigorous education and the charm of the teaching staff motivated me to go as far as WSET Level 3 and WSPC HESTIA Advanced Certificate and I am now seriously thinking of attempting the WSET Diploma. My job is not related to wine but to printings of refrigerator food labels and content production for various sectors. However, wine is an important part of my life and in the upcoming period I will expand my professional activities in this sector.

Prokopis Karydakis

Student

I began my studies in wine and spirits at WSPC where I attended Levels 1,2,3 in wines, HESTIA Certificate and Spirits. In 2017, I embarked on WSET DIPLOMA and I will never forget the top level of education and teaching. A very important part for me is the Pan-Hellenic Association of Sommeliers.

Stathis Tsokos

Student

Knowing that WSET is the top school for studies in wine, in 2016 I began my studies at WSPC Wine & Spirit Professional Center. The school’s excellent organization, the highly trained tutors, the very well-structured curriculum per level of qualification offering a thorough education and the school’s new premises were my incentive and inspiration to fervently complete, notwithstanding the challenges, the first three WSET L1-L2-L3 and the L3 HESTIA Certificate. And although my career, for many years now, is in stark contrast to the world of wine, as I am a mechanical engineer, the world of wine cast its spell on me and I am now attending at the WSPC, the WSET Diploma, the most challenging, albeit fascinating, wine journey.

Andriana Foi

Student

Through WSPC, the best organization in the wine industry, both in Greece and abroad, I met wonderful people with dedication and love for wine. A team of professionals ready to teach students everything about wine. Acquiring WSPC Level 4, the WSET Diploma, I expect to complete this journey having in parallel started the Court of Master Sommeliers (CMS Europe), a program with a hospitality-oriented focus. All these studies combined with my working experience in wine restaurants and in Michelin-star rated restaurants led me to the ‘wine paradise’ where I am currently working, the Private Members Club 67 PallMall in London.

Faidon Dernikos

Student

It was back in 2015 when I became a student at WSPC. I didn’t have to think it twice, the wine training offered by the school is excellent. First and foremost, the school offers wine education and behaviour! Students acquire critical thinking. Not only are we taught by top level tutors to describe, judge, and score a wine but also to respect wine, its culture, the land, the winemaker and the vine grower. I would like to personally thank WSPC, Mr. Konstantinos Lazarakis and first and foremost my mentor, Mr. Yiannis Koulelis who taught me how to love wine and broaden my wine horizons daily; to long for learning, to constantly discover why this journey in the world of wine is endless!

Lena Tsatsoni

Student
0
    0
    Your cart
    Your cart is emptyReturn to Shop