WSPC Scholarships
At the WSPC Graduation Ceremonies, we reward our students with higher performances in our programmes (Wine, Spirits, Sommellerie, Coffee-Cocoa-Tea). We believe in the value of life long learning, and thus we promote continuing studies as a reward contributing to the further boosting of training.
WSPC Scholarships are awarded by: Ian Harris MBE – WSET Chief Executive, Konstantinos Lazarakis MW – President of WSPC, as well as by representatives of the companies that offer each scholarship.
Scholarship candidates are all the graduates that have the highest performances in examinations in specific programme forms, on the first try (no re-sit or non-show).
Graduations
Scholarships
Personalities honoured by WSPC
High Performance Scholarships
WSPC’s High Performance Scholarships have been established as an institution that is supported by companies in the Wine, Spirits, Coffee and Tourism Industries. These companies honour us with their trust, and stand by our graduates, rewarding their efforts and their choice to follow the demanding and costly road of education. This choice provides added value and a competitive edge, as it contributes to the formation of well rounded professionals, capable of meeting the field’s demands internationally, as well as those of culturally inclusive consumers. Both are valuable assets for marker growth.
“Warm Thanks to all the Companies”
2016 - 2017 (March 9, 2018, Pyrgos Petreza)
High Performance Scholarships
EDOAO
Καλύτερη επίδοση Επαγγελματία στα 7 Επίπεδα Σπουδών: WSET Level 1 – 3 Awards, WSET L1 Award in Wine Service & Modern Sommelier, & WSET L2 Professional Award in Spirits καθώς και WSPC HESTIA Advanced Certificate. Υποψήφιοι για τη συγκεκριμένη υποτροφία είναι μόνο οι επαγγελματίες που έχουν ολοκληρώσει με τα υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας όλα τα παραπάνω εκπαιδευτικά προγράμματα.
Σχήμα Υποτροφίας: Χορηγείται μέρος των διδάκτρων, αξίας: €1.200,00 για την ολοκλήρωση των σπουδών του Σπουδαστή/ Υπότροφου στο WSET Diploma, την κορωνίδα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του WSET Αγγλίας. Η υποτροφία απονεμήθηκε στον σπουδαστή Ηλία Μωραΐτη.
CELLIER
Καλύτερη επίδοση Καταναλωτή στα 4 Επίπεδα Σπουδών: WSET Level 1 – 3 Awards (ή Combo 1 – 3) & HESTIA Advanced Certificate/ The World of Greek Wines. Υποψήφιοι για τη συγκεκριμένη υποτροφία είναι μόνο οι καταναλωτές που έχουν ολοκληρώσει με τα υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας όλα τα παραπάνω εκπαιδευτικά προγράμματα.
Σχήμα Υποτροφίας: χορηγία εκπαιδευτικού ταξιδιού τριών ημερών σε κορυφαίο Οινοπαραγωγό της Ευρώπης. Η υποτροφία απονεμήθηκε στην σπουδάστρια Μαρία Διπλαράκη.
KTIMA ALPHA
Καλύτερη επίδοση Επαγγελματία Service/ Οινοχοΐας στα 5 Επίπεδα Σπουδών: WSET Level 1 – 3 Awards in Wines, L1 Award in Wine Service & Modern Sommelier καθώς και WSPC HESTIA L3 Certificate – The World of Greek Wines. Υποψήφιοι για τη συγκεκριμένη υποτροφία είναι μόνο οι επαγγελματίες των χώρων service & εστίασης που έχουν ολοκληρώσει με τα υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας όλα τα παραπάνω εκπαιδευτικά προγράμματα.
Σχήμα Υποτροφίας: Προσφέρονται τα δίδακτρα και τα εξέταστρα για τη φοίτηση του Σπουδαστή/ Υπότροφου στο Court of Master Sommeliers (CMS) στο Introductory Course & Certified Exam στην Ελλάδα, αξίας €980,00 για μαθήματα μόνο σε Αθήνα. Η υποτροφία απονεμήθηκε στον σπουδαστή Ηλία Μωραΐτη.
WINES OF ATHENS
Καλύτερη επίδοση Επαγγελματία στα 4 Επίπεδα Σπουδών: WSET Level 1 – 3 Awards & Spirits Award. Υποψήφιοι για τη συγκεκριμένη υποτροφία είναι μόνο οι επαγγελματίες που έχουν ολοκληρώσει με τα υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας όλα τα παραπάνω εκπαιδευτικά προγράμματα.
Σχήμα Υποτροφίας: Χορηγείται το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Ελληνικού Αμπελώνα – HESTIA Advanced Certificate/ The World of Greek Wines. Η υποτροφία απονεμήθηκε στην σπουδάστρια Σταματίνα Αμπάτη.
ΕΝΟΑΒΕ
Οίνοι Βορείου Ελλάδος. Καλύτερη επίδοση Επαγγελματία στα 4 Επίπεδα Σπουδών: WSET Level 1 – 3 Awards & HESTIA Advanced Certificate – The World of Greek Wines. Υποψήφιοι για τη συγκεκριμένη υποτροφία είναι μόνο οι επαγγελματίες που έχουν ολοκληρώσει με τα υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας όλα τα παραπάνω εκπαιδευτικά προγράμματα.
Σχήμα Υποτροφίας: χορηγία εκπαιδευτικού ταξιδιού με διαμονή 4 ημερών (3 διανυκτερεύσεις) σε μία από τις οινικές διαδρομές των περιφερειακών ενώσεων οινοποιείων. Λόγω ισοψηφίας η υποτροφία απονεμήθηκε στους σπουδαστές Γιώργο Κουκουλέτσο & Ηλία Μωραΐτη.
KTIMA GEROVASILIOU
Καλύτερη επίδοση Άνδρα Επαγγελματία Service/ Οινοχοΐας στα 3 Επίπεδα Σπουδών: WSET Level 1 & 2 Awards in Wines & Modern Sommelier Study Program. Υποψήφιοι για τη συγκεκριμένη υποτροφία είναι μόνο οι επαγγελματίες των χώρων service & εστίασης που έχουν ολοκληρώσει με τα υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας όλα τα παραπάνω εκπαιδευτικά προγράμματα.
Σχήμα Υποτροφίας: Χορηγείται το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Ελληνικού Αμπελώνα – HESTIA Advanced Certificate/ The World of Greek Wines. Η υποτροφία απονεμήθηκε στον σπουδαστή Γαβριήλ Συμεωνίδη.
KTIMA SKOURA
Καλύτερη επίδοση Γυναίκας Επαγγελματία Service/ Οινοχοΐας στα 3 Επίπεδα Σπουδών: WSET Level 1 & 2 Awards in Wines & Modern Sommelier Study Program. Υποψήφιοι για τη συγκεκριμένη υποτροφία είναι μόνο οι επαγγελματίες των χώρων service & εστίασης που έχουν ολοκληρώσει με τα υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας όλα τα παραπάνω εκπαιδευτικά προγράμματα.
Σχήμα Υποτροφίας: Χορηγείται το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Ελληνικού Αμπελώνα – HESTIA Advanced Certificate/ The World of Greek Wines. Η υποτροφία απονεμήθηκε στην σπουδάστρια Σοφία Παρασκευοπούλου.
MAP OF FLAVOURS
Καλύτερης Επίδοσης Επαγγελματία Χονδρεμπορίου στα 3 Επίπεδα Σπουδών: WSET Level 1, Level 2 & Level 3 Awards. Υποψήφιοι για τη συγκεκριμένη υποτροφία είναι μόνο οι επαγγελματίες από όλο το φάσμα της αγοράς που έχουν ολοκληρώσει με τα υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας όλα τα παραπάνω εκπαιδευτικά προγράμματα.
Σχήμα Υποτροφίας: Χορηγείται το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Ελληνικού Αμπελώνα – HESTIA Advanced Certificate/ The World of Greek Wines. Η υποτροφία απονεμήθηκε στον σπουδαστή Εμμανουήλ-Λεονάρδο Μουρέλλο.
TSIPOURO by APOSTOLAKIS FAMILY
Καλύτερης Επίδοσης Επαγγελματία Οινολόγου στα 3 Επίπεδα Σπουδών: WSET Level 1, Level 2 & HESTIA Advanced Certificate/ The World of Greek Wines. Υποψήφιοι για τη συγκεκριμένη υποτροφία είναι μόνο οι επαγγελματίες από όλο το φάσμα της αγοράς που έχουν ολοκληρώσει με τα υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας όλα τα παραπάνω εκπαιδευτικά προγράμματα.
Σχήμα Υποτροφίας: Χορηγείται το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα των Αποσταγμάτων/ WSET Level 2 Professional Award in Spirits. Η υποτροφία απονεμήθηκε στον σπουδαστή Γιώργο Κουκουλέτσο.
HILTON ATHENS
Καλύτερης Επίδοσης Επαγγελματία στα 3 Επίπεδα Σπουδών: WSET Level 1, Level 2 & Υποψήφιοι για τη συγκεκριμένη υποτροφία είναι μόνο οι επαγγελματίες από όλο το φάσμα της αγοράς που έχουν ολοκληρώσει με τα υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας όλα τα παραπάνω εκπαιδευτικά προγράμματα.
Σχήμα Υποτροφίας: Χορηγείται το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα των Αποσταγμάτων/ WSET Level 2 Professional Award in Spirits. ΚΟΡΕΝΤΙΟΣ (επιλαχών: ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ-ΛΕΟΝΑΡΔΟΣ ΜΟΥΡΕΛΛΟΣ).
MUSES ESTATE
Καλύτερη επίδοση Σπουδαστή στο Επίπεδο 3/ WSET Level 3 Award in Wines. Υποψήφιοι για τη συγκεκριμένη υποτροφία είναι μόνο οι σπουδαστές που έχουν ολοκληρώσει με τα υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας το εν λόγω εκπαιδευτικό πρόγραμμα.
Σχήμα Υποτροφίας: Χορηγείται το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα των Αποσταγμάτων/ WSET Level 2 Professional Award in Spirits. ΡΟΔΑΝΘΗ ΠΑΠΑΔΙΟΥ.
Tsantali Winery
Καλύτερη επίδοση Επαγγελματία στο Επίπεδο 3 αποκλειστικά για τον Ελληνικό Αμπελώνα, HESTIA Advanced Certificate/ The World of Greek Wines. Υποψήφιοι για τη συγκεκριμένη υποτροφία είναι μόνο οι επαγγελματίες που έχουν ολοκληρώσει με τα υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας το εν λόγω εκπαιδευτικό πρόγραμμα.
Σχήμα Υποτροφίας: Χορηγείται μέρος των διδάκτρων, αξίας: €700,00 για την ολοκλήρωση των σπουδών του Σπουδαστή/ Υπότροφου στο WSET Level 3 Award του Διεθνούς Αμπελώνα. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΦΥΡΑΚΗΣ.
SEMELI Α.Ε.
Καλύτερη επίδοση Επαγγελματία σε όλα τα Επίπεδα 3, του Διεθνούς αμπελώνα WSET Level 3 Award & του Ελληνικού Αμπελώνα, HESTIA Advanced Certificate, με Αριστεία στις εξετάσεις της Τυφλής Γευστικής Δοκιμής.
Σχήμα Υποτροφίας: Χορηγείται μέρος των διδάκτρων, αξίας: €600,00 για την ολοκλήρωση των σπουδών του Σπουδαστή/ Υπότροφου στο WSET Diploma. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΤΣΟΣ (επιλαχών: ΗΛΙΑΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ).
Honorary Scholarships
WSPC Scholarship: To WSPC απονέμει Τιμητική Υποτροφία στον μόνο Απόφοιτο WSET Diploma, που διακρίθηκε στο τμήμα του. Σχήμα Υποτροφίας: Χορηγούνται τα δίδακτρα για την φοίτηση του Υπότροφου στο Λονδίνο, τον Απρίλιο του 2019, στο Business And Commercial Knowledge Course (BACK Course). Το BACK Course είναι εντατικό τριήμερο πρόγραμμα του WSET London, που εστιάζει σε θέματα εμπορίου, marketing και έρευνας, ειδικά για την αγορά της Μεγάλης Βρετανίας, αξίας €1.600. ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ-ΟΚΤΑΠΟΔΑΣ.
“VINETUM” Scholarship – Official Representantive of Concours Mondial de Bruxelles in Greece: Καλύτερης Επίδοσης Επαγγελματία στις εξετάσεις Τυφλής Γευστικής Δοκιμής στις Ενότητες 3, 5 & 6 του WSET Diploma. Σχήμα Υποτροφίας: Συμμετοχή σε θέση κριτή στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνων Concours Mondial de Bruxelles τον Μάιο του 2019 με όλα τα έξοδα πληρωμένα. Ο διαγωνισμός θα γιορτάσει τα 25 Χρόνια και λόγω του επετειακού του χαρακτήρα δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα η τοποθεσία διεξαγωγής του. ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ-ΟΚΤΑΠΟΔΑΣ.
AIOLOS S.A. Scholarship: Τιμητική Υποτροφία στη μνήμη Χαρίδημου Χατζηδάκη: θα απονεμηθεί σε Επαγγελματία του κλάδου F&B ή Οινοχοΐας σε Premium Εστιατόρια της Ελλάδας. Σχήμα Υποτροφίας: Προσφέρονται τα δίδακτρα για τη φοίτηση του Σπουδαστή/ Υπότροφου στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Οινοχοΐας Modern Sommelier Study Program. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΦΥΡΑΚΗΣ.
Marina Bungalows IN Paros Scholarship: Καλύτερη επίδοση Καταναλωτή στο Επίπεδο 3 του Ελληνικού αμπελώνα HESTIA Advanced Certificate Υποψήφιοι για τη συγκεκριμένη υποτροφία είναι μόνο οι ιδιώτες που έχουν ολοκληρώσει με τα υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας το εν λόγω εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Σχήμα Υποτροφίας: Χορηγείται διαμονή 3 διανυκτερεύσεων για 2 άτομα στο νησί της Πάρου. ΜΑΡΙΑ ΔΙΠΛΑΡΑΚΗ.
Porto Carras Grand Resort Scholarship– Domaine Porto Carras in Chalkidiki: Καλύτερη επίδοση Καταναλωτή στο Επίπεδο 3 του Διεθνούς αμπελώνα WSET Level 3 Award. Υποψήφιοι για τη συγκεκριμένη υποτροφία είναι μόνο οι ιδιώτες που έχουν ολοκληρώσει με τα υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας το εν λόγω εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Σχήμα Υποτροφίας: Χορηγείται διαμονή 3 διανυκτερεύσεων για 2 άτομα στο Porto Carras Grand Resort και ένα Wine Tour στο Κτήμα Πόρτο Καρράς συνοδεία γευστικής δοκιμής. ΡΟΔΑΝΘΗ ΠΑΠΑΔΙΟΥ.
2014 - 2015 (May 23, 2016, Papagiannakos Winery)
High Performance Scholarships
PHOENIKAS PUBLISHING
Απονέμεται στον Απόφοιτο WSET Diploma, κ. Σωτήρη Κόλλια, που ξεχώρισε παγκοσμίως ως ο μεγαλύτερος απόφοιτος στην ιστορία του WSET.
Απονεμήθηκε από τον εκδότη και ιδιοκτήτη των Εκδόσεων του Φοίνικα, κο. Μπάμπη Λέγγα. Χορηγούνται τα Συγγράμματα της Δρ. Σταυρούλας Κουράκου – Δραγώνα Hons WSET:
- Σταυρούλα Κουράκου-Δραγώνα, Νεμέα Ιστορικό οινοπέδιο, Εκδόσεις του Φοίνικα, 2012
- Σταυρούλα Κουράκου-Δραγώνα, Άμπελος και οίνος στον αρχαίο ελληνικό κόσμο, Εκδόσεις του Φοίνικα, 2013
- Σταυρούλα Κουράκου, Σαντορίνη Ιστορικό Οινοπέδιο, Εκδόσεις του Φοίνικα, 2015
AIOLOS S.A.
Η εταιρία ΑΙΟΛΟΣ Α.Ε. αναλαμβάνει να απονείμει την Τιμητική Υποτροφία “Αλβέρτος Αρούχ” στον κο. Παναγιώτη Μπαρμπίτσα από τον κλάδο F&B/ Οινοχοΐα σε Premium Εστιατόρια της Ελλάδας.
Σχήμα Υποτροφίας: Προσφέρονται τα δίδακτρα για τη φοίτηση του Σπουδαστή/ Υπότροφου στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Οινοχοΐας Επιπέδου 2/ Modern Sommelier Study Program.
HELLENiFERA
Απονέμεται Τιμητική Υποτροφία στον Επαγγελματία με την καλύτερη επίδοση στα Εντατικά Επίπεδα Σπουδών: WSET Levels 1 & 2 Awards in Wines και WSET Level 3 Award in Wines & Spirits.
Σχήμα Υποτροφίας: Μικροινοποιήσεις του 2015 σε 6 κλώνους Μοσχοφίλερο & 6 κλώνους Ξινόμαυρο, στα πλαίσια του project “Κλωνική Επιλογή των Eλληνικών ποικιλιών” των εταιριών: Vine Nurseries Bakasieta & Institut Francais de la Vigne et du Vin – IFV (Γαλλικό Ινστιτούτο Αμπέλου και Οίνου). Η υποτροφία απονεμήθηκε στον σπουδαστή Ηλία Μωραϊτη.
EDOAO
Απονέμεται Τιμητική Υποτροφία στον Επαγγελματία με την καλύτερη επίδοση στα 3 Επίπεδα Σπουδών: WSET Levels 1 & 2 Awards in Wines και στο Επίπεδο 2 των Αποσταγμάτων/ WSET L2 Award in Spirits.
Σχήμα Υποτροφίας: Χορηγείται το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Ελληνικού Αμπελώνα – HESTIA Advanced Certificate. Η υποτροφία απονεμήθηκε στον σπουδαστή Αντώνιο Καραμήτσα.
WSPC
To WSPC απονέμει Τιμητική Υποτροφία στον μόνο Απόφοιτο WSET Diploma, κο. Γρηγόρη Κόντο, που διέπρεψε στο τμήμα του.
Σχήμα Υποτροφίας: Χορηγούνται τα δίδακτρα για την φοίτηση του Υπότροφου στο “Business And Commercial Knowledge Course” στο Λονδίνο (BACK Course). Το BACK Course είναι εντατικό τριήμερο πρόγραμμα του WSET London, που εστιάζει σε θέματα εμπορίου, marketing και έρευνας, ειδικά για την αγορά της Μεγάλης Βρετανίας.
VIVETUM
Απονέμεται Τιμητική Υποτροφία στον Επαγγελματία με την καλύτερη επίδοση στις εξετάσεις Τυφλής Γευστικής Δοκιμής στις 6 Ενότητες του WSET Diploma, κο. Γρηγόρη Κόντο.
Σχήμα Υποτροφίας: Συμμετοχή σε θέση κριτή στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνων Concours Mondial de Bruxelles τον Μάιο του 2017, στο Valladolid στην καρδιά της Castilla y Leon της Ισπανίας.
WSPC
Απονέμεται Τιμητική Υποτροφία στον σπουδαστή που ξεχώρισε με την παρουσία του όλα τα Επίπεδα Σπουδών του WSET & WSPC. τα Ακαδημαϊκά Έτη 2014 – 2015, κο. Κωνσταντίνο Αραμπατζίδη.
Σχήμα Υποτροφίας: Χορηγείται η φοίτηση της Ενότητας 2/ Unit 2: Αμπελουργία & Οινοποίηση του WSET Diploma.
Other Scholarships
Scholarship:
- Kyr-Yanni
- Cellier
- Wine Makers of Northern Greece
- Ktima Skouras
- Ktima Pavlidis
- Tsipouro by Apostolakis Family
- Tsantali Vineyards & Wineries
- Triantafyllopoulou Winery
- Katogi Averoff Hotel &Winery
- Muses Estate
- Muses Estate
- HELLENiFERA
2012 - 2013 (May 12, 2014, Kokotos Estate)
High Performance Scholarships
THEOPETRA ESTATE
Καλύτερη επίδοση Επαγγελματία Service/ Οινοχοΐας στα: WSET Level 1 – 3 Awards in Wines & L1 Award in Sommellerie
Χορηγούνται τα δίδακτρα και τα εξέταστρα για τη φοίτηση του Σπουδαστή/ Υπότροφου στο Court of Master Sommeliers (MS) στο Introductory Course and Certified Exam στην Ελλάδα. Η υποτροφία απονεμήθηκε στον σπουδαστή Γεώργιο Τσιωβάλα.
TSIPOURO APOSTOLAKIS FAMILY
Granted for the best performance of Professionalism in the WSET Level 1 – 3 Awards & Professional Award in Spirits.
Part of the tuition to be sponsored to a value of € 800,00 for the completion of the student / scholarship winner’s studies at WSET Diploma, the pinnacle of educational programmes. The scholarship was awarded to Mr Gregory Kontos.
CELLIER
Καλύτερη επίδοση Καταναλωτή στα: WSET Level 1 – 3 Awards & HESTIA Advanced Certificate.
Τα Cellier χορηγούν εκπαιδευτικό ταξίδι στην περιοχή της Καμπανίας στον οίκο Champagne Bollinger. Η υποτροφία απονεμήθηκε στο σπουδαστή μας κύριο Ιωάννη Πασγιάνο.
AIOLOS S.A.
Καλύτερης Επίδοσης Επαγγελματία στα: WSET Level 1 – 3 Awards.
Χορηγείται το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Ελληνικού Αμπελώνα – HESTIA Advanced Certificate. Η υποτροφία απονεμήθηκε στον σπουδαστή μας Λάμπρο Παπαδημητρίου.
PORTO KARRAS WINES
Καλύτερη επίδοση Επαγγελματία Service/ Οινοχοΐας στα: WSET Level 1 – 3 (International Higher) Awards.
Χορηγείται εκπαιδευτικό ταξίδι στο Κτήμα Πόρτο Καρράς με ελάχιστη διαμονή 3 ημερών (2 διανυκτερεύσεις). Η υποτροφία απονεμήθηκε στον σπουδαστή μας κύριο Αναστάσιο Μανιάτη.
KATOGI STROFILIA WINES
Καλύτερη επίδοση Αριστούχου Σπουδαστή στο Επίπεδο Σπουδών αποκλειστικά για τον Ελληνικό Αμπελώνα, WSPC HESTIA Advanced Certificate.
Χορηγείται εκπαιδευτικό ταξίδι στο Μέτσοβο με ελάχιστη διαμονή 3 ημερών (2 διανυκτερεύσεις). Η υποτροφία απονεμήθηκε στον σπουδαστή μας Θεολόγη Γραμματικάκη.
IDONIKO
Kαλύτερη επίδοση Αριστούχου Επαγγελματία στο Επίπεδο Σπουδών των Αποσταγμάτων/ WSET Professional Award in Spirits. .
Χορηγείται εκπαιδευτικό ταξίδι στο ΚΤΗΜΑ ΚΩΣΤΑ ΛΑΖΑΡΙΖΗ στην οινοπαραγωγική περιοχή της Δράμας με ελάχιστη διαμονή 3 ημερών (2 διανυκτερεύσεις). Η υποτροφία απονεμήθηκε στον σπουδαστή μας Ιωάννη Κοροβέση.
AVANTIS ESTATE
Kαλύτερη επίδοση Επαγγελματία Service/ Εστίασης στο τρίτο Επίπεδο Σπουδών WSET Level 3 Award με Αριστείο σε Blind Tasting Examination.
Χορηγείται το νέο Επίπεδο 1 αποκλειστικά για την Οινοχοΐα/ WSET L1 Award in Wine Service. Η υποτροφία απονεμήθηκε στη σπουδάστριά μας Θεολογία Αναστασοπούλου.
KTIMA VOYATZI
Kαλύτερη επίδοση Επαγγελματία Service/ Εστίασης στο τρίτο Επίπεδο Σπουδών WSET Level 3 Award με Αριστείο σε Blind Tasting Examination.
Χορηγείται το νέο Επίπεδο 1 αποκλειστικά για την Οινοχοΐα/ WSET L1 Award in Wine Service. Η υποτροφία απονεμήθηκε στον σπουδαστή μας Metaj Vasillaq.
TSANTALI VINEYARDS & WINERIES
Στα πλαίσια του Εκπαιδευτικού προγράμματος αποκλειστικά για τον Ελληνικό Αμπελώνα – HESTIA Advanced Certificate, η εταιρία ΤΣΑΝΤΑΛΗΣ Α.Ε. χορηγεί σε 3 Υπότροφους το: Rapsani Wine Adventure.
Μια εναλλακτική πρόταση οινοτουρισμού & εκπαίδευσης στην αμπελοοινική περιοχή της Ραψάνης και του Ολύμπου. Υποψήφιοι για την εν λόγω Υποτροφία είναι οι σπουδαστές με Αριστείο σε Blind Tasting Examination. Η υποτροφία απονεμήθηκε στους σπουδαστές Αδαμοπούλου Κυριακή, Μάδη Ευαγγελία και Παππά Ιωάννη.
MARIA HARAMI
WSPC awards the honorary scholarship to WSET Diploma graduate, Mr. Dimitris Grizas AIWS .
Scholarship form: The tuition for attending the WSET Diploma: “Business And Commercial Knowledge Course” in LONDON.
WINES OF NORTHERN GREECE
Η Υποτροφία επιβραβεύει τον κο. Ψωφίδη Ευάγγελο – Head Sommelier της Μεγάλης Βρετανίας, ως τον μόνο Απόφοιτο Certified Sommelier από το πρώτο εκπαιδευτικό πρόγραμμα CMS που έγινε στην Ελλάδα.
Χορηγείται εκπαιδευτικό ταξίδι με ελάχιστη διαμονή 4 ημερών (3 διανυκτερεύσεις) σε μια από τις εννέα (9) οινικές διαδρομές των οινοποιείων της Β. Ελλάδος.
WOMEN OF WINE
Honouring the Greek Women of Wine, WSPC awards a scholarship to Mrs. Despina Gavrili – who works at the American College of Greece in the field of International Tourism & Hospitality Management, aiming at the promotion of Greek Wine in tourism and the increase of the association’s female membership.
Scholarship form: WSET Level 1 Award in Wines, as well as the membership fee for the first year.
COURT OF MASTER SOMMELIERS
WSPC awards this scholarship to the WSET Diploma graduate & Certified Sommelier, Mr. Mr. Nikolas Giannopoulos AIWS – 1st Prize Winner of the 12th National Competition for the “best Sommelier of 2014”.
Scholarship form: All accommodation and transport expenses of the Scholarship recipient to London for the Advanced Sommelier Certificate exam by the CMS.
HESTA ADVANCED CERTIFICATE
WSPC awards this scholarship for higher exams performance among professionals in:WSET Levels 2 & 3 Awards.
Από αυτή την Υποτροφία εξαιρούνται οι Αριστούχοι των χώρων service ή/ και εστίασης: Χορηγείται η φοίτηση στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Ελληνικού Αμπελώνα – HESTIA Advanced Certificate. Η υποτροφία απονεμήθηκε στον σπουδαστή μας Ηλία Ρουσσάκη.
2010 - 2011 (May 14th 2012, Pyrgos Petreza)
Journalism Scholarship
VIVETUM / ΑBELOTOPI
Granted for the best paper / project to be submitted before the 1st November 2010 to the WSPC® offices by students of Levels 3 & WSET® Diploma entitled “How is the Greek Wine Industry dealing with the recession?”
The Vinetum / Ambelotopi scholarship for 2011 is as follows: We ask for a journalistic investigation of 2000-2500 words. What is required is a journalistic investigation with interviews and reports about what is happening within the industry and/or in other countries leading to a conclusion, not necessarily indicating the opinion of the writer. That is to say that the aim is to present a research and journalistic report, not an opinion article. The Scholarship of Vinetum / Ambelotopi constitutes firstly of the publication of the selected article, but also to send the author to an exhibition abroad with all expenses paid. The scholarship was announced and presented at the WSPC graduation ceremony in 2010, by the President of VINETUM E.P.E Mr. Constantine Stergides. The scholarship winner, should there be one, will be announced in 2011 and the scholarship itself will be presented at the WSPC graduation ceremony in 2012.
High Performance Scholarships
AIOLOS – CERETTO
Υψηλότερος μέσος όρος βαθμολογίας των Αριστούχων Αποφοίτων Diploma στις εξετάσεις των δυο πρώτων Ενοτήτων Σπουδών 1 & 2 του WSET® Diploma (Units 1 & 2: Vinification/ Viticulture & Global Business of Wine).
Η Υποτροφία μεταφράζεται σε εκπαιδευτικό ταξίδι τριών ημερών με επισκέψεις στα οινοποιεία της οικογένειας Ceretto στο Piemonte της Ιταλίας.
GENKA S.A.
Υψηλότερος μέσος όρος βαθμολογίας εκ των Αριστούχων για τις εξετάσεις της Τρίτης – και πιο δύσκολης, Ενότητας Σπουδών του WSET® Diploma (Unit 3: Light Wines of the World) που εξετάζει τους σπουδαστές τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε πρακτικό επίπεδο στα λευκά & ερυθρά κρασιά του κόσμου.
Η υποτροφία συμπεριλαμβάνει εκπαιδευτικό ταξίδι 3 ημερών στο οινοποιείο του Miguel Torres στην Vilafranca del Penedes στην Ισπανία, προκειμένου ο υπότροφος να παρακολουθήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Miguel Torres Wine Course”, το οποίο θεωρείται “crash course” εκπαιδευτική εμπειρία με θεματολογία που αφορά στην οινοποίηση, τις πωλήσεις & το marketing. Μόνο 25 άτομα από όλο τον κόσμο γίνονται δεκτά σε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο οποίο, αξίζει να σημειωθεί, ότι διδάσκει ο ίδιος ο Miguel A. Torres!
HALARI BROS S.A.
Υψηλότερος μέσος όρος βαθμολογίας των Αριστούχων Αποφοίτων Diploma για τις εξετάσεις της Πέμπτης Ενότητας Σπουδών του WSET®Diploma, Αφρώδη Κρασιά (Unit 5: Sparkling Wines of the World).
Ο υπότροφος θα ταξιδέψει για 3 μέρες, στην περιοχή Reims της Καμπανίας. Επίσκεψη στα κτήματα, δείπνο στον ιδιαίτερα διαμορφωμένο χώρο του οινοποιείου και βόλτα σε διαδρόμους πολλών χιλιομέτρων στα κελάρια του κτήματος, δεκάδες μέτρα κάτω από τη γη…
2008 - 2009 (April 26, 2010, Pyrgos Petreza)
High Performance Scholarships
APOSTOLAKIS WINERIES
Απονέμεται στο σπουδαστή που σημείωσε την καλύτερη επίδοση στα Επίπεδα Σπουδών: Foundation & Intermediate Certificates.
H υποτροφία καλύπτει τα δίδακτρα του Προγράμματος Αποσταγμάτων του WSET® Level 2 / Professional Certification in Spirits. Η σπουδάστρια που αρίστευσε και επιβραβεύτηκε είναι η κα. Veselina Serbezova Lyobomirova. Η υποτροφία απονεμήθηκε από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας ARGO WINE ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ Α.Ε., κ. Δημήτρη Αποστολάκη.
W.S.KAROULIAS S.A. – KATOGI AVEROFΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ
Καλύτερη επίδοση καταναλωτή στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα: Foundation, Intermediate, Advanced & Professional in Spirits Certificates.
Υποψήφιοι για τη συγκεκριμένη υποτροφία είναι μόνο οι καταναλωτές – οινόφιλοι που έχουν ολοκληρώσει τα παραπάνω WSET® Qualifications/ Επίπεδα Σπουδών. Η Υποτροφία καλύπτει ταξίδι τριών ημερών στο Μέτσοβο, στον ξενώνα Κατώγι Αβέρωφ. Ο σπουδαστής που αρίστευσε και επιβραβεύθηκε, είναι o κος. Καρακάσης Ιωάννης. Η υποτροφία απονεμήθηκε από τον Διευθυντή του τομέα κρασιών της εταιρείας Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ ΑΒΕΕΠ., κ. Ιωάννη Κουλελή.
W.S.KAROULIAS S.A. – KATOGI AVEROFΚΑΤΩΓΙ ΑΒΕΡΩΦ
Υποτροφία για την καλύτερη Επίδοση Σπουδαστή στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα: Foundation, Intermediate & Advanced Certificate, από τη Β. Σ. Καρούλιας ΑΒΕΕΠ.
Η Υποτροφία περιλαμβάνει εκπαιδευτικό ταξίδι 3 ημερών στο Μέτσοβο, στον ξενώνα Κατώγι Αβέρωφ. H σπουδάστρια που αρίστευσε και επιβραβεύθηκε είναι η κα. Πέτρογλου Ευαγγελία. Η υποτροφία απονεμήθηκε από τον Διευθυντή του τομέα κρασιών της εταιρείας Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ ΑΒΕΕΠ., κ. Ιωάννη Κουλελή.
VIVETUM / ΑBELOTOPI
Απονεμήθηκε στο καλύτερο γραπτό / εργασία που είχε κατατεθεί μέχρι τις 30 Απριλίου 2008 από τους σπουδαστές των Επιπέδων 3 & WSET® Diploma με τίτλο: «Θα επρεπε να επιτραπούν οι βελτιωτικές ποικιλίες μέσα στους οίνους ΟΠΑΠ της χώρας μας;»
Η Υποτροφία της Vinetum/ Αμπελοτόπι συνίστατο αφενός μεν στη δημοσίευση του άρθρου που επιλέχθηκε, αλλά και στην αποστολή του συντάκτη του σε μια έκθεση του εξωτερικού με όλα τα έξοδα πληρωμένα. Η υποτροφία ανακοινώθηκε και παρουσιάσθηκε στην τελετή αποφοίτησης του WSPC® το 2008 από τον Πρόεδρο της VINETUM E.Π.E και Πρόεδρο της Ένωσης «Έλληνες Δημοσιογράφοι Οίνου/ ΕΛΔΟΙΝ», κ. Κωνσταντίνο Στεργίδη. Απονεμήθηκε στον κο. Λάζαρο Γατσέλο, σπουδαστή WSET® Diploma.
W.S.KAROULIAS S.A / THE FAMOUS GROUSE
Kαλύτερη επίδοση στο Επίπεδο Σπουδών των Αποσταγμάτων – WSET® Professional Certification in Spirits.
To The Famous Grouse, παρέχει στον αριστούχο του Eπιπέδου Σπουδών των Αποσταγμάτων ένα ταξίδι 2 ημερών στο Speyside της Σκωτίας στο πνευματικό σπίτι του Famous Grouse. Ο σπουδαστής που αρίστευσε και επιβραβεύθηκε είναι ο κος. Ελευθέριος Κανδύλης. Η υποτροφία απονεμήθηκε από τον Διευθυντή του THE FAMOUS GROUSE της εταιρείας Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ ΑΒΕΕΠ., κ. Σκαλτσά.
BOUTARI
Καλύτερος μέσος όρος βαθμολογίας εκ των Αριστούχων για τις εξετάσεις των δυο πρώτων Ενοτήτων Σπουδών 1 & 2 του WSET® Diploma (Units 1 & 2: Vinification/ Viticulture & Global Business of Wine).
Η υποτροφία συμπεριλαμβάνει εκπαιδευτικό ταξίδι σε οινοπαραγωγική περιοχή της Ευρώπης. Ο σπουδαστής που αρίστευσε είναι ο κος. Γρηγόρης Μιχαήλος AIWS – Απόφοιτος WSET® DIPLOMA. Την Υποτροφία παρέδωσε η Διευθύντρια Ανάπτυξης της Μπουτάρη Οινοποιητική, κα. Μαρίνα Μπουτάρη.
VIVLIA CHORA
Καλύτερος μέσος όρος βαθμολογίας εκ των Αριστούχων για τις εξετάσεις της πρώτης Ενότητας Σπουδών του WSET® Diploma (Unit 1: Global Business of Wine).
Η υποτροφία καλύπτει εκπαιδευτικό ταξίδι 4 ημερών εργασιακής παραμονής του υπότροφου στο σύγχρονο οινοποιείο και στον αμπελώνα του Κτήματος ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ, όπου καλλιεργούνται οι ελληνικές ποικιλίες Ασύρτικο και Αγιωργίτικο και οι ξενικής προέλευσης ποικιλίες Sauvignon Blanc, Semillon, Chardonnay, Syrah, Gewürztraminer, Cabernet Sauvignon και Merlot, με τους όρους της βιολογικής γεωργίας και με απόλυτο σεβασμό στην πανίδα της περιοχής. Η Υποτροφία απονεμήθηκε στον κο. Γρηγόρη Μιχαήλο AIWS – Απόφοιτο WSET® DIPLOMA. Την Υποτροφία απένειμε ο κος. Φίλιππος Κούκης, Γενικός Διευθυντής της INTERVINO, επίσημος διανομέας του κτήματος ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ.
HALARI BROS S.A.
Καλύτερος μέσος όρος βαθμολογίας εκ των Αριστούχων για τις εξετάσεις της Πέμπτης Ενότητας Σπουδών του WSET® Diploma, Αφρώδη Κρασιά (Unit 5: Sparkling Wines of the World).
Ο υπότροφος θα ταξιδέψει για 3 μέρες, στην περιοχή Reims της Καμπανίας. Το εκπαιδευτικό ταξίδι περιλαμβάνει επίσκεψη στον επιβλητικό πύργο που επιμελήθηκε προσωπικά η Madame Pommery, καθώς και γνωριμία με τον οινολόγο – θρύλο για τα δεδομένα της Σαμπάνιας – Mr. Thierry Gasco. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στα κτήματα, δείπνο στον ιδιαίτερα διαμορφωμένο χώρο του οινοποιείου και βόλτα σε διαδρόμους πολλών χιλιομέτρων στα κελάρια του κτήματος, δεκάδες μέτρα κάτω από τη γη! Επίσης και αυτή η Υποτροφία δόθηκε στον κο. Γρηγόρη Μιχαήλο AIWS – Απόφοιτο του WSET® DIPLOMA. Αξίζει εδώ να αναφέρουμε πως ο κος. Μιχαήλος AIWS αποφοίτησε από το Diploma με Έπαινο. Την Υποτροφία απένειμε ο κος. Νικόλαος Χάλαρης, Πρόεδρος της ΑΦΟΙ ΧΑΛΑΡΗ Α.Ε.
2006 - 2007 (March 3, 2008, OENOTRIA LAND – Domain Costa Lazaridi)
High Performance Scholarships
APOSTOLAKI FAMILY VINEYARDS & HYATT LONDON
Aπονέμεται σε σπουδαστή – μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων για την καλύτερη βαθμολογία στην εξέταση τυφλής γευστικής δοκιμής κρασιού του τρίτου Επιπέδου Σπουδών – WSET® Advanced Certificate.
Για την υποτροφία αυτή, η εταιρεία που θα την αναλάβει θα καλύψει τα έξοδα ταξιδίου & διαμονής του αριστούχου σπουδαστή στην Αγγλία, προκειμένου αυτός να εργασθεί για μια εβδομάδα στο υψηλού γοήτρου και παγκοσμίου φήμης εστιατόριο του Λονδίνου, Aurora. To Aurora είναι εστιατόριο του ξενοδοχείου Great Eastern Hotel και ανήκει στον όμιλο εταιρειών Hyatt. O σπουδαστής που αρίστευσε και επιβραβεύθηκε είναι ο κ. Περικλής Σταυρόπουλος. Η υποτροφία απονεμήθηκε από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας ARGO WINE ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ Α.Ε., κ. Δημήτρη Αποστολάκη.
W.S.KAROULIAS S.A
Kαλύτερη επίδοση βαθμολογίας καταναλωτή σε όλα τα Επίπεδα Σπουδών – WSET® Qualifications.
Υποψήφιοι για τη συγκεκριμένη υποτροφία είναι μόνο οι καταναλωτές – λάτρεις του κρασιού που παρακολουθούν τμήματα σπουδών του WSPC. Από το τμήμα Marketing κρασιών της Β.Σ.Καρούλιας, που αντιπροσωπεύει και διακινεί στην Ελληνική αγορά τα κρασιά της Κατώγι και Στροφιλιά, του Κτήματος Κυρ-Γιάννη, του Κτήματος Σπυρόπουλου, της ΕΟΣ Σάμου, του Κτήματος Σιγάλα και του Κτήματος Gentilini, προσφέρεται ένα ταξίδι με δύο διανυκτερεύσεις στο Λονδίνο, με ξενάγηση στην ιστορική κάβα της Berry Bros,(μητρικής Εταιρείας της Β.Σ.Καρούλιας) και επίσκεψη σε μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές εκθέσεις του κλάδου παγκοσμίως, το London Wine Trade Fair. Ο σπουδαστής που αρίστευσε και επιβραβεύθηκε είναι o κ. Άγγελος Νούλας. Η υποτροφία απονεμήθηκε από τον Διευθυντή του τομέα κρασιών της εταιρείας Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ ΑΒΕΕΠ., κ. Ιωάννη Κουλελή.
AIOLOS S.A.
Kαλύτερος μέσος όρος βαθμολογίας για τις εξετάσεις των δυο Επιπέδων Σπουδών 1 & 2 – WSET® Foundation & Intermediate Certificates / Levels 1 & 2.
H υποτροφία καλύπτει τα δίδακτρα του τρίτου Επιπέδου Σπουδών, του WSET® Level 3 / Advanced Certificate. H σπουδάστρια που αρίστευσε και επιβραβεύθηκε είναι η κα. Μαίρη Βογιατζή από το χώρο των Δημοσίων Σχέσεων. Η υποτροφία απονεμήθηκε από το Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΑΙΟΛΟΣ ΕΠΕ, κ. Ιωάννη Τρύπκο.
VIVETUM
Απονεμήθηκε στο καλύτερο γραπτό / εργασία που κατατέθηκεί μέχρι τις 30 Απριλίου 2008 από τους σπουδαστές των Επιπέδων 3 & WSET® Diploma με τίτλο: «Θα επρεπε να επιτραπούν οι βελτιωτικές ποικιλίες μέσα στους οίνους ΟΠΑΠ της χώρας μας;»
Η υποτροφία της εφημερίδας Αμπελοτοπι για το 2008 εχει ως εξης: Ζητάμε να γινει μια δημοσιογραφική ερευνα, από 2000 έως 2500 λέξεις. Το ζητούμενο είναι να γίνει μια δημοσιογραφική έρευνα με συνεντεύξεις και αναφορες στο τι συμβαινει σε άλλες χώρες που να καταλήγει σε ενα συμπερασμα το οποίο να μην ειναι απαραιτήτως η γνωμη του συντάκτη. Με άλλα λογια δεν ζηταμε ενα αρθρο γνωμης αλλα δημοσιογραφικό ρεπορτάζ. Η υποτροφία του Αμπελοτοπίου συνίσταται αφενός μεν στη δημοσίευση του άρθρου που θα βραβευτεί αλλά και στην αποστολή του συντάκτη του σε μια έκθεση του εξωτερικού με όλα τα έξοδα πληρωμένα.Η υποτροφία ανακοινώθηκε και παρουσιάσθηκε στην τελετή αποφοίτησης του WSPC από τον Πρόεδρο της VINETUM E.Π.E και Πρόεδρο της Ένωσης «Έλληνες Δημοσιογράφοι Οίνου/ ΕΛΔΟΙΝ», κ. Κωνσταντίνο Στεργίδη. Ο σπουδαστής που αρίστευσε και του οποίου το άρθρο δημοσιεύθηκε είναι ο κ. Λάζαρος Γατσέλος.
W.S.KAROULIAS S.A / THE MACALLAN MALT
Kαλύτερη επίδοση βαθμολογίας στο Επίπεδο Σπουδών των Αποσταγμάτων – WSET® Professional Certification in Spirits.
Ο σπουδαστής που αρίστευσε και επιβραβεύθηκε είναι η κος. Έλβις Ζιάκος. To The Macallan Malt, παρέχει στον αριστούχο του Eπιπέδου Σπουδών των Αποσταγμάτων το κόστος των διδάκτρων καθώς και ένα ταξίδι 3 ημερών στη Σκωτία με V.I.P ξενάγηση στο αποστακτήριο του The Macallan που βρίσκεται στο Craigellachie (Κριγκέλαχι), στο Speyside της Σκωτίας. Η υποτροφία απονεμήθηκε από τον Διευθυντή του THE MACALLAN MALT της εταιρείας Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ ΑΒΕΕΠ., κ. Σκαλτσά.
2005 - 2006 (October 11 2006, W.S.KAROULIAS S.A)
High Performance Scholarships
The ” APOSTOLAKI FAMILY VINEYARDS “
Καλύτερος μέσος όρος βαθμολογίας για όλα τα επιμέρους μέρη της εξέτασης του WSET® Advanced Certificate / Level 3.
Η υποτροφία καλύπτει τα δίδακτρα του πρώτου έτους σπουδών του WSET® Level 4 / Diploma. Ο σπουδαστής που αρίστευσε και επιβραβεύθηκε είναι ο κ. Γρηγόρης Μιχαήλος από το χώρο της Εστίασης. Η υποτροφία απονεμήθηκε από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας ARGO WINE ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ Α.Ε., κ. Απόστολο Αποστολάκη.
WSPC
Καλύτερος μέσος όρος βαθμολογίας για όλα τα επιμέρους μέρη της εξέτασης του WSET® Higher International Certificate / Level 3.
Η υποτροφία καλύπτει τα δίδακτρα του νέου εκπαιδευτικού προγράμματος σπουδών για τα Αποστάγματα, του WSET® Level 2 / Professional Certificate in Spirits. H σπουδάστρια που αρίστευσε και επιβραβεύθηκε είναι η κα. Ευαγγελία Γρώπα από το χώρο του λιανικού εμπορίου κρασιών & αποσταγμάτων. Η υποτροφία απονεμήθηκε από το Διευθύνοντα Σύμβουλο του εκπαιδευτικού οργανισμού Wine & Spirit Professional Center Ltd στην Ελλάδα, κ. Κωνσταντίνο Λαζαράκη, Master of Wine.
W.S.KAROULIAS S.A
Καλύτερος μέσος όρος βαθμολογίας για τις εξετάσεις των δυο Επιπέδων Σπουδών 1 & 2 – WSET® Foundation & Intermediate Certificates / Levels 1 & 2.
H υποτροφία καλύπτει τα δίδακτρα του τρίτου Επιπέδου Σπουδών, του WSET® Level 3 / Advanced Certificate.
H σπουδάστρια που αρίστευσε και επιβραβεύθηκε είναι η κα. An Tran από το χώρο της Εστίασης. Η υποτροφία απονεμήθηκε από το Διευθύνοντα Σύμβουλο της Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ, κ. Χρήστο Αργυρού.
HALARI BROS S.A./ HYATT ENGLAND
Απονέμεται σε σπουδαστή – μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων για την καλύτερη βαθμολογία στην εξέταση τυφλής γευστικής δοκιμής κρασιού του τρίτου Επιπέδου Σπουδών – WSET® Advanced Certificate.
Για την υποτροφία αυτή, η εταιρεία ΑΦΟΙ ΧΑΛΑΡΗ Ο.Ε. καλύπτει τα έξοδα ταξιδίου & διαμονής του αριστούχου σπουδαστή στην Αγγλία, προκειμένου αυτός να εργασθεί για μια εβδομάδα στο υψηλού γοήτρου και παγκοσμίου φήμης εστιατόριο Aurora. To Aurora είναι εστιατόριο του ξενοδοχείου Great Eastern Hotel και ανήκει στον όμιλο εταιρειών Hyatt. O σπουδαστής που αρίστευσε και επιβραβεύθηκε είναι ο κ. Νικόλαος Γιαννόπουλος. Η υποτροφία απονεμήθηκε από τον Πρόεδρο της εταιρείας ΑΦΟΙ ΧΑΛΑΡΗ Ο.Ε., κ. Νικόλαο Χάλαρη.
SEMELI
Καλύτερη επίδοση βαθμολογίας καταναλωτή σε όλα τα Επίπεδα Σπουδών – WSET® Qualifications.
Υποψήφιοι για τη συγκεκριμένη υποτροφία είναι μόνο οι καταναλωτές – λάτρεις του κρασιού που παρακολουθούν τμήματα σπουδών του WSPC®. H υποτροφία καλύπτει μια εκπαιδευτική εκδρομή & διαμονή τριών ημερών για δύο άτομα σε σουίτα του Οινοποιείου της ΣΕΜΕΛΗ Α.Ε. στη Νεμέα, την περίοδο του τρύγου. H σπουδάστρια που αρίστευσε και επιβραβεύθηκε είναι η κα. Μαρία Ντασίου. Η υποτροφία απονεμήθηκε από τον Πρόεδρο της εταιρείας ΣΕΜΕΛΗ Α.Ε., κ. Γεώργιο Κοκοτό.
VINETUM
Θα απονεμηθεί, το Φεβρουάριο του 2007, στο καλύτερο γραπτό / εργασία που θα κατατεθεί μέχρι τις 19 Ιανουαρίου 2007 από τους σπουδαστές των Επιπέδων 2 & 3 (WSET® Intermediate & Advanced Certificates), με τίτλο: «Είστε Γενικός Διευθυντής μιας εταιρείας που παράγει αφρώδη κρασιά. Τι κινήσεις θα κάνατε, σε επίπεδο εμπορικό και επίπεδο marketing, για να αυξήσετε τις πωλήσεις σας σε περιόδους εκτός εποχικότητας ή χαμηλής ζήτησης;»
Για την καλύτερη εργασία που θα παραδοθεί η υποτροφία καλύπτει εξάμηνη συνεργασία αρθρογραφίας με το περιοδικό ΑΜΠΕΛΟΤΟΠΙ. Η υποτροφία παρουσιάσθηκε από τον Πρόεδρο της VINETUM E.Π.E και Πρόεδρο της Ένωσης «Έλληνες Δημοσιογράφοι Οίνου/ ΕΛΔΟΙΝ», κ. Κωνσταντίνο Στεργίδη.