ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗ W.S.P.C. 2018

ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗ W.S.P.C. 2018
Τελετή Απονομής W.S.P.C. Τίτλων Σπουδών & Υποτροφιών
στις τάξεις 2016 & 2017

Το W.S.P.C. απένειμε στον Πύργο Πετρέζα τις Υποτροφίες και τους Τίτλους Σπουδών του WSET London για τις τάξεις των αποφοίτων του 2016 & 2017. Η εκδήλωση επιβράβευσε τις προσπάθειες των σπουδαστών του Ελληνικού παραρτήματος και ανέδειξε τη σημασία της εκπαίδευσης για την εξέλιξη τόσο της Ελληνικής βιομηχανίας οίνου και αποσταγμάτων, όσο και του Τουρισμού. Όπως τόνισε ο Ian Harris MBE, Πρόεδρος του WSET Αγγλίας: “το 2017, το W.S.P.C. βρέθηκε ανάμεσα στις 12 κορυφαίες αγορές του WSET στον κόσμο”. Αυτή η κατάταξη δεν αποτελεί μόνο επίτευγμα για το W.S.P.C. αλλά είναι και εξαιρετικά σημαντική για το Επώνυμο Ελληνικό Κρασί.

Η αποφοίτηση κορυφώθηκε με τη βράβευση του κ. Γιώργου Παπαπαναγιώτου - τμηματάρχη με αντικείμενο τις δράσεις προβολής του κρασιού στις διεθνείς αγορές, στο τμήμα Marketing της Ελληνικής Εταιρίας Επενδύσεων & Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε. (πρώην Οργανισμός Προώθησης Εξαγωγών/ ΟΠΕ). Ο Πρόεδρος του W.S.P.C. κ. Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW και ο Ian Harris MBE απένειμαν στον κ. Παπαπαναγιώτου το W.S.P.C. Exemplary Award. «Ο Γιώργος Παπαπαναγιώτου είναι, με διαφορά, ο λιγότερο γνωστός ήρωας του Ελληνικού Κρασιού. Έχει σπαταλήσει αμέτρητες ώρες και έχει διανύσει άπειρα χιλιόμετρα για να προωθήσει το Ελληνικό Κρασί σε κάθε γωνιά του κόσμου. Οι οινοπαραγωγοί της χώρας μας χρωστούν στον Γιώργο Παπαπαναγιώτου τα μέγιστα!» δήλωσε για την βράβευσή του ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης.

Στα 30 και πλέον έτη ενασχόλησης στην προώθηση του Επώνυμου Ελληνικού Κρασιού στο εξωτερικό, ο κ. Παπαπαναγιώτου με το ήθος και την αφοσίωσή του συνέβαλε στους ορίζοντες του Επώνυμου Ελληνικού Κρασιού στον κόσμο. Μαζί με τον κ. Γιάννη Μπουτάρη, την Δρ. Σταυρούλα Κουράκου – Δραγώνα Hon AIWS, την κα. Ρωξάνη Μάτσα Hon AIWS και τον κ. Παύλο Γ. Καρακώστα OBE, Hon AIWS αποτελούν τα Επίτιμα Μέλη του W.S.P.C. που το έργο τους, και το παράδειγμά τους καθορίζουν το μέλλον στις νέες γενεές αποφοίτων στην Ελληνική βιομηχανία κρασιών και αποσταγμάτων. Όλοι μαζί αποτελούν μέλη της παγκόσμιας εκπαιδευτικής κοινότητας του WSET Αγγλίας.

Πέντε νέους Απόφοιτους WSET Diploma ανέδειξε το W.S.P.C. στην Ελλάδα. Οι κύριοι Ηλίας Γεωργόπουλος, Γιάννης Κριτσωτάκης, Σταύρος Μουστάκας – Οκταποδάς, Παναγιώτης Πασχαλίδης και Κωνσταντίνος Προβατάς αποτελούν τους νέους DipWSET και συγκαταλέγονται μεταξύ των είκοσι επτά της Ελλάδας. Τα Διπλώματά τους απένειμαν οι κύριοι Πρόεδροι των οργανισμών Ελλάδας και Αγγλίας Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW & Ian Harris MBE. 

Την εκδήλωση παρακολούθησαν πάνω από 750 παρευρισκόμενοι. Την αποφοίτηση τίμησαν με την παρουσία τους υψηλοί προσκεκλημένοι από τους χώρους της εκπαίδευσης, του τουρισμού, όλων των κλάδων των οινοποιών & αποσταγματοποιών της Ελλάδας, καθώς και της δημοσιογραφίας. Η φετινή αποφοίτηση του W.S.P.C. συγκεντρώνει όλα τα μέχρι τώρα υψηλότερα ρεκόρ: ρεκόρ αποφοίτων, ρεκόρ προσέλευσης των σπουδαστών μας από όλη την Ελλάδα - από την Καβάλα μέχρι την Κρήτη - και από την Κύπρο, τη Γαλλία  και τη Γερμανία μέχρι τη μακρινή Αίγυπτο!

Ρεκόρ και στον αριθμό των Υποτροφιών που απονεμήθηκαν φέτος! Δεκαοκτώ αριστούχοι σπουδαστές επιβραβεύτηκαν, κατά τα πρότυπα του μητρικού οργανισμού WSET London, με γνώμονα τον εκπαιδευτικό και επαγγελματικό προσανατολισμό των αποφοίτων και χρηματοδοτήθηκαν από κορυφαίες εταιρείες των κλάδων: ΕΘΝΙΚΗ ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΜΠΕΛΟΥ & ΟΙΝΟΥ (ΕΔΟΑΟ), CELLIER, ALPHA ESTATE, WINES OF ATHENS, ΟΙΝΟΙ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ (ENOABE), ΚΤΗΜΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΚΤΗΜΑ ΣΚΟΥΡΑ, ΧΑΡΤΗΣ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ, ΤΣΙΠΟΥΡΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ, Hilton ATHENS, ΚΤΗΜΑ ΜΟΥΣΩΝ, ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ TSANTALI A.E., SEMELI A.E., VINETUM ΕΠΕ,  ΑΙΟΛΟΣ Α.Ε., Bungalows Marina, Porto Carras GRAND RESORT & Domaine PORTO CARRAS.

Το W.S.P.C. απένειμε επιπλέον Τιμητικές Υποτροφίες σε σπουδαστές που ξεχώρισαν για τις επιδόσεις τους. Κορυφαίες στιγμές της απονομής: η Υποτροφία ΕΔΟΑΟ στον Πρώτο των Πρώτων από τους σπουδαστές, κ. Ηλία Μωραΐτη που διακρίθηκε και στα επτά Επίπεδα Σπουδών του W.S.P.C., ο κ. Σταύρος Μουστάκας - Οκταποδάς DipWSET, απόφοιτος της κορωνίδας του WSET Αγγλίας, του Επιπέδου 4/ WSET DIPLOMA διακρίθηκε για την υψηλότερη επίδοση στο τμήμα του και του απονεμήθηκαν οι Υποτροφίες VINETUM ΕΠΕ & W.S.P.C. Συγκινητική η Υποτροφία στη μνήμη του Χαρίδημου Χατζηδάκη που απονεμήθηκε από την εταιρία ΑΙΟΛΟΣ Α.Ε. στον κ. Εμμανουήλ Σφυράκη, εργαζόμενο στο F&B Dept. της εταιρείας AQUILA HOTELS & RESORTS.

Η συμβολή των Μεγάλων Χορηγών τόσο στη λαμπερή βραδιά της Αποφοίτησης, όσο και στη συνεχή στήριξη στο πολυδάπανο για το W.S.P.C. έργο θεμελίωσης οινικής & εστιατορικής παιδείας στην Ελλάδα, είναι ανεκτίμητη. Η Αποφοίτηση έλαβε χώρα στο ΠΥΡΓΟ ΠΕΤΡΕΖΑ, σε ένα εμβληματικό κτίριο, στην καρδιά του Αττικού αμπελώνα, με αρχιτεκτονική εμπνευσμένη από αρχοντόσπιτα και μοναστήρια που υπήρχαν παλαιότερα στην περιοχή των Σπάτων και της Μεσογαίας. Το 2008 ολοκληρώθηκε η κατασκευή αυτού του «σπιτιού» που ήταν πια ένα ολόκληρο αρχοντικό: ο Πύργος Πετρέζα. Ανάμεσα στους Μεγάλους Χορηγούς της Αποφοίτησης, οι Οίνοι Βορείου Ελλάδος/ ΕΝΟΑΒΕ - που φέτος γιορτάζουν τα 25 χρόνια από την ίδρυσή τους και οι 25 Οινοπαραγωγοί – μέλη που απαρτίζουν τη μακροβιότερη αυτή περιφερειακή ένωση κρασιών της Ελλάδος τίμησαν τους σπουδαστές μας με τη χορηγία των κρασιών τους. Η Nestlé με τα νερά, ΚΟΡΠΗ, Aqua Panna & S. Pellegrino, δεν θα μπορούσε να μη συντροφεύσει τους αποφοίτους του W.S.P.C, σε αυτή την τόσο σημαντική στιγμή για εκείνους. Τους συντροφεύει άλλωστε σε κάθε μάθημα, σε όλη την προσπάθειά τους! Τέλος, η εταιρία Γαλακτερός παρείχε την τεχνική υποστήριξη στην πιο Επίσημη βραδιά των σπουδαστών του W.S.P.C. που χαρακτηρίστηκε από την άψογη διεξαγωγή της.

- ΤΕΛΟΣ -

Προς τους δημοσιογράφους
Για περισσότερες πληροφορίες:
Αντωνία Κυριαζή, akiriazis@wspc.gr ,  W.S.P.C.,  +30 210 98 82 540 & 544

Σχετικά με το W.S.P.C. : To W.S.P.C. είναι Πιστοποιημένος Εκπαιδευτικός Οργανισμός από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) και σε αποκλειστική συνεργασία με: το Wine & Spirit Education Trust (WSET) & το Court of Master Sommeliers (MS) που εδρεύουν στη Μεγάλη Βρετανία, παρέχει τη δυνατότητα απόκτησης πιστοποιημένων σπουδών με παγκόσμια ισχύ και αναγνώριση στους Τίτλους Σπουδών του. Ιδρύθηκε το 2004 με στόχο την απόκτηση άρτιας και πιστοποιημένης οινικής εκπαίδευσης σε στελέχη που εργάζονται στις αγορές του κρασιού, των αποσταγμάτων, του τουρισμού, της εστίασης και της κρουαζιέρας, ή που επιδιώκουν να δραστηριοποιηθούν σε αυτές. Είναι περήφανο Μέλος των μεγαλύτερων κλαδικών φορέων στις αγορές των κρασιών, των αποσταγμάτων και του τουρισμού: ΕΔΟΑΟ, ΕΝΑΠΑΠΕ, ΣΕΤΕ & ΣΕΟ. Το W.S.P.C. επιδιώκει μέσα από τη γνωστική εξέλιξη της αγοράς των κρασιών και των αλκοολούχων ποτών τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων και των υπηρεσιών που παρέχονται από άτομα και επιχειρήσεις όλων των κλάδων προς στους καταναλωτές. Στην Ελλάδα, του WSET, του MS & του W.S.P.C ηγείται ο κ. Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW.

Σχετικά με τον κ. Γιώργο Παπαπαναγιώτου: Ο Γιώργος Παπαπαναγιώτου γεννήθηκε το 1953 στη Δράμα. Απόφοιτος του Οικονομικού Τμήματος της Α.Σ.Ο.Ε.Ε. Μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημογραφία, στο Institut de Démographie De Paris. Μεταξύ των πολλών σεμιναρίων και πιστοποιήσεων που έχει αποκτήσει, ο ίδιος υπογραμμίζει αυτό του 1987 στον ΟΠΕ με την κυρία Σταυρούλα Κουράκου – Δραγώνα «Το Ελληνικό Κρασί και οι Διεθνείς Αγορές» και αυτό του 2013 στο W.S.P.C. “WSET Level 2 Award in Wines”. Το 1985 προσλαμβάνεται στον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών (ΟΠΕ). Από το Μάρτιο του 1987 και μετά αναλαμβάνει καθήκοντα Product Manager του ΟΠΕ για το κρασί και το ούζο. Από το 1987 και μέχρι σήμερα, σχεδίασε, συντόνισε και υλοποίησε προγράμματα και δράσεις με στόχο την Generic προβολή και την προώθηση του Επώνυμου Ελληνικού Κρασιού στο εξωτερικό. Από το 2014, όπου πραγματοποιήθηκε η συγχώνευση της Ελληνικής Εταιρίας Επενδύσεων & Εξωτερικού Εμπορίου ΕΕΕΕΕ Α.Ε. με τον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε. (ΟΠΕ), έως σήμερα, ο κ. Παπαπαναγιώτου εργάζεται ως τμηματάρχης, με αντικείμενο τις δράσεις προβολής του κρασιού. Το ήθος του καθώς και η αφοσίωση που έχει επιδείξει για το Ελληνικό κρασί σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του χαίρουν αναγνώρισης από όλον τον κλάδο του κρασιού.