Απονομή W.S.P.C. Exemplary Award στον Γιάννη Μπουτάρη

ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗ W.S.P.C. 2016
Απονομή W.S.P.C. Exemplary Award στον κο. Γιάννη Μπουτάρη
Οινοποιό & νυν Δήμαρχο Θεσσαλονίκης

Το W.S.P.C. απένειμε τις Υποτροφίες και τους Τίτλους Σπουδών του WSET London για τις τάξεις των αποφοίτων του: 2014 & 2015 στο ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΟΣ επιβραβεύοντας τις προσπάθειες των σπουδαστών του Ελληνικού παραρτήματος και αναδεικνύοντας τη σημασία της εκπαίδευσης για την εξέλιξη της Ελληνικής βιομηχανίας οίνου και αποσταγμάτων.

Η αποφοίτηση κορυφώθηκε με τη βράβευση του Οινοποιού και νυν Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη. Ο Πρόεδρος του W.S.P.C. Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW και ο Ian Harris WSET Dip. απένειμαν στον κ. Γιάννη Μπουτάρη το W.S.P.C. Exemplary Award. «Υπάρχει μια λέξη που χρησιμοποιούν οι Άγγλοι για τα άτομα που δεν κάνουν συμβιβασμούς, που δεν λειτουργούν κάτω από το κοινώς αποδεκτό και που τραβούν τον δικό τους, πολλές φορές, μοναχικό δρόμο. Αυτά τα άτομα χαρακτηρίζονται ως Mavericks. Αν ο χώρος του Ελληνικού κρασιού έχει έναν Maverick αυτός δεν είναι άλλος από τον Γιάννη Μπουτάρη!» δήλωσε για την βράβευσή του ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης.

«Σήμερα, δουλεύοντας πάντα όλοι μαζί πάνω στις αρχές και τους στόχους που θέσαμε πριν από 6 – 7 χρόνια, και παρόλο που βρισκόμαστε σε ένα εντελώς διαφορετικό κοινωνικό, οικονομικό και επιχειρηματικό περιβάλλον από την εποχή που αναπτύχθηκε το Στρατηγικό σχέδιο για το Επώνυμο Ελληνικό Κρασί στην Ελλάδα και το εξωτερικό, βλέπουμε τα θετικά αποτελέσματα στην αγορά του εξωτερικού. Και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γι αυτό.» δήλωσε ο κος. Γ. Μπουτάρης. «Κι ήταν ευτυχέστατη συγκυρία που η εφαρμογή του σχεδίου αυτού, συνέπεσε από την αρχή με την είσοδο των πρώτων αποφοίτων του W.S.P.C. στην αγορά εργασίας. Μπορούσαμε δηλαδή από την αρχή, να απευθυνθούμε σε στελέχη που καταλάβαιναν πλήρως για τί πράγμα μιλούσαμε, χάρη στην εκπαίδευσή τους, και τι θέλαμε να πετύχουμε στην παγκόσμια αγορά. Η συνεισφορά και στο πεδίο αυτό, θεωρώ ότι ήταν πολύτιμη.» δήλωσε ο κος. Μπουτάρης κλείνοντας την ομιλία του.

Στα 40 και πλέον έτη ενασχόλησης στο οινικό γίγνεσθαι, ο Γιάννης Μπουτάρης με το όραμά του συνέβαλε στην εξέλιξη του Επώνυμου Ελληνικού Κρασιού. Μαζί με την Δρ. Σταυρούλα Κουράκου – Δραγώνα Hon AIWS, την κα. Ρωξάνη Μάτσα Hon AIWS και τον κ. Παύλο Γ. Καρακώστα OBE, Hon AIWS αποτελούν τα Επίτιμα Μέλη του W.S.P.C. που το έργο τους, το ήθος τους και το παράδειγμά τους καθορίζουν το μέλλον στις νέες γενεές αποφοίτων στην Ελληνική βιομηχανία κρασιών και αποσταγμάτων. Όλοι μαζί αποτελούν μέλη της παγκόσμιας εκπαιδευτικής κοινότητας του WSET Αγγλίας.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν πάνω από 650 παρευρισκόμενοι. Την αποφοίτηση τίμησαν με την παρουσία τους υψηλοί προσκεκλημένοι από τους χώρους της εκπαίδευσης, του τουρισμού, όλων των κλάδων των οινοποιών & αποσταγματοποιών της Ελλάδας και της δημοσιογραφίας.

Δείτε εδώ φωτογραφίες από τη βράβευση.

-ΤΕΛΟΣ-

Προς τους δημοσιογράφους
Για περισσότερες πληροφορίες:
W.S.P.C. Αντωνία Κυριαζή, akiriazis@wspc.gr,  +30 210 98 82 540 & 544
Γραφείο Δημάρχου, Ελένη Σωτηρίου, e.sotiriou@thessaloniki.gr ,  +30 2313 317903

Σχετικά με το W.S.P.C.: To W.S.P.C. είναι Πιστοποιημένος Εκπαιδευτικός Οργανισμός από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) και σε αποκλειστική συνεργασία με: το Wine & Spirit Education Trust (WSET) & το Court of Master Sommeliers (MS) που εδρεύουν στη Μεγάλη Βρετανία, παρέχει τη δυνατότητα απόκτησης πιστοποιημένων σπουδών με παγκόσμια ισχύ και αναγνώριση στους Τίτλους Σπουδών του. Ιδρύθηκε το 2004 με στόχο την απόκτηση άρτιας και πιστοποιημένης οινικής εκπαίδευσης σε στελέχη που εργάζονται στις αγορές του κρασιού, των αποσταγμάτων, του τουρισμού, της εστίασης και της κρουαζιέρας, ή που επιδιώκουν να δραστηριοποιηθούν σε αυτές. Είναι περήφανο Μέλος των μεγαλύτερων κλαδικών φορέων στις αγορές των κρασιών, των αποσταγμάτων και του τουρισμού: ΕΔΟΑΟ, ΕΝΑΠΑΠΕ, ΣΕΤΕ & ΣΕΟ. Το W.S.P.C. επιδιώκει μέσα από τη γνωστική εξέλιξη της αγοράς των κρασιών και των αλκοολούχων ποτών τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων και των υπηρεσιών που παρέχονται από άτομα και επιχειρήσεις όλων των κλάδων προς στους καταναλωτές. Στην Ελλάδα, του WSET, του MS & του W.S.P.C ηγείται ο κ. Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW.