Η Κα. Ρωξάνη Μάτσα Επίτιμη Απόφοιτος του WSET Diploma

Τελετή Αποφοίτησης 2008/ 09 των Σπουδαστών του WSET London

 

ΤοWine & Spirit Professional Consultants (W.S.P.C.), ελληνικό παράρτημα του WSET London -  ηγετικού φορέα διεπαγγελματικής εκπαίδευσης στα κρασιά και τα αποστάγματα παγκοσμίως, απένειμε για τρίτη φορά, Τίτλους Σπουδών & Υποτροφιών στην Αθήνα σε μία ξεχωριστή τελετή που έλαβε χώρα στον Πύργο Πετρέζα, Μεγάλο Χορηγό της βραδιάς της Αποφοίτησης. 

Ο Πύργος Πετρέζα, ιδιοκτησίας της οικογένειας Μπέλμπα, μέλος της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Αττικής (ΕΝ.Ο.Α.Α..), με συνολική έκταση βιολογικά φυτεμένου αμπελώνα να ανέρχεται στα 62 στρέμματα αποτελεί ένα πραγματικό στολίδι από πέτρα κι από ξύλο που κοσμεί μία παραδοσιακά οινοπαραγωγική ζώνη της Αττικής. Το Σεπτέμβριο του 2010 ο Πύργος Πετρέζα θα έχει την τιμή να παρουσιάσει την πρώτη του εμφιάλωση.

Επιθυμία του Προέδρου του W.S.P.C., Κωνσταντίνου Λαζαράκη MW και της οικογένειας Μπέλμπα ήταν να προβληθεί ο Αττικός Αμπελώνας στους αποφοίτους σπουδαστές, διαμέσου της ένωσής του ΕΝ.Ο.Α..Α.. Επομένως, τα κρασιά που δοκιμάστηκαν από 450 σπουδαστές στη διάρκεια της Αποφοίτησης ήταν μία ευγενική χορηγία των παρακάτω οινοπαραγωγών της ένωσης του Αμπελώνα Αττικής, που άλλωστε αποτελεί και τον μεγαλύτερο αμπελώνα της χώρας! Χορηγοί - Οινοποιία: Ρωξάνη Μάτσα – Μπουτάρης Οινοποιητική, Αναστ. Φράγκου, Β. Παπαγιάννη, Αναγνώστου, Δαρεμά, Κοντογιάννη, Α. Μεγαπάνος, Κτήμα Β. Παναγιώτου, Κτήμα Εύοινος, Κελλάρι Παπαχρήστου, Αμπελώνες Μάρκου & Οικογένεια Γεώργα.

Μέσα στον κατάμεστο Πύργο Πετρέζα εκατοντάδες εκλεκτοί καλεσμένοι, ανάμεσά στους οποίους εκπρόσωποι των μεγαλύτερων οινοποιείων, εταιρειών εισαγωγής και διανομής οίνων και οινοπνευματωδών ποτών και κλαδικών οργάνων, παρακολούθησαν την Αποφοίτηση τετρακοσίων σπουδαστών των Επιπέδων Σπουδών του WSET London: Foundation, Intermediate, Advanced,  Professional Certificate in Spirits. Απόφοιτοι του ελληνικού οργανισμού είναι επαγγελματίες και στελέχη από τις αγορές του κρασιού και των αποσταγμάτων αλλά και απλοί καταναλωτές – λάτρεις του κρασιού.

Συγκινητική ήταν η παράδοση του WSET DIPLOMA, του Ανώτατου Διεπαγγελματικού Τίτλου Σπουδών παγκοσμίως, για τα κρασιά & τα αποστάγματα. Η φοίτηση σε αυτό είναι διετής και μόνο στην Αγγλική γλώσσα. Επίσημα, κάθε χρόνο, η τελετή απονομής του WSET Diploma λαμβάνει χώρα στην έδρα του μητρικού οργανισμού, στο Λονδίνο και συγκεντρώνει αποφοίτους από 40 χώρες του κόσμου. Αποκλειστικά για την αποφοίτηση του W.S.P.C. – ελληνικού εκπαιδευτικού παραρτήματος, τα Πτυχία απένειμε ο ίδιος ο Πρόεδρος του μητρικού Αγγλικού οργανισμού, WSET London, κος. Ian Harris AIWS. Οι πρώτοι πέντε Έλληνες σπουδαστές του W.S.P.C. - απόφοιτοι του Diploma, είναι οι: Γρηγόρης Μιχαήλος AIWS, Μαριάννα Μακρύγιαννη AIWS, Ανδρέας Ματθίδης AIWS, Βικτώρια Περιστάνογλου AIWS & Γιάννης Μακρής AIWS. 

Η παράδοση των WSET Diplomas κορυφώθηκε με την Τιμητική Απονομή του Ανώτατου αυτού Τίτλου Σπουδών στην κα. Κυρία Ρωξάνη Μάτσα. Η κυρία Ρωξάνη Μάτσα αποτελεί πλέον Επίτιμη Απόφοιτο του WSET Diploma. Η κυρία Ρωξάνη Μάτσα, πρώτη αμπελουργός & οινοποιός στην Αττική, τιμήθηκε από το WSET για το έργο της και την ιστορική πρωτοβουλία της στη δημιουργία του μεγαλύτερου αμπελώνα της Ελλάδας.  

Η αποφοίτηση έκλεισε με την απονομή των Υποτροφιών στους αριστούχους αποφοίτους όλων των Επιπέδων Σπουδών. Στόχος του W.S.P.C. είναι η επιβράβευση της προσπάθειας όλων των Αριστούχων Αποφοίτων των Προγραμμάτων Σπουδών του WSET Αγγλίας. Θεωρώντας ένα πολύ ισχυρό κίνητρο την εμβρίθεια της μόρφωσης, το W.S.P.C. προέκρινε  ως μέσο επιβράβευσης τη χορήγηση υποτροφιών εκπαιδευτικού περιεχομένου.

Είναι παραδοσιακά θεσμοθετημένη κι επιθυμητή η ανάληψη των υποτροφιών από τις εταιρείες του κλάδου απέναντι στους Αριστούχους Σπουδαστές. Οι Υπότροφοι είναι σπουδαστές οι οποίοι έχουν συνειδητά επιλέξει να καταπιαστούν με μία πολύ δαπανηρή κι επίπονη μαθησιακή διαδικασία. Πέρα από αυτή καθαυτή την επιβράβευση της προσπάθειάς τους, αποτελούν Ανθρώπινο Κεφάλαιο για την ελληνική Βιομηχανία Οίνου & Αποσταγμάτων και οφείλουμε να επενδύσουμε παραπάνω στη μεγιστοποίηση των ικανοτήτων τους. Αναλυτική περιγραφή ακολουθεί στο συνημμένο παράρτημα του δελτίου.  Οι Εταιρείες – Χορηγοί των Υποτροφιών, τις οποίες ευχαριστούμε και τιμούμε θερμά είναι (αναφέρονται με τη σειρά που απονεμήθηκαν ή/ και ανακοινώθηκαν):

 

  • Αμπελώνες Αποστολάκη
  • Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ ΑΒΕΕΠ
  • VINETUM/ Αμπελοτόπι
  • Μπουτάρη Οινοποιητική
  • ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ
  • Αφοί Χάλαρη Α.Ε.
  • ΑΙΟΛΟΣ ΕΠΕ
  • ΓΕΝΚΑ Α.Ε.

 

Η βραδιά έκλεισε με την ομιλία του Προέδρου, κου. Κωνσταντίνου Λαζαράκη MW, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: 
«Η ύφεση μόνο ευκαιρίες δημιουργεί, όχι απειλές: ευκαιρία για το μέτρο, την ανασύνταξη, τη γερή δόμηση, τον προγραμματισμό, τη θεμελίωση της γνώσης και τελικά την ευκαιρία για ποιότητα σε αυτά που παρέχουμε στους άλλους. 
Η απόκτηση και η θεμελίωση της Γνώσης είναι σαν το Απόθεμα. Στις καλές μέρες σου δίνει αβάντα και επενδύεις, δημιουργείς, απολαμβάνεις!! Στις δύσκολες μέρες σε στηρίζει να προχωράς βήμα-βήμα. Τη στιγμή που χρειάζεσαι τη γνώση, την ανασύρεις από μέσα σου και σου παρέχει δύναμη. Αποτελεί το μόνο ίσως εφόδιο που μπορεί να έχεις. Στη δυσκολία, στη ζωή δεν είσαι ανερμάτιστος. Η επένδυση στη γνώση, σου παρέχει επιβίωση & μακροημέρευση. Μόνο ο καταρτισμένος, ο δυνατός θα επιβιώσει στα χρόνια που έρχονται. Και αν νομίζεις ότι η ΓΝΩΣΗ κοστίζει, υπολόγισε ξανά πόσο σου κοστίζει η ΆΓΝΟΙΑ…!!!»