Κάθετη Κτήμα Σπυρόπουλου

Δέκα Χρονιές Πορφυρός-Κτήμα Σπυρόπουλου

HESTIA VERTICAL TASTING SERIES

ΚΑΘΕΤΗ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ ΠΟΡΦΥΡΟΣ-ΚΤΗΜΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

10 Διαφορετικές Εσοδείες από το 2001 - 2012

 

Το WSPC (Wine & Spirit Professional Center), ελληνικό παράρτημα του παγκόσμιου εκπαιδευτικού οργανισμού WSET London (Wine & Spirit Education Trust), σε συνεργασία με το ΚΤΗΜΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, στα πλαίσια του Εκπαιδευτικού Προγράμματος HESTIA – ΑDVANCED CERTIFICATE με γνωστικό αντικείμενο αποκλειστικά τον Ελληνικό Αμπελώνα, διεξήγαγε μια ακόμα εξαιρετική Κάθετη Γευστική Δοκιμή Παλιών Εσοδειών με τον Πορφυρό του κτήματος Σπυρόπουλου!

«Ήταν μεγάλη τιμή μας να φιλοξενήσουμε το ΚΤΗΜΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, και τον κύριο Νώντα Σπυρόπουλο προσωπικά, σε μια κάθετη γευστική δοκιμή 10 διαφορετικών χρονιών από το κρασί Πορφυρός,  που ανέδειξε τη σπουδαία δουλειά που εδώ και χρόνια γίνεται τόσο στο αμπέλι όσο και στο οινοποιείο. Το κτήμα Σπυρόπουλου είναι ένα από τα πρώτα Ελληνικά boutique οινοποιεία που από το ξεκίνημα τους στόχευσαν αποκλειστικά και μόνο στην υψηλή ποιότητα των κρασιών τους, δήλωσε ο κ. Κωνσταντίνος Λαζαράκης, Master of Wine και Πρόεδρος του WSPC.

Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Νώντας Σπυρόπουλος, κατάφερε να ταξιδέψει τους παρευρισκόμενους στη φιλοσοφία, τα πιστεύω και τις αξίες του κτήματος.  «Για το κτήμα Σπυρόπουλου στόχος δεν είναι απλά η παραγωγή υψηλής ποιότητας σταφυλιών και κρασιών αλλά και η προστασία του περιβάλλοντος. Εμείς θέλουμε να κληρονομήσουμε στα παιδιά μας ένα υγιές οικοσύστημα όπως αυτό το οποίο παραλάβαμε εμείς από τους προγόνους μας». Η οικογένεια Σπυρόπουλου διατηρεί στενούς δεσμούς με το αμπέλι και το κρασί από το 1860 και από το 1996 τα αμπέλια του κτήματος Σπυρόπουλου απέκτησαν την πιστοποίηση της Βιολογικής Καλλιέργειας από τη ΔΗΩ, αρμόδιο φορέα στην Ελλάδα για την πιστοποίηση των βιολογικών προϊόντων.

Στην γευσιγνωσία συμμετείχαν 40 σπουδαστές από διάφορα επίπεδα του WSPC. Την παρουσίαση των κρασιών μαζί με τον κύριο Νώντα Σπυρόπουλο και τον Κωνσταντίνο Λαζαράκη MW έκανε ο Μάνος Κοτσώνης, υπεύθυνος οινολόγος του κτήματος, ο οποίος και απάντησε στις πολλαπλές ερωτήσεις των σπουδαστών μας.  ο

Τα κρασιά, με την σειρά που δοκιμάστηκαν, ήταν τα εξής: Πορφυρός 2001, Πορφυρός 2002, Πορφυρός 2003, Πορφυρός 2004, Πορφυρός 2005, Πορφυρός 2006, Πορφυρός 2007, Πορφυρός 2008, Πορφυρός 2010 και Πορφυρός 2012 που δεν έχει ακόμα κυκλοφορήσει στην αγορά.

Κλείνουμε με δύο φράσεις που χρησιμοποίησαν οι σπουδαστές μας για συνοψίσουν την εμπειρία και τον ενθουσιασμό που αποκόμισαν από τη κάθετη γευστική δοκιμή του Πορφυρού. «Σας ευχαριστούμε πολύ για αυτή την υπέροχη γευσιγνωσία!  Μακάρι να είχαμε πολλά κρασιά σαν τον Πορφυρό στην Ελλάδα και είναι σίγουρο πως θα μας έβλεπαν αλλιώς εκεί έξω» και «Greek terroir at its best, sold just for 12€».

ΤΕΛΟΣ