Το νέο τμήμα του WSPC για την εκπαίδευση των επαγγελματιών στον καφέ, αλλά και στο τσάι και το κακάο, μόλις ολοκλήρωσε τον πρώτο κύκλο μαθημάτων του με μεγάλη επιτυχία

Η γευστική μας παλέτα είναι το σημείο όπου συγκεντρώνονται, συναντιούνται και αλληλεπιδρούν όλα τα αρώματα και οι γεύσεις που μας περιβάλλουν, με απώτερο σκοπό να πλημμυρίσουν τις αισθήσεις μας με ευχαρίστηση.

Όσα περισσότερα μαθαίνουμε γύρω από τα προϊόντα που δοκιμάζουμε, τόσο πιο ενδιαφέρουσα κάνουμε την εξερεύνηση άγνωστων γευστικών μονοπατιών που μας χαρίζουν όλο και μεγαλύτερες απολαύσεις.

Με αυτό ακριβώς το δελεαστικό αίσθημα έκλεισε ο πρώτος κύκλος των διά ζώσης μαθημάτων του «WSPC - BSA Level 1 Plus Barista, Coffee, Tea & Beverages, Understanding the Complexity», που αποτελεί το πρώτο επίπεδο της νέας εκπαιδευτικής ενότητας που έχει εντάξει στα προγράμματα του το WSPC - ο μεγαλύτερος φορέας εκπαίδευσης Κρασιών, Αποσταγμάτων και Οινοχοΐας της νοτιοανατολικής Ευρώπης, που πρόσφατα αποφάσισε να ανοίξει την ομπρέλα των εκπαιδευτικών του ενοτήτων, στοχεύοντας να αναβαθμίσει και τον καφέ, το τσάι και το κακάο στην Ελληνική αγορά.

Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας 19 ωρών στο πραγματικά υπερσύγχρονο Coffee-Cocoa-Tea Lab, που στοχεύει στην ετοιμότητα και την επιτυχία των επαγγελματιών, καθώς και στην υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση του πελάτη. Παρέχει τίτλους σπουδών με ιδιαίτερο κύρος και αξιοπιστία, πιστοποιημένους από το  Beverage Standards Association (BSA)  της Μεγάλης Βρετανίας.

Από τα μέσα Οκτωβρίου που θα ακολουθήσει και το BSALevel 2 PLUS, θα αποτελέσει μία ακόμα πρόκληση, η σε βάθος γνώση και κατάκτηση τόσο των επαγγελματικών δεξιοτήτων (hard skills), όσο και η καλλιέργεια κοινωνικών δεξιοτήτων (soft skills) της Βρετανικής κουλτούρας και εκμάθησης.

Όλα δείχνουν και οδηγούν στο συμπέρασμα πως ο καφές, το τσάι και το κακάο έχουν βρει πλέον το δικό τους σπίτι στην εκπαίδευση. Μια νέα εποχή «καβουρσίζεται» προσεκτικά στην Ελλάδα για να απογειώσεις την ευχαρίστηση των αισθήσεων, μέσα από την υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση ενός επαγγελματία του μέλλοντος.