Νέος Έλληνας MW & Νέοι Απόφοιτοι Diploma

Νέος Έλληνας Master of Wine & Νέοι Έλληνες Απόφοιτοι WSET Diploma

 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΑΣΗΣ: ΝΕΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ MASTER OF WINE

&

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΛΛΙΑΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΛΟΥΡΙΩΤΗΣ & ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΣ: ΟΙ ΝΕΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΟΥ WSET DIPLOMA

Το Wine & Spirit Professional Center (W.S.P.C.), βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως οι κοι. Γρηγόρης Κόντος, Χρήστος Κουλουριώτης και Σωτήρης Κόλλιας είναι οι νέοι απόφοιτοι του WSET Diploma στην Ελληνική αγορά για το 2015, ανεβάζοντας τον αριθμό των Ελλήνων Πτυχιούχων Diplomas στους είκοσι ένα.

Επιπλέον, όλη η ομάδα του ελληνικού παραρτήματος αισθανόμαστε περήφανοι για την απόκτηση του τίτλου Master of Wine από τον εισηγητή μας Γιάννη Καρακάση - απόφοιτο σπουδαστή του W.S.P.C.

Ο Πρόεδρος του W.S.P.C., κος Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW δήλωσε: «Ο κάθε εκπαιδευτικός οργανισμός υπάρχει, ή θα έπρεπε να υπάρχει, για έναν κυρίως λόγο - να δίνει τα σωστά εφόδια στους σπουδαστές του και να τους βοηθά να πετυχαίνουν τους στόχους τους. Έτσι, χαιρόμαστε πάρα πολύ που η "εσοδεία" του 2015 μας χάρισε τρεις απόφοιτους WSET Diploma, τους κκ. Σωτήρη Κόλλια, Χρήστο Κουλουριώτη & Γρηγόρη Κόντο αλλά και τον πρώην μαθητή μας και νυν εισηγητή μας κ. Ιωάννη Καρακάση MW που κατάφερε να στεφθεί Master of Wine. Τις πιο θερμές ευχές μας από όλους στο WSPC».

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΩΤΗΡΗ ΚΟΛΛΙΑ: Ο κ. Σωτήρης Κόλλιας γεννήθηκε στα Βίλια της Αττικής το 1940, όπου έζησε τα πρώτα του 18 χρόνια. Μετά εργάστηκε στην Αθήνα, απέκτησε το πτυχίο της ΑΣΟΕΕ στα οικονομικά και πρώτευσε σε εισαγωγικές εξετάσεις του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών. Είναι κάτοχος δυο μάστερ (Οικονομία, Οικονομετρία) της London School of Economics και δίδαξε στα πανεπιστήμια Middlesex και Surrey. To 1971-78 ήταν μόνιμο στέλεχος του Δ.Ν.Τ στην Washington DC. Εκεί απέκτησε και τρίτο μάστερ στα Θεωρητικά Μαθηματικά από το πανεπιστήμιο Georgetown. To 1979-82 ήταν σύμβουλος του διοικητού της Τράπεζας της Ελλάδας Ξ. Ζολώτα. Το 1983 προσελήφθη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως Προϊστάμενος του Τομέα Χρηματοπιστωτικής Ενοποίησης και Κίνησης Κεφαλαίων. Μετά από αίτημα της Ελληνικής Κυβέρνησης διατέθηκε δυο φορές (1986-88, 1994-96) στο Υπουργείο Οικονομίας ως σύμβουλος των Σημίτη/Ρουμελιώτη και Γεννηματά/Παπαντωνίου. Συνταξιοδοτήθηκε το 2005 από την Ε.Ε με τον τίτλο του Επίτιμου Διευθυντού και αμέσως προσελήφθη ως σύμβουλος της Κεντρικής Τράπεζας της Μάλτας και της Κύπρου. Κατέχει την Αγγλική, Γαλλική, Ισπανική, Ρωσική και Αλβανική γλώσσα. Είναι παντρεμένος με την Βιργινία Ιωάννου και έχουν μια κόρη. Ο κ. Κόλλιας ζει κυρίως στα Βίλια και ασχολείται με το αμπέλι, την κηπουρική, την ορεινή πεζοπορία και το διάβασμα.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΥΛΟΥΡΙΩΤΗ: Ο Χρήστος Ν. Κουλουριώτης γεννήθηκε στα Μέγαρα Αττικής το 1967, όπου και διαμένει μόνιμα. Το 1987 τέλειωσε τις σπουδές του σαν Προγραμματιστής H/Y και εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα σε διάφορες θέσεις στην ιεραρχία των τμημάτων Πληροφορικής έως το 2002, όπου αποχώρησε από την Διεύθυνση Μηχανογράφησης σε Ε.Π.Ε.Υ. για να ξεκινήσει την δική του επιχείρηση ως Information System Integrator αναλαμβάνοντας έργα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Με το κρασί ασχολείται από το 1991 διαβάζοντας και συλλέγοντας βιβλία για το κρασί, παρακολουθώστας σεμινάρια γευσιγνωσίας, καθώς και το σεμινάριο αμπελουργίας-οινολογίας στο Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών. Μεθοδικά ασχολήθηκε από το 2009 όπου ξεκίνησε να παρακολουθεί τα Επίπεδα Σπουδών του WSET, ολοκληρώνοντας τα με την απόκτηση του Diploma. Δοκιμάζει κρασιά συστηματικά, οργανώνει την προσωπική κάβα του και "πειραματίζεται" με το αμπέλι του. Επίσης, του αρέσει η μαγειρική, η μουσική και η φωτογραφία.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΟΝΤΟΥ: Ο Γρηγόρης Κόντος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981 και είναι απόφοιτος Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ), στέλεχος της εξαγωγικής εταιρείας τροφίμων Aegean Food Exports και ιδρυτής της Aegean Wine Selections με αποκλειστικό αντικείμενο την εξαγωγή ελληνικών κρασιών και αποσταγμάτων. Ασχολείται με τη γευσιγνωσία από το 2010 έχοντας φοιτήσει στην σχολή WSPC (κάτοχος WSET Diploma) και Le Monde (πτυχίο Sommelier). Διοργανώνει σεμινάρια γευσιγνωσίας οίνου, ενώ έχει σχεδιάσει και εκτελέσει προγράμματα ξενάγησης ξένων επαγγελματιών του κρασιού στις σημαντικότερες οινικές περιοχές της Ελλάδας, συνεργαζόμενος με τον φορέα New Wines of Greece. Έχει επισκεφτεί οινοποιεία σε Ελλάδα, Ιταλία, Αυστρία, Γερμανία, Γαλλία, ΗΠΑ (Καλιφόρνια) και Κύπρο. Την οινοτουριστική του δραστηριότητα καταγράφει στο προσωπικό του blog www.gregoryswinejournal.com, άρθρα από το οποίο αναδημοσιεύονται μόνιμα στο περιοδικό Wine Trails της Agrenta.

Το WSETDiploma αποτελεί την κορωνίδα του WSETLondon και θα αλλάξει για πάντα, πιστεύουμε, το γνωστικό υπόβαθρο και το μέλλον της Ελληνικής βιομηχανίας οίνου & αποσταγμάτων.

 ΤΕΛΟΣ


W.S.P.C. The Place to Study Wine

70, Amfitheas Ave

17564,  P.Faliro, Athens

T: +30-210-9882-544 & 540

F: +30-2109882-482

E-mail: education@wspc.gr

FACEBOOK: www.facebook.com/WSPC.Wine.Education

 

Αντωνία Κυριαζή ΜΑ                                                Konstantinos Lazarakis M.W.

General Manager                                                     President

W.S.P.CENTER                                                            W.S.P.CENTER