Οι πρώτοι Απόφοιτοι του WSET Diploma στην Ελλάδα

Οι πρώτοι πέντε Έλληνες σπουδαστές του W.S.P.C. - απόφοιτοι του WSET Diploma, με τη σειρά που εμφανίζονται στη φωτογραφία, είναι οι: Γιάννης Μακρής AIWS, Ανδρέας Ματθίδης AIWS, Μαριάννα Μακρύγιαννη AIWS, Βικτώρια Περιστάνογλου AIWS  & Γρηγόρης Μιχαήλος AIWS. Ακολουθούν τα Βιογραφικά τους:

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΗΣ AIWS: Ο κύριος Μακρής έχοντας πολυετή εμπειρία στο χώρο της εστίασης σε πολλές από τις σημαντικότερες εταιρίες του κλάδου, για  παράδειγμα Ξενοδοχείο ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΝ και Πλατής Α.Ε., αποτελεί παλαιό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Οινοχόων. Σήμερα δραστηριοποιείται στην εισαγωγή και διείσδυση του Αλσατικού και του Ιταλικού οίκου Cave Du Roi Dagobert & Lungarotti, αντίστοιχα, στην Ελλάδα.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΤΘΙΔΗΣ AIWS: Ο κ. Ανδρέας Ματθίδης είναι αριστούχος απόφοιτος της Ανωτέρας Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου (πρώην ΑΣΤΕΡ) και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ). Από το 2005 είναι εισηγητής μας στο WSPC και αποτελεί τον πρώτο εισηγητή μας που αποκτά τον τίτλο  σπουδών WSET Diploma. Aπό τον Ιούνιο του 2008 εργάζεται στην Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ ως Σύμβουλος Εκπαίδευσης & Ανάπτυξης Οίνων και Ποτών. Τα τελευταία πέντε χρόνια είναι ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων της οποίας υπήρξε και ιδρυτικό μέλος. Κατά την περίοδο 2005-2008 ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Παγκόσμιας Ένωσης των Οινοχόων. Από το 2008 είναι μέλος διοικητικού συμβουλίου της Chaine des Rotisseurs Ελλάδος.

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ AIWS: Η κυρία Μακρύγιαννη είναι Απόφοιτος του τμήματος Οινολογίας & Τεχνολογίας Ποτών του ΤΕΙ Αθηνών και κάτοχος του WSET Diploma. Έχει πολυετή εμπειρία στην Διοίκηση και τη Γενική Διεύθυνση Σημείων Λιανικής Πώλησης καθώς και στον τομέα των Αγορών. Αυτή την περίοδο εργάζεται στο Ελληνικό παράρτημα του WSET Αγγλίας, στο W.S.P.C, στη θέση του Examinations Officer & WSET Diploma Coordinator.

ΒΙΚΥ ΠΕΡΙΣΤΑΝΟΓΛΟΥ AIWS: Η κυρία Περιστάνογλου έχει μεταπτυχιακές σπουδές στη Διεθνή Οικονομία και το Management στο Πανεπιστήμιο Bocconi στο Μιλάνο. Αποφάσισε να ασχοληθεί επαγγελματικά και ακαδημαϊκά με το κρασί τα τελευταία χρόνια κατακτώντας και το WSET Diploma. Εργάζεται ως οικονομική σύμβουλος σε μεγάλες εταιρίες στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Αγγλία.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛΟΣ AIWS: Ο κύριος Μιχαήλος αποφοίτησε με Έπαινο από το WSET DIploma. Είναι τελειόφοιτος του τμήματος Χημικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και κάτοχος όχι μόνο του WSET Diploma αλλά και των περισσοτέρων Υποτροφιών του WSPC στην Ελλάδα. Έχοντας Αριστεύσει σε όλα τα Επίπεδα Σπουδών του WSET έχει κατακτήσει την Ανώτατη Υποτροφία της «Οικογένειας Αποστολάκη» που κάλυπτε όλα τα δίδακτρα του πρώτου έτος σπουδών του Diploma. Είναι ιδιοκτήτης και Sommelier του Εστιατορίου Paradiso και από τον Σεπτέμβρη του 2010 θα συμμετέχει στην ομάδα εισηγητών του W.S.P.C.