Το WSPC στην Ελλάδα
Το WSPC® είναι Πιστοποιημένος Εκπαιδευτικός Οργανισμός από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων και τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.), στα Αλκοολούχα Ποτά: Κρασιά - Αποστάγματα – Μπύρα & Οινοχοΐα καθώς και στα Μη-Αλκοολούχα Ποτά: Καφέ - Τσάι - Κακάο.
Σε συνεργασία με: το Wine & Spirit Education Trust (WSET®), το Court of Master Sommeliers (MS) και το Beverage Standards Association (BSA) που εδρεύουν στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς και το Wine Scholar Guild (WSG) με έδρα την Ουάσιγκτον, στην Αμερική, παρέχει τη δυνατότητα διεπαγγελματικών σπουδών με παγκόσμια ισχύ και αναγνώριση στους Τίτλους Σπουδών του, στις αγορές της Εστίασης, της Φιλοξενίας και του Τουρισμού καθώς και στις Generic αγορές Κρασιών – Αποσταγμάτων – Καφέ – Τσάι – Κακάο.
Η στρατηγική ανάπτυξης στη διεθνή αγορά των κορυφαίων αυτών εκπαιδευτικών φορέων υλοποιείται με την επιλογή εξειδικευμένου δικτύου συνεργασιών με πρότυπα ιδρύματα και πρόσωπα, που συνεισφέρουν στην περαιτέρω οικοδόμηση και υπεράσπιση της ηγετικής τους θέσης σε ολόκληρο τον κόσμο. Στην Ελλάδα, του WSET®, του CMS, του BSA, του WSG & του WSPC® ηγείται ο κ. Κωνσταντίνος Λαζαράκης Master of Wine (MW).
Χρόνια Εμπειρίας
Διεθνείς Πιστοποιήσεις
Τομείς Εξειδίκευσης
Εκπαιδευτικά Προγράμματα
“Κλείνουμε 20 χρόνια”
Από το Νοέμβριο του 2004 όταν και υποδεχτήκαμε τους πρώτους σπουδαστές μας προσφέροντας τα εκπαιδευτικά προγράμματα του WSET στην Ελλάδα.
Το όραμα της ομάδας του WSPC® ήταν από την αρχή διπλό. Από τη μια, θέλαμε να δημιουργήσουμε μια κλίμακα, ένα μηχανισμό για τους μαθητές μας, που να τους βοηθά να φτάνουν πιο κοντά στα όνειρα τους-τα οινικά τουλάχιστον. Από την άλλη, θέλαμε να βοηθήσουμε, πιο σωστά να πρωτοστατήσουμε, στην άνοδο του επιπέδου του κλάδου του κρασιού, του αποστάγματος και της οινοχοΐας στην Ελλάδα.
Σήμερα, ανοίγουμε τη βεντάλια μας και καλωσορίζουμε τις νέες εκπαιδευτικές ενότητες του καφέ, του τσαγιού και του κακάο στοχεύοντας να πρωτοστατήσουμε και στην αναβάθμιση αυτών των κλάδων στην αγορά της καφεστίασης.
Κωνσταντίνος Λαζαράκης Master of Wine (MW)
WSPC President
Head of WSPC Education
- Παγκόσμια Διάκριση
- Ιστορία – Φιλοσοφία
- WSPC Exemplary Awards
- Εταιρικοί Πελάτες Διεθνούς Αγοράς
- Εταιρικοί Πελάτες Ελληνικής Αγοράς
- WSPC Υπερήφανο Μέλος
- Sponsors & Affiliations
- Πολιτικές Αρχές
- Quality Control & Quality Assurance
Το 2009 το WSPC® βραβεύτηκε
Το WSPC® είναι ανάμεσα στα ελάχιστα παραρτήματα του WSET® παγκοσμίως, που έχει λάβει τη διάκριση “Wine Educator of the Year Award”. Η διάκριση απονέμεται κάθε χρόνο στο Guildhall του Λονδίνου, σε εκπαιδευτικά παραρτήματα τα οποία ξεχωρίζουν για τις επιδόσεις των μαθητών τους, αλλά και για το γεγονός ότι επιδεικνύουν αφοσίωση και καινοτομία στην εκπαίδευση. Το WSPC® ήδη από τον τέταρτο χρόνο λειτουργίας του, το WSPC® κατάφερε να αποσπάσει αυτό τον τιμητικό τίτλο, πιστοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο το κορυφαίο επιπεδο οινικής εκπαίδευσης που παρέχει. Από τότε διατηρεί σταθερά μία θέση ανάμεσα στα 10 με 12 καλύτερα παραρτήματα διεθνώς, διακρινόμενο ανάμεσα σε 74 χώρες.
Με τη ναυαρχίδα του WSET®, το Level 4 Diploma in Wines and Spirits, να έχει ήδη λανσαριστεί στα τέσσερα πρώτα χρόνια λειτουργίας του, το καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών Hestia Advanced Certificate που αφορά το Ελληνικό κρασί, την αποκλειστική του συνεργασία με το Court of Master Sommeliers, το Wine Scholar Guilt, το Beverage Standard Association, τις κάθετες γευσιγνωσίες που θεμελίωσε στην Ελληνική αγορά, τα International Masterclasses & Σεμινάρια που παρέχει, αλλά και την πρόσφατη θεμελίωση του WSPC OnLine School, το WSPC® αποτελεί από το 2004 και μέχρι σήμερα το πιο σημαντικό κεφάλαιο στη συνεχή εκπαίδευση των ανθρώπων της Ελληνικής αγοράς Οίνου, Αποσταγμάτων, Οινοχοΐας και Καφέ/ Τσάι/ Κακάο.
Δημιουργώντας Επαγγελματικά Πρότυπα & Στελέχη
Το Wine & Spirits Professional Center (WSPC®) ιδρύθηκε το 2004 με στόχο την απόκτηση άρτιας και πιστοποιημένης εκπαίδευσης στα κρασιά και τα αποστάγματα, σε στελέχη που εργάζονται στις αγορές του κρασιού, των αποσταγμάτων, του τουρισμού, της εστίασης και της κρουαζιέρας, ή που επιδιώκουν να δραστηριοποιηθούν σε αυτές. Το WSPC® επιδιώκει μέσα από τη γνωστική εξέλιξη της αγοράς των κρασιών και των αλκοολούχων ποτών τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων και των υπηρεσιών που παρέχονται από άτομα και επιχειρήσεις όλων των κλάδων προς τους καταναλωτές.
Ημερομηνίες ορόσημο στην εικοσαετή πορεία του WSPC®:
- 2009 – Πρώτες εξετάσεις του WSET® Diploma στην Ελλάδα.
- 2009 – The Riedel Trophy: Το WSPC® βραβεύεται ως το Καλύτερο Εκπαιδευτικό Παράρτημα στον κόσμο ανάμεσα από 42 χώρες.
- 2010 – Σχεδιάζει και παρέχει το HESTIA Advanced Certificate, ένα άρτια δομημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα Ελληνικά κρασιά με εγχειρίδιο 100 σελίδων.
- 2011 – Συνεργασία με το University of Nicosia στην Κύπρο.
- 2012 – Συνεργασία με τον αντιπρόσωπο του WSET® στην Κίνα (Asian Wine Service & Education Center – AWSEC) για τη διενέργεια Masterclasses για το ελληνικό κρασί.
- 2013 – Αντιπροσώπευση του Court of Master Sommeliers στην Ελλάδα.
- 2014 – Συνεργασία του WSPC® με τη ελληνική Βικιπαίδεια (Wikipedia).
- 2014 – WSPC – Διεθνές Κέντρο Οινικής Εκπαίδευσης
- 2018 – Μετεγκατάσταση σε νέο κτήριο
- 2020 – 22 Απόφοιτοι Diploma
- 2020 – WSPC Online School
- 2021 – WSPC Coffee-Cocoa-Tea Education
- 2021 – Beverage Standards Association
- 2022 – Wine Scholar Guild
- 2023 – Ιδρύει την Ελληνική Ακαδημία Οίνου (GWA – Greek Wine Academy) εκ μέρους της ΕΔΟΑΟ, και δημιουργεί δυο εκπαιδευτικά προγράμματα: το Foundation Certificate & το Advanced Certificate.
Απονομή Τιμητικού Τίτλου HON AIWS
Το WSPC® στην επίσημη αποφοίτηση των σπουδαστών του, απονείμει τον Τιμητικό Τίτλο WSET® Honor’s Diploma σε προσωπικότητες που με το όραμα τους και το ήθος τους συνέβαλαν στην εξέλιξη του ελληνικού κρασιού. Το έργο τους δίνει σωστό προσανατολισμό και ορίζοντα μέλλοντος στις νέες γενιές.
Σημαντικοί πελάτες από την διεθνή αγορά
- Armani Hotel – Dubai, Emirati Arabi Uniti
- Hakkasan Restaurant, Emirates Palace Hotel – Abu Dhabi, Emirati Arabi Uniti
- Grand Hotel Kempinski – Geneva
- The Taj Mahal Palace – Mumbai India
- London House Battersea/ Gordon Ramsay – London England
- Mugaritz Restaurant – San Sebastian Spain (2 Michelin stars)
- Ristorante Italia di Massimo Bottura – Istanbul Turkey (3 Michelin stars)
- Überfahrt (Ueberfahrt) Restaurant – Germany (3 Michelin stars)
- Burj Al Arab Hotel, Jumeirah Group – Emirati Arabi Uniti
- Pla Restaurant – Barcelona Spain
- Hotel Aton 5* & WineHall.Com – Russia
- Le Pan Hotel & Restaurant- Paris France
- Restaurant Flat Three – London England
- Winespotted Restaurant – Varsovia Poland
- Djuret/ The Burgundy Restaurant – Stockholm Sweden
- The Institute of Masters of Wine
- CAFA Formations – International Wine School in Bordeaux France
- EDEX Educational Excellence Corporation – University of Nicosia
Σημαντικοί πελάτες από την ελληνική αγορά
- Ίδρυμα Γ. & Α. Μαμιδάκη – Bluegr Hotels & Resorts
- Aquila Hotels & Resorts
- Όμιλος Starwood – Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία
- Όμιλος Starwood – Astir Palace Resort
- Regency Entertainment ΑΕ
- Hyatt Regency Hotels
- Ελληνικό Καζίνο Πάρνηθας ΑΕ
- Ξενοδοχείο Χίλτον Αθηνών
- Όμιλος Starwood – Ξενοδοχείο King George
- Ξενοδοχεία Χανδρή ΑΕ
- Όμιλος Δασκαλαντωνάκη – Grecotel
- Ξενοδοχείο Elounda Beach
- Τράπεζα HSBC
- The Margi Hotel
- Αλντεμάρ ΑΞΤΕ
- Β.Σ. Καρούλιας ΑΒΕΕΠ
- ΙΜΑ ΑΕ
- Bacardi Hellas
- Pernod Ricard Hellas
- Nestlé ΑΕ
- Diageo Hellas
- Makro cash & Carry ΑΕ
- ΑΒ Βασιλόπουλος ΑΕ
- Enterprise Greece – Οργανισμός Προώθησης Εξαγωγών (Ο.Π.Ε. ΑΕ)
- Ε.Δ.Ο.Α.Ο. – Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου & Οίνου
- Γένκα Εμπορική ΑΕ – Cellier
- Αίολος ΑΕ
- Vinalia ΑΕ
- Σιγανός ΑΕ
- Αφοί Χάλαρη ΑΕ
- Έκθεση Οίνων & Ποτών ΑΕ
- Σχολή Μωραΐτη ΑΕ
- Carrefour Μαρινόπουλος ΑΕ
- Οίνοι Βορείου Ελλάδος
- ΕΝ.Ο.Α.Π. – Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου
- Ε.Ο.Σ.Σ. – Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών Σάμου
- ΣΕΟ – Σύνδεσμος Ελληνικού Οίνου
- ΤΕΙ Καλαμάτας
- Κτήμα Γεροβασιλείου ΑΕ
- Κτήμα Αποστολάκη
- Οινοποιία Κυρ-Γιάννη
- Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη ΑΕ
- Συνεταιριστική Οινοποιία Ηπείρου – Ζοίνος ΑΕ
- Τσιλιλής ΑΕ – Κτήμα Θεόπετρα
- Κτήμα Πόρτο Καρράς ΑΕ
- Κτήμα Ρωξάνη Μάτσα
- Κτήμα Γκλίναβος ΑΕ
- Κτήμα Σιγάλα ΑΕ
- Κτήμα Κοκοτού ΑΕ
- Κτήμα Αβαντίς
- Ν. Λαζαρίδης ΟΒΓΕ ΑΕ
- Κατώγι – Στροφιλιά ΑΕ
- Κτήμα Βογιατζή
- Μπουτάρης Οινοποιητική ΑΕ
- Οινοποιία Μανουσάκη
- Οινοποιείο Λυραράκη – ΓΕΑ ΑΕ
- Σεμέλη ΑΕ
- Κτήμα Άλφα ΑΕ
- Κτήμα Σκούρα ΟΑΕ
- Κτήμα Μερκούρη ΑΕ
- Ευάγγελος Τσάνταλης ΑΕ
- Κτήμα Τσέλεπου
- Κτήμα Παλυβού
- Μυλωνάς Μικροοινοποιϊα
- Κτήμα Γκιούλη ΑΕ
- Αμπελώνες Αντωνόπουλου ΑΕ
- Οινοποιείο Σ. Κεχρής & ΣΙΑ
- Οινοποιείο Ντούγκος
- Οινοποιείο Παπαγιαννάκος
- Κτήμα Χατζημιχάλη ΑΕ
- Οινοποιϊα Λαφαζάνη ΟΑΕ
- Πύργος Πετρέζα
- Wine Bar “By The Glass”
- Wine Bar “Kiki de Grèce“
- Wine Bar “Oinoscent”
- Wine Bar “Heteroclito”
- Wine Bar “Cava Faidon”
- Espresso Bar “Apallou”
- Πραλίνες “Leonidas”
- Aleria Restaurant
- Εστιατόριο “Βασίλαινας”
- Όμιλος Vivartia – La Pasteria ΑΕ
- Όμιλος Vivartia – Goody’s ΑΕ
- Όμιλος Vivartia – Everest ΑΕ
- T.G.I. Friday’s Greece
- Botrini’s Restaurant (1 Michelin star)
- Βαρούλκο Restaurant (1 Michelin star)
- Εστιατόριο “La Scala”
- Εστιατόρια “Καστελόριζο”
- Εστιατόριο “Funky Gourmet” (2 Michelin stars)
ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ
ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ
Το WSPC ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΟ:
Η μαθησιακή εμπειρία στο WSPC
Η διατήρηση ενός ανοικτού καναλιού επικοινωνίας με τους σπουδαστές μας -από το στάδιο ενημέρωσης έως και απονομής ενός Τίτλου Σπουδών- παραμένει προτεραιότητά μας. Προς αυτή την κατεύθυνση, ζητάμε από όλους τους σπουδαστές μας να μας αξιολογήσουν στο τέλος κάθε τμήματος, αναγνωρίζοντας την αξία της γνώμης και της προσωπικής εμπειρίας τους. Θέλουμε να βάζουμε τον πήχη ψηλά προσδίδοντας προστιθέμενη αξία σε κάθε υπηρεσία μας, αλλά και διατηρώντας παράλληλα μια ουσιαστική ανθρωποκεντρική φιλοσοφία που προάγει την υπευθυνότητα στην πράξη.
Οι βασικές πολιτικές και αρχές μας ακολουθούν:
ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΑΣ
Το WSPC διασφαλίζει την ισότητα και την πολιτιστική πολυμορφία σε κάθε επίπεδο της λειτουργίας του. Ειδικότερα όσον αφορά τους σπουδαστές:
- Όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα που προσφέρονται στο WSPC είναι προσβάσιμα σε όλους τους σπουδαστές που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και πληρούν τα γνωσιακά κριτήρια που προβλέπονται ανά περίπτωση
- Παρέχεται σε όλους ανεξαιρέτως τους σπουδαστές ένα μαθησιακό πλαίσιο / περιβάλλον που διασφαλίζει την ισόνομη μεταχείριση και την προσφορά ισόνομων μαθησιακών ευκαιριών / εμπειρίας
- Όλες οι πληροφοφίες και πολιτικές του κάθε προγράμματος είναι διαθέσιμες στους σπουδαστές μέσα από την ιστοσελίδα αλλά και την ενημερωτική ανακοίνωση που αποστέλλεται στους ενδιαφερόμενους
- Ακολουθείται ένα πολύ αυστηρό πλαίσιο όσον αφορά την διαχείριση των προσωπικών δεδομένων των σπουδαστών (βλέπε Πολιτική Απορρήτου του WSPC ) , το οποίο ανανεώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα βάσει νομικών ή/και οργανωσιακών κανονισμών
- Διατηρείται ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας με τους σπουδαστές και ζητείται η αξιολόγηση του WSPC από τους σπουδαστές σε όλα τα τμήματα
Σπουδαστές που θεωρούν ότι υπέστησαν οποιαδήποτε μορφή διάκρισης από το WSPC μπορούν να προχωρήσουν άμεσα σε ενημέρωση του WSET.
ΕΙΔΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ
Η πολιτική αυτή είναι στη διάθεση των σπουδαστών που θεωρούν ότι η απόδοσή τους κατά τη διάρκεια των εξετάσεων μπορεί να επηρεάστηκε από μια σειρά ειδικών συνθηκών εκτός ελέγχου, διαχείρισης και πρόβλεψης από την πλευρά του σπουδαστή (π.χ. ασθένεια, τραυματισμός, άλλο ειδικό γεγονός). Σε αυτή την περίπτωση, ο σπουδαστής μπορεί να κάνει μια αίτηση στο τμήμα Admissions & Awards του WSPC προσκομίζοντας όλα τα απαραίτητα έγγραφα (πχ. βεβαίωση γιατρού δημόσιου νοσοκομείου για ασθένεια) κατά την ημέρα των εξετάσεων ή εντός 3 εργάσιμων από την ημέρα των εξετάσεων. Το WSPC οφείλει να ενημερώσει σχετικά το WSET εντός 7 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία παραλαβής ενός έγκυρου αιτήματος.
Η πολιτική των ειδικών συνθηκών διατηρεί απαρεγκλίτως την αρχή της ίσης μεταχείρισης όλων των σπουδαστών/εξεταζόμενων και δεν μεροληπτεί με οιονδήποτε τρόπο υπέρ του αιτούντα.
Σε περίπτωση που κατά τη διάρκεια των εξετάσεων λάβει χώρα γεγονός που διαταράσσει την ομαλή διεξαγωγή τους, ο Examination Officer οφείλει να συντάξει μια σχετική έκθεση περιγράφοντας αναλυτικά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγιναν οι εξετάσεις, και επισυνάπτοντας λίστα με τους σπουδαστές που ήταν παρόντες στη συγκεκριμένη εξέταση. Η έκθεση αυτή υποβάλλεται στο WSET εντός 7 εργάσιμων από την ημέρα των εξετάσεων.
Το WSPC οφείλει να κρατά αρχεία όλων των αιτημάτων που εντάσσονται στο πλαίσιο της Πολιτικής Ειδικών Συνθηκών.
ΕΥΛΟΓΕΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΣ
Η πολιτική αυτή αποσκοπεί στη διασφάλιση του πλαισίου μέσα στο οποίο θα λάβει χώρα η εξέταση για σπουδαστές με ειδικές ικανότητες / δυσκολίες, διατηρώντας απαρεγκλίτως την αρχή της ίσης μεταχείρισης όλων των σπουδαστών ανεξαιρέτως.
Τέτοιες προσαρμογές μπορεί να είναι η παροχή περισσότερου χρόνου εξέτασης, η μετατροπή του υλικού των εξετάσεων (π.χ. μεγαλύτερο μέγεθος γραμμάτων στο exam paper) ή/και της αίθουσας των εξετάσεων (π.χ. για σπουδαστές με αυτισμό), η παρουσία ατόμων ειδικών καθηκόντων που θα διευκολύνουν τη διαδικασία (π.χ. διερμηνέας νοηματικής γλώσσας). Όλες οι παραπάνω προσαρμογές έχουν ως στόχο τη διατήρηση του ίδιου πλαισίου εξετάσεων για όλους τους σπουδαστές με ακριβοδίκαιο τρόπο. Η χρήση της Πολιτικής Εύλογων Προσαρμογών δεν λαμβάνεται υπόψη με οιονδήποτε τρόπο κατά τη διάρκεια αξιολόγησης των γραπτών.
Εφόσον ένας σπουδαστής θέλει να κάνει αίτηση στο πλαίσιο της πολιτικής αυτής, οφείλει να το κάνει κατά τη διάρκεια της εγγραφής του. Το WSPC ενημερώνει το WSET σχετικά προκειμένου να εγκριθεί η διαδικασία που θα ακολουθηθεί κατά τη διάρκεια των εξετάσεων. Λάβετε υπόψη σας ότι η διαδικασία αυτή μπορεί σε μερικές περιπτώσεις να είναι ιδιαιτέρως χρονοβόρα. Το WSPC και το WSET διατηρούν το δικαίωμα να ζητήσουν γνώμη τρίτου φορέα (π.χ. ειδικός γιατρός). Αιτήσεις που αντιβαίνουν το ίδιο το αντικείμενο της εξέτασης δεν γίνονται αποδεκτές. Το WSPC οφείλει να κρατά αρχεία όλων των αιτημάτων που εντάσσονται στο πλαίσιο της Πολιτικής Εύλογων Προσαρμογών.
ΑΚΥΡΩΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
Η εγγραφή σε κάποιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του WSPC αφορά στο συγκεκριμένο ανά περίπτωση τμήμα. Σε περίπτωση που κάποιος σπουδαστής -για λόγους ανωτέρας βίας- επιθυμεί να μην παρακολουθήσει τα μαθήματα, πρέπει να γνωρίζει τη σχετική πολιτική ακυρώσεων του σχολείου μας. Αναλυτικά:
- Επιστροφή του συνολικού ποσού (100%) εφόσον η ακύρωση γνωστοποιηθεί 20 εργάσιμες ημέρες πριν την έναρξη των μαθημάτων
- Επιστροφή του 50% των καταβληθέντων διδάκτρων εφόσον η ακύρωση γνωστοποιηθεί έως και 15 εργάσιμες πριν την έναρξη των μαθημάτων
Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες η γνωστοποίηση γίνει μεταγενέστερα των παραπάνω προθεσμιών, τα δίδακτρα δεν επιστρέφονται.
Για την Πολιτική Ακυρώσεων όσον αφορά το WSET Diploma και το CMS. παρακαλείστε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο education@wspc.gr
ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ
Ως Approved Programme Provider του WSET, το WSPC δεσμεύεται στη διατήρηση των αρχών και στην υλοποίηση των βέλτιστων πρακτικών που συνάδουν με το κύρος και την αξιοπιστία και των δύο οργανισμών.
Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, το WSPC δεσμεύεται στη συνεχή ενημέρωση και (μετ)εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού του (στελεχών και εισηγητών) προκειμένου να διασφαλίζεται αδιαλλείπτως η εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του οργανισμού ακολουθώντας απαρεγκλίτως τις υψηλές προδιαγραφές ποιότητας και πολιτικές που προβλέπονται από το WSET και το WSPC, και παρέχοντας άρτιες υπηρεσίες προς όλους τους σπουδαστές ανεξαιρέτως, χωρίς οιαδήποτε τάση μεροληψίας ή/και διάκρισης.
Η διοίκηση του WSPC και κάθε μέλος του ανθρωπίνου δυναμικού του οργανισμού έχουν πλήρη γνώση σχετικά με τις διαδικασίες που προβλέπονται από το WSET στο πλαίσιο της “σύγκρουσης συμφερόντων” και δεσμεύονται στην τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών τόσο σε επίπεδο πρόληψης όσο και σε επίπεδο διαχείρισης ενός σχετικού περιστατικού εφόσον προκύψει.
Έχετε απορίες για τις πολιτικές και αρχές μας?
Επικοινωνήστε μαζί μας στο education@wspc.gr
Διασφάλιση ανώτατου επιπέδου ποιότητας παρεχόμενων υπηρεσιών
Η εφαρμογή και η εναρμόνιση με την Εθνική και Κοινοτική Νομοθεσία, η δημοσίευση αναλυτικών και κατανοητών οδηγών για κάθε πρόγραμμα σπουδών που προσφέρουμε (specifications) και οι συνεργασίες με υψηλού κύρους, παγκοσμίως αναγνωρισμένων εκπαιδευτικών οργανισμών (WSET, CMS, BSA, WSG) βρίσκονται στο πυρήνα της πολιτικής ποιότητας που ακολουθούμε.
Οι εισηγητές μας έχουν διακεκριμένη και μακρά επαγγελματική πορεία με υψηλό επίπεδο σπουδών και πιστοποιήσεων, η συνεχή τους βελτίωση επιτυγχάνεται μέσω προγραμμάτων επιμόρφωσης και μέσω των δελτίων αξιολόγησης που οι ίδιοι οι σπουδαστές μας συμπληρώνουν ανώνυμα στο τέλος του κάθε εκπαιδευτικού προγράμματος.
Οι Άνθρωποι του WSPC
Κωνσταντίνος Λαζαράκης Master of Wine (MW)
Πρόεδρος - Head of WSPC Education - Principal of WSPC Wine School
Ιωάννης Τρύπκος
CEO
Αντωνία Κυριαζή MA
Γενική Διευθύντρια
Χρυσαφίνα Σιδέρη
Operations Director
Δημήτρης Σταθόπουλος
Wine Buyer Director & BPR Operations Management
Δρόσος Δρόσος
Marketing & Communications Director
Πάνος Τζίμας MSc, DipWSET
WSPC Quality Assurance Coordinator
Κατερίνα Νικολού
Corporate Affairs & Communications Director
Έλενα Ξάνθη
Examinations Officer & International Studies Coordinator
Μανουέλα Σκουλά
Student Affairs & Admissions Consultant
Ορίνα Σενιούτοβιτς
Maintenance Coordinator
Η Άποψη των Σπουδαστών του WSPC
Συχνές Ερωτήσεις
Τι εκπαίδευση παρέχει το WSPC;
Σε παγκόσμια εκπαιδευτικά standards το μοντέλο εκμάθησης που εφαρμόζεται από το WSPC είναι το Horizontal Learning across all Levels of Wine & Spirits Market. Horizontal Learning/ Οριζόντια Εκμάθηση σημαίνει ότι δεν παρέχεται στους σπουδαστές μας γνώση με την έννοια της απόκτησης συγκεκριμένης ειδικότητας ή/και πτυχίου Οινολόγου -Οινοχόου -Αμπελουργού κτλ. Οι σπουδαστές μας αποκτούν μια ευρεία σε πλάτος και όγκο εξειδικευμένη γνώση πάνω σε όλα τα γνωστικά αντικείμενα των κλάδων: αμπελουργία, οινολογία, οινοποίηση, αποσταγματοποιία, γευσιγνωσία, marketing, νομικό πλαίσιο και άλλα, τα οποία τους είναι πολύτιμα για να ανταποκριθούν με επιτυχία στην εργασία τους.
Το WSPC παρέχει non-job specific education που προσομοιάζει με τις μεθόδους και τις τεχνικές εκμάθησης που χρησιμοποιούνται στην Ακαδημαϊκή αγορά για την απόκτηση του τίτλου σπουδών ΜΒΑ. Απευθύνεται σε όλες τις ειδικότητες της αγοράς -Αμπελουργούς, Οινοπαραγωγούς, Οινολόγους, Οινοχόους, Bartenders, Baristi, Χονδρέμπορους, Λιανέμπορους, Στελέχη Επιχειρήσεων των κλάδων έως και Ιδιώτες/ “Οινόφιλους”. Οι σπουδαστές του WSPC, στα υψηλά Επίπεδα Σπουδών –Επίπεδα 3 & Diploma/ Επίπεδο 4, αποκτούν την εμπορική κριτική ικανότητα ανάλυσης και αξιολόγησης της σχέσης ποιότητας-τιμής και την ικανότητα διερεύνησης και κατανόησης της αγοράς και των δομών της. Η ικανότητα αυτή είναι η σημαντικότερη σε όλα τα ανώτερης και ανώτατης διοίκησης επαγγέλματα: Import Manager, Export Manager, Group Product Manager, Brand Manager, Sales Manager, F&B Manager, Οινοπαραγωγού και Chief Sommelier.
Θα μπορούσαμε τέλος να τονίσουμε πως η αξιολόγηση της σχέσης ποιότητας-τιμής αποτελεί κριτήριο ρουτίνας στην καθημερινότητα και των καταναλωτών. Οι καταναλωτές με τις συμπεριφορές τους αποφασίζουν καθημερινά για τις τύχες των προϊόντων στην αγορά. Για εμάς, αποτελεί τιμή το γεγονός πως όλο και περισσότεροι καταναλωτές αποφασίζουν να αποκτήσουν τις ίδιες ακριβώς γνώσεις με τους επαγγελματίες και να καθίσουν στα ίδια θρανία, δίνοντας ακριβώς τις ίδιες εξετάσεις.
Η Γνώση άλλωστε Ενισχύει την Αντίληψη των Αισθήσεων!
Σε ποιους απευθύνονται τα προγράμματα σπουδών του WSPC;
Το πρόγραμμα σπουδών του WSPC – πλήρως εναρμονισμένο με το πρόγραμμα σπουδών του Wine & Spirit Education Trust, του Court of Master Sommeliers, του Beverage Standards Association Αγγλίας και του Wine Scholar Guilt Αμερικής – απευθύνεται σε:
- εργαζόμενους όλων των παραγωγικών σταδίων όλων των αγορών
- στελέχη επιχειρήσεων που επιθυμούν να ενημερώνονται διαρκώς γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο τους
- στελέχη επιχειρήσεων που επιζητούν την απόκτηση άρτιας και παγκοσμίου κύρους κατάρτισης που θα τους παρέχει μοναδικές δυνατότητες ανέλιξης στην εργασία και την καριέρα τους
- εταιρίες που επιζητούν να αναβαθμίσουν τη στελέχωση των τμημάτων τους, όπως επίσης να αναβαθμίσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους
- απόφοιτους ή/και τελειόφοιτους της Σχολής Τεχνολογίας Τροφίμων & Διατροφής – Τμήμα Οινολογίας & Τεχνολογίας Ποτών, που, δεν επιθυμούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για να συνεχίσουν την μετεκπάιδευσή τους αλλά να αποκτήσουν την ίδια γνώση και τους ίδιους τίτλους σπουδών μένοντας στην Ελλάδα και έχοντας την δυνατότητα να εργάζονται παράλληλα με τις σπουδές τους
- σε νέους άνω των 18 ετών που επιθυμούν να επιλέξουν τον χώρο των κρασιών, των αποσταγμάτων, του καφέ και των Beverages ως τον επαγγελματικό τους ορίζοντα
- καταναλωτές που επιθυμούν να γνωρίζουν καλύτερα το κρασί και να διεισδύσουν στην πολυπλοκότητά του.
Σε ποια γλώσσα διδάσκονται τα μαθήματα στην Ελλάδα;
Στα πρώτα τρία επίπεδα σπουδών του κρασιού, των αποσταγμάτων και του καφέ/ τσάι/ κακάο (Levels 1 – 3), οι σπουδαστές διδάσκονται στην ελληνική γλώσσα.
Σε ανώτερα Επίπεδα Σπουδών, όπως αυτά του Wine Scholar Guilt οι σπουδαστές διδάσκονται στα Ελληνικά, αλλά οι εξετάσεις τους είναι στα Αγγλικά με ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής (multiple choice questions).
Η δυνατότητα να εξεταστούν στα Αγγλικά οι σπουδαστές υπάρχει σε όλα τα προηγούμενα επίπεδα σπουδών (Επίπεδα 1 έως 3). Συστήνεται άλλωστε από το WSPC να εξετάζονται στα Αγγλικά ήδη από το Επίπεδο 1, πρώτον, γιατί η Ελληνική αγορά είναι απόλυτα συνυφασμένη με τον τουρισμό. Δεύτερον γιατί η καριέρα ενός επαγγελματία μπορεί να οδηγήσει στον εξαγωγικό κλάδο και τρίτον προκειμένου οι σπουδαστές να εξοικειώνουν τους εαυτούς τους με την Αγγλική γλώσσα, ήδη από τα πρώτα στάδια εκμάθησης και εξέτασης μιας και το WSET Diploma – που είναι η κορωνίδα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων – διδάσκεται μόνο στα αγγλικά.
Μπορώ να συνεχίσω τις σπουδές μου εκτός Ελλάδας ή/και το αντίστροφο;
Είναι εφικτό, αν ένας σπουδαστής αποφασίσει να αλλάξει έδρα διαμονής, να συνεχίσει σε οποιοδήποτε άλλο εξουσιοδοτημένο παράρτημα του WSET εκτός Ελλάδας. Σε αυτήν την περίπτωση, “μεταφέρουμε” τα στοιχεία φοίτησης του σπουδαστή (στοιχεία όπως: student code number, passing grade etc.) στον αντίστοιχο Approve Program Provider (APP) του εξωτερικού. Σημειώνουμε πως το σημαντικότερο για τον σπουδαστή είναι να μιλάει τη μητρική γλώσσα της χώρας στην οποία ανήκει το παράρτημα.
Φυσικά, είναι εφικτό και το αντίστροφο. Κάποιος σπουδαστής που θα επαναπατριστεί να μπορεί να συνεχίσει τις σπουδές του μετά από το προηγούμενο Επίπεδο Σπουδών από το οποίο έχει αποφοιτήσει επιτυχώς σε κάποια άλλη χώρα, στο επόμενο. Παρομοίως μπορεί να συμβεί και σε έναν international σπουδαστή να μπορεί να εγγραφεί στην Ελλάδα.
Είναι αναγνωρισμένα τα διπλώματα του WSET, του CMS, του WSG και του BSA;
Τα διπλώματα του WSET και του BSA είναι αναγνωρισμένα από το αγγλικό κράτος, όπως και αυτά του WSG από το Αμερικανικό κράτος. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι όλα τα Διπλώματα και όλοι οι affiliated με το WSPC οργανισμοί είναι αναγνωρισμένοι από την παγκόσμια αλλά και από ολόκληρη την ελληνική αγορά.
Στη διεπαγγελματική εκπαίδευση είναι απολύτως σημαντικό να ταυτίζεσαι με την πραγματική αγορά – οι εισηγητές να είναι οι επαγγελματίες του σήμερα και οι απόφοιτοί μας να είναι οι επαγγελματίες του αύριο.
Ήδη από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του WSPC, έχουν τιμήσει τα θρανία μας φωτεινά ονόματα και προσωπικότητες της αγοράς. Όλες οι εταιρίες των κλάδων του κρασιού και των αποσταγμάτων επιλέγουν να καταρτίζουν τα στελέχη τους στο WSPC. Τα Επίπεδα Σπουδών του WSPC αποτελούν κριτήριο αξιολόγησης των Βιογραφικών Σημειωμάτων από τα αντίστοιχα τμήματα ή/και προϊστάμενους των εταιριών των κλάδων και της ευρύτερης αγοράς φιλοξενίας και τουρισμού.
Τι περιλαμβάνουν τα μαθήματα;
Κάθε Επίπεδο Σπουδών χωρίζεται σε 2,5ωρα μαθήματα και το κάθε μάθημα χωρίζεται σε δύο μέρη: το θεωρητικό και το πρακτικό-γευσιγνωστικό μέρος. Για την διδασκαλία του θεωρητικού μέρους των μαθημάτων, παρέχονται στους σπουδαστές τα Ελληνικά βιβλία του WSET καθώς και οι οδηγοί σπουδών από το WSPC. Παρέχεται επίσης η δυνατότητα στους σπουδαστές να προμηθευτούν και τα πρωτότυπα Αγγλικά βιβλία.
Όσον αφορά το BSA το WSPC παρέχει στους σπουδαστές, δικά του Ελληνικά συγγράμματα, πλήρως εναρμονισμένα με τις απαιτήσεις του αγγλικού οργανισμού.
Το WSG έχει Αγγλικά βιβλία και ένα πλήθος διαδραστικών εκπαιδευτικών τεχνικών στο διαδίκτυο που οδηγούν τον σπουδαστή στην αφομοίωση της ύλης και των απαιτήσεων καθώς και στην επιτυχία των εξετάσεων. Επιπλέον, το βιβλίο του προγράμματος της κάθε χώρας, τους παρέχεται και ως e-Book μέσα από την εγγραφή τους.
Το πρακτικό ή/ και γευσιγνωστικό μέρος των μαθημάτων, όλων των οργανισμών, καλύπτεται από υπερπολλαπλάσιο αριθμό κρασιών και ετικετών, ή/ και από υπερπολλαπλάσιες ώρες διδασκαλιας και πρακτικής εξάσκησης σε όλες τις εκπαιδευτικές μας ενότητες σε σύγκριση όχι απλά με την ελληνική αγορά αλλά και με την παγκόσμια. Όλα τα δείγματα των μαθημάτων ή/ και η πρακτική εξάσκηση είναι πλήρως εναρμονισμένα και στοιχισμένα με το syllabus που μας καθορίζουν οι οργανισμοί, για κάθε Επίπεδο Σπουδών.
Η φοίτηση και η επιτυχής αποφοίτηση κάθε Επιπέδου Σπουδών ολοκληρώνεται με τις εξετάσεις στις οποίες υποχρεούται να συμμετέχει ο κά8ε σπουδαστής, ώστε να θεωρηθεί απόφοιτος του κάθε Επιπέδου, και να συνεχίσει τη φοίτησή του στο επόμενο Επίπεδο Σπουδών.
Όπως η Δομή/Syllabus των εκπαιδευτικών προγραμμάτων καθορίζεται από την Αγγλία και την Αμερική έτσι και οι εξετάσεις ελέγχονται πλήρως από τους affiliated μητρικούς μας οργανισμούς. Περίπου 7 μέρες πριν οι σπουδαστές δώσουν εξετάσεις ο Examinations Officer της κάθε χώρας παραλαμβάνει τα διαγωνίσματα απευθείας από την Αγγλία ή την Αμερική και την επόμενη εργάσιμη μέρα μετά τις εξετάσεις τα αποστέλλει πίσω στις χώρες για την βαθμολογία τους.
Τέλος, οι εταιρίες που καλύπτουν τα δίδακτρα των υποψηφίων που παρακολουθούν τα Εκπαιδευτικά μας Προγράμματα ενημερώνονται για τα αποτελέσματα των υφιστάμενων συνεργατών τους.
Ποια προσόντα απαιτούνται κατά την εγγραφή;
Δεν απαιτούνται συγκεκριμένα προσόντα για την εγγραφή ενός υποψήφιου σπουδαστή, παρά μόνο να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του και να είναι επιτυχόντας του προηγούμενου προαπαιτούμενου Επιπέδου σπουδών.
Μέχρι ποιο Επίπεδο Σπουδών μπορεί ή πρέπει να φτάσει κανείς;
Επαγγελματίες των κλάδων: Κρίνεται αναγκαία η φοίτηση των επαγγελματιών των κλάδων του οίνου και των αποσταγμάτων τουλάχιστον μέχρι τα 3ο Επίπεδα Σπουδών, όπου αποκτούν ένα υψηλό γνωστικό επίπεδο της Ελληνικής και της παγκόσμιας αγοράς. Οι επαγγελματίες που επιθυμούν την απόκτηση μοναδικών δεξιοτήτων στοχεύοντας στην προσωπική και επαγγελματική τους ανέλιξη, κατέχοντας την ικανότητα να καταθέτουν τη γνώση σε μορφή ανταγωνιστικά κατάλληλη για την εγχώρια και παγκόσμια βιομηχανία οίνου, αποσταγμάτων, οινοχοΐας και μη-αλκοολούχων ποτών σίγουρα θα πρέπει να αποκτήσουν τον ηγετικό τίτλο σπουδών WSET Diploma.
Ιδιώτες/ οινόφιλοι: Οι ιδιώτες –χομπίστες-απλοί καταναλωτές μπορούν τουλάχιστον να φοιτήσουν μέχρι και το 2ο Επίπεδο Σπουδών του WSPC. Ολοκληρώνοντάς το, έχουν καλύψει τις βασικές γνώσεις για τις ποικιλίες κρασιών της παγκόσμιας οινογραφίας καθώς και τις βασικές γνώσεις για τον συνδυασμό κρασιού & φαγητού. Επομένως, έχουν αποκτήσει την επάρκεια των γνώσεων που είναι απαραίτητη τόσο στις κοινωνικές τους εκδηλώσεις (εστιατόριο) όσο και στην καθημερινότητά τους (σπίτι). Νιώθουν πλέον ικανοί να επιλέξουν μόνοι τους τις «ετικέτες» από τις λίστες εστιατορίων και μπορούν άνετα να περιηγηθούν μόνοι τους σε κάποια κάβα αναζητώντας το κρασί που θα συνοδεύσει το φαγητό τους στο σπίτι.
Αξίζει σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε πως, όλοι οι ιδιώτες έχουν παρακολουθήσει τα 3α Επίπεδα Σπουδών και σχεδόν πάντα αποφοιτούν επιτυχώς από αυτά. Μεγάλο ποσοστό εξ’ αυτών δε παρακολουθούν και επιτυγχάνουν στο WSET Diploma παρόλο που, παγκοσμίως έχει την εικόνα ενός από τα δυσκολότερα Διπλώματα του κόσμου.
Αξιέπαινο, επίσης, είναι το γεγονός πως οι ιδιώτες στις εξετάσεις συνήθως σκοράρουν υψηλότερα από τους επαγγελματίες. Το τελευταίο αποτελεί απόδειξη της ανάγκης τους – συναισθηματικής & πραγματικής – να γνωρίσουν όσα περισσότερα μπορούν για το κρασί και τα αποστάγματα και να ικανοποιήσουν τη διαρκή τους αναζήτηση σε αυτά.
Κάθε πότε ξεκινούν τα μαθήματα σε Αθήνα και σε άλλες πόλεις;
Πατήστε εδώ για να δείτε το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών
Ποια είναι η διάρκεια των κύκλων σπουδών σε Αθήνα και σε άλλες πόλεις;
ΑΘΗΝΑ
Όλα τα Επίπεδα Σπουδών που διεξάγονται στην Αθήνα πραγματοποιούνται είτε Δια Ζώσης – είτε OnLine, είτε Hybrid με τις παρακάτω συχνότητες:
- Είτε μία φορά την εβδομάδα (πρωί ή απόγευμα). Αυτά τα ονομάζουμε «Συμβατικά».
- Είτε μπορεί να διεξάγονται σε συνεχόμενες μέρες με διάρκεια μαθημάτων 2,5 ώρες. Αυτά τα ονομάζουμε «Μεικτής Έντασης».
- Είτε σε συνεχόμενες μέρες με διάρκεια μαθήματος: 5 ώρες. Αυτά τα ονομάζουμε «Εντατικά».
Επίσης, μπορεί ένας σπουδαστής των COMBO Studies να επιλέξει κάποια από τα Επίπεδα Σπουδών, να τα ολοκληρώσει Δια Ζώσης και κάποια άλλα να τα ολοκληρώσει OnLine. Αυτή τη μορφή «Μεικτής Παρακολούθησης» την ονομάζουμε “Hybrid”.
Το WSET Επίπεδο 1 διαρκεί 13 ώρες (συμπεριλαμβανομένων των εξετάσεων)
Το WSET Επίπεδο 2 διαρκεί 27 ώρες (συμπεριλαμβανομένων των εξετάσεων)
Το WSET Επίπεδο 3 διαρκεί 43 ώρες (συμπεριλαμβανομένων των εξετάσεων)
Το HESTIA Advanced Certificate/3ο Επίπεδο (Ελληνικός Αμπελώνας) διαρκεί 37,5 ώρες (συμπεριλαμβανομένων των εξετάσεων).
Το Επίπεδο 4/ WSET Diploma διαρκεί 163 ώρες (συμπεριλαμβανομένων των εξετάσεων) που «απλώνονται» σε 14 μήνες και διεξάγονται σε τέσσερα BLOCKS of Consecutive Days: μία εβδομάδα περίπου κάθε Μάρτιο, Ιούνιο, Οκτώβριο και ξανά τον επόμενο Μάρτιο.
Το WSET Επίπεδο 1 των Αποσταγμάτων διαρκεί 7 ώρες (συμπεριλαμβανομένων των εξετάσεων) και η Δια Ζώσης διδασκαλία του διεξάγεται μέσα σε μία μέρα.
Το WSET Επίπεδο 2 των Αποσταγμάτων διαρκεί 26 ώρες (συμπεριλαμβανομένων των εξετάσεων).
Το Modern Sommelier Study Program διαρκεί 26 ώρες (συμπεριλαμβανομένων των εξετάσεων).
Το Spanish Wine Scholar διαρκεί 19 ώρες (συμπεριλαμβανομένων των εξετάσεων).
Το Italian Wine Scholar/ Unit 1 διαρκεί 17 ώρες (συμπεριλαμβανομένων των εξετάσεων).
Το Italian Wine Scholar/ Unit 2 διαρκεί 17 ώρες (συμπεριλαμβανομένων των εξετάσεων).
Το French Wine Scholar διαρκεί 27 ώρες (συμπεριλαμβανομένων των εξετάσεων).
ΑΛΛΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ
Όλα τα Επίπεδα Σπουδών που διεξάγονται σε άλλες ελληνικές πόλεις – εκτός Αθηνών, πραγματοποιούνται πάντα σε εντατική μορφή. Συνήθως, για τη δημιουργία ενός τμήματος προκρίνεται ωράριο διδασκαλίας 14:00 – 19:00 ή 10:00 – 15:00 ώστε να συμβιβάζουν με τα ωράρια εργασίας των επαγγελματιών από τους χώρους εστίασης και των επαγγελματιών από τους λοιπούς χώρους.
Το εντατικό WSET Επίπεδο 1 ολοκληρώνεται μέσα σε 2 συνεχόμενες ημέρες. Για τις εξετάσεις του απαιτείται τουλάχιστον ένα διάλλειμα μίας εβδομάδας προκειμένου οι σπουδαστές να διαβάσουν. Επομένως, οι εξετάσεις ορίζονται περίπου μία με δύο εβδομάδες μετά τη διδασκαλία και διαρκούν γύρω στις τρεις ώρες.
Το εντατικό WSET Επίπεδο 1 των Αποσταγμάτων ολοκληρώνεται μέσα σε μία (1) μέρα. Ολοήμερο πρόγραμμα.
Το εντατικό WSET Επίπεδο 2 των Κρασιών και των Αποσταγμάτων ολοκληρώνονται μέσα σε 5 ημέρες. Για την διευκόλυνση των κλάδων, η διδασκαλία των 5 ημερών χωρίζεται σε δύο εβδομάδες. Την πρώτη εβδομάδα, οι σπουδαστές διδάσκονται μέρος της ύλης μέσα σε 2 πεντάωρα (2 μέρες x 5 ώρες διδασκαλίας την κάθε μέρα) και τη δεύτερη εβδομάδα, οι σπουδαστές διδάσκονται μέρος της ύλης μέσα σε 3 πεντάωρα (3 μέρες x 5 ώρες διδασκαλίας την κάθε μέρα) ή αντίστροφα.
Τόσο το εντατικό WSET Επίπεδο 3, όσο και το εντατικό HESTIA Advanced Certificate ολοκληρώνονται μέσα σε 9 ημέρες (+ εξετάσεις). Το ημερολογιακό μοντέλο διδασκαλίας εξαρτάται κάθε φορά από την πόλη που βρίσκεται το τμήμα, δηλαδή από τη γεωγραφική της θέση και την πρόσβασή της σε αυτή.
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα για τον Καφέ/ Τσάι/ Κακάο και τα Smoothies διεξάγονται στο WSPC Coffee-Cocoa-Tea Lab, στην έδρα του οργανισμού, στην Αθήνα, σε ένα υπερσύγχρονο και ιδιοφυές εργαστήριο 50 τετραγωνικών μέτρων – εγκεκριμένο από το BSA, για την πρακτική εξάσκηση των επαγγελματιών αλλά και για τους λάτρεις των ροφημάτων.