Follow WSPC
Top

WSPC Sommelier Academy

  /  WSPC Sommelier Academy

Πώς να αρχίσω τις σπουδές μου στην Οινοχοΐα

Οι εγγραφές για το Πρώτο Στάδιο Σπουδών ξεκινούν αρχές Οκτωβρίου και αρχές Ιανουαρίου κάθε έτους.

Οι σπουδαστές του WSPC από παλαιότερα έτη, οι οποίοι θα χρειαστούν εξατομικευμένο πρόγραμμα σπουδών στο WSPC Sommelier Academy, παρακαλούνται να καλέσουν τη Σπουδαστική Συμβουλευτική Γραμμή του WSPC, στα τηλέφωνα: 210 9882540 & 544 ή να απευθυνθούν στο WSPC Sommelier Academy μέσω email: education@wspc.gr

Σύμβουλος Σπουδών: κυρία Μ. Σκουλά.

WSPC Sommelier Academy

Στο WSPC Sommelier Academy, οι σπουδές πραγματοποιούνται σε τέσσερα (4) Στάδια. Με την επιτυχία του υποψηφίου στις εξετάσεις κάθε Σταδίου, δίδεται και η αντίστοιχη Καρφίτσα. Κάθε Στάδιο Σπουδών συνοδεύεται από συγκεκριμένα learning outcomes.

Οι σπουδές στο WSPC Sommelier Academy είναι Job Specific Education και συσχετίζονται ευθέως με την αγορά Hotel – Restaurant – Cafe (HO.RE.CA.)

Τα Οφέλη των Σπουδών στην Ακαδημία:

Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας – Απόφοιτοι Διεθνών Ιδρυμάτων | 2ετές συμβόλαιο συνεργασίας με το WSPC για τους δύο (2) καλύτερους απόφοιτους της Ακαδημίας με την υψηλότερη επίδοση | Άμεση απορρόφηση στις καλύτερες εταιρείες των κλάδων | Συνεχές mentoring | Συσχέτιση των αναγκών των επιχειρήσεων με κάθε Στάδιο σπουδών (Ταύτιση κάθε σταδίου με συγκεκριμένο επαγγελματικό περίγραμμα) | Το πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών στον τομέα της Οινοχοΐας στην Ευρώπη | Πρόγραμμα υποτροφιών (1ο & 2ο Στάδιο) |  Ενισχυτικό χρηματικό βοήθημα (3ο & 4ο Στάδιο) | Δυνατότητα μεμονωμένης εγγραφής σε όσους υπολείπονται μαθήματα για να ολοκληρώσουν κάποιο στάδιο | Οι επίδοξοι Executive Sommeliers με την αποφοίτησή τους, θα ανήκουν, πλέον, σε ένα δίκτυο Διεθνώς Αναγνωρισμένων Επαγγελματιών και στην elite της Παγκόσμιας Οινοχοΐας

Stage 1

Sommelier

Στο Stage 1 του WSPC Sommelier Academy πρέπει να ολοκληρώσετε με επιτυχία επτά (7) εκπαιδευτικά προγράμματα, συμπληρώνοντας 950 Μονάδες Φοίτησης (Μ.Φ.).

Κάποια από τα προγράμματα “Υποχρεωτικής Φοίτησης” ολοκληρώνονται από τους υποψηφίους χωρίς εξετάσεις.

Σε όσους από εσάς υπολείπονται ένα ή δυο μαθήματα από τον πίνακα, μπορείτε να τα συμπληρώσετε με μεμονωμένη εγγραφή και με την επιτυχία σας στις εξετάσεις, να ζητήσετε την Kαρφίτσα του Stage 1.

WSPC The Place to Study Wine Spirits Coffee Beverages

Sommelier Stage 1 – Πρώτο Στάδιο Σπουδών

Εκπαιδευτικά Προγράμματα  Ώρες Φοίτηση Μονάδες Φοίτησης
WSET L1 Award in Wines PLUS 10 ώρες Υποχρεωτική Φοίτηση 120 Μονάδες
WSET L1 Award in Spirits 7 ώρες Υποχρεωτική Φοίτηση 110 Mονάδες
WSET L1 Award in SAKE 8 ώρες Μάθημα Επιλογής 110 Mονάδες
BSA Foundation Course 7 ώρες Μάθημα Επιλογής 110 Mονάδες
WSET L2 Award in Wines – Gastro Premium
(Immersive Food & Wine Matching)
31 ώρες Υποχρεωτική Φοίτηση 300 Mονάδες
Επαγγελματική Εκπαίδευση Νερού 2 ώρες – χωρίς εξετάσεις Υποχρεωτική Φοίτηση 70 Mονάδες
Modern Somm Techniques (Part 1) 10 ώρες Υποχρεωτική Φοίτηση 240 Mονάδες
Σύνολο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων   6  
Σύνολο Εκπαιδευτικών Ωρών 67 έως 68
 
Σύνολο Εκπαιδευτικών Μονάδων     950 

Η επιτυχία στις εξετάσεις είναι απαραίτητη προϋπόθεση απονομής του πρώτου τίτλου σπουδών.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες και να εγγραφείτε εδώ.

Stage 2

Sommelier

Στο Stage 2 του WSPC Sommelier Academy πρέπει να ολοκληρώσετε με επιτυχία τέσσερα (4) εκπαιδευτικά προγράμματα, συμπληρώνοντας 1.110 Μονάδες Φοίτησης (Μ.Φ.).

Στο πρώτο εξάμηνο ολοκληρώνεται η διδασκαλία των προγραμμάτων, και στο επόμενο εξάμηνο ολοκληρώνονται οι εξετάσεις.

Σε όσους από εσάς υπολείπονται ένα ή δυο μαθήματα από τον πίνακα, μπορείτε να τα συμπληρώσετε με μεμονωμένη εγγραφή και με την επιτυχία σας στις εξετάσεις, να ζητήσετε την Kαρφίτσα του Stage 2.

WSPC The Place to Study Wine Spirits Coffee Beverages

Sommelier Stage 2 – Δεύτερο Στάδιο Σπουδών

Εκπαιδευτικά Προγράμματα  Ώρες Φοίτηση Μονάδες Φοίτησης
WSET L3 Award in Wines 43 ώρες Υποχρεωτική Φοίτηση 450 Μονάδες
WSET L2 Award in Spirits 23,5 ώρες Υποχρεωτική Φοίτηση 250 μονάδες
BSA Foundation Course 7 ώρες Μάθημα Επιλογής 110 μονάδες
WSET L1 Award in SAKE  8 ώρες Μάθημα Επιλογής 110 μονάδες
Modern Somm Techniques (Part 2) 16 ώρες Υποχρεωτική Φοίτηση 300 μονάδες
WSET L1 Award in Beer (tbc) 8 ώρες Μάθημα Επιλογής 110 μονάδες
Σύνολο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων   4  
Σύνολο Εκπαιδευτικών Ωρών 89,5 έως 90,5  
Σύνολο Εκπαιδευτικών Μονάδων     1.110

Η επιτυχία στις εξετάσεις είναι απαραίτητη προϋπόθεση απονομής του δεύτερου τίτλου σπουδών.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες και να εγγραφείτε εδώ.

Stage 3

Sommelier

Στο Stage 3 του WSPC Sommelier Academy πρέπει να ολοκληρώσετε με επιτυχία τέσσερα (4) εκπαιδευτικά προγράμματα, συμπληρώνοντας 1.000 Μονάδες Φοίτησης (Μ.Φ.).

Οι εξετάσεις για το Certified Exam των Master Sommelier διεξάγονται την επόμενη ημέρα του residential course των MS στην Αθήνα. Η παρακολούθηση του Cigar Sommelier θα είναι προαιρετική, δεν θα δίνει Μ.Φ. στο σπουδαστή, και θα έχει επιπλέον δίδακτρα.

Σε όσους από εσάς υπολείπονται ένα ή δυο μαθήματα από τον πίνακα, μπορείτε να τα συμπληρώσετε με μεμονωμένη εγγραφή και με την επιτυχία σας στις εξετάσεις, να ζητήσετε την Kαρφίτσα του Stage 3.

WSPC The Place to Study Wine Spirits Coffee Beverages

Sommelier Stage 3 – Τρίτο Στάδιο Σπουδών

Εκπαιδευτικά Προγράμματα  Ώρες Φοίτηση Μονάδες Φοίτησης
WSPC HESTIA L3 PLUS
Modern Greek Wine Industry
43 ώρες Υποχρεωτική Φοίτηση 400 Μονάδες
COURT OF MASTER SOMMELIERS
Intro & Certified Exam
20 ώρες Υποχρεωτική Φοίτηση 400 Mονάδες
CMS Preparation – Practical Skills 4 ώρες Μάθημα Επιλογής 200 Mονάδες
Mastering Blind Tasting – MW & CMS Style* 10 ώρες Μάθημα Επιλογής 200 Mονάδες
Cigar Sommelier (tbc) tbc Προαιρετική Φοίτηση
Σύνολο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων   3  
Σύνολο Εκπαιδευτικών Ωρών 67 έως 73  
Σύνολο Εκπαιδευτικών Μονάδων     1.000

* Κάθε δυόμιση ώρες συμμετοχής στο Mastering Blind Tasting – MW & CMS Style ισοδυναμούν με 50 μονάδες φοίτησης.

Η επιτυχία στις εξετάσεις είναι απαραίτητη προϋπόθεση απονομής του τρίτου τίτλου σπουδών.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες και να εγγραφείτε εδώ.

Stage 4

Executive Sommelier

Στο Stage 4 του WSPC Sommelier Academy, οι Sommeliers ουσιαστικά επιλέγουν κατεύθυνση. Συστήνουμε ανάλογα με το αν κάποιος Sommelier επιθυμεί να συνεχίσει για Master Sommelier ή SAKE Samurai ή Master of Wine (μετά το WSET Diploma), αντίστοιχα να επιλέξει τα μαθήματα που θα πλαισιώσουν το τέταρτο στάδιο των σπουδών του.

Για να αποκτήσετε τον Τίτλο του Executive Sommelier, πρέπει να ολοκληρώσετε με επιτυχία τρία (3) εκπαιδευτικά προγράμματα, συμπληρώνοντας 1.250 Μονάδες Φοίτησης (Μ.Φ.).

Τα δύο από τα τρία μαθήματα “Υποχρεωτικής Φοίτησης” θα προκύψουν μετά από την επιλογή 1 (α,β,γ) και 2 (α,β) του σπουδαστή. Το Advanced Certificate των Master Sommelier θα διεξάγεται στη Σαντορίνη κάθε Απρίλιο. Οι εξετάσεις του θα πραγματοποιούνται αμέσως μετά την παρακολούθηση του residential course Σαντορίνης.

Σε όσους από εσάς υπολείπονται ένα ή δυο μαθήματα από τον πίνακα, μπορείτε να τα συμπληρώσετε με μεμονωμένη εγγραφή και με την επιτυχία σας στις εξετάσεις, να αξιώσετε τη Χρυσή Kαρφίτσα του Executive Sommelier.

WSPC The Place to Study Wine Spirits Coffee Beverages

Executive Sommelier – Τέταρτο Στάδιο Σπουδών

Εκπαιδευτικά Προγράμματα  Ώρες Φοίτηση Μονάδες Φοίτησης
WSET L3 Award in Spirits 41,5 ώρες Επιλογή Α 400 Μονάδες
COURT OF MASTER SOMMELIERS
Advanced Certificate
50 ώρες Επιλογή Α 600 Μονάδες
WSET Level 4 Diploma in Wines 149 ώρες Επιλογή B 1000 Μονάδες
Σύνολο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων   1 ή 2 (Επιλογή Α ή Β)  
Σύνολο Εκπαιδευτικών Ωρών ή 91,5 ή 149  
Σύνολο Εκπαιδευτικών Μονάδων     1000

Η επιτυχία στις εξετάσεις είναι απαραίτητη προϋπόθεση απονομής του τέταρτου και τελευταίου τίτλου σπουδών.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες και να εγγραφείτε εδώ.

You May Also Plan

WSPC TO STUDY COFFEE COCOA & TEA
WSPC TO STUDY SPIRITS
WSPC TO STUDY WINE
WSPC COMBO STUDIES

WSPC Advantages

Η Άποψη των Σπουδαστών του WSPC

WSPC ΜΑΡΙΑ-ΜΑΣΟΥΡΑ

Για να μελετήσετε το κρασί, πρέπει να νιώσετε έμπνευση. Έχω σπουδάσει και τα τέσσερα επίπεδα του WSET στο WSPC. Εκείνο το διάστημα, οι εισηγητές μου, Ευστάθιος Σάλτας στα Επίπεδα 1 και 2, Γρηγόρης Μιχαήλος στο Επίπεδο 3 και Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW, στο Επίπεδο 4, ήταν πηγές έμπνευσης και μου υπενθύμισαν ότι το κρασί είναι πάνω από όλα, ένα συναρπαστικό ταξίδι!

Μαρία Μασούρα

Σπουδάστρια
WSPC-KONSTANTINOS-CHATZIMITAKOS

Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία που θα συνιστούσα σε οποιονδήποτε θέλει να εξελίξει τις οινικές του γνώσεις, την κριτική σκέψη και τις γευσιγνωστικές ικανότητες. Η καθοδήγηση του Κωνσταντίνου Λαζαράκη MW και η υποστήριξη από όλη την ομάδα του WSPC έκαναν το ταξίδι ακόμη πιο απολαυστικό!

Κωνσταντίνος Χατζημητάκος

Σπουδαστής
WSPC-Testimonials

Ξεκίνησα τις σπουδές μου στο κρασί και στα αποστάγματα στο WSPC όπου παρακολούθησα τα επίπεδα 1,2,3 στο κρασί, HESTIA στον Ελληνικό αμπελώνα και τα Spirits. Το 2017 ξεκίνησα το WSET DIPLOMA όπου το υψηλό επίπεδο της εκπαίδευσης και της διδασκαλίας θα μου μείνει αξέχαστο σε όλη μου την ζωή. Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για μένα είναι η Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων.

Στάθης Τσώκος

Σπουδαστής
WSPC-Testimonials

Η αρτιότητα και η σοβαρότητα του τρόπου εκπαίδευσης και η γοητεία του διδακτικού προσωπικού με έκαναν να φτάσω στο WSET Επίπεδο 3 και το WSPC Επίπεδο 3 HESTIA για τον Ελληνικό αμπελώνα και να σκέφτομαι πολύ σοβαρά να επιχειρήσω και το WSET Diploma. Η δουλειά μου δεν έχει σχέση με το κρασί, αλλά με εκτυπώσεις ετικετών τροφίμων ψυγείου και σε μία άλλη δραστηριότητα με παραγωγή content για διάφορους κλάδους. Το κρασί όμως είναι ένα σημαντικό μέρος της ζωής μου και σίγουρα ένας τομέας που θα επεκτείνει το επόμενο διάστημα τις επαγγελματικές μου δραστηριότητες.

Προκόπης Καρυδάκης

Σπουδαστής
WSPC-Testimonials

Το 2014, μετά από σύσταση κάποιων επαγγελματιών στο χώρο του κρασιού, ξεκίνησα τις σπουδές μου στο WSPC, παρακολουθώντας το WSET Επίπεδο 1, χωρίς να μπορώ να φανταστώ πόσο μακρύ και μοναδικό έμελλε να είναι αυτό το ταξίδι. Η άριστη δομή του προγράμματος της σχολής, η παροχή της γνώσης για κάθε πτυχή του κρασιού, η γνωριμία με όλες τις οινικές περιοχές του κόσμου συνδυασμένα με το υψηλό επίπεδο και το ήθος των εισηγητών αποτέλεσαν για μένα το κίνητρο για να παραμείνω και να συνεχίσω και με τα υπόλοιπα επίπεδα με όλο και μεγαλύτερο ενθουσιασμό. Έτσι, το 2017, κι ενώ η έντονη επαγγελματική μου δραστηριότητα ουδεμία σχέση είχε με το κρασί, βρέθηκα στη Σαντορίνη ξεκινώντας το μαγικό ταξίδι του WSET Diploma. Ένα ταξίδι πρωτόγνωρο, απαιτητικό μα πάνω από όλα συναρπαστικό που με οδήγησε στην απόκτηση του πολυπόθητου τίτλου το 2019.

Παύλος Τριλυράκης

Σπουδαστής
WSPC-Testimonials

Την άνοιξη του 2015, κάθισα για πρώτη φορά στα θρανία του WSPC. Δεν υπήρχε 2η σκέψη, η οινική κατάρτιση που προσφέρει το σχολείο είναι εξαιρετική. Κυρίως όμως, διδάσκει οινική Παιδεία και συμπεριφορά! Αποκτάς κριτική σκέψη. Διδάσκεσαι από τους κορυφαίους, όχι μόνο για να περιγράφεις, να κρίνεις και να βαθμολογείς, αλλά και να σέβεσαι το κρασί, τον πολιτισμό, τη γη, τον οινοποιό και τον αμπελουργό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά το WSPC, τον κ. Κωνσταντίνο Λαζαράκη MW, αλλά κυρίως τον μέντορά μου, τον κ. Γιάννη Κουλελή, που με έμαθαν να αγαπώ το κρασί και να διευρύνω τους οινικούς μου ορίζοντες καθημερινά, να θέλω να μάθω, ν’ ανακαλύπτω διαρκώς, γιατί το ταξίδι στον οινικό κόσμο, δε σταματάει ποτέ!.

Λένα Τσατσώνη

Σπουδάστρια
WSPC-Testimonials

Μέσα από το WSPC, τον καλύτερο, κατ’ εμέ, πανελλήνιο και διεθνή οργανισμό στον χώρο του κρασιού, γνώρισα εξαιρετικούς ανθρώπους με πολύ μεράκι και μεγάλη αγάπη για το κρασί. Μια ομάδα από επαγγελματίες που είναι εκεί ώστε να σου μάθουν τα πάντα γύρω από τα κρασί. Πλέον με το 4ο Επίπεδο του WSPC, το WSET Diploma, περιμένω να ολοκληρώσω αυτό το ταξίδι και παράλληλα, μέσω του WSPC, έχω ξεκινήσει το Court of Master Sommeliers (CMS Europe), που εμβαθύνει στο κομμάτι της εστίασης. Όλες αυτές οι σπουδές σε συνδυασμό με την προϋπηρεσία μου σε wine restaurants καθώς και σε εστιατόρια βραβευμένα με αστέρια Michelin, με οδήγησαν στον «οινικό παράδεισο» όπου εργάζομαι τώρα, το Private Members Club 67 PallMall, στο Λονδίνο.”

Φαίδων Δερνίκος

Σπουδαστής
WSPC-Testimonials

Γνωρίζοντας ότι το WSET είναι η κορυφαία σχολή για σπουδές στο κρασί ξεκίνησα το 2016 στο WSPC– Wine & Spirit Professional Center. H άρτια οργάνωση της σχολής, οι άριστα καταρτισμένοι επαγγελματίες εισηγητές, η πολύ καλή διάρθρωση του προγράμματος ανά επίπεδο για μια σφαιρική εκπαίδευση αλλά και οι υψηλού επιπέδου νέες εγκαταστάσεις της σχολής ήταν το κίνητρό και η έμπνευση μου για να ολοκληρώσω με ενθουσιασμό, παρά τις όποιες δυσκολίες, τα τρία πρώτα επίπεδα WSET L1-L2-L3 καθώς και το L3 ΗΕSTIA Ελληνικός Αμπελώνας. Και ενώ η πολυετής επαγγελματική μου ενασχόληση σαν μηχανολόγος -μηχανικός είναι θα έλεγα διαμετρικά αντίθετη, ή μαγνητική έλξη του κρασιού υπερίσχυσε και τώρα παρακολουθώ στο WSPC το WSET Diploma, στην πιο δύσκολη αλλά και συναρπαστική διαδρομή του ταξιδιού.

Ανδριάννα Φοή

Σπουδάστρια
WSPC-DIMITRIS-ZANNIKOS

Οι σπουδές μου στο WSPC για το Diploma in Wines ήταν μια εμπειρία που με άλλαξε ουσιαστικά. Οι συναρπαστικές γευσιγνωσίες, η προετοιμασία σε συνεργασία με τους συνσπουδαστές μου και η υψηλού επιπέδου καθοδήγηση παρείχαν μια ολοκληρωμένη κατανόηση του κόσμου του κρασιού. Είναι ένα ταξίδι που όχι μόνο εμπλούτισε τις γνώσεις μου αλλά τροφοδότησε και το πάθος μου για το κρασί.

Δημήτρης Ζαννίκος

Σπουδαστής
WSPC-VASSILIS-FALKOS

Οι σπουδές στο WSPC ήταν ένα ταξίδι γνώσεων στον κόσμο του κρασιού. Το συναρπαστικό πρόγραμμα σπουδών, η αφοσιωμένη ομάδα του WSPC με την εκτεταμένη γνώση και την εξειδίκευση στον τομέα της, καλλιέργησαν τις γνώσεις μου στο κρασί, δημιουργώντας μια μοναδική σπουδαστική εμπειρία. Είμαι πραγματικά ευγνώμων για το βάθος της γνώσης και τις δεξιότητες που απέκτησα.

Βασίλης Φάλκος

Σπουδαστής
WSPC-MARGARITA-MARTINI

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Μόναχο και πάντα ήμουν παθιασμένη με την οινική κουλτούρα. Έχω πτυχίο στην επιστήμη τροφίμων, το οποίο με μύησε αρχικά στην επιστήμη της οινοποίησης. Ανακάλυψα το ίδρυμα WSET και αποφάσισα να παρακολουθήσω τα μαθήματα που σχετίζονται με το κρασί! Είμαι πολύ χαρούμενη που ολοκλήρωσα το Diploma! Ήταν μια μεγάλη πρόκληση αλλά και ένα υπέροχο ταξίδι! Φιλοξενώ ή/και συμμετέχω τακτικά σε διάφορες εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων γευσιγνωσιών κρασιών και εκθέσεων. Είμαι πολύ χαρούμενη που σπούδασα στο WSPC. Ο κ. Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW και η ομάδα του ήταν πάντα εκεί για οποιαδήποτε απορία, υποστηρίζοντάς μας!

Μαργαρίτα Μαρτίνη

Σπουδάστρια

Η εμπειρία μου στο WSPC ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, ειδικά στο τμήμα της Σαντορίνης, όπου μας επέτρεψε να ταξιδέψουμε στο νησί σε τόσο ξεχωριστές συνθήκες. Ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης είναι ένας χαρισματικός δάσκαλος που μεταδίδει τις γνώσεις του με χιούμορ και ενθουσιασμό, μετατρέποντας τη μάθηση σε μια φωτεινή εμπειρία.

Anna Milan

Σπουδάστρια
WSPC-ILIAS-ROUSSAKIS

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέχρι και την απόκτηση του Diploma ήταν ένα δυναμικό ταξίδι σε όλα τα terroir του κόσμου όπου παράγεται κρασί. Οι μυστικές ιστορίες που μας εκμυστηρεύθηκαν ο Κωνσταντίνος και ο Ανδρέας, κατά τη διάρκεια των γευσιγνωσιών πολυάριθμων κρασιών από όλο τον πλανήτη, δημιούργησαν μια μαγική ατμόσφαιρα που θα την θυμάμαι για πολύ καιρό.

Ηλίας Ρουσάκης

Σπουδαστής
WSPC-ΦΙΛΙΠΠΟΣ-ΣΚΛΑΒΟΣ

Οι σπουδές μου στο WSPC είναι μια από τις πιο ωφέλιμες εμπειρίες που είχα ως μαθητής. Από την πρώτη μέρα οι σπουδαστές έχουν πεπειραμένους εισηγητές δίπλα τους και όλο το προσωπικό ανταποκρίνεται σε κάθε ζήτημα. Το WSPC είναι αναμφίβολα η σωστή επιλογή για να αποκτήσει κανείς εις βάθος γνώσεις του κόσμου του κρασιού και των ροφημάτων.

Φίλιππος Σκλάβος

Σπουδαστής
WSPC-MANUELA-LABHARD

Μάθαινε σαν να πρόκειται να ζήσεις για πάντα, όπως λένε, και έτσι ακριβώς ξεκίνησε το ταξίδι μου στο WSET Diploma. Για πρώτη φορά, βρισκόμουν στην ίδια τάξη μαζί με οινοποιούς, οινοχόους και πωλητές κρασιού, μαθαίνοντας για το κρασί και αποκτώντας εις βάθος γνώσεις. Η επίσκεψη στο μαγευτικό νησί της Σαντορίνης και τα εμβληματικά της οινοποιεία για μια ολόκληρη εβδομάδα, συνιστά μια εμπειρία που αλλάζει τα δεδομένα και δεν πρέπει κανείς να χάσει.

Manuela Labhard

Σπουδάστρια
WSPC-EMORFILI-MAVRIDOU

Η εμπειρία μου στο WSPC ξεκίνησε το 2015 με το Επίπεδο 1 του WSET, οπότε και είχα την πρώτη μου επαφή με τον κόσμο του κρασιού. Προχωρώντας, απέκτησα πολλές γνώσεις, αυξήθηκε η αυτοπεποίθησή μου και, ενστικτωδώς, συνέχισα να αναζητώ περισσότερα. Αυτό με οδήγησε στο τελευταίο επίπεδο, το Diploma, στη γευσιγνωσία κρασιών από όλο τον κόσμο, στην εκμάθηση των σχετικών τεχνικών αμπελουργίας και οινοποιίας και πώς αυτά συνδέονται με το τελικό αποτέλεσμα. Ως νέα οινοποιός, κουβαλώ αυτό το επίτευγμα στην επαγγελματική μου ζωή.

Εμορφίλη Μαυρίδου

Σπουδάστρια
WSPC ΜΑΡΙΑ-ΜΑΣΟΥΡΑ

Για να μελετήσετε το κρασί, πρέπει να νιώσετε έμπνευση. Έχω σπουδάσει και τα τέσσερα επίπεδα του WSET στο WSPC. Εκείνο το διάστημα, οι εισηγητές μου, Ευστάθιος Σάλτας στα Επίπεδα 1 και 2, Γρηγόρης Μιχαήλος στο Επίπεδο 3 και Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW, στο Επίπεδο 4, ήταν πηγές έμπνευσης και μου υπενθύμισαν ότι το κρασί είναι πάνω από όλα, ένα συναρπαστικό ταξίδι!

Μαρία Μασούρα

Σπουδάστρια
WSPC-KONSTANTINOS-CHATZIMITAKOS

Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία που θα συνιστούσα σε οποιονδήποτε θέλει να εξελίξει τις οινικές του γνώσεις, την κριτική σκέψη και τις γευσιγνωστικές ικανότητες. Η καθοδήγηση του Κωνσταντίνου Λαζαράκη MW και η υποστήριξη από όλη την ομάδα του WSPC έκαναν το ταξίδι ακόμη πιο απολαυστικό!

Κωνσταντίνος Χατζημητάκος

Σπουδαστής
WSPC-Testimonials

Ξεκίνησα τις σπουδές μου στο κρασί και στα αποστάγματα στο WSPC όπου παρακολούθησα τα επίπεδα 1,2,3 στο κρασί, HESTIA στον Ελληνικό αμπελώνα και τα Spirits. Το 2017 ξεκίνησα το WSET DIPLOMA όπου το υψηλό επίπεδο της εκπαίδευσης και της διδασκαλίας θα μου μείνει αξέχαστο σε όλη μου την ζωή. Ένα πολύ σημαντικό κομμάτι για μένα είναι η Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων.

Στάθης Τσώκος

Σπουδαστής
WSPC-Testimonials

Η αρτιότητα και η σοβαρότητα του τρόπου εκπαίδευσης και η γοητεία του διδακτικού προσωπικού με έκαναν να φτάσω στο WSET Επίπεδο 3 και το WSPC Επίπεδο 3 HESTIA για τον Ελληνικό αμπελώνα και να σκέφτομαι πολύ σοβαρά να επιχειρήσω και το WSET Diploma. Η δουλειά μου δεν έχει σχέση με το κρασί, αλλά με εκτυπώσεις ετικετών τροφίμων ψυγείου και σε μία άλλη δραστηριότητα με παραγωγή content για διάφορους κλάδους. Το κρασί όμως είναι ένα σημαντικό μέρος της ζωής μου και σίγουρα ένας τομέας που θα επεκτείνει το επόμενο διάστημα τις επαγγελματικές μου δραστηριότητες.

Προκόπης Καρυδάκης

Σπουδαστής
WSPC-Testimonials

Το 2014, μετά από σύσταση κάποιων επαγγελματιών στο χώρο του κρασιού, ξεκίνησα τις σπουδές μου στο WSPC, παρακολουθώντας το WSET Επίπεδο 1, χωρίς να μπορώ να φανταστώ πόσο μακρύ και μοναδικό έμελλε να είναι αυτό το ταξίδι. Η άριστη δομή του προγράμματος της σχολής, η παροχή της γνώσης για κάθε πτυχή του κρασιού, η γνωριμία με όλες τις οινικές περιοχές του κόσμου συνδυασμένα με το υψηλό επίπεδο και το ήθος των εισηγητών αποτέλεσαν για μένα το κίνητρο για να παραμείνω και να συνεχίσω και με τα υπόλοιπα επίπεδα με όλο και μεγαλύτερο ενθουσιασμό. Έτσι, το 2017, κι ενώ η έντονη επαγγελματική μου δραστηριότητα ουδεμία σχέση είχε με το κρασί, βρέθηκα στη Σαντορίνη ξεκινώντας το μαγικό ταξίδι του WSET Diploma. Ένα ταξίδι πρωτόγνωρο, απαιτητικό μα πάνω από όλα συναρπαστικό που με οδήγησε στην απόκτηση του πολυπόθητου τίτλου το 2019.

Παύλος Τριλυράκης

Σπουδαστής
WSPC-Testimonials

Την άνοιξη του 2015, κάθισα για πρώτη φορά στα θρανία του WSPC. Δεν υπήρχε 2η σκέψη, η οινική κατάρτιση που προσφέρει το σχολείο είναι εξαιρετική. Κυρίως όμως, διδάσκει οινική Παιδεία και συμπεριφορά! Αποκτάς κριτική σκέψη. Διδάσκεσαι από τους κορυφαίους, όχι μόνο για να περιγράφεις, να κρίνεις και να βαθμολογείς, αλλά και να σέβεσαι το κρασί, τον πολιτισμό, τη γη, τον οινοποιό και τον αμπελουργό. Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά το WSPC, τον κ. Κωνσταντίνο Λαζαράκη MW, αλλά κυρίως τον μέντορά μου, τον κ. Γιάννη Κουλελή, που με έμαθαν να αγαπώ το κρασί και να διευρύνω τους οινικούς μου ορίζοντες καθημερινά, να θέλω να μάθω, ν’ ανακαλύπτω διαρκώς, γιατί το ταξίδι στον οινικό κόσμο, δε σταματάει ποτέ!.

Λένα Τσατσώνη

Σπουδάστρια
WSPC-Testimonials

Μέσα από το WSPC, τον καλύτερο, κατ’ εμέ, πανελλήνιο και διεθνή οργανισμό στον χώρο του κρασιού, γνώρισα εξαιρετικούς ανθρώπους με πολύ μεράκι και μεγάλη αγάπη για το κρασί. Μια ομάδα από επαγγελματίες που είναι εκεί ώστε να σου μάθουν τα πάντα γύρω από τα κρασί. Πλέον με το 4ο Επίπεδο του WSPC, το WSET Diploma, περιμένω να ολοκληρώσω αυτό το ταξίδι και παράλληλα, μέσω του WSPC, έχω ξεκινήσει το Court of Master Sommeliers (CMS Europe), που εμβαθύνει στο κομμάτι της εστίασης. Όλες αυτές οι σπουδές σε συνδυασμό με την προϋπηρεσία μου σε wine restaurants καθώς και σε εστιατόρια βραβευμένα με αστέρια Michelin, με οδήγησαν στον «οινικό παράδεισο» όπου εργάζομαι τώρα, το Private Members Club 67 PallMall, στο Λονδίνο.”

Φαίδων Δερνίκος

Σπουδαστής
WSPC-Testimonials

Γνωρίζοντας ότι το WSET είναι η κορυφαία σχολή για σπουδές στο κρασί ξεκίνησα το 2016 στο WSPC– Wine & Spirit Professional Center. H άρτια οργάνωση της σχολής, οι άριστα καταρτισμένοι επαγγελματίες εισηγητές, η πολύ καλή διάρθρωση του προγράμματος ανά επίπεδο για μια σφαιρική εκπαίδευση αλλά και οι υψηλού επιπέδου νέες εγκαταστάσεις της σχολής ήταν το κίνητρό και η έμπνευση μου για να ολοκληρώσω με ενθουσιασμό, παρά τις όποιες δυσκολίες, τα τρία πρώτα επίπεδα WSET L1-L2-L3 καθώς και το L3 ΗΕSTIA Ελληνικός Αμπελώνας. Και ενώ η πολυετής επαγγελματική μου ενασχόληση σαν μηχανολόγος -μηχανικός είναι θα έλεγα διαμετρικά αντίθετη, ή μαγνητική έλξη του κρασιού υπερίσχυσε και τώρα παρακολουθώ στο WSPC το WSET Diploma, στην πιο δύσκολη αλλά και συναρπαστική διαδρομή του ταξιδιού.

Ανδριάννα Φοή

Σπουδάστρια
WSPC-DIMITRIS-ZANNIKOS

Οι σπουδές μου στο WSPC για το Diploma in Wines ήταν μια εμπειρία που με άλλαξε ουσιαστικά. Οι συναρπαστικές γευσιγνωσίες, η προετοιμασία σε συνεργασία με τους συνσπουδαστές μου και η υψηλού επιπέδου καθοδήγηση παρείχαν μια ολοκληρωμένη κατανόηση του κόσμου του κρασιού. Είναι ένα ταξίδι που όχι μόνο εμπλούτισε τις γνώσεις μου αλλά τροφοδότησε και το πάθος μου για το κρασί.

Δημήτρης Ζαννίκος

Σπουδαστής
WSPC-VASSILIS-FALKOS

Οι σπουδές στο WSPC ήταν ένα ταξίδι γνώσεων στον κόσμο του κρασιού. Το συναρπαστικό πρόγραμμα σπουδών, η αφοσιωμένη ομάδα του WSPC με την εκτεταμένη γνώση και την εξειδίκευση στον τομέα της, καλλιέργησαν τις γνώσεις μου στο κρασί, δημιουργώντας μια μοναδική σπουδαστική εμπειρία. Είμαι πραγματικά ευγνώμων για το βάθος της γνώσης και τις δεξιότητες που απέκτησα.

Βασίλης Φάλκος

Σπουδαστής
WSPC-MARGARITA-MARTINI

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Μόναχο και πάντα ήμουν παθιασμένη με την οινική κουλτούρα. Έχω πτυχίο στην επιστήμη τροφίμων, το οποίο με μύησε αρχικά στην επιστήμη της οινοποίησης. Ανακάλυψα το ίδρυμα WSET και αποφάσισα να παρακολουθήσω τα μαθήματα που σχετίζονται με το κρασί! Είμαι πολύ χαρούμενη που ολοκλήρωσα το Diploma! Ήταν μια μεγάλη πρόκληση αλλά και ένα υπέροχο ταξίδι! Φιλοξενώ ή/και συμμετέχω τακτικά σε διάφορες εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων γευσιγνωσιών κρασιών και εκθέσεων. Είμαι πολύ χαρούμενη που σπούδασα στο WSPC. Ο κ. Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW και η ομάδα του ήταν πάντα εκεί για οποιαδήποτε απορία, υποστηρίζοντάς μας!

Μαργαρίτα Μαρτίνη

Σπουδάστρια

Η εμπειρία μου στο WSPC ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, ειδικά στο τμήμα της Σαντορίνης, όπου μας επέτρεψε να ταξιδέψουμε στο νησί σε τόσο ξεχωριστές συνθήκες. Ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης είναι ένας χαρισματικός δάσκαλος που μεταδίδει τις γνώσεις του με χιούμορ και ενθουσιασμό, μετατρέποντας τη μάθηση σε μια φωτεινή εμπειρία.

Anna Milan

Σπουδάστρια
WSPC-ILIAS-ROUSSAKIS

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα μέχρι και την απόκτηση του Diploma ήταν ένα δυναμικό ταξίδι σε όλα τα terroir του κόσμου όπου παράγεται κρασί. Οι μυστικές ιστορίες που μας εκμυστηρεύθηκαν ο Κωνσταντίνος και ο Ανδρέας, κατά τη διάρκεια των γευσιγνωσιών πολυάριθμων κρασιών από όλο τον πλανήτη, δημιούργησαν μια μαγική ατμόσφαιρα που θα την θυμάμαι για πολύ καιρό.

Ηλίας Ρουσάκης

Σπουδαστής
WSPC-ΦΙΛΙΠΠΟΣ-ΣΚΛΑΒΟΣ

Οι σπουδές μου στο WSPC είναι μια από τις πιο ωφέλιμες εμπειρίες που είχα ως μαθητής. Από την πρώτη μέρα οι σπουδαστές έχουν πεπειραμένους εισηγητές δίπλα τους και όλο το προσωπικό ανταποκρίνεται σε κάθε ζήτημα. Το WSPC είναι αναμφίβολα η σωστή επιλογή για να αποκτήσει κανείς εις βάθος γνώσεις του κόσμου του κρασιού και των ροφημάτων.

Φίλιππος Σκλάβος

Σπουδαστής
WSPC-MANUELA-LABHARD

Μάθαινε σαν να πρόκειται να ζήσεις για πάντα, όπως λένε, και έτσι ακριβώς ξεκίνησε το ταξίδι μου στο WSET Diploma. Για πρώτη φορά, βρισκόμουν στην ίδια τάξη μαζί με οινοποιούς, οινοχόους και πωλητές κρασιού, μαθαίνοντας για το κρασί και αποκτώντας εις βάθος γνώσεις. Η επίσκεψη στο μαγευτικό νησί της Σαντορίνης και τα εμβληματικά της οινοποιεία για μια ολόκληρη εβδομάδα, συνιστά μια εμπειρία που αλλάζει τα δεδομένα και δεν πρέπει κανείς να χάσει.

Manuela Labhard

Σπουδάστρια
WSPC-EMORFILI-MAVRIDOU

Η εμπειρία μου στο WSPC ξεκίνησε το 2015 με το Επίπεδο 1 του WSET, οπότε και είχα την πρώτη μου επαφή με τον κόσμο του κρασιού. Προχωρώντας, απέκτησα πολλές γνώσεις, αυξήθηκε η αυτοπεποίθησή μου και, ενστικτωδώς, συνέχισα να αναζητώ περισσότερα. Αυτό με οδήγησε στο τελευταίο επίπεδο, το Diploma, στη γευσιγνωσία κρασιών από όλο τον κόσμο, στην εκμάθηση των σχετικών τεχνικών αμπελουργίας και οινοποιίας και πώς αυτά συνδέονται με το τελικό αποτέλεσμα. Ως νέα οινοποιός, κουβαλώ αυτό το επίτευγμα στην επαγγελματική μου ζωή.

Εμορφίλη Μαυρίδου

Σπουδάστρια

Συχνές Ερωτήσεις

Τι εκπαίδευση παρέχει το WSPC;
Σε ποιους απευθύνονται τα προγράμματα σπουδών του WSPC;
Σε ποια γλώσσα διδάσκονται τα μαθήματα στην Ελλάδα;
Μπορώ να συνεχίσω τις σπουδές μου εκτός Ελλάδας ή/και το αντίστροφο;
Είναι αναγνωρισμένα τα διπλώματα του WSET, του CMS, του WSG και του BSA;
Τι περιλαμβάνουν τα μαθήματα;
Ποια προσόντα απαιτούνται κατά την εγγραφή;
Μέχρι ποιο Επίπεδο Σπουδών μπορεί ή πρέπει να φτάσει κανείς;
Κάθε πότε ξεκινούν τα μαθήματα σε Αθήνα και σε άλλες πόλεις;
Ποια είναι η διάρκεια των κύκλων σπουδών σε Αθήνα και σε άλλες πόλεις;
0
    0
    Το καλάθι σας
    Your cart is emptyReturn to Shop