Απόφοιτοι Diploma

Απόφοιτοι Diploma

Απόφοιτοι Diploma

Από την ναυαρχίδα εκπαιδευτικών προγραμμάτων του WSET®  Level 4 Diploma in Wines and Spirits, έχουν αποφοιτήσει μέχρι σήμερα 27 σπουδαστές, αριθμός ο οποίος κάθε χρόνο αυξάνεται. Οι απόφοιτοι Diploma απολαμβάνουν μεγάλης καταξίωσης τόσο σε Ελληνικό, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο, και αποτελούν leaders στην βιομηχανία του κρασιού.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΤΘΙΔΗΣ AIWS: Ο κ. Ανδρέας Ματθίδης είναι αριστούχος απόφοιτος της Ανωτέρας Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου (πρώην ΑΣΤΕΡ) και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ). Από το 2005 είναι εισηγητής μας στο WSPC και αποτελεί τον πρώτο εισηγητή μας που αποκτά τον τίτλο  σπουδών WSET® Diploma. Aπό τον Ιούνιο του 2008 εργάζεται στην Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ ως Σύμβουλος Εκπαίδευσης & Ανάπτυξης Οίνων και Ποτών. Τα τελευταία χρόνια είναι ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων της οποίας υπήρξε και ιδρυτικό μέλος. Κατά την περίοδο 2005-2008 ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Παγκόσμιας Ένωσης των Οινοχόων. Από το 2008 είναι μέλος διοικητικού συμβουλίου της Chaine des Rotisseurs Ελλάδος.

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ AIWS: Η κυρία Μακρύγιαννη είναι Απόφοιτος του τμήματος Οινολογίας & Τεχνολογίας Ποτών του ΤΕΙ Αθηνών και κάτοχος του WSET® Diploma. Έχει πολυετή εμπειρία στην Διοίκηση και τη Γενική Διεύθυνση Σημείων Λιανικής Πώλησης καθώς και στον τομέα των Αγορών. Από το 2010 εργάζεται στο Ελληνικό παράρτημα του WSET® Αγγλίας, στο WSPC®, στη θέση του Examinations Officer & WSET® Diploma Coordinator και ως wine-buyer για τις ανάγκες του Ελληνικού παραρτήματος.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛΟΣ AIWS: Ο Γρηγόρης Μιχαήλος γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1978 στην Αθήνα και προέρχεται από οικογένεια με μεγάλη παράδοση στον χώρο της εστίασης, η οποία του ενέπνευσε αγάπη για αρώματα και γεύσεις. Οι σπουδές του στο τμήμα Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ και στη μουσική, δεν ανέκοψαν μια μάλλον προδιαγεγραμμένη πορεία και το 2004, παίρνει τη σκυτάλη από την οικογένεια του στο εστιατόριο Paradiso. Τον Αύγουστο του 2009 βρίσκεται ανάμεσα στους 3 πρώτους απόφοιτους του WSET® Diploma.  Ως αριστούχος σπουδαστής σε όλα τα επίπεδα του WSET® έλαβε 4 υποτροφίες, ενώ το Diploma του απονεμήθηκε με έπαινο. Από το 2010 συμμετέχει στην ομάδα εισηγητών του WSPC®, ενώ παρέα με το Γιάννη Καρακάση τρέχουν το δυναμικό οινικό blog των Wine Commanders.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΗΣ AIWS: Ο κύριος Μακρής έχοντας πολυετή εμπειρία στο χώρο της εστίασης σε πολλές από τις σημαντικότερες εταιρίες του κλάδου, για  παράδειγμα Ξενοδοχείο ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΝ και Πλατής Α.Ε., αποτελεί παλαιό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Οινοχόων. 'Εχει δραστηριοποιηθεί στο παρελθόν στην εισαγωγή και διείσδυση του Αλσατικού και του Ιταλικού οίκου Cave Du Roi Dagobert & Lungarotti, αντίστοιχα, στην Ελλάδα και σήμερα είναι συνιδιοκτήτης του wine-restaurant Food and Wine, στο Κολωνάκι.

ΒΙΚΥ ΠΕΡΙΣΤΑΝΟΓΛΟΥ AIWS: Η Βίκυ Περιστάνογλου άφησε –εν μέρει- τα οικονομικά, το μαρκετινγκ και τις μεγάλες εταιρείες, για να ασχοληθεί ακαδημακά και επαγγελματικά με το κρασί, αφού η αγάπη της για αυτό φαινόταν τόσο μεγάλη που δε μπορούσε να γίνει αλλιώς. Ζει στην Αθήνα και εργάζεται για το Κτήμα Γεροβασιλείου και Βιβλία Χώρα. Παράλληλα συνεργάζεται με το WSET® στο Λονδίνο. Στον ελεύθερό της χρόνο διαβάζει, ταξιδεύει, μαγειρεύει και μαθαίνει καράτε.

ΕΙΡΗΝΗ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΗ AIWS:

ΛΑΖΑΡΟΣ ΓΑΤΣΕΛΟΣ AIWS:

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ AIWS:

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΡΑΚΑΣΗΣ MW: Ο Γιάννης Καρακάσης MW (Master of Wine) γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων ως μάχιμος Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού. Υπηρέτησε σε διάφορους τύπους πλοίων, ενώ παράλληλα εξειδικεύθηκε στα ελικόπτερα με τα οποία πέταξε 2.000 ώρες ως Κυβερνήτης, εκπαιδευτής και testpilot. Το 2011 κλείνει μετά από 22 χρόνια στο Πολεμικό Ναυτικό έναν μεγάλο κύκλο και ασχολείται με το χώρο του κρασιού. Τελειώνει με έπαινο το WSET® Diploma κερδίζοντας δύο από τις τρεις υποτροφίες του WSPC εντός Ελλάδας, ενώ σε διεθνές επίπεδο κερδίζει την υποτροφία Mad Royal Tokaji για την καλύτερη επίδοση στην ενότητα 3 (Light Wines) στον κόσμο. Είναι σύμβουλος οίνου, εκπαιδευτής οίνου, καθώς και συνιδρυτής του δυναμικού οινικού blog www.winecommanders.com, ενώ παράλληλα προωθεί το ελληνικό κρασί στο εξωτερικό. Πάθος του είναι τα κρασιά πριν την περίοδο της φυλλοξήρας, το Pinot Noir γενικά, τα Baroloκαι τα TokajiΑπό το 2015 είναι ένας από τους 340 Masters of Wine στον κόσμο, και ένας από τους 2 στην νοτιοανατολική Ευρώπη. Είναι παντρεμένος και έχει έναν γιο και μία κόρη.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΑΛΑΒΟΥΤΑΣ AIWS: Ο Στέφανος Τσαλαβούτας AIWS, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Σπούδασε Φυσική και Φιλοσοφία στην Αθήνα και το Λονδίνο και διαχειρίζεται οικογενειακή επιχείρηση στο χώρο των ακινήτων. Με το κρασί ασχολείται ερασιτεχνικά.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΛΟΥΔΑΣ AIWS:

COLLEEN ODORE AIWS:

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ AIWS: Γεννηθηκε στην Αθηνα το 1957, σπουδασε Μηχανολογος Μηχανικος στο ΕΜΠ και ασχοληθηκε με την Πληροφορικη. Σημερα ζει στο Λουξεμβουργο

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ AIWS:

ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΣΑΛΤΑΣ AIWS: Ο Ευστάθιος Σάλτας γεννήθηκε το 1967  και ασχολείται από το 1989 με κινηματογραφικές και τηλεοπτικές  παραγωγές, αρχικά σαν κάμεραμαν αργότερα σαν διευθυντής φωτογραφίας και τα τελευταία χρόνια σαν παραγωγός. Είναι ιδιοκτήτης της  εταιρείας Novolite που δραστηριοποιείται στον χώρο των οπτικοακουστικών μέσων. Το 2006 άρχισε να ασχολείται με το χώρο του κρασιού και των αποσταγμάτων και το 2007 ξεκίνησε τις σπουδές του στο WSPC . Είναι κάτοχος του WSPC DIPLOMA  από το 2012.’Επειτα από ένα σύντομο πέρασμα από τον χώρο της εστίασης όπου εργάστηκε σαν manager assistant στο εστιατόριο Small Italy , ασχολήθηκε με τις πωλήσεις κρασιού. Από  το 2012 ασχολείται κυρίως με την προώθηση του κρασιού μέσω οπτικοακουστικών μέσων , παραγωγή video για το κρασί σε ιδιωτικά projects: προωθητικά video οινοποιείων η συνεργάζεται με φορείς όπως ο ΟΠΕ ( Οργανισμός Προώθησης Εξαγωγών) και η ΕΔΟΑΟ για την παραγωγή video  προώθησης του Ελληνικού κρασιού σε τρίτες χώρες

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΙΖΑΣ AIWS: Ο Δημήτρης Γριζάς AIWS, γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Παιανία από όπου και κατάγεται. Αποφοίτησε από το τμήμα Φυτικής Παραγωγής της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας στο Ηράκλειο Κρήτης. Μετεκπαιδεύτηκε με υποτροφία στο τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Μυτιλήνη, αποκτώντας τον τίτλο Master of Science στο γνωστικό αντικείμενο "Γεωργία και Περιβάλλον". Φοίτησε στην σχολή WSPC® και απέκτησε τον τίτλο WSET® Level 4 Diploma in Wines and Spirits, κατακτώντας την σημαντικότερη υποτροφία της αποφοίτησης του 2014 (Τιμητική Υποτροφία είς μνήμην Μαρίας Χαραμή). Εργάζεται στο εμπορικό τμήμα της εταιρείας Ε. Τσάνταλης Α.Ε.

ΝΙΚΟΛΑΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ AIWS: Ο Νικόλας Γιαννόπουλος ξεκίνησε τις σπουδές του στο Hotel Management, στο παράρτημα της Ελβετικής σχολής Glion στην Κέρκυρα. Έλαβε τους τίτλους του Καλύτερου Έλληνα Sommelier για το 2011, και το 2012 κατέλαβε την τρίτη θέση στο διεθνή διαγωνισμό για τον καλύτερο Sommelier του Κόσμου 2010 (Ισπανία) και το 2011 (αθήνα) International Jeunes Sommelier Competition - Chaine des Rotisseurs και Certified Sommelier από το Court of Master Sommeliers. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο "Trophee Sommelier de Champagne" (Διεθνής Διαγωνισμός Champagne Sommelier) στην Πράγα το 2011 & 2012. Εκπροσώπησε την Ελλάδα στο διαγωνισμό για τον καλύτερο sommelier του κόσμου, που πραγματοποιήθηκε στο Τόκιο, τον Μάρτιο του 2013. Η επαγγελματική του πορεία ως Οινοχόος διαγράφεται σε πολυτελή εστιατόρια που κατέχουν αστέρια Michelin και σε πολυτελή γιοτ, μέσω λειτουργικών και διευθυντικών θέσεων. Έχει εργαστεί ως Sommelier στη Σπονδή (δύο αστέρια Michelin), Head Sommelier στο Jerome Serres (ενα αστέρι Michelin), Food & Beverage Manager στην SG Yachting (ιδιοκτήτρια έξι πολυτελών γιοτ), Wine Director στο Nobu Matsuhisa Athens-Mykonos. Επίσης, έχει εκπαιδευτεί στα εστιατόρια Gordon Ramsay at Claridges (ένα αστέρι Michelin) και Aurora στο Λονδίνο.

ΑΡΗΣ ΣΠΑΪΔΙΩΤΗΣ AIWS: Ο Κος Σπαϊδιώτης Άρης είναι κάτοχος του WSET® Diploma και απόφοιτος του τμήματος Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών του ΤΕΙ Αθηνών, από όπου και αποφοίτησε έχοντας κερδίσει Πανευρωπαϊκό βραβείο, ως junior researcher, για την εκπόνηση της πτυχιακής του εργασίας. Ξεκινώντας την καριέρα του ως sales manager, στην εμπορική εταιρεία Αίολος Α.Ε., γαλουχήθηκε στα μυστικά των πωλήσεων και του marketing οίνων, ενώ παράλληλα εργάστηκε και ως sommelier σε διάφορα εστιατόρια της Αθήνας. Απο το 2013 ζει και εργάζεται στο Λονδίνο ως assistant manager στην εταιρεία Spirited Wines.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΕΞΑΡΧΟΠΟΥΛΟΣ AIWS: O Βασίλης Εξαρχόπουλος , είναι απόφοιτος της Α.Σ.Ο.Ε.Ε  και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στα Μαθηματικά της Αγοράς και της Παραγωγής καθώς και διπλώματος ειδίκευσης στις Διαπραγματεύσεις. Εργάζεται ως trader πετρελαίου στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων με εμπειρία στη διαχείριση κινδύνου και στην εμπορία φυσικών φορτίων fuel oil. Μιλά 4 γλώσσες.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΟΝΤΟΣ DipWSET: Ο Γρηγόρης Κόντος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981 και είναι απόφοιτος Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ), στέλεχος της εξαγωγικής εταιρείας τροφίμων Aegean Food Exports και ιδρυτής της Aegean Wine Selections με αποκλειστικό αντικείμενο την εξαγωγή ελληνικών κρασιών και αποσταγμάτων. Ασχολείται με τη γευσιγνωσία από το 2010 έχοντας φοιτήσει στην σχολή WSPC (κάτοχος WSET Diploma) και Le Monde (πτυχίο Sommelier). Διοργανώνει σεμινάρια γευσιγνωσίας οίνου, ενώ έχει σχεδιάσει και εκτελέσει προγράμματα ξενάγησης ξένων επαγγελματιών του κρασιού στις σημαντικότερες οινικές περιοχές της Ελλάδας, συνεργαζόμενος με τον φορέα New Wines of Greece. Έχει επισκεφτεί οινοποιεία σε Ελλάδα, Ιταλία, Αυστρία, Γερμανία, Γαλλία, ΗΠΑ (Καλιφόρνια) και Κύπρο. Την οινοτουριστική του δραστηριότητα καταγράφει στο προσωπικό του blog www.gregoryswinejournal.com, άρθρα από το οποίο αναδημοσιεύονται μόνιμα στο περιοδικό Wine Trails της Agrenta.

ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΛΛΙΑΣ DipWSET: Ο κ. Σωτήρης Κόλλιας γεννήθηκε στα Βίλια της Αττικής το 1940, όπου έζησε τα πρώτα του 18 χρόνια. Μετά εργάστηκε στην Αθήνα, απέκτησε το πτυχίο της ΑΣΟΕΕ στα οικονομικά και πρώτευσε σε εισαγωγικές εξετάσεις του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών. Είναι κάτοχος δυο μάστερ (Οικονομία, Οικονομετρία) της London School of Economics και δίδαξε στα πανεπιστήμια Middlesex και Surrey. To 1971-78 ήταν μόνιμο στέλεχος του Δ.Ν.Τ στην Washington DC. Εκεί απέκτησε και τρίτο μάστερ στα Θεωρητικά Μαθηματικά από το πανεπιστήμιο Georgetown. To 1979-82 ήταν σύμβουλος του διοικητού της Τράπεζας της Ελλάδας Ξ. Ζολώτα. Το 1983 προσελήφθη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως Προϊστάμενος του Τομέα Χρηματοπιστωτικής Ενοποίησης και Κίνησης Κεφαλαίων. Μετά από αίτημα της Ελληνικής Κυβέρνησης διατέθηκε δυο φορές (1986-88, 1994-96) στο Υπουργείο Οικονομίας ως σύμβουλος των Σημίτη/Ρουμελιώτη και Γεννηματά/Παπαντωνίου. Συνταξιοδοτήθηκε το 2005 από την Ε.Ε με τον τίτλο του Επίτιμου Διευθυντού και αμέσως προσελήφθη ως σύμβουλος της Κεντρικής Τράπεζας της Μάλτας και της Κύπρου. Κατέχει την Αγγλική, Γαλλική, Ισπανική, Ρωσική και Αλβανική γλώσσα. Είναι παντρεμένος με την Βιργινία Ιωάννου και έχουν μια κόρη. Ο κ. Κόλλιας ζει κυρίως στα Βίλια και ασχολείται με το αμπέλι, την κηπουρική, την ορεινή πεζοπορία και το διάβασμα.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΛΟΥΡΙΩΤΗΣ DipWSET: Ο Χρήστος Ν. Κουλουριώτης γεννήθηκε στα Μέγαρα Αττικής το 1967, όπου και διαμένει μόνιμα. Το 1987 τέλειωσε τις σπουδές του σαν Προγραμματιστής H/Y και εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα σε διάφορες θέσεις στην ιεραρχία των τμημάτων Πληροφορικής έως το 2002, όπου αποχώρησε από την Διεύθυνση Μηχανογράφησης σε Ε.Π.Ε.Υ. για να ξεκινήσει την δική του επιχείρηση ως Information System Integrator αναλαμβάνοντας έργα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Με το κρασί ασχολείται από το 1991 διαβάζοντας και συλλέγοντας βιβλία για το κρασί, παρακολουθώστας σεμινάρια γευσιγνωσίας, καθώς και το σεμινάριο αμπελουργίας-οινολογίας στο Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών. Μεθοδικά ασχολήθηκε από το 2009 όπου ξεκίνησε να παρακολουθεί τα Επίπεδα Σπουδών του WSET, ολοκληρώνοντας τα με την απόκτηση του Diploma. Δοκιμάζει κρασιά συστηματικά, οργανώνει την προσωπική κάβα του και "πειραματίζεται" με το αμπέλι του. Επίσης, του αρέσει η μαγειρική, η μουσική και η φωτογραφία.

ΗΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ DipWSET: Ο Ηλίας Γεωργόπουλος είναι κάτοχος MSc in Financial Derivatives από το Brighton University, με 17ετη επαγγελματική σταδιοδρομία στον κλάδο των χρηματαγορών. Είναι διευθυντής στο Τμήμα Διεθνών Παραγώγων της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος. Σε προσωπικό επίπεδο είναι παντρεμένος, και έχει ένα αγοράκι 5 ετών. Το WSET Diploma συνέβαλε τα μέγιστα ώστε να αποφασίσει την επαγγελματική του ενασχόληση με τον χώρο του κρασιού. Το 2016 ίδρυσε την εταιρία “Les Negociants sur la Mediterranee”, η οποία εισάγει/αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα κτήματα που εξασκούν βιοδυναμική καλλιέργεια από την περιοχή της Μεσογείου (Καταλονία, Νότια Γαλλία, Ιταλία).
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΡΙΤΣΩΤΑΚΗΣ DipWSET: Ο Γιάννης Κριτσωτάκης γεννήθηκε στην Κρήτη το 1976. Σπούδασε στο Εδιμβούργο και εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα στη διαχείριση και υλοποίηση έργων software. Η ενασχόλησή του με το κρασί, υπαγορεύτηκε από την ανάγκη κατανόησής του σαν προϊόν και σύντομα μετεξελίχθηκε σε αγάπη. Παράλληλα με τη φοίτηση στο W.S.P.C. εργάστηκε για 3 χρόνια στο χώρο της εστίασης και του service όπου και συνεχίζει ως σήμερα. Στοχεύει στην ενεργότερη συμμετοχή στο χώρο και στην απόκτηση επιπλέον γνώσεων και δεξιοτήτων γύρω από το κρασί.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ-ΟΚΤΑΠΟΔΑΣ DipWSET: Διαθέτοντας εικοσαετή εμπειρία στις πωλήσεις, ξεκίνησε τη δεκαετή ενασχόλησή του με το κρασί, ως ενθουσιώδης οινόφιλος, δοκιμάζοντας αλλά και ταξιδεύοντας συστηματικά εντός και εκτός συνόρων, ενώ παράλληλα ξεκίνησε το Αγγλόφωνο blog του με έμφαση στην επικοινωνία του Ελληνικού κρασιού. Τα τελευταία τρία χρόνια ανήκει στην οικογένεια της ΓΕΝΚΑ Εμπορικής και του Cellier, με καθήκοντα οινικού συμβούλου, επικοινωνίας, και υπεύθυνου των γευσιγνωσιών. Του αρέσει να λέει ότι «και οι άντρες μαγειρεύουν καλά» ψάχνοντας την καλύτερη συνταγή που θα συνοδεύσει το κρασί της ημέρας.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ DipWSET: Ο Παναγιώτης Πασχαλίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Φοίτησε στη σχολή αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών του ΕΜΠ, αλλά πάντα τον ενδιέφερε ο χώρος της εστίασης και της φιλοξενίας. Ο χώρος του κρασιού κέντρισε το ενδιαφέρον του από αρκετά νωρίς και το 2008 άρχισε να συλλέγει τις πρώτες φιάλες κρασιού. Ξεκίνησε τις σπουδές του στο W.S.P.C. και τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως σύμβουλος οίνου και οινοχόος σε Wine Restaurant, ενώ ταυτόχρονα παραμένει ιδιοκτήτης δικού του εστιατορίου. Εδώ και μερικούς μήνες ανήκει στην συγγραφική ομάδα του οινικού περιοδικού Wine Trails, όπου και αρθρογραφεί. Επόμενος στόχος του, η φοίτηση στο Ινστιτούτου των Masters of Wine με σκοπό την απόκτηση του πολύφημου αυτού τίτλου.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΡΟΒΑΤΑΣ DipWSET: Ο Κωσταντίνος Προβατάς είναι πτυχιούχος χημικός του ΑΠΘ, έχει εργαστεί σε οινοποιεία κατά την διάρκεια του τρύγου σε Ελλάδα και Γερμανία. Έχει εργαστεί ως Sommelier σε Wine Bar και έχει διοργανώσει σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων - παρουσιάσεων με θέμα το κρασί. Υπήρξε στέλεχος πωλήσεων σε εταιρείες εμπορίας κρασιού και σήμερα εργάζεται ως οινικός σύμβουλος οινοποιείων. Κατά την διάρκεια της φοίτησης του στο WSET Diploma ξεκίνησε την αρθρογραφία γύρω από το κρασί και τα αποστάγματα, την οποία σήμερα διατηρεί σε τακτικό επίπεδο.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΓΙΑΣ DipWSET: Παρά το πτυχίο του Χημικού Πετρελαίων, ο Στέφανος ασχολήθηκε από νωρίς με την αγάπη του για τη μουσική ως DJ και ραδιοφωνικός παραγωγός. Στις αρχές του 2000 ξεκίνησε το ταξίδι του στο κρασί, τόσο με σπουδές στο WSPC –ολοκληρώνοντας τους τίτλους WSET Advanced Certificate in Wines and Spirits και International Higher Certificate in Wines το 2010-, όσο και με απόκτηση Πιστοποιητικού Κατάρτισης στον τομέα «Αμπελοκαλλιέργεια και Σύγχρονοι Μέθοδοι Οινοποιίησης» από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το 2013. Τα τελευταία χρόνια, ο Στέφανος παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε projects ανάπτυξης νέων προϊόντων –τροφίμων και ποτών-, αναλαμβάνει την οργάνωση χώρων εστίασης και δημιουργίας εξειδικευμένων λιστών κρασιού. Μέσω της εταιρίας του WINE STYLE, διοργανώνει εκδηλώσεις και σεμινάρια γευσιγνωσίας, ενώ από το 2011 παρουσιάζει το project “Food and Wine Experience». Άρθρα του Στέφανου διαβάζουμε σε Μέσα όπως ο Οινοχόος, το krasiagr.com και το provocateurmagazine.com. Με την επιτυχία του το 2018, ο Στέφανος Κόγιας DipWSET γίνεται ο πρώτος Βορειοελλαδίτης σπουδαστής του W.S.P.C. που αποκτά  τον υψηλότερο τίτλο του Wine and Spirit Education Trust.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΟΤΣΟΣ DipWSET: O Δημήτρης συνδυάζει την ακαδημαϊκή καριέρα, την επικοινωνία και την αγάπη του για το κρασί. Με ειδικότητα στα πολιτικά ιδεολογικά ρεύματα του 20ου αιώνα είναι υποψήφιος Διδάκτορας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης από το νομικό τμήμα του οποίου πήρε και τoν μεταπτυχιακό τίτλο του στις Σπουδές ΝΑ Ευρώπης. Παράλληλα, εργάζεται στο Γραφείο Τύπου, Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Διεύθυνσης  Ανάπτυξης  & Ευρωπαϊκού Προγραμματισμού του Δήμου Παύλου Μελά. Ένα ταξίδι στην Προβηγκία το 2011 βάζει στον Δημήτρη το μικρόβιο του κρασιού και τον οδηγεί στα θρανία του W.S.P.C.. Μόλις 2 χρόνια αργότερα ξεκινά να γράφει για τις οινικές διαδρομές του, αρχικά στο www.winegeeks.gr –του οποίου ήταν και συν-ιδρυτής-, αργότερα για το μεγαλύτερο περιοδικό και site πολιτισμού της Βόρειας Ελλάδας, το Parallaxi. Από το 2014 είναι σύμβουλος οίνου και πωλήσεων στην Κάβα Αμπατζής στη Θεσσαλονίκη, ενώ διοργανώνει workshops και γευσιγνωσίες. Λατρεύει τα ταξίδια, την τέχνη της φωτογραφίας και κάθε σελίδα που έχουν γράψει οι John Steinbeck και ο Archibald Joseph Cronin. Είναι παντρεμένος και έχει ένα μικρό αγοράκι, φροντίζοντας η οικογένειά του να απολαμβάνει το 99% της ενέργειάς του. Ο Δημήτρης απέκτησε τον τίτλο του DipWSET τον Σεπτέμβριο του 2018.

 ΠΑΥΛΟΣ ΤΡΙΛΥΡΑΚΗΣ DipWSET: Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη όπου συνεχίζει να ζει και να εργάζεται. Είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Τα τελευταία 25 χρόνια δραστηριοποιείται στον κατασκευαστικό τομέα ως πολιτικός μηχανικός και συνιδιοκτήτης της κατασκευαστικής εταιρείας ΤΡΙΛΥΡΑΚΗΣ ΑΕ με αξιόλογο οικιστικό έργο στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες. Ως λάτρης της ποιότητας στην καθημερινότητά του, ο Παύλος αγαπάει τα βιβλία, τη μουσική, τις γαστριμαργικές απολαύσεις συνδυασμένες με ποιοτικό κρασί και καλούς φίλους. Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για το κρασί ενισχύθηκε όταν πριν μερικά χρόνια περιήλθε στη διαχείρισή του ένας μικρός οικογενειακός αμπελώνας. Στο πλαίσιο της αναζήτησής του στο χώρο του κρασιού ξεκίνησε τις σπουδές του στο W.S.P.C.όπου ολοκλήρωσε με επιτυχία όλους τους κύκλους σπουδών και σήμερα είναι κάτοχος του Diploma WSET. Με την επιτυχία του αυτή ανοίγονται νέοι ορίζοντες επαγγελματικής ενασχόλησής του και στο χώρο του κρασιού.