Υποτροφία "Αμπελώνες Αποστολάκη" & HYATT London

Aπονέμεται σε σπουδαστή - μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων για την καλύτερη βαθμολογία στην εξέταση τυφλής γευστικής δοκιμής κρασιού του τρίτου Επιπέδου Σπουδών - WSET® Advanced Certificate. Για την υποτροφία αυτή, η εταιρεία που θα την αναλάβει θα καλύψει τα έξοδα ταξιδίου & διαμονής του αριστούχου σπουδαστή στην Αγγλία, προκειμένου αυτός να εργασθεί για μια εβδομάδα στο υψηλού γοήτρου και παγκοσμίου φήμης εστιατόριο του Λονδίνου, Aurora. To Aurora είναι εστιατόριο του ξενοδοχείου Great Eastern Hotel και ανήκει στον όμιλο εταιρειών Hyatt. O σπουδαστής που αρίστευσε και επιβραβεύθηκε είναι ο κ. Περικλής Σταυρόπουλος. Η υποτροφία απονεμήθηκε από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας ARGO WINE ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ Α.Ε., κ. Δημήτρη Αποστολάκη

Υποτροφία "Β.Σ. Καρούλιας ΑΒΕΕΠ"

Kαλύτερη επίδοση βαθμολογίας καταναλωτή σε όλα τα Επίπεδα Σπουδών – WSET® Qualifications. Υποψήφιοι για τη συγκεκριμένη υποτροφία είναι μόνο οι καταναλωτές – λάτρεις του κρασιού που παρακολουθούν τμήματα σπουδών του WSPC. Από το τμήμα Marketing κρασιών της Β.Σ.Καρούλιας, που αντιπροσωπεύει και διακινεί στην Ελληνική αγορά τα κρασιά της Κατώγι και Στροφιλιά, του Κτήματος Κυρ-Γιάννη, του Κτήματος Σπυρόπουλου, της ΕΟΣ Σάμου, του Κτήματος Σιγάλα και του Κτήματος Gentilini, προσφέρεται ένα ταξίδι με δύο διανυκτερεύσεις στο Λονδίνο, με ξενάγηση στην ιστορική κάβα της Berry Bros,(μητρικής Εταιρείας της Β.Σ.Καρούλιας) και επίσκεψη σε μια από τις μεγαλύτερες εμπορικές εκθέσεις του κλάδου παγκοσμίως, το London Wine Trade Fair. Ο σπουδαστής που αρίστευσε και επιβραβεύθηκε είναι o κ. Άγγελος Νούλας. Η υποτροφία απονεμήθηκε από τον Διευθυντή του τομέα κρασιών της εταιρείας Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ ΑΒΕΕΠ., κ. Ιωάννη Κουλελή.

Υποτροφία "ΑΙΟΛΟΣ ΕΠΕ"

Kαλύτερος μέσος όρος βαθμολογίας για τις εξετάσεις των δυο Επιπέδων Σπουδών 1 & 2 - WSET® Foundation & Intermediate Certificates / Levels 1 & 2. H υποτροφία καλύπτει τα δίδακτρα του τρίτου Επιπέδου Σπουδών, του WSET® Level 3 / Advanced Certificate. H σπουδάστρια που αρίστευσε και επιβραβεύθηκε είναι η κα. Μαίρη Βογιατζή από το χώρο των Δημοσίων Σχέσεων. Η υποτροφία απονεμήθηκε από το Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΑΙΟΛΟΣ ΕΠΕ, κ. Ιωάννη Τρύπκο.

Υποτροφία VINETUM

Απονεμήθηκε στο καλύτερο γραπτό / εργασία που κατατέθηκεί μέχρι τις 30 Απριλίου 2008 από τους σπουδαστές των Επιπέδων 3 & WSET® Diploma με τίτλο: «Θα επρεπε να επιτραπούν οι βελτιωτικές ποικιλίες μέσα στους οίνους ΟΠΑΠ της χώρας μας;» Η υποτροφία της εφημερίδας Αμπελοτοπι για το 2008 εχει ως εξης: Ζητάμε να γινει μια δημοσιογραφική ερευνα, από 2000 έως 2500 λέξεις. Το ζητούμενο είναι να γίνει μια δημοσιογραφική έρευνα με συνεντεύξεις και αναφορες στο τι συμβαινει σε άλλες χώρες που να καταλήγει σε ενα συμπερασμα το οποίο να μην ειναι απαραιτήτως η γνωμη του συντάκτη. Με άλλα λογια δεν ζηταμε ενα αρθρο γνωμης αλλα δημοσιογραφικό ρεπορτάζ. Η υποτροφία του Αμπελοτοπίου συνίσταται αφενός μεν στη δημοσίευση του άρθρου που θα βραβευτεί αλλά και στην αποστολή του συντάκτη του σε μια έκθεση του εξωτερικού με όλα τα έξοδα πληρωμένα.Η υποτροφία ανακοινώθηκε και παρουσιάσθηκε στην τελετή αποφοίτησης του WSPC από τον Πρόεδρο της VINETUM E.Π.E και Πρόεδρο της Ένωσης «Έλληνες Δημοσιογράφοι Οίνου/ ΕΛΔΟΙΝ», κ. Κωνσταντίνο Στεργίδη. Ο σπουδαστής που αρίστευσε και του οποίου το άρθρο δημοσιεύθηκε είναι ο κ. Λάζαρος Γατσέλος.

Υποτροφία "Β.Σ. Καρούλιας ΑΒΕΕΠ/ The Macallan Malt"

Kαλύτερη επίδοση βαθμολογίας στο Επίπεδο Σπουδών των Αποσταγμάτων – WSET® Professional Certification in Spirits. Ο σπουδαστής που αρίστευσε και επιβραβεύθηκε είναι η κος. Έλβις Ζιάκος. To The Macallan Malt, παρέχει στον αριστούχο του Eπιπέδου Σπουδών των Αποσταγμάτων το κόστος των διδάκτρων καθώς και ένα ταξίδι 3 ημερών στη Σκωτία με V.I.P ξενάγηση στο αποστακτήριο του The Macallan που βρίσκεται στο Craigellachie (Κριγκέλαχι), στο Speyside της Σκωτίας. Η υποτροφία απονεμήθηκε από τον Διευθυντή του THE MACALLAN MALT της εταιρείας Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ ΑΒΕΕΠ., κ. Σκαλτσά.