Υποτροφία "Αμπελώνες Αποστολάκη"

Απονέμεται στο σπουδαστή που σημείωσε την καλύτερη επίδοση στα Επίπεδα Σπουδών: Foundation & Intermediate Certificates. H υποτροφία καλύπτει τα δίδακτρα του Προγράμματος Αποσταγμάτων του WSET® Level 2 / Professional Certification in Spirits. Η σπουδάστρια που αρίστευσε και επιβραβεύτηκε είναι η κα. Veselina Serbezova Lyobomirova. Η υποτροφία απονεμήθηκε από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας ARGO WINE ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ Α.Ε., κ. Δημήτρη Αποστολάκη.

Υποτροφία "Β.Σ. Καρούλιας ΑΒΕΕΠ – Κατώγι Αβέρωφ"

Καλύτερη επίδοση καταναλωτή στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα: Foundation, Intermediate, Advanced & Professional in Spirits Certificates. Υποψήφιοι για τη συγκεκριμένη υποτροφία είναι μόνο οι καταναλωτές – οινόφιλοι που έχουν ολοκληρώσει τα παραπάνω WSET® Qualifications/ Επίπεδα Σπουδών. Η Υποτροφία καλύπτει ταξίδι τριών ημερών στο Μέτσοβο, στον ξενώνα Κατώγι Αβέρωφ. Ο σπουδαστής που αρίστευσε και επιβραβεύθηκε, είναι o κος. Καρακάσης Ιωάννης. Η υποτροφία απονεμήθηκε από τον Διευθυντή του τομέα κρασιών της εταιρείας Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ ΑΒΕΕΠ., κ. Ιωάννη Κουλελή.

Υποτροφία "Β.Σ. Καρούλιας ΑΒΕΕΠ – Κατώγι Αβέρωφ"

Υποτροφία για την καλύτερη Επίδοση Σπουδαστή στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα: Foundation, Intermediate & Advanced Certificate, από τη Β. Σ. Καρούλιας ΑΒΕΕΠ. Η Υποτροφία περιλαμβάνει εκπαιδευτικό ταξίδι 3 ημερών στο Μέτσοβο, στον ξενώνα Κατώγι Αβέρωφ. H σπουδάστρια που αρίστευσε και επιβραβεύθηκε είναι η κα. Πέτρογλου Ευαγγελία. Η υποτροφία απονεμήθηκε από τον Διευθυντή του τομέα κρασιών της εταιρείας Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ ΑΒΕΕΠ., κ. Ιωάννη Κουλελή.

Υποτροφία VINETUM/ Αμπελοτόπι

Απονεμήθηκε στο καλύτερο γραπτό / εργασία που είχε κατατεθεί μέχρι τις 30 Απριλίου 2008 από τους σπουδαστές των Επιπέδων 3 & WSET® Diploma με τίτλο: «Θα επρεπε να επιτραπούν οι βελτιωτικές ποικιλίες μέσα στους οίνους ΟΠΑΠ της χώρας μας;» Η Υποτροφία της Vinetum/ Αμπελοτόπι συνίστατο αφενός μεν στη δημοσίευση του άρθρου που επιλέχθηκε, αλλά και στην αποστολή του συντάκτη του σε μια έκθεση του εξωτερικού με όλα τα έξοδα πληρωμένα. Η υποτροφία ανακοινώθηκε και παρουσιάσθηκε στην τελετή αποφοίτησης του WSPC® το 2008 από τον Πρόεδρο της VINETUM E.Π.E και Πρόεδρο της Ένωσης «Έλληνες Δημοσιογράφοι Οίνου/ ΕΛΔΟΙΝ», κ. Κωνσταντίνο Στεργίδη. Απονεμήθηκε στον κο. Λάζαρο Γατσέλο, σπουδαστή WSET® Diploma.

Υποτροφία "Β.Σ. Καρούλιας ΑΒΕΕΠ/ THE FAMOUS GROUSE"

Kαλύτερη επίδοση στο Επίπεδο Σπουδών των Αποσταγμάτων – WSET® Professional Certification in Spirits. To The Famous Grouse, παρέχει στον αριστούχο του Eπιπέδου Σπουδών των Αποσταγμάτων ένα ταξίδι 2 ημερών στο Speyside της Σκωτίας στο πνευματικό σπίτι του Famous Grouse. Ο σπουδαστής που αρίστευσε και επιβραβεύθηκε είναι ο κος. Ελευθέριος Κανδύλης. Η υποτροφία απονεμήθηκε από τον Διευθυντή του THE FAMOUS GROUSE της εταιρείας Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ ΑΒΕΕΠ., κ. Σκαλτσά.

Υποτροφία "ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ"

Καλύτερος μέσος όρος βαθμολογίας εκ των Αριστούχων για τις εξετάσεις των δυο πρώτων Ενοτήτων Σπουδών 1 & 2 του WSET® Diploma (Units 1 & 2: Vinification/ Viticulture & Global Business of Wine). Η υποτροφία συμπεριλαμβάνει εκπαιδευτικό ταξίδι σε οινοπαραγωγική περιοχή της Ευρώπης. Ο σπουδαστής που αρίστευσε είναι ο κος. Γρηγόρης Μιχαήλος AIWS – Απόφοιτος WSET® DIPLOMA. Την Υποτροφία παρέδωσε η Διευθύντρια Ανάπτυξης της Μπουτάρη Οινοποιητική, κα. Μαρίνα Μπουτάρη.

Υποτροφία "ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ"

Καλύτερος μέσος όρος βαθμολογίας εκ των Αριστούχων για τις εξετάσεις της πρώτης Ενότητας Σπουδών του WSET® Diploma (Unit 1: Global Business of Wine). Η υποτροφία καλύπτει εκπαιδευτικό ταξίδι 4 ημερών εργασιακής παραμονής του υπότροφου στο σύγχρονο οινοποιείο και στον αμπελώνα του Κτήματος ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ, όπου καλλιεργούνται οι ελληνικές ποικιλίες Ασύρτικο και Αγιωργίτικο και οι ξενικής προέλευσης ποικιλίες Sauvignon Blanc, Semillon, Chardonnay, Syrah, Gewürztraminer, Cabernet Sauvignon και Merlot, με τους όρους της βιολογικής γεωργίας και με απόλυτο σεβασμό στην πανίδα της περιοχής. Η Υποτροφία απονεμήθηκε στον κο. Γρηγόρη Μιχαήλο AIWS – Απόφοιτο WSET® DIPLOMA. Την Υποτροφία απένειμε ο κος. Φίλιππος Κούκης, Γενικός Διευθυντής της INTERVINO, επίσημος διανομέας του κτήματος ΒΙΒΛΙΑ ΧΩΡΑ.

Υποτροφία "Αφοί Χάλαρη Α.Ε."

Καλύτερος μέσος όρος βαθμολογίας εκ των Αριστούχων για τις εξετάσεις της Πέμπτης Ενότητας Σπουδών του WSET® Diploma, Αφρώδη Κρασιά (Unit 5: Sparkling Wines of the World). Ο υπότροφος θα ταξιδέψει για 3 μέρες, στην περιοχή Reims της Καμπανίας. Το εκπαιδευτικό ταξίδι περιλαμβάνει επίσκεψη στον επιβλητικό πύργο που επιμελήθηκε προσωπικά η Madame Pommery, καθώς και γνωριμία με τον οινολόγο – θρύλο για τα δεδομένα της Σαμπάνιας – Mr. Thierry Gasco. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στα κτήματα, δείπνο στον ιδιαίτερα διαμορφωμένο χώρο του οινοποιείου και βόλτα σε διαδρόμους πολλών χιλιομέτρων στα κελάρια του κτήματος, δεκάδες μέτρα κάτω από τη γη! Επίσης και αυτή η Υποτροφία δόθηκε στον κο. Γρηγόρη Μιχαήλο AIWS – Απόφοιτο του WSET® DIPLOMA. Αξίζει εδώ να αναφέρουμε πως ο κος. Μιχαήλος AIWS αποφοίτησε από το Diploma με Έπαινο. Την Υποτροφία απένειμε ο κος. Νικόλαος Χάλαρης, Πρόεδρος της ΑΦΟΙ ΧΑΛΑΡΗ Α.Ε.