Δημοσιογραφική Υποτροφία "VINETUM / ΑΜΠΕΛΟΤΟΠΙ"

Θα απονεμηθεί στο καλύτερο γραπτό/ εργασία που θα κατατεθεί μέχρι την 01 Νοεμβρίου 2010 στα γραφεία της WSPC® από τους σπουδαστές των Επιπέδων 3 & WSET® Diploma με τίτλο: «Πως αντιμετωπίζει την ύφεση η ελληνική οινοβιομηχανία;» Η Υποτροφία της Vinetum/ Αμπελοτόπι για το 2011 έχει ως εξής: Ζητάμε να γίνει μια δημοσιογραφική έρευνα, από 2.000 έως 2.500 λέξεις. Το ζητούμενο είναι να γίνει μια δημοσιογραφική έρευνα με συνεντεύξεις και αναφορές στο τι συμβαίνει στον κλάδο ή/ και σε άλλες χώρες που να καταλήγει σε ένα συμπέρασμα, το οποίο να μην αντικατοπτρίζει απαραίτητα τη γνώμη του συντάκτη. Με άλλα λόγια σκοπός είναι η έρευνα και το δημοσιογραφικό ρεπορτάζ και όχι ένα άρθρο γνώμης. Η Υποτροφία της Vinetum/ Αμπελοτόπι συνίσταται αφενός μεν στη δημοσίευση του άρθρου που θα επιλεγεί, αλλά και στην αποστολή του συντάκτη του σε μια έκθεση του εξωτερικού με όλα τα έξοδα πληρωμένα. Η υποτροφία ανακοινώθηκε και παρουσιάσθηκε στην τελετή αποφοίτησης του WSPC το 2010, από τον Πρόεδρο της VINETUM E.Π.E κ. Κωνσταντίνο Στεργίδη. Υπότροφος, εφόσον και εάν υπάρξει, θα ανακοινωθεί μέσα στο 2011 και η Υποτροφία καθαυτή θα απονεμηθεί στην Αποφοίτηση W.S.P.C. 2012.

Υποτροφία "ΑΙΟΛΟΣ - CERETTO"

Υψηλότερος μέσος όρος βαθμολογίας των Αριστούχων Αποφοίτων Diploma στις εξετάσεις των δυο πρώτων Ενοτήτων Σπουδών 1 & 2 του WSET® Diploma (Units 1 & 2: Vinification/ Viticulture & Global Business of Wine). Η Υποτροφία μεταφράζεται σε εκπαιδευτικό ταξίδι τριών ημερών με επισκέψεις στα οινοποιεία της οικογένειας Ceretto στο Piemonte της Ιταλίας.

Υποτροφία "ΓΕΝΚΑ Α.Ε."

Υψηλότερος μέσος όρος βαθμολογίας εκ των Αριστούχων για τις εξετάσεις της Τρίτης – και πιο δύσκολης, Ενότητας Σπουδών του WSET® Diploma (Unit 3: Light Wines of the World) που εξετάζει τους σπουδαστές τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε πρακτικό επίπεδο στα λευκά & ερυθρά κρασιά του κόσμου. Η υποτροφία συμπεριλαμβάνει εκπαιδευτικό ταξίδι 3 ημερών στο οινοποιείο του Miguel Torres στην Vilafranca del Penedes στην Ισπανία, προκειμένου ο υπότροφος να παρακολουθήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Miguel Torres Wine Course”, το οποίο θεωρείται “crash course” εκπαιδευτική εμπειρία με θεματολογία που αφορά στην οινοποίηση, τις πωλήσεις & το marketing. Μόνο 25 άτομα από όλο τον κόσμο γίνονται δεκτά σε αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο οποίο, αξίζει να σημειωθεί, ότι διδάσκει ο ίδιος ο Miguel A. Torres!

Υποτροφία "Αφοί Χάλαρη Α.Ε."

Υψηλότερος μέσος όρος βαθμολογίας των Αριστούχων Αποφοίτων Diploma για τις εξετάσεις της Πέμπτης Ενότητας Σπουδών του WSET®Diploma, Αφρώδη Κρασιά (Unit 5: Sparkling Wines of the World). Ο υπότροφος θα ταξιδέψει για 3 μέρες, στην περιοχή Reims της Καμπανίας. Επίσκεψη στα κτήματα, δείπνο στον ιδιαίτερα διαμορφωμένο χώρο του οινοποιείου και βόλτα σε διαδρόμους πολλών χιλιομέτρων στα κελάρια του κτήματος, δεκάδες μέτρα κάτω από τη γη…