Αντωνία Κυριαζή MA
General Manager

Η Αντωνία Κυριαζή MA γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε Ψυχολογία στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος – Deree College, με επικέντρωση στη Βιομηχανική Ψυχολογία και στο Marketing. Ολοκλήρωσε τις Μεταπτυχιακές της σπουδές στην Αγγλία – University of Hull, στον τομέα Διεύθυνσης Ανθρωπίνων Πόρων και εργάστηκε για δυο χρόνια στο Λονδίνο στο Arcadia Group of Companies. Από το 1998 μέχρι το 2003 διετέλεσε Διευθυντικό Στέλεχος στη φαρμακευτική αγορά στη θέση του Group Product Manager. Η συνεργασία της με την κυρία Βέρα Γαζή στην φαρμακευτική εταιρία PharmaCare Α.Ε. (1998 – 2000) αποτέλεσε σταθμό στην επαγγελματική της πορεία. Τις υψηλότερες και σημαντικότερες «σπουδές» τις απέκτησε δίπλα της. Από το 2004 έως σήμερα διευθύνει το Ελληνικό παράρτημα του WSET® Αγγλίας οδηγώντας τον Ελληνικό εκπαιδευτικό οργανισμό WSPC® στην κορυφαία διάκριση του Καλύτερου Παραρτήματος στον κόσμο. Τον Ιανουάριο του 2009 στο Λονδίνο απονεμήθηκε στο WSPC® - ανάμεσα από 42 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο, το βραβείο “The Wine Educator of the Year”. Η Αντωνία Κυριαζή είναι παντρεμένη με τον Κωνσταντίνο Λαζαράκη MW και μητέρα ενός παιδιού.

Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW
President

Ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και Τζαζ Μουσική στην Αιολική Σχολή Πειραιά. Ο τίτλος Master of Wine – MW, που θεωρείται ως ο κορυφαίος τίτλος στον χώρο του κρασιού, του απονεμήθηκε το 2002 σε ηλικία 32 ετών. Σήμερα υπάρχουν λιγότεροι από 360 MWs στον κόσμο, ενώ ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης είναι ο πρώτος Έλληνας και ο πρώτος Master of Wine στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Επίσης είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των Masters of Wine και Πρόεδρος της Επιτροπής Ταξιδιών. Ως Αριστούχος σπουδαστής, στην εξέταση της Αμπελουργίας για το MW, το 2002, έλαβε το Βραβείο Villa Maria. Στην αντίστοιχη εξέταση της Τυφλής Γευστικής Δοκιμής και λόγω των εξαιρετικών επιδόσεων του σε αυτή, έχει τιμηθεί με το 13ο, στην ιστορία του, Βραβείο Bollinger Foundation Medal από τον οίκο της Champagne Bollinger. Το 2004 ίδρυσε στην Ελλάδα το Wine & Spirits Professional Center Ltd (W.S.P.C.), εκπαιδευτικό παράρτημα του WSET Αγγλίας του μεγαλύτερου εκπαιδευτικού οργανισμού στα κρασιά και τα αποστάγματα παγκοσμίως. To 2009, το W.S.P.C, βραβεύτηκε ως το καλύτερο εκπαιδευτικό παράρτημα του κόσμου – διακρινόμενο μέσα από 42 χώρες στις οποίες το WSET Αγγλίας είχε παραρτήματα. Το 2005, σε συνεργασία με τον Αγγλικό εκδοτικό οίκο Mitchell Beazley εκδίδει το βιβλίο του “The Wines of Greece”, το οποίο προτάθηκε μέσα στα τέσσερα καλύτερα βιβλία για το Βραβείο Andre Simon Memorial Award 2006. Η παγκόσμια κοινότητα αναγνωρίζει τις προσπάθειές του και επιβραβεύει το όραμα του για συνεχιζόμενη οινική παιδεία και για αυτό έχει τιμηθεί με το Βραβείο “Noval Award” ως “the MW Communicator of the Year 2006”. Το 2012, βραβεύτηκε με τον τίτλο του «Επίτιμου Weinakademiker» από την Αυστριακή Ακαδημία Οίνου για την συμβολή του στον τομέα της οινικής εκπαίδευσης, και είναι ο 13ος που τιμάται με αυτό τον τρόπο. Επίσης, έχει τον τίτλο του “Fine & Rare Wine Specialist”. Ο Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW εργάζεται ως Διευθυντής Εισαγωγών για την εταιρία Αίολος AE, είναι συνιδιοκτήτης της εταιρίας Wine Wonders ενώ παράλληλα έχει συμβουλευτικό ρόλο στο Enterprise Greece, στην Αεροπορική Εταιρία Aegean Airlines, στην Costa Navarino Resorts, καθώς και σε πολλές οινοπαραγωγικές εταιρίες, ξενοδοχεία και εστιατόρια. Αρθρογραφεί σε κλαδικό και ποικίλης ύλης τύπο στην Ελλάδα και το εξωτερικό και είναι συνδιοργανωτής και πρόεδρος του Balkan International Wine Competition, που λαμβάνει χώρα στην Σόφια. Επίσης, είναι μέλος της International Food & Wine Society, αλλά και μέλος της Επιτροπής Οίνου αυτής.

Ιωάννης Τρύπκος
Managing Director

Γεννήθηκα στην Έδεσσα το 1959. Σε ηλικία 13 χρόνων μετοίκησα στην Αθήνα να βρω την τύχη μου… Τελείωσα το 2ο νυχτερινό Γυμνάσιο Αμπελοκήπων. Το 1985, μετά από εμπειρίες πολλών ετερόκλητων δουλειών, άνοιξα κάβα κρασιών – ποτών στο Π. Φάληρο. Με κέρδισε η ιστορία και η ομορφιά του κρασιού και σε συνεργασία με τον αδερφό μου, Γιώργο, θεωρούμε ότι συμβάλλαμε και εμείς στη διάδοση και ανάπτυξη των επονομαζόμενων τότε μικρών παραγωγών της Ελλάδας, μέσω της εταιρίας Αίολος ΕΠΕ που δημιουργήσαμε. Συγχρόνως, αρχίσαμε εισαγωγές κρασιών από όλο τον κόσμο. Καταλυτική στιγμή η γνωριμία μου με τον Κωνσταντίνο Λαζαράκη MW, άνευ τίτλου εκείνη τη στιγμή και μετέπειτα πρώτος Master of Wine MW στην Ελλάδα και μοναδικός μέχρι στιγμής. Στο φωτεινό του πρόσωπο λοιπόν βλέπουν οι πάντες – και όχι μόνο εγώ – την αγάπη και το πάθος του για το κρασί και την τρομακτική του ανάγκη να μεταδώσει τις γνώσεις του στον κόσμο. Έτσι ιδρύσαμε την WSPC® για αυτό το ιεραποστολικό έργο. Συμπαραστάτη σε αυτή μας την προσπάθεια έχουμε την αγαπητή και συμπαθέστατη Τόνια Κυριαζή – αλλά κέρβερο στη διοίκηση της εταιρίας.