Κουλελής Ιωάννης Μ.Β.Α.
WSET® Qualifications in Wines -Senior Lecturer

Ο Γιάννης Κουλελής είναι Πτυχιούχος του τομέα Τεχνολογίας Τροφίμων των Τ.Ε.Ι. Αθηνών (1981), κάτοχος Διπλώματος Μικροβιολογίας Τροφίμων & Ποιοτικού Ελέγχου T.D.R.I. από τη Μεγάλη Βρετανία (1985) και το 2003 του απονεμήθηκε ο Μεταπτυχιακός Τίτλος Σπουδών M.B.A. από το Leicester University της Μεγάλης Βρετανίας. Από το 1986 έως και σήμερα δραστηριοποιείται στον Ελληνικό αμπελοοινικό τομέα σε θέσεις Διευθυντή Παραγωγής ή/ και Εμπορικού Διευθυντή ή/ και Γενικού Διευθυντή ,ή/και Διευθυντή Marketing, εργαζόμενος σε μερικές από τις μεγαλύτερες Ελληνικές εταιρίες του κλάδου παραγωγής και εμπορίας κρασιών και ποτών (Ι. Μπουτάρης & Υιός Οινοποιητική Α.Ε., Αμπελοοινική ΕΠΕ, Creta Olympias A.E., ΚΥΡΓΙΑΝΝΗ Α.Ε., Β.Σ.Καρούλιας). Σήμερα εργάζεται ως Διευθυντής Marketing της εμπορικής Εταιρείας οίνων και ποτών Vinalia A.E. Ο Γιάννης Κουλελής παράλληλα εργάζεται ως Senior Lecturer in Wines & Marketing – Management για το Ελληνικό παράρτημα του WSET® London, το WSPC® και ταυτόχρονα σπουδάζει για το WSET® Diploma.

Ματθίδης Ανδρέας AIWS
WSET® Qualifications in Wines- Senior Lecturer

Ο Ανδρέας Ματθίδης το 1983 αποφοίτησε ως αριστούχος από την Ανωτέρα Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Ρόδου (ΑΣΤΕΡ) και το 1988 από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ). Από το 1983 έως και σήμερα έχει διατελέσει Διευθυντικό στέλεχος σε μεγάλες ελληνικές και πολυεθνικές εταιρίες της Ελλάδας (Intercontinental, Platis Catering, Όμιλος Κυριάκου Φιλίππου, Οινότρια Γη Κώστα Λαζαρίδη, Β.Σ. Καρούλιας ΑΒΕΕΠ). Έχει αποτελέσει ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων και από το 2005 έως σήμερα είναι ο Πρόεδρος της Ένωσης. Από το 2005 έως το 2007 υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Παγκοσμίου Ενώσεως Οινοχόων (ASI) ενώ από το 2008 είναι μέλος του τρέχοντος Διοικητικού Συμβουλίου Chain Des Rotisseurs Ελλάδος. Ο Ανδρέας Ματθίδης, παράλληλα με τη θέση του Σύμβουλου Εκπαίδευσης & Ανάπτυξης Οίνων και Ποτών που κατέχει στην εταιρία Β.Σ. Καρούλιας ΑΒΕΕΠ, εργάζεται ως Senior Lecturer για τα εκπαιδευτικά προγράμματα (Wine & Spirits) του WSPC® ενώ από το 2009 είναι κάτοχος του τίτλου σπουδών WSET® Diploma.

Λουκάκης Νίκος
WSET® Qualifications in Wines- Senior Lecturer

Ο Νίκος Λουκάκης είναι Αριστούχος απόφοιτος του WSET® Advanced Certificate και Senior Lecturer στα Επίπεδα 1 & 2 του WSPC®, καθώς και του study program Οινοχοΐας/ Modern Sommelier, όπου συμμετείχε και στη δημιουργία του. Υπήρξε ο πρώτος εισηγητής του WSPC® ήδη από την ίδρυση του οργανισμού στην Ελλάδα το 2004.
Eίναι ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων και στους Πανελλήνιους Διαγωνισμούς του 1998 και του 2000 για την ανάδειξη του καλύτερου Έλληνα οινοχόου κατέκτησε την πρώτη θέση, με το δικαίωμα να εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε Πανευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο στους δυο αντίστοιχους διαγωνισμούς, τις ίδιες χρονιές. Από το 2002 έως σήμερα είναι υπεύθυνος για την ετήσια διοργάνωση του Πανελλήνιου διαγωνισμού.
Με το χώρο της εστίασης ασχολείται επαγγελματικά εδώ και είκοσι πέντε χρόνια, αρχικά ως οινοχόος/ sommelier στα: Bajazzo, Island, Central, Βαρούλκο και Mezzo-Mezzo. Από το 2000 έως το 2015 έχει εργαστεί σε Διευθυντικές θέσεις στους τομείς του Beverage Category για την www.yassas.com, στo Matsuhisa Mykonos, Nobu St Moritz, Island & DaVinci και ως Wine Manager στην ΓΕΝΚΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ.
Από το 2015 διατηρεί την δική του συμβουλευτική εταιρεία με πελάτες όπως ο SCORPIOS MYKONOS, AQUILA HOTELS & RESORTS, AMVYX, ΔΥΝΑΜΙΚΗ, ΤΗΕ ΑΒΒΟΤ ATHENS, INTEREAT, IVY BEACH CLUB SPETSES & IL PADRINO.

Παπασίνου Τίνα MSc
WSET® Qualifications in Wines-Junior Lecturer

Η Τίνα Παπασίνου, σπούδασε «Οινολογία & Τεχνολογία Ποτών» στη Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων & Διατροφής των Τ.Ε.Ι. Αθηνών. Το Μεταπτυχιακό της στο “Food Technology – Quality Assurance” της απονεμήθηκε από το τμήμα Food Biosciences του Πανεπιστημίου του Reading στη Μεγάλη Βρετανία. Συνέχισε τις σπουδές της στην Ελλάδα, κατακτώντας με Άριστα τα Intermediate & Advanced Certificates του WSET® Αγγλίας. Από το 2006 εργάζεται ως εισηγήτρια στο Ελληνικό παράρτημα του WSET®. Αποτελεί μάλιστα, μέχρι σήμερα, τη μόνη γυναίκα – εισηγήτρια/ Lecturer των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του WSPC®. Σήμερα σπουδάζει στο υψηλότερο πρόγραμμα σπουδών του WSET®, το Diploma. Εργάστηκε για 11 χρόνια στο Κτήμα Χατζημιχάλη για τους τομείς της υποστήριξης πωλήσεων και της οινοποίησης, καθώς και της υπεύθυνης του e-shop winegarage.gr. Από το 2016 αρθογραφεί στον ΟΙΝΟΧΟΟ της Καθημερινής.

Μιχαήλος Γρηγόριος AIWS
WSET® Qualifications in Wines-Junior Lecturer

O Γρηγόρης Μιχαήλος Dip WSET είναι απόφοιτος του WSET Diploma έχοντας κερδίσει τρεις υποτροφίες για τις επιδόσεις του στις ενότητες 1, 2, και 5 του WSET Diploma το οποίο και απέκτησε με Έπαινο. Συνεργάζεται με το W.S.P.C.® ως εισηγητής από το 2010 διδάσκοντας στα Επίπεδα Σπουδών 1, 2, 3 & HESTIA Advanced Certificate. Έχοντας μεγάλη εμπειρία στο χώρο της εστίασης μέσα από την επί σειρά ετών ενασχόληση του με την οικογενειακή επιχείρηση μεταπηδά εξολοκλήρου στο χώρο του κρασιού. Από το 2012 συνεργάζεται σε σταθερή βάση  με φορείς όπως η Enterprise Greece και η Εθνική Διεπαγγελματική Ένωση Αμπέλου και Οίνου, σε προγράμματα προώθησης του Ελληνικού κρασιού στις αγορές τις Κορέας, Κίνας, Ιαπωνίας και Αυστραλίας. Ταυτόχρονα, είναι σύμβουλος οίνου στη ΣΙΓΑΝΟΣ Α.Ε. με επικέντρωση στο Mr. Vertigo των Αθηνών και στην εταιρία ΒΑΣΙΛΑΙΝΑΣ. Άλλες συνεργασίες του αφορούν τη συμβουλευτική σε εστιατόρια και bars των Αθηνών, το House of Wine και παλαιότερα το οινικό blog winecommanders όπου υπήρξε συνιδρυτής. Από το 2017 είναι συν-διοργανωτής του Peloponnese Wine Festival της έκθεσης των Κρασιών της Πελοποννήσου σε Αθήνα και Κύπρο.

Στάθης Σάλτας AIWS
WSET® Qualifications in Wines-Junior Lecturer

Παράλληλα με την επαγγελματική του πορεία στις κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές, ο Στάθης Σάλτας ξεκίνησε να ασχολείται με το κρασί και τα αποστάγματα το 2006, αρχικά στο χώρο της εστίασης και των πωλήσεων. Ως σπουδαστής του W.S.P.C. κατάφερε το 2012 να αποκτήσει το WSET Diploma, τον υψηλότερο Τίτλο Σπουδών του Wine and Spirit Education Trust. Είναι εισηγητής στο W.S.P.C. στα εκπαιδευτικά προγράμματα του Κρασιού, Επίπεδα 1 & 2 του WSET και Επίπεδο 3 / HESTIA Advanced Certificate – Ελληνικός Αμπελώνας. Από το 2012 συνεργάζεται με φορείς προώθησης του ελληνικού κρασιού στο εξωτερικό (ΕΔΟΑΟ, ENTERPRISE GREECE), αλλά και με ελληνικά οινοποιεία, για την παραγωγή ενημερωτικού και εκπαιδευτικού οπτικοακουστικού υλικού, ντοκιμαντέρ και video μέσω της εταιρίας του Novolite. Από το 2017 κατέχει τη θέση του Retail Manager στην εμπορική εταιρία Wine and Spirits Gallery της οικογένειας Ανθίδη.

 

Νίκος Πανίδης
WSET® Qualifications in Wines-Junior Lecturer

Γεννήθηκα το 1968 στη Γερμανία όπου και μεγάλωσα. Η απόφαση μου να ασχοληθώ αποκλειστικά με το κρασί υπήρξε αποτέλεσμα μιας συνεχούς αναζήτησης μέσα από τις διάφορες επαγγελματικές μου δραστηριότητες στο χώρο της εστίασης. Οι σπουδές μου, αρχικά στη γαστρονομία - Ινστιτούτο Γαστρονομίας Levi στη Θεσσαλονίκη - και αργότερα στο WSET® Αγγλίας στο Λονδίνο, μου έδωσαν τη δυνατότητα να ασχοληθώ με το κρασί σε μία πιο ουσιαστική και επαγγελματική βάση. Εργάστηκα αρχικά ως οινοχόος σε υψηλούς χώρους εστίασης της Ελλάδας και τα τελευταία τρία χρόνια διατηρώ τον τίτλο του Chief Sommelier στις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις κρασιού, ως εξωτερικός συνεργάτης του ΟΠΕ (Οργανισμός Προώθησης Εξαγωγών). Από τον Ιανουάριο του 2008 ανήκω πια μόνιμα στην οικογένεια του WSPC®, της οποίας τα μέλη σέβομαι και εκτιμώ βαθύτατα. Αναμφισβήτητα το WSPC® έχει καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη μου τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο.