Μήνυμα Προέδρου

Μήνυμα Προέδρου

10 χρόνια Οινικής Εκπαίδευσης!

Το WSPC® γιορτάζει φέτος μεταξύ άλλων, τα δέκα χρόνια παρουσίας του στην οινική εκπαίδευση.

"Κλείσαμε" μια δεκαετία από τη στιγμή που ξεκίνησε το πρώτο μας εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην Ελλάδα, αν και το όλο εγχείρημα του να αντιπροσωπεύσουμε το WSET® στη χώρα μας είχε ξεκινήσει τουλάχιστον ενάμιση χρόνο πριν. Το όραμα της ομάδας του WSPC® ήταν από την αρχή διπλό. Από τη μια, θέλαμε να δημιουργήσουμε μια κλίμακα, ένα μηχανισμό για τους μαθητές μας, που να τους βοηθά να φτάνουν πιο κοντά στα όνειρα τους-τα οινικά τουλάχιστον. Από την άλλη, θέλαμε να βοηθήσουμε, πιο σωστά να πρωτοστατήσουμε, στην άνοδο του επιπέδου του κλάδου του κρασιού στην Ελλάδα.

Η φύση των στόχων μας είναι τέτοια που ποτέ δεν θα μπορούσε κάποιος να πει ότι τους ολοκληρώσαμε, αλλά θεωρώ πως η πρώτη δεκαετία ήταν γεμάτη από σημαντικές εξελίξεις. Εξελίξεις που, πολλές φορές μας ανέβασαν πέρα από τον ορίζοντα του αρχικού μας οράματος. Για παράδειγμα, η βράβευση μας το 2009 σαν το καλύτερο παράρτημα του WSET® παγκοσμίως, η ολοένα μεγαλύτερη εμπλοκή μας με πολλά παραρτήματα του WSET® ανά τον πλανήτη, σαφέστατα σε συνδυασμό με την έξοχη δουλειά των Ελλήνων οινοπαραγωγών, βοήθησαν στο να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στο Ελληνικό κρασί και να "μπει στο ραντάρ" εκατοντάδων χιλιάδων σπουδαστών του WSET®, σε πάνω από εξήντα χώρες, επί δέκα χρόνια.

Η επόμενη δεκαετία, η δεύτερη, μας προκαλεί να βάλουμε τον πήχη ακόμη πιο ψήλα. Στα επόμενα χρόνια, το ζητούμενο δεν είναι μόνο να αναβαθμίσουμε τις εσωτερικές δυναμικές του οινικού χώρου, αλλά να κάνουμε το Ελληνικό κρασί ακόμη πιο σημαντικό για τον παγκόσμιο κοινωνικό ιστό, το τουριστικό προϊόν της χώρας μας αλλά και τις εξαγωγές. Σίγουρα μεγαλεπήβολο. Αλλά τα ίδια λέγαμε και δέκα χρόνια πριν...

Σας ευχαριστούμε για όλα!

Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW

Πρόεδρος W.S.P.C® LTD